X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz w końcu do domu spać :)
    Ciast nie robie bo mam klientke co ma ciastkarnie i w zamian za fryz zawsze przywozi dużo ciacha na święta ;)
    A jutro dopiero będę sprzątać

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam, żebyście mnie zle zrozumiały. Oczywiście, że chciałabym by to serduszko było do końca i mały rósł. Niestety przez 10 dni pół milimetra to mizerny wynik i mimo to , że jeszcze jego serduszko bije i walczy to są bardzo marne szanse. Lekarz przecież nie powie Wam takich rzeczy , tymbardziej przed swiętami. Mówił tylko, że jeszcze ciąża żywa bo jest akcja serca. Cuda się zdarzają, ale... no wole tak niż jeszcze nie widzieć problemu a potem jeszcze bardziej przeżywać. Bardzo nam z mężem przykro i nie takich wiadomości się spodziewaliśmy. Trzeba o tym mówić otwarcie chodz to okropnie brzmi... powiedzmy sobie szczerze- nie podskoczy w tydzien 1 cm ... Cieszę się Waszym szczęsciem - myślałam, że jak już mamy serduszko to musi być dobrze hehe no u mnie najwidoczniej znowu nie. Życzę Wam kochane jeszcze raz na spokojnie Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia <3...

Założyłam ten wątek i mam nadzieje, że w takim składzie już wszystkie urodzicie śliczne różowe dzidziusie hehe ;-) ! Buziaczki !

zokeia, Another lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• All4love Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku sobie obiecuję, że na kilka dni przed wigilią nie będę latać po sklepach i wszystkie prezenty będę miała dużo wcześniej i co roku nie wychodzi :D

20.08.2017 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Nie chciałam, żebyście mnie zle zrozumiały. Oczywiście, że chciałabym by to serduszko było do końca i mały rósł. Niestety przez 10 dni pół milimetra to mizerny wynik i mimo to , że jeszcze jego serduszko bije i walczy to są bardzo marne szanse. Lekarz przecież nie powie Wam takich rzeczy , tymbardziej przed swiętami. Mówił tylko, że jeszcze ciąża żywa bo jest akcja serca. Cuda się zdarzają, ale... no wole tak niż jeszcze nie widzieć problemu a potem jeszcze bardziej przeżywać. Bardzo nam z mężem przykro i nie takich wiadomości się spodziewaliśmy. Trzeba o tym mówić otwarcie chodz to okropnie brzmi... powiedzmy sobie szczerze- nie podskoczy w tydzien 1 cm ... Cieszę się Waszym szczęsciem - myślałam, że jak już mamy serduszko to musi być dobrze hehe no u mnie najwidoczniej znowu nie. Życzę Wam kochane jeszcze raz na spokojnie Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia <3...

Założyłam ten wątek i mam nadzieje, że w takim składzie już wszystkie urodzicie śliczne różowe dzidziusie hehe ;-) ! Buziaczki !

Popłakałam się... :( Trzymaj się, musisz być dzielna i jeśli serce bije to malutki z Tobą jeszcze jest. Nie trać nadziei do końca.

inaa lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, wiem, że chcesz podejść do tego realistycznie, ale nie dawałbym do końca za wygraną. Jak nie dla siebie, to dla fasolki. rzeczywiście na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale z drugiej strony póki akcja serca jest, nie przekreślaj szans. Trzeba być przygotowanym na każdą wiadomość - To fakt, natomiast do 30.12 powalcz jeszcze nie poddawaj się!!! Spróbuj wytworzyć sobie w głowie chęć przekazania zarodkowi całej swojej siły. Przez ten tydzień. Spróbuj jakkolwiek miałoby nie być.
    Myślę o Tobie cały czas. Całuję mocno <3

inaa, Kira_ lubią tę wiadomość

• marjotka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kURDE. Inaa... tak mi przykro... Ale poczekaj do 30... moze zlap sie mojego motta. "dopoki oddycham, nie trace nadziei" !! będziesz kurde tą mamą ! MuSISZ, nie ma innej opcji ! <3 ściskam kochana baaaardzo mocno <3

inaa lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ciesz się, że go przywiozą i bezpiecznie dotrze do domu. Gorzej, jakby popił i nie miał z kim wrócić :D

inaa, z całego serca życzę Tobie i Groszkowi wszystkiego dobrego i dużo siły. Do końca walcz, do końca miej nadzieję. Nie oczekuj najgorszego, bo jeśli oczekujesz, to przyjdzie.
    Wiadomo, wiadomość nie była dobra i trzeba podejść realistycznie, ale nigdy nie wolno poddać się przed metą. I piszę to o każdej walce, którą w życiu toczymy. Tylko pasja, wiara, walka prowadzą do zwycięstwa. Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was.

Papierówka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa Boże Narodzenie to czas cudów, życzę Ci byś go właśnie w te Święta doświadczyła ;*. Gdybyś potrzebowała pogadać pisz, dobrze rozumiem co teraz czujesz.

Wam Kochane Kobietki też życzę zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych Wam osób. Przesyłam moc świątecznych buziaków.

37276dce21b7c24b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 20:40

inaa, Another, Asiulka83 lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina :( trzymaj się kochana :* i Ty maleńki Okruszku - też się trzymaj! :(

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Another Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Karkówka z żurawina oraz polędwiczki w boczku gotowe do pieczenia jutro, sernik w lodówce. Jutro tylko babeczki korzenne i dwie sałatki. Mąż sprząta więc ja robię wszystko powolutku. Aaa, jeszcze pakowanie góry prezentów, ale to jak moje gwiazdki pójdą spać :-)
    Brzmi przepysznie! Mogę zajechać w Drugi Dzień Świąt? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Kira masz racje. Średnio by mnie ucieszył fakt wciągania 120 kg na 3 piętro... :O :D

Otka to choinka z neta czy Twoja? Uwielbiam takie choinki <3 Moje zawsze wyglądają... jak typowa choinka: wszystko i nic zarazem :D Tobie także Wesołych i Radosnych Świąt :)

Inaa współczuję Ci bardzo, sama mam za sobą 3 straty. Bądź twarda do samego końca. Pokaż temu Brzdącowi, że ma waleczną Mamę, może i Dzidziol jeszcze spróbuje zawalczyć. Bądź dobrej myśli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 22:05

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0b71kge75bw.gif
    Kochane moje!
    Z całego serducha życzę Wam aby tegoroczne Święta
    były przepełnione nadzieją i magią Wigilijnej Nocy.
    Niech w Waszych domach nie braknie zgody,
    dobra i miłości w ten czas i przez cały rok.
    Oby te Święta przyniosły radość i wewnętrzny spokój
    oraz wytchnienie i odpoczynek od codziennego pędu.
    I najważniejsze: obyśmy przyszłe Święta spędzały w cudownym towarzystwie naszych pociech

garland1-e1480191634319.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 22:57

Otka, Gaduaaa, Kakariki, roslinka, Asiulka83, Asiaczek lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another to moja trochę 'przeludniona' choineczka :D Mam na niej głównie skrzaty i aniołki :D Mam na ich punkcie bzika :D. Dziękuję za komplement dla choinki hehe i życzenia ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 01:39

Another lubi tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa tak mi przykro, ale moze jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki zeby stal sie cud i maluszek zostal z wami :-*

Kochane nie wiem czy jeszcze tu zajrze, wiec juz teraz zycze wam zdrowych i spokojnych Świąt Bozego Narodzenia spedzonych w gronie najblizszych przyjaciol i rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 06:50

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane!!

Boże Narodzenie to czas cudów!
    Życzymy Wam wiary, miłości i odwagi – aby każdego dnia odnajdywać w sobie cuda; nie bać się podążać za własnymi potrzebami i marzeniami, każdy jest bowiem powołany do szczęścia!
    Zdrowych, wesołych Świąt!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam wszystkim zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia i spędzenia tego czasu w gronie najbliższych i odpoczynku

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa przeczytałam, bardzo mi przykro. Będę trzymać kciuki za Was. Masz rację Gaduaaa, Boże Narodzenie to czas cudów. Oby ten cud inaa i Wam się przytrafił.
    Wesołych Świąt wszystkim, mnóstwa serduszek i udanych wizyt!!!

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Życzę Wam spełnienia marzeń tych mniejszych iwiekszych, doświadczenia cudu Bożego Narodzenia oraz wszystkiego co każda z Was sobie zaplanowała aby osiągnęła to w najbliższym roku. Wielu sukcesów i ogromu miłości. Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło ;)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych radości, dzisiaj szczególnie marzenia się spełniają :)
    Smakowitych świąt bez mdłości życzę :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Świat dziewczynki

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ott to ostatnie oby się spełniało :)

tb73qps6lg98j7jv.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ