Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To bardzo dobry gin. Serce nieslyszalne ale widoczne. To koniec kochane , nie mam zludzen. Co tez lekarz mogl powiedziec. Zwiekszyl duphaston i chce mnie widziec 30. Jak zaczne krwawicto do szpita
-
nick nieaktualnySamsaramsa to jest tak. Miedzy 11 a 13 tygodniem wykonuje się tak jak pisały dziewczyny bardzo dokładne usg (usg genetyczne), które sprawdza rózne istotne parametry (przezierność karkowa czy kość nosowa), co pozwala ocenić w pewnym stopniu ryzyko wad płodu. Część lekarzy kieruje również na test pappa, który w mojej prywatnej ocenie nic nie daje. Np usg wykrywa 8/10 zd, a pappa 9/10. I jedno i drugie nie daje 100% gwarancji, że dziecko jest zdrowe. Jeżeli te badania wzbudzą w lekarzu jakies wątpliwości, to kieruje na kolejne badania, które zazwyczaj są już inwazyjne a na nie nie musisz wyrazić zgody. No to w miarę mam nadzieje wyjaśniłam?
Inaa czyli serduszko nie bije? W takim bądź razie straszni mi przykro Tulę Cię mocno kochana i modlę się o cud w te Święta!Kira_ lubi tę wiadomość
-
Inaa kochana ja wierzę, że jeszcze będzie dobrze. Nie wiem czy jesteś osobą wierzącą, ale jeśli tak to mów nowennę do św. Stanisława Papczyńskiego, to patron zagrożonego życia, jest z Nim związany pewien cud. Trzeba wierzyć kochanie, ważne że serduszko pracuje tzn. że dzieciaczek walczy. Myślami jestem z Tobą.
itakasia, Asiulka83, Mona_Lisa, inaa lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
inaa wrote:Serce niestety jeszcze bije. Żegnam sue z wami pokico . Niech ktos uzupelnia liste. Wesolych swiat !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 15:12
Another lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Inaa
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży dobrze....
Mnie się wydaję, że testy Pappa są trochę skuteczniejsze, ale niestety częściej się też zdarza, że wynik jest negatywny i mama się zamartwia a dziecko rodzi się zdrowe. Testy wyliczają prawdopodobieństwo również na podstawie wieku, do tego usg, i badanie krwi. Nie wiem jakie choroby mogą wykryć takie badania, które ewentualnie mogą być leczone jeszcze w łonie matki? Bo to dla mnie jedyny argument. Zapytam gina na wizycie za tydzień. -
nick nieaktualny
-
Papierówka ja też nie mogę ust zamknąć jak to czytam. Rozumiem żal i złość, ale...
Mój facet poszedł na wigilię pracowniczą i właśnie dzwonili z jego firmy, że go przywiozą, bo się nachlał i śpi... Jaka siara... Wrrr..."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Jestem padnieta tym dniem....dobrze ze jutro już koniec sprzątania , gotowania ...będę tylko jesc i lezec haha
w niedziele jedziemy do rodzicow 300 km to już w ogole odpocznę
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Karkówka z żurawina oraz polędwiczki w boczku gotowe do pieczenia jutro, sernik w lodówce. Jutro tylko babeczki korzenne i dwie sałatki. Mąż sprząta więc ja robię wszystko powolutku. Aaa, jeszcze pakowanie góry prezentów, ale to jak moje gwiazdki pójdą spać
Another lubi tę wiadomość