X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jego już teraz żona do tej pory nie zna tej historii. I chyba słusznie :D

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Mam to samo
    pamiętam w pierwszej ciąży to w 3 miesiącu miałam juz wózek...
    a teraz ? boję się o nim myśleć.. w ogóle cały czas nie czuję tej pewności którą powinnam i czułam w poprzednich ciążach

Lovi89 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Ps. Jego już teraz żona do tej pory nie zna tej historii. I chyba słusznie :D
    heheh no chyba lepiej :D haha

• luntrusek Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w poniedziałek rejestruję się na pierwszą wizytę do ginekologa na NFZ do przychodni w szpitalu przy którym chcę rodzić. Mam opiekę w Lux-Med ale ta pozostawia wiele do życzenia. Np to że nie można się umówić na wizytę z usg, wszystko osobno, terminy odległe, sporo stresu itp. Początkowo musiałam umówić się na wizytę tylko po to by dostać skierowanie na usg, później 1,5 tyg czekania na usg, znów wizyta, by dostać skierowania na badania, no ok doktor założył też kartę ciąży zważył i zmierzył ciśnienie krwi i przypisał duphaston ale dał receptę jedno opakowanie - tabletek starczy tylko na 10 dni..., teraz osobno badania i znów muszę się zapisać na interpretację, na kolejne skierowanie na usg i kolejne badania... Mam już szczerze dosyć. Poza tym stale inny lekarz, bo terminy są odległe. Dziękuję za taką opiekę...
    Teraz idę prywatnie, bo ci z Lux Med nie wiedzą który to tydzień. Ehh...Trochę mi ulżyło jak to napisałam.

Na prywatną opiekę przez całą ciążę nie stać mnie. Muszę coś wykombinować.

Co do imion dla córeczki, która byłaby moim spełnieniem marzeń mamy z mężem wybrane imię już od dobrych 10 lat. Będzie Marysia. Co do chłopca to może Tymek lub Gabryś. Ale tak bez przekonania.

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli
    niezła historia :)
    awangarda
    ja chętnie z kawką dołączę
    basha
    ale się namęczysz, zdrówka!
    Cherry
    kciuki za wizytę!
    Aniella
    ja nie widzę problemu. i nigdy się nie zastanawiałam czy starczy miłości. bo to z miłości właśnie. a ogarnianie dzieci to nie problem. poza tym starsze dziewczyny (14 i 11 lat) to już samodzielne. tu bardziej rozmowa itp. z lekcjami pilnuję tylko 2 młodsze bo najstarsza to całe życie siedzi w książkach.

z imionami zawsze mam problem bo ja pracuję w szkole i jak już mi się jakieś imię spodoba to przypomina mi się jakiś gagatek z pracy i koniec. nie znam żadnej Łucji :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luntrusek wrote:
    Hej, w poniedziałek rejestruję się na pierwszą wizytę do ginekologa na NFZ do przychodni w szpitalu przy którym chcę rodzić. Mam opiekę w Lux-Med ale ta pozostawia wiele do życzenia. Np to że nie można się umówić na wizytę z usg, wszystko osobno, terminy odległe, sporo stresu itp. Początkowo musiałam umówić się na wizytę tylko po to by dostać skierowanie na usg, później 1,5 tyg czekania na usg, znów wizyta, by dostać skierowania na badania, no ok doktor założył też kartę ciąży zważył i zmierzył ciśnienie krwi i przypisał duphaston ale dał receptę jedno opakowanie - tabletek starczy tylko na 10 dni..., teraz osobno badania i znów muszę się zapisać na interpretację, na kolejne skierowanie na usg i kolejne badania... Mam już szczerze dosyć. Poza tym stale inny lekarz, bo terminy są odległe. Dziękuję za taką opiekę...
    Teraz idę prywatnie, bo ci z Lux Med nie wiedzą który to tydzień. Ehh...Trochę mi ulżyło jak to napisałam.

Na prywatną opiekę przez całą ciążę nie stać mnie. Muszę coś wykombinować.

Co do imion dla córeczki, która byłaby moim spełnieniem marzeń mamy z mężem wybrane imię już od dobrych 10 lat. Będzie Marysia. Co do chłopca to może Tymek lub Gabryś. Ale tak bez przekonania.
    a gdzie chcesz rodzić?

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    pamiętam w pierwszej ciąży to w 3 miesiącu miałam juz wózek...
    a teraz ? boję się o nim myśleć.. w ogóle cały czas nie czuję tej pewności którą powinnam i czułam w poprzednich ciążach

Mam dokładnie to samo. To wszystko przez to co nas spotkało...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę wybrać imię. Chcę się cieszyć ta ciąża. Nie odbiorę sobie tego kolejny raz. Jak się nie uda to tak czy inaczej będzie bolalo. A jeśli się uda nie chce nic wspomnień takich, że ciągle miałam czarne myśli.
    Chcę się cieszyć z szukania,wybierania i wszystkiego co z tym związane :-)

A jak się nie uda to spróbuję jeszcze raz.

itakasia, BrumBrum, Asiulka83, All4love, mamaLi, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę dziś wstać... leżę w piżamie pod kołdrą.. czym dłużej leże tym mi gorzej.. no masakra jakaś hehe

• itakasia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda
    świetne nastawienie! brawo!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda z nas po stracie boi się. To naturalne. Ja w ciąży z synkiem (to była moja druga ciąża, w pierwszej straciłam dwa aniołki) nie przyznałam się nikomu w pracy do jakiegoś 28 tygodnia tak się bałam. A że brzuszek pozwalał mi na spokojne zamaskowanie do tego czasu to nikt się nawet nie domyslił, co było mi bardzo na rękę. Ale ja sobie pozwalam pomarzyć, że w sierpniu pojawi się u nas to szczęście. W końcu to właśnie marzenia są naszą życiową siłą napędową prawda?

luntrusek pierwsze imię dla chłopca bardzo mi się podoba ;) no ale już "po ptakach" :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:52

• luntrusek Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a gdzie chcesz rodzić?

W szpitalu św. Wojciecha na Zaspie w Gdańsku. Nie jestem tak na 100% przekonana, ale żadnego szpitala nie znam, w żadnym nigdy nie byłam, a ten na naprawdę dobre opinie, więc jakoś tak wyszło.

Tylko, żeby wszystko z juniorkiem było OK. Póki co dla mnie ta ciąża to taka trochę abstrakcja.
    Żadnych niemal objawów, żadnych mdłości, żadnych wymiotów, żadnych zachcianek...
    Tylko piersi jakieś inne, a sutki to już w ogóle. Reszta bez zmian.
    Może jak brzuszek urośnie, lub poczuję juniora, to zacznę bardziej cieszyć się tą ciążą.
    Nie wiem co jest ze mną nie tak... Myślałam, że jak się jest tylko w ciąży to kocha się bezgranicznie nawet kropka, płacze się na pierwszym usg itp...Smutno mi

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, świetne nastawienie! Mam to samo. Wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze i cieszę się ciążą, myślę o imionach, wstępnie planuję urządzenie pokoju. Nie chce zabierać sobie tej radości od początku, bo czarnymi myślami sprowadza się złe rzeczy. Chociaż doskonale rozumiem obawy kobiet, które straciły raz swoje dziecko i boją się o kolejne. Wszystko będzie dobrze dziewczyny, musi być <3

Wózków jeszcze nie kupuję, ubranek też nie, ale myślę, że ok. marca zacznę robić pierwsze zakupy, żeby rozłożyć wydatki w czasie.

Gaduaaaa co ci dolega? :(

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w Wojewódzkim i jestem bardzo zadowolona zarówno z opieki podczas porodu jak i po porodzie. Mają cudowną poradnie laktacyjną, położna przychodzi NA KAŻDE karmienie w pierwszych dobach co jest niezwykle pomocne. Drugi raz też chce tam rodzić :)

• marjotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziewczyny znowu jakieś plamienie. koloru Kawy z mlekiem... ja już nie wiem co jest normalne, a co nie. Zwariuje w tej ciaży. Powinnam mieć usg w domu :D i kontrolować na okrągło.

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciagle u rodIcow i nie mam kiedy was cZytać ale.po nowym roku bede na bierzaco :-) ja próbuje odrzucić zle mysli i ciagle rozmyslam jak to bedzie w sierpniu, jak moj synek to przyjmie ogólnie wszystko sie pozmienia ale sie ciesze bardzo :-) nad imieniem zaczne poważnie myslec jak bedziemy znac co bedzie :-) Niestety wybor imienia dla mnie juz jest ciezki :-) moj synus to tez Nikodem i noe wyobrażam sobie innego imienia do niego :-)

Lovi89 lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja spoglądałam w kalendarz na imieniny na początku sierpnia i końcówce lipca i z dziewczynek ładne są: Kamelia <3, Lidia, Diana i Tina, a dla chłopca to już gorzej :P. Chyba żadne mi się nie podoba oprócz Nikodema i Tymoteusza, ale mój facet mówi kategoryczne nie :P

Słyszeliście historyjkę, jak ojciec po pępkowym na lekkiej bani alkoholowej poszedł zarejestrować syna do USC i imię Szymon przekręcił na Myszon? Babka tak zapisała w USC i śmieją się, że "Myszon Imposybyl"
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif
    haha. Moja prababcia miała mieć na imię Maria, ale że kiedyś rejestrowało się (tak słyszałam, żena wsi, nie wiem jak w miastach) dzieci do chrztu u... organisty. No a, że facet wiekowy już, nie dosłyszał zamiast Maria wpisał Marian... więc później rodzice mojej prababci, żeby już nie kombinować to dopisali tylko -na i wyszło Marianna:D i zostalo :D
    Swoją drogą, odziedziczyłam drugie imię po Niej :D Moj maluszek będzie miał Praprababcie <3

Another, sisi lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelozyli mi na 15!!!!!! :D

Najmłodsza_staraczka, itakasia, mamaLi, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Awangarda, świetne nastawienie! Mam to samo. Wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze i cieszę się ciążą, myślę o imionach, wstępnie planuję urządzenie pokoju. Nie chce zabierać sobie tej radości od początku, bo czarnymi myślami sprowadza się złe rzeczy. Chociaż doskonale rozumiem obawy kobiet, które straciły raz swoje dziecko i boją się o kolejne. Wszystko będzie dobrze dziewczyny, musi być <3

Wózków jeszcze nie kupuję, ubranek też nie, ale myślę, że ok. marca zacznę robić pierwsze zakupy, żeby rozłożyć wydatki w czasie.

Gaduaaaa co ci dolega? :(
    a nie wiem.. głowa mnie ćmi.. ziewam, mam mdłości... leże z maślanką i wodą z cytryną przy łóżku.. hehe sił kompletnie brak..

Asiaczek lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Przelozyli mi na 15!!!!!! :D
    hura !

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ