X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 81 wrote:
    Hej dziewczyny,
    jestem po pierwszej wizycie u ginekologa,to 6 tydzień,termin mam na 18 sierpnia ,miałam robione usg zarodek widać ale serduszka niestety nie i jeszcze jakiś płyn w macicy.Jestem przerażona. Kolejne usg dopiero za tydzień. Czy któraś z Was miała podobnie ,a potem okazało się że było wszystko z dzidzią ok?

Kochana, może być jeszcze po prostu za wcześnie. Trzymam kciuki za serduszko za tydzień!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle miałam regularne co 28 dni,dlatego tak bardzo się boję.

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dzis byłam na pierwszej wizycie, dzidzia ma 0.32 cm, zgadza sie z suwakiem, było niby widac od czai do czasu cos pulsującego, ale lekarza powiedział, ze na następnej wizycie na pewno juz bedzie wszystko pięknie.
    Jedynym moim utrapieniem jest wysokie ciśnienie, tak sie stresowałam od dwoch dni ta wizyta, ze dzis od rana czułam, ze mi serce wyskoczy. No i niestety ciśnienie 140/70. Dostałam od razu leki, ale kupiłam tez ciśnieniomierz, jak zmierzyłam w domu było juz lepiej, teraz jest prawie idealne- 128/69. chyba poobserwuje sie kilka dni i ewentualnie od pon. włączę leki.

sisi, Anielle lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, a wiesz kiedy owu była?

Rosolina, obserwuj rano i wieczorem. Oby takie było przez nerwy tylko :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina spokojnie. Jak byłam na samym początku 7 tygodnia był tylko pęcherzyk duży i nic w środku. 4 dni później były dwa małe paszczorki na zdjęciu z bijącymi serduchami :). Dużo zależy też od sprzętu gina.

Ewelina 81 lubi tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płyn ja miałam :-) zeszło wszystko

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie kupowały detektor bicia serduszka? Takie małe urządzenie dopplerowskie że w domu można słuchać serduszka maleństwa?
    Ja za dwa tygodnie kupuję, ponoć od 10:tygodnia można już słyszeć. Jak będę zaniepokojona czy wszystko ok to od razu sprzęcik, dźwięk serduszka i ulga :) Mąż się zgodził, aczkolwiek on uważa, że dzieciątko jest zdrowe i nie ma po co kontrolować i ze to tylko dla mojego spokoju będzie sprzęcik; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 06:44

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad zakupem detektora, ale z drugiej strony obawiam się że dopóki nie będę czuła ruchów to non stop byłby w użytku więc jeszcze się zastanawiam czy to oby na dobre by wyszło ;) u nas z imionami dramat będzie. Mamy z moim tak różne gusta w tym temacie, że aż mnie przeraża. Hahahha może stąd te bliźniaki na pierwszym usg. Po jednym dla każdego ;) mój będzie Leos bo dla dziewczynki tylko jedno mi się od zawsze podobało ale już zajęte przez córeczke :p stresa mam pół nocy nie spalam A tu jeszcze do 18 trzeba wytrzymać!

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Staram się na nowo zasnąć . Mój kot urządził mi koncert w nocy. Od 3 dni nie jadł i głodny jest. Bo mu się karma znudziła dziadowi jednemu. Aha dużą paczkę kupiłam. Cholera z niego straszna. Ja wydaje kasę na jego chrupki a on nagle chce inne :-)

Papierówka, sisi lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda ja ten problem rozwiązałam ;) mam i kota i psa jak coś tam strajkujących z jedzeniem to im ich chrupki podmieniam dla urozmaicenia ;)

Papierówka, Luca lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 81 spokojnie :) Jest na wszystko czas :) Trzymam mocno kciuki żebyś spokojnie przetrwała ten tydzień!
    Co do owu to ja też mam zawsze idealne cykle 31 dniowe i dzięki temu wiele lat "unikaliśmy" dzieci z mężem. No ale hmmm któregoś miesiąca coś nie zadziałało, owulacja się przesunęła i tak byłam w pierwszej ciąży. A my dzieci nie planowaliśmy ;)

Papierówka ja absolutnie takich urządzeń nie kupuje. Po pierwsze dlatego, bo nie umiem interpretować tego co słyszę, po drugie dlatego bo nie jestem pewna czy nie ma to negatywnego wpływu na rozwijający się płód. Tak samo jak zbyt częste USG. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką położną i ona mówiła, że takie urządzenia powinny być nabywane tylko i wyłącznie w przypadku gdy mama decyduje się na poród w warunkach domowych. I to właściwie posiada każda położna która przeprowadza taki poród. A IP ponoć są przepełnione spanikowanymi mamami które usłyszały coś niepokojącego w biciu serca dziecka a stres wiadomo ;) Nam zupełnie niepotrzebny. No i ona również potwierdziła moje obawy co do np częstego usg - zaczyna się mówić o jego negatywnym wpływie na np układ nerwowy coraz więcej.

U nas z imionami będzie ciężko. Ja jestem przekonana, na 100% że bedę miała kolejny raz synka a imię które mi się najbardziej podobało zajęte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:06

Ewelina 81 lubi tę wiadomość

• marjotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Ja myślę nad zakupem detektora, ale z drugiej strony obawiam się że dopóki nie będę czuła ruchów to non stop byłby w użytku więc jeszcze się zastanawiam czy to oby na dobre by wyszło ;) u nas z imionami dramat będzie. Mamy z moim tak różne gusta w tym temacie, że aż mnie przeraża. Hahahha może stąd te bliźniaki na pierwszym usg. Po jednym dla każdego ;) mój będzie Leos bo dla dziewczynki tylko jedno mi się od zawsze podobało ale już zajęte przez córeczke :p stresa mam pół nocy nie spalam A tu jeszcze do 18 trzeba wytrzymać!
    haha u nas z imionami też jest jazda :D generalnie z tego powodu, że u mnie typowo polskie imiona odpadaja, bo tatuś maluszka nie jest polakiem :D Z kolei typowe imiona z jego kraju pochodzenia brzmią jak.... :D no nie da się :D Musiałabym z kartką chodzić jak moje dziecko ma na imię :) no i do tego mieszkamy w DE, wiec musi być baaaardzo uniwersalne :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Będziecie kupowały detektor bicia serduszka? Takie małe urządzenie dopplerowskie że w domu można słuchać serduszka maleństwa?
    Ja za dwa tygodnie kupuję, ponoć od 10:tygodnia można już słyszeć. Jak będę zaniepokojona czy wszystko ok to od razu sprzęcik, dźwięk serduszka i ulga :) Mąż się zgodził, aczkolwiek on uważa, że dzieciątko jest zdrowe i nie ma po co kontrolować i ze to tylko dla mojego spokoju będzie sprzęcik; )
    Ja mam detektor z poprzedniej ciązy :)Kilka razy mnie uspokoił, więc uważam zakup za udany :) Tylko 10 tydzien to chyba troche za wcześnie na wykrycie tętna przez taki detektor. Ja mam Sonoline C i go polecam :) O taki http://www.ceneo.pl/15620467

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciąży obumarłej poważnie myślę o zakupie detektora

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

ja chyba tez się na taki detektor zdecyduję :) Będzie aż do końca ciąży, bo pamiętam jak się moja koleżanka stresowała kilka dni przed porodem, że dziecko nie rusza się ładnych parę godzin. Aż do szpitala popędziła, ale wszystko było ok na szczęście. Zawsze sobie można zaoszczędzić nerwów :)

f2w3skjonuh3887q.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak pędziecie, ze chyba nigdy nie będę na bieżąco :D Ale widzialam, ze martwicie się lotami... Ja mieszkam w Szwajcarii teraz jestem w Polsce, za 3 dni wracam do domu, wiec czeka mnie pierwszy lot w tej ciązy. Potem przylatujemy do Polski w lutym, na pierwsze urodziny naszej córki, potem znowu w marcu... W pierwszej ciązy też latałam i wszystko było ok. Mój gin uważa, ze jak ciąza nie jest zagrożona to nie ma żadnych przeciwskazań :)

Anielle lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Jejku tak pędziecie, ze chyba nigdy nie będę na bieżąco :D Ale widzialam, ze martwicie się lotami... Ja mieszkam w Szwajcarii teraz jestem w Polsce, za 3 dni wracam do domu, wiec czeka mnie pierwszy lot w tej ciązy. Potem przylatujemy do Polski w lutym, na pierwsze urodziny naszej córki, potem znowu w marcu... W pierwszej ciązy też latałam i wszystko było ok. Mój gin uważa, ze jak ciąza nie jest zagrożona to nie ma żadnych przeciwskazań :)
    mam ogromną nadzieję że i u mnie tak będzie :)

• luntrusek Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, robicie badania prenatalne? Ja bym chciała bardzo. Chciałam spróbować na NFZ, ale nie wiem do kogo uderzyć w Trójmieście. Mam opiekę w LUX-MED z pracy, ale tam przed 35 rokiem życia nie refundują. Ja za jakiś czas kończę lat 31. W INVICTA cena usg genetycznego w 12 tyg i pappa to chyba coś ok 400 zł. Ale to dopiero sam początek.
    A jak u Was? Robicie te badania? Prywatnie, czy komuś udało się na NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:55

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luntrusek wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, robicie badania prenatalne? Ja bym chciała bardzo. Chciałam spróbować na NFZ, ale nie wiem do kogo uderzyć w Trójmieście. Mam opiekę w LUX-MED z pracy, ale tam przed 35 rokiem życia nie refundują. Ja za jakiś czas kończę lat 31. W INVICTA cena usg genetycznego w 12 tyg i pappa to chyba coś ok 400 zł. Ale to dopiero sam początek.
    A jak u Was? Robicie te badania? Prywatnie, czy komuś udało się na NFZ?
    ja własnie chcę robić jak będę teraz w Polsce.. oczywiście prywatnie bo nie jestem ubezpieczona... w Irlandii mogę mieć bezpłatnie ale też muszą być wskazania i chyba się nie kwalifikuje ... więc ja idę do Gdyni do Dr. Leszczyńskiej.. jest dobra właśnie w badaniach prenatalnych.. wraz z testem PAPPA... niedawno znajoma z OF u niej była i bardzo zadowolona wyszła.. a ja sama dostałam na nią namiar od mojej ginekolog.. w Polsce

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ