Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Itakasia, odwazna jestes, czwarte dziecko! A ja sie boje ze dwojki nie ogarne
Moze mi powiesz w takim razie jak to bylo jak sie pojawialo stopniowo rodzenstwo? Byla zazdrosc? Jak sobie radzilas z "podzieleniem" milosci i czasu§ Ja sie troche stresuje tym.
Ja detektora nie kupuje, zgadzam sie w 100% z tym co Brum napisala.
Milego dnia! Ja dzis po 2 tygodniach urlopu wracam do pracy... Nie chce mi sie....BrumBrum lubi tę wiadomość
-
U nas jeśli będzie dziewczynka to na 99% będzie Helenka, a co do chłopaka to ciągle się zmienia, był już Filip, Patryk, a teraz na tapecie jest Nikodem.
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
U nas jeśli będzie chłopak, to na 101% będzie Jan
A jeżeli dziewczynka, to aktualnie rozważamy Kalinę. I tak chyba też zostaniesisi lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Hej dziewczyny, mnie dalej męczą zatoki. Jestem już drugi tydzień na zwolnieniu i dziś dostałam jeszcze tydzień zwolnienia. Lekarz dalej kazał się leczyć solą morską i Prenalenem, bo według niego nie jest tak źle, żeby brać antybiotyk.
Najśmieszniejsze jest to, że mam teraz mnóstwo pracy, bo moja koleżanka rodzi za miesiąc i miałam jej obowiązki przejąć
Jeszcze szefowi się nie chwaliłam, że długo nie popracuje. Mam 8 tyg urlopu w tym roku i mam zamiar go wykorzystać na koniec ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:22
-
Część Dziewczyny - jestem Grudniową mamusią 2016 (i Listopadową 2014)
Mam do sprzedania w bardzo dobrej cenie detektor tętna płodu Sonoline C - kupiony we wrześniu tego roku - używany tylko kilka razy w tej ciąży (24 miesiące gwarancji od momentu zakupu)
Własciwie nie nosi śladów użytkowania!
Cena: 299 PLN (cena nowego ok 450 pln)
Do tego dwie butelki z żelem GRATIS (jedna lekko napoczęta )
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana poproszę o wiadomość prywatną (dodanie do przyjaciółek) lub kontakt przez OLX.
https://www.olx.pl/oferta/detektor-tetna-sonoline-c-CID88-IDjqQVI.html#5a867ef945
Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań! -
nick nieaktualnyHej Laseczki
Ja prenatalne mam w pakiecie (starość ). Na pewno USG i PAPPA zrobię, resztę uzależniam od wyników badań tych dwóch.
Mi migrena odpukać odpuściła dzisiaj, poczyniłam założenie że nie wróci i tak ma być.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Sisi ja mam Nikodemka:D u mnie bedzie problem z imieniem dla chlopca, bo juz zadne mi sie nie podoba:/ ale dla dziewczynki juz od dawna szykuje imie Adrianna, Ada i w ogole mam cicha nadzieje ze to dziewczynka:D jutro mam kolejna wizyte i zalozenie karty ciazy, juz nie moge sie doczekac..
sisi lubi tę wiadomość
-
luntrusek, ja robię tylko USG, bez PAPPA i u mnie kosztuje 200 zł
Umówiłam się na wizytę dziś, przyjmie mnie o ..... 21:15! Zatem poszłam z mężem rano zbadać krew i mocz już na tą wizytę. Ale ja tylko morfologie i glukozę na czczo, bo pełne badania 1 trymestru miałam w sierpniu robione i mi przepisza.sisi, Najmłodsza_staraczka, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Najmlodsza, zaintrygowalas mnie tą Kalina! Ładne. My chcemy Zosie ale koleżanka w pracy niedawno dała córce tak na imię no i nie wiem...
Ruda, życzę żeby ten stan się utrzymał
Basha, dużo zdrówka. U mnie też ciągle katar ropny z zatok
Ciekawe co u inaa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:54
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dzień dobry!
Co do detektora bicia serca - chyba nie będę kupować, bo chyba ciągle bym mierzyła Z doświadczenia mojej koleżanki wiem, że jeśli nie czuła ruchów dziecka, wystarczyło, że coś zjadła albo napiła się zimnej wody i od razu dziecko zaczynało szaleć
20.08.2017 -
Dzień dobry
Ja spoglądałam w kalendarz na imieniny na początku sierpnia i końcówce lipca i z dziewczynek ładne są: Kamelia , Lidia, Diana i Tina, a dla chłopca to już gorzej . Chyba żadne mi się nie podoba oprócz Nikodema i Tymoteusza, ale mój facet mówi kategoryczne nie
Słyszeliście historyjkę, jak ojciec po pępkowym na lekkiej bani alkoholowej poszedł zarejestrować syna do USC i imię Szymon przekręcił na Myszon? Babka tak zapisała w USC i śmieją się, że "Myszon Imposybyl"
All4love, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Cherry_Blossom wrote:Another hahahahhahaha Chociaż mój teść miał być Krzysztof a jest Krystian - z podobnej historii a Lidia to chrzesnica mojego mężaFabian Cyprian Tymuś
-
Lidia- z tym imieniem mój kumpel miał historie! Cała ciążę jego narzeczonej lekarze mówili że będzie chłopiec, więc wybrali imię tylko dla chlopca, pewnej nocy urodziła się jednak dziewczynka i na tą opcję byli tak nieprzygotowani że Michał prosto ze szpitala poszedł szukać inspiracji co do imienia na pobliski stary cmentarz i w sumie pierwsze imię które był w stanie rozczytac o 3 w nocy przy oświetleniu nagrobków telefonem to właśnie LIDIA i tak zostało
sisi lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019