X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luntrusek wrote:
    W szpitalu św. Wojciecha na Zaspie w Gdańsku. Nie jestem tak na 100% przekonana, ale żadnego szpitala nie znam, w żadnym nigdy nie byłam, a ten na naprawdę dobre opinie, więc jakoś tak wyszło.

Tylko, żeby wszystko z juniorkiem było OK. Póki co dla mnie ta ciąża to taka trochę abstrakcja.
    Żadnych niemal objawów, żadnych mdłości, żadnych wymiotów, żadnych zachcianek...
    Tylko piersi jakieś inne, a sutki to już w ogóle. Reszta bez zmian.
    Może jak brzuszek urośnie, lub poczuję juniora, to zacznę bardziej cieszyć się tą ciążą.
    Nie wiem co jest ze mną nie tak... Myślałam, że jak się jest tylko w ciąży to kocha się bezgranicznie nawet kropka, płacze się na pierwszym usg itp...Smutno mi
    na Zaspie rodziła mojego kuzyna partnerka.. bardzo sobie zachwalała :)
    ja jednego w Gdyni Redłowie a drugiego w Wejeherowie heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a nie wiem.. głowa mnie ćmi.. ziewam, mam mdłości... leże z maślanką i wodą z cytryną przy łóżku.. hehe sił kompletnie brak..

Biedna... Może zdrzemnij się na chwilę, powinno pomóc.

20.08.2017 <3
  • mamaLi Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za powitanie! :) Cieszę się, ze dołączyłam, niestety najbliższe koleżanki i przyjaciółką nie są na tym etapie, z resztą oprócz jednej nikt nie wie nawet o staraniach i nie mam z kim dzielić tych wszystkich trosk.. Męża mam najwspanialsze go na świecie i bardzo się stara, ale to tylko facet, to nie jego bola cycki, to nie jego mdli, to nie w nim się to wszystko dzieje..
    Wczoraj wieczorem wysmarowałam elaborat, po czym zamiast 'wyslij' wcinęłam 'anuluj'.. Także nie będę juz pisać tego samego :P W każdym razie macie rację, nie powinnam się martwić na zapas, ale ja jestem niestety skrzywiona przez te biochemiczne, całą ciążę z Lilką miałam zagrożonąa a do tego wiem więcej niż bym chciała :P
    Poza tym byłam pewna, że tej ciąży nie będzie, bo nie wychodziły testy i plamilam, nawet tampony nosilam przez 2 dni bo czekalam aż @ się rozkreci! Także od poczatku jest to dla mnie szok i jakoś tak dzieje się to 'obok' mnie..
    Ale biorąc przykład z Awangardy, jeśli tylko dzisiaj zobaczę chociaż pęcherzyk to zmieniam nastawienie i zacznę się cieszyć i myśleć pozytywnie.

Co do imion to bedzie problem z chłopięcym, kilka lat temu spodobał nam się Antek a tu nagle stal się mega popularny, wiec odpada. Szybciej dla dziewczynki, ale pewnie będziemy czekać aż nas natchnie, ostatnio mieliśmy 5 pomysłów i Liliana nie była żadnym z nich, nagle w 20 tygodniu na nie 'wpadlismy' i zostało :)
    Marjotka, a bierzesz Duphaston albo luteinę?

Luntrusek, nie martw się, ja tez tak miałam, malo tego, nie poczulam wielkiej fali miłości nawet zaraz po porodzi, a dokładnie CC, tylko przyszła powoli, po 2-3 dniach.. Za to teraz dalabym się za Lile pokroić na żywca i serce mnie aż boli od miłości, non stop rycze ze wzruszenia, a ma juz 20,5 miesiaca.. Także spokojnie :)

Jej jeszcze tyle godzin do wizyty!

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi morfologia właśnie - idealna

itakasia, Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo osób dziś wizytuje - trzymam kciuki i czekam na wieści!

Idę grać w świąteczne prezenty: Gorący ziemniak/La Cucaracha i tak na zmianę jeszcze z nieśmiertelnym Rummikubem :)

mamaLi, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Biedna... Może zdrzemnij się na chwilę, powinno pomóc.
    własnie czym więcej drzemie tym gorzej mi się pozbierać... powinnam się zmusić do jakiegoś spaceru ..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mnie dopadly mdłości i wymioty. Czyli mam powtorkę z pierwszej ciąży ;(

Co do zakupów, to poprzednio kupowałam od jakiegoś 3 mca, teściowa pukała się w czoło, bo za wcześnie, bo zapeszę. Taa, jasne. Olałam ją i robiłam swoje.
    Wydatki rozłożyły się w czasie, na koniec zostawiłam sobie tylko wózek, meble do pokoju Młodego, laktator, takie rzeczy, na których gwarancji mi zależało (żeby nie leciała jak jeszcze nie jest użytkowane).

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie nadrobić was jest cieżko :)

U mnie mdłości były przez dwa dni i teraz znowu cisza a ja głupia zamiast się cieszyc juz sobie wkrecam że cos może być nie tak, jeszcze mnie brzuch boli jak na @ wiec chyba oszaleje do środy.

Ja póki co żadnego imienia nie mam wybranego, jedynie dla dziewczynki może Kinga ale na 100% nie jestem pewna tego imienia, mąż dla chłopca chce Przemek albo Bartek a mi sie kojarzą z moimi sąsiadami więc nie bardzo odpowiadają jak dla mnie.

Ja detektora nie będę kupować, w ciąży z córką przyjeżdzała do mnie średnio raz na tydzien/ raz na dwa położna i sprawdzała ciśnienie i serduszko, więc teraz tez myśle że do niej zadzwonie i niech przyjezdza tym bardziej ze za to nie płace.

Trzymam kciuki za wizytujące :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:34

preg.png
  • mamaLi Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, koniecznie! Ruch jest najlepszym lekarstwem, jeśli oczywiście ciąża jest prawidłowa :)

Właśnie, planujecie ćwiczyć w ciąży?
    Ja od roku regularnie chodziłam na siłkę, raczej na fitnessy, ale kurcze teraz się boję.. Jakoś te plamienia, mimo, ze minęły i pobolewanie brzucha mnie stopuje.. Ale źle się czuję bez ruchu, fizycznie dużo gorzej, gorzej śpię, bolą mnie plecy, głowa.. Mam nadzieje, ze dostanę zielone światło od lekarza i chociaż tak delikatnie będę mogła poćwiczyć..

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle
    przypomniało mi się coś, jedyny problem jest z wakacjami. mało hoteli/pensjonatów jest w stanie przyjąć rodziny 2+3/4. a jeśli się zdarza to ceny kosmiczne.
    dom mamy wystarczająco duży, żeby się pomieścić, ale będę musiała pokombinować z pokojami :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaLi wrote:
    Dziękuję za powitanie! :) Cieszę się, ze dołączyłam, niestety najbliższe koleżanki i przyjaciółką nie są na tym etapie, z resztą oprócz jednej nikt nie wie nawet o staraniach i nie mam z kim dzielić tych wszystkich trosk.. Męża mam najwspanialsze go na świecie i bardzo się stara, ale to tylko facet, to nie jego bola cycki, to nie jego mdli, to nie w nim się to wszystko dzieje..
    Wczoraj wieczorem wysmarowałam elaborat, po czym zamiast 'wyslij' wcinęłam 'anuluj'.. Także nie będę juz pisać tego samego :P W każdym razie macie rację, nie powinnam się martwić na zapas, ale ja jestem niestety skrzywiona przez te biochemiczne, całą ciążę z Lilką miałam zagrożonąa a do tego wiem więcej niż bym chciała :P
    Poza tym byłam pewna, że tej ciąży nie będzie, bo nie wychodziły testy i plamilam, nawet tampony nosilam przez 2 dni bo czekalam aż @ się rozkreci! Także od poczatku jest to dla mnie szok i jakoś tak dzieje się to 'obok' mnie..
    Ale biorąc przykład z Awangardy, jeśli tylko dzisiaj zobaczę chociaż pęcherzyk to zmieniam nastawienie i zacznę się cieszyć i myśleć pozytywnie.

Co do imion to bedzie problem z chłopięcym, kilka lat temu spodobał nam się Antek a tu nagle stal się mega popularny, wiec odpada. Szybciej dla dziewczynki, ale pewnie będziemy czekać aż nas natchnie, ostatnio mieliśmy 5 pomysłów i Liliana nie była żadnym z nich, nagle w 20 tygodniu na nie 'wpadlismy' i zostało :)
    Marjotka, a bierzesz Duphaston albo luteinę?

Luntrusek, nie martw się, ja tez tak miałam, malo tego, nie poczulam wielkiej fali miłości nawet zaraz po porodzi, a dokładnie CC, tylko przyszła powoli, po 2-3 dniach.. Za to teraz dalabym się za Lile pokroić na żywca i serce mnie aż boli od miłości, non stop rycze ze wzruszenia, a ma juz 20,5 miesiaca.. Także spokojnie :)

Jej jeszcze tyle godzin do wizyty!

nie biorę nic prócz femibionu i magnezu. Może z tego względu, ze jestem w De i pewnie mają inne sposoby...

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja też mam tak,że si boję,że ta miłość nie przyjdzie albo nie wiem.teraz cieszę się ciąża. Groszkiem, ale nie ma we mnie takiego ogromu miłości czy coś. Nie wiem jak to wytłumaczyć,żeby źle nie zabrzmiało. Myślę że po to ta ciąża tyle trwa żeby się nauczyć i przyzwyczaić do wszystkiego

Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszla milosc ta pierwsza prawdziwa w dniu porodu , w chwili gdy polozono mi malutkie cialko na ciele, i ta milosc rośnie z każdym dniem ...niesamowite uczucie ktorego wcześniej sie nie znalo :-)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny byłam dzś w labie rano i TSH w ciągu 10 dni skoczyło mi z 0,8 do 4,75 i strasznie martwię się co z fasolą, bo lekarz kazał pilnować, by nie przekroczyło 2. Biorę teraz Euthyrox 50, więc od jutra zaczynam brać 75 (ginekolog zalecił), ale i tak się martwię. Myślicie, że w tak krótkim czasie mogło to zaszkodzić fasolce? :(. Ft3, ft4 w normie, ft4 bliżej dolnej granicy, ft3 po środku.

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielu dziewczynom skacze ja bym się tym nie przejmowała za bardzo tylko zwiększyła dawkę leku. I kontrolować. Bo co inn go zrobisz? Każesz spadać ?;-)

Kfoka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się z Wami przywitać jako sierpniowka

sisi lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi posty urywa

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Kurcze dziewczyny byłam dzś w labie rano i TSH w ciągu 10 dni skoczyło mi z 0,8 do 4,75 i strasznie martwię się co z fasolą, bo lekarz kazał pilnować, by nie przekroczyło 2. Biorę teraz Euthyrox 50, więc od jutra zaczynam brać 75 (ginekolog zalecił), ale i tak się martwię. Myślicie, że w tak krótkim czasie mogło to zaszkodzić fasolce? :(. Ft3, ft4 w normie, ft4 bliżej dolnej granicy, ft3 po środku.

Mi też tak skoczyło na początku, po dwóch tygodniach większej dawki wszystko wróciło do normy

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • luntrusek Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie TSH, myślicie że wartość 1,8 jest OK? Ja wizytę mam dopiero ok połowy stycznia. Wyniki pokazałam lekarz ogólnej i ta powiedziała, że jest dobrze. Ginekolog jeszcze ich nie widział. Wcześniej miałam raczej blisko 1 do max 1,4 TSH. Pomożecie?

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ