X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Hihi moje koty też uwielbiają mleko :D. Siedzą pod lodówką z błagalnym wzrokiem aż się nad nimi zlituję i trochę wleję.

Dziś mam wizytę o 14.15 tak się boję, żeby nie było powtórki z ostatniej ciąży. Błagam o kciuki !!!
    Zaciskam z całych sił! Będzie dobrze k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Otka lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli wrote:
    Hej, mam pytanie czy macie pobolewania w podbrzuszu, takie okresowe. Od wczoraj cos mnie tak troche meczy i zaczynam sie denerwować.
    Mnie dzisiaj w nocy taki ból złapał,że nospę wzięłam. Sporadycznie, ale boli. Często mam wrażenie, że jajnik mi pika jak na owulkę o.O

Gaduaaa cudowne 2 cm szczęścia <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam takie bóle. Idę zaraz wtem mróz do laboratorium. Cały dzień śpię. Strasznie słaba jestem dzisiaj

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Was dziewczyny może pocieszę. Moja ciocia całe dwie ciąże wymiotowała. z Pierwszą córką podczas ciąży była 17 ! razy w szpitalu. z synem leżała w szpitalu ok 6 miesięcy, karmiona przez rurkę ( nie wiem jak fachowo się to nazywa) właśnie z powodu wymiotów. Jej organizm nie przyjmował dosłownie nic, nawet po wodzie przytulenie z kibelkiem. Całe dwie ciąże !
    Więc nie narzekajmy :d Te nasze chwilowe przyjaźnie z WC :D

Ja mam trochę problemów administracyjnych. ale ja mieszkam w DE, więc nie będę Was zanudzać niemieckimi problemami... Mam nadzieje, że ten stres nie pogorszy mojego stanu...

Tak wgl wczoraj minął miesiąc ! od kiedy zrobiłam test ciążowy <3 Dzisiaj w sumie też :D bo poprawiałam na drugi dzień dwa razy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 15:35

awangarda lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua
    pięknie! cieszę się razem z tobą! :)

sprzątnęłam parter, mężowi zostawiłam tylko łazienkę. za dwie godziny mąż wróci z pracy z zakupami, pozbiera starsze ci dziebo dziś do późną są na dodatkowych zajęciach, i rozpoczynamy rodzinny weekend :) to lubię :)

Gaduaaa, BrumBrum lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka już jesteś po dawaj znać! I wklejaj zdjęcie fasola bo mój będzie podobny :-) ciągle odświeżam no

Otka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda
    ja też czekam na wieści, szkoda,że dziewczyny po wizytach wczoraj i przedwczoraj się nie odezwały :(

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana :(
    Przed chwilą zrobiłam badania na awidność. Wyniki w poniedziałek. Siedzę i płaczę.

7e0bb01a3e00.png

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały juz usg w około 8tc +/- 4 dzień jakie CRL miały wasze fasolki?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza ja w poprzedniej ciąży to samo przechodziłam z różyczką... Na szczęscie wyniki awidnosci były pomyślne (zaraziłam sie co najmniej kilka tygodni przed ciążą) i u Ciebie tez tak będzie, zobaczysz! Glowa do góry :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza
    spokojnie, dopóki nie ma wyników awidności to postaraj się zachować spokój dla fasolki!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka, historia Twojej cioci mnie poprostu wbila w kanape...

Gaduaa super fotki!

Najmlodsza, nie zalamuj sie, glowa do gory! Chociaz ja nic nie rozumiem z tych wynikow, nie znam sie na tym kompletnie...

Ja jak na babe w ciazy przystalo, po wczorajszym kiepskim wieczorze mama dzisiaj cudowny dzien, wszystko widze w rozowych barwach, dam rade, bedzie dobrze, wszyskto sie ulozy! USG pierwszego trymestru 21 stycznia a 23 wizyta w szpitalu ktory od tego momentu przejmie juz prowadzenie mojej ciazy.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kurcze od wczoraj mnie nie bylo a wy juz nabilyscie 3 strony :D

Mavis, trzymam kciukasy zeby sie zarodek szybciutko pokazal bo najwyrazniej bawi sie w chowanego! : )

Juuli te (nie)okresowe pobolewania sa totalnie normalne, wiec spokojnie : )

Gadua super zdjecia <3!

Anielle przykro mi ze wczoraj mialas taki dzien do dupy, tez mi sie zdarza. Wlasnie problem jest ten u mnie ze cala rodzinka daleko, mam tylko (i AZ) meza przy sobie, na szczescie jest kochany. Nie dorobilam sie tutaj jeszcze zadnych znajomych/przyjaciol wiec hm.. jest troszke samotnie :P Przez to potem musicie czytac moje wypociny na forum :D

Otka - trzymam kciuki : )

Samsaramsa - ta jak ktos juz wczesniej napisal, nie stresuj sie niepotrzebnie, codziennie sie stykamy z dziesiatkami osob, na ulicach, w autobusach, urzedach, a kazdy z innym chorobskiem chodzi. Na pewno wszystko jest ok : )

Gaduaaa, Otka, Anielle lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy dzieki, stresuje sie bardzo ze cos sie dzieje, a do wizyty jeszcze tydzien. Mavis ja tez tak mialam według okresy powinien byc 6tyg nie bylo zarodka byl mini pecherzyk i lekarz mowil ze to 4tyg. A tydzien pozniej bylo juz malenstwo. Trzymam kciuki zeby u ciebie tez sie pokazało.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza spokojnie. Widać że niedawno przechodzilas ale igm nie jest jakieś wysokie. Spokojnie. Zadzwoń do lekarza i zapytaj.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa piękny dzidziol :)

Najmłodsza, a jesteś pewna, że przechodzisz to pierwszy raz? Może to zarażenie wtórne? Tak czy inaczej nie jest przesądzone, że z dzieciaczkiem będzie coś źle.

Co do bóli okresowych to też mnie łapią co jakiś czas, są dużo delikatniejsze ale jednak. Najmocniej w czasie spodziewanej miesiączki, pewnie za tydzień znowu mnie chwyci.

Właśnie co się dzieje z resztą dziewczyn, czy wszystkie się odezwały po wizytach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 17:38

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak ;> ale i tak teraz stres jest. Zapisałam się do gin na NFZ na 26 17.30. Kiedyś do niej chodziłam jak nie byłam w ciąży i ba każdej wizycie robiła mi usg, a w tym luxmedzie to jak za starych czasów że pierwsze usg dopiero 12tc. Gdyby nie to że jestem po poronieniu to bym nie dostała skierowania na pierwsze usg. Jakaś masakra. Jestem dzisiaj strasznie rozdrazniona :/
    Gaduaaa piękna kruszynka :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi
    sporo dziewczyn się nie odzywało, Asiaczek miała wizytę 30.12, później Ruda, Karola, nie pamiętam kto jeszcze. mam nadzieję, że dziewczyny cieszą się dobrymi wiadomościami i zwyczajnie nie mają czasu zajrzeć
    samsa
    rzeczywiśie dziwne zwyczaje w luxmedzie

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!! Dziękuję za kciuki bardzo się przydały :D Dzidzia żyje i to już nie jest mała fasolka hihi jak to pan doktor określił tylko mały człowieczek.
    Wstawiam foto i zaraz wszystko opiszę :D Jestem przeszczęśliwa i ciągle płaczę z tej radości, bo tak mi stres odszedł. Ginekolog jak zobaczył mnie zestresowaną to powiedział, że zaczniemy od USG żebym się uspokoiła, miałam już przez brzuch :). Serduszko biło silnie 175 uderzeń na minutę. Wzrost idealnie odpowiada 9t6d. Machał bąbel rączkami i nóżkami. Cudowny widok, leżałam na kozetce i beczałam :P. Mam niestety krwiaka 1,7x0,7 cm, ale jest on pod spodem i w miejscu nie zagrażającym ciąży, powiedział że się wchłonie żeby się nie martwić. Dalej biorę mój zestaw leków + doszedł Jodid.
    Moje 3,03 cm szczęścia:
    0c8d7b5fdb8e0780.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:21

awangarda, Asiulka83, sisi, Chusy, BrumBrum, Gaduaaa, nowamamusia, Kasiula09, Another, Kira_, Magroz27, All4love, MówmiAgatka, Tova33, Luca lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka
    super! piekne zdjęcie! gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:21

Otka lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ