X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie u nas wszystko ok okruszek ma 2 cm, serduszko pieknie bije, ciaza mlodsza o tydzien i termin porodu wychodzi na 12.08 i tego sie trzymamy dlatego Cherry prosze zmien u mnie, kolejna wizyta 02.02 prenatalne.
    Mam nadzieje ze zdjecie sie doda
    799f1735126af015med.jpg]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:29

itakasia, Gaduaaa, Kira_, Asiulka83, Another, sisi, Kfoka, Amelia25 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sand Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich serduszek :) cudowne zdjęcia, można patrzeć bez końca.
    Mavis trzymam kciuki, myślę, że dziewczyny mają rację z tym, że było po prostu za wcześnie. Będzie dobrze!

Ja też po wizycie. Serducho pięknie bije. Wielkość dzidziusia idealnie odpowiada wymiarom z OM.

Pozostałe wyniki też dobre, TSH po zażywaniu 25 mg Euthyroxu spadło z 3,00 do 1,3 więc właściwie bliźniacza sytuacja jak w ciąży z synkiem.

Mam nadzieję, że teraz uda mi się być z Wami bardziej na bieżąco, bo przyznam, że podczytuję ale na pisanie już nie zawsze mam wenę.

Ruda, Karola a jak u Was? Z tego co kojarzę miałyśmy chyba wizytę w tym samym dniu. Odezwijcie się :)

itakasia, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Kasiula, Sand
    super wieści! gratuluję!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to dziekuje bardzo dziewczyny za wszystkie slowa wsparcia po tym jak wczoraj wylalam swoje zale na forum ;) Fajnie ze tutaj sie takie fajne grono zebralo i ze mozna sie wygadac :)

Cudownie ze dzisiejsze wiesci z wizyt same pozytywne. Zdjecia macie piekne, a te 3D to juz wogole kosmos, niesamowite ze co dopiero testy robilysmy a tu juz male czlowieczki w naszych brzuchach!

Kira jestem na tym samym etapie! Od ogladania ogloszen nieruchomosci to juz mi sie w glowie kreci a tu jeszcze kredyt zalatwiac, to bedzie kosmos. Ale musimy sie przeprowadzic najdalej na wiosne, w naszym malutkim mieszkaniu ktore wynajmujemy na 3 pietrze bez windy to nie wyobrazam sobie z dwojka dzieci mieszkac. Powodzenia w poszukiwaniach! Mi sie marzy maly domek, nawet z malutenkim ogrodkiem, takim zeby sie piaskownica i slizgawka zmiescila i basenik pompowany w lecie, niczego wiecej mi nie trzeba.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, Anielle
    trzymam kciuki za nowe gniazdka :) to fajny czas. choć nie ukrywam, że cieszę się, że mam go za sobą ;)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula piękne zdjęcie!

Nie nadążam za Wami Dziewczyny...

A po mojej wizycie u lekarza we wtorek byłam tak wkurzona, że nawet nie mogłam usiąść do pisania. Czy uwierzycie, że ten piekielny lekarz pożal się Boże nie wypisał mi skierowania na wszystkie badania? Tylko jakaś morfologia, mocz, sratatata... I to dzięki pani położnej bo się za mną wstawiła. To to ja mogę sobie sama zrobić. I w ogóle zbadać mnie nie chciał ponieważ przyniosłam kartę ciąży z gabinetu prywatnego... Tłumaczę mu jak pastuch krowie, że to tylko raz byłam prywatnie, bo się nie dostałam na nfz i teraz już tylko do przychodni będę chodzić to cielak nie rozumie...
    Na szczęście to nie mój lekarz. Mój nadal na urlopie i spotkamy się dopiero 14.02, ale jakby nie patrzyć ciąża trwa i badania zrobić trzeba cholera...
    I tym sposobem zabuliłam dziś prawie 200zł na te wszystkie toxo, hiv i inne. Nie rozumiem tej polityki. To jednak kobiecie w ciąży badania się należą czy nie? I czy takie doktorek może mi odmówić?
    W każdym razie małe ma 18mm i jest tydzień młodsze niż wynika z OM. Serduszko pięknie bije 148u/m.
    Cóż więcej... Trochę rozdrażniona jestem ostatnio...

sisi lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova
    do kogo chodzisz?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova ja tez na tym etapie dostalam morfologie i mocz, nic wiecej. Lekarka dala mi liste badan i tam jest napisane ktore w jakim tygodniu sie wykonuje, ktore mi przysluguja, a ktore sa platne. Ale nie mam pojecia jak to dziala w Polsce.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, Sand, Tova gratuluję :)

Kasiula siedzimy z moim mężem i staramy się rozkminić zdjęcie Twojego maluszka i za cholerę nie możemy dojść gdzie jest główka i reszta, przepraszam :( Mała pomoc? :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta i ja dzis bylam na pierwszym Usg. Najpierw gratuluję naprawdę pieknych,wynikow usg, cudnie wszystkie fasolki przypozowaly. Trzymam kciuki za te z Was, ktore czekają na pozytywne wyniki! Ja siedząc przed gabinetem mialam niemal mroczki przed oczyma, stres ogromny...a po uslyszeniu bicia serduszka łzy szczęścia :) Niesamowity moment, zabierajcie facetów ze sobą :) Ciąża mlodsza o kilka dni tj 6+1 i teoretycznie termin na 30 sierpnia, czyli mpja fasolka to taki przedszkolak a Wasze to juz na studia idą :) No ale kolorowo byc nie może, ciaza zagnieździla się trochę za niskp i musze na siebie uważać, nie dźwigać, ale zaleceń leżenia nie było. Dodatkowo krwiak ponadkosmówkowy prawie 1x1, wiec i radość i obawa, ale jednak radość. Probuje załączyć zdjecie, ale pamietajcie, że mój to maleńki przedszkolaczek o dlugosci crl 0,43 cm :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b327ca35557.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 00:58

All4love, Another, MoNaKo, sisi lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha sisi bo to taki cudaczek jeszcze, nie jest bardzo nic zarysowane, jeszcze fasolke przypomina a i zdjecie mi sie odwrocilo jak dodalam, a wiec tak jak patrzysz na zdjecie to na samym dole jest glowka, prawie po srodku takie cos jasne to zaczatki raczek ( czy jakos tak gin to nazwal), na samej gorze tez takie jasniejsze to zaczatki nozek, a to co tak jakby zwisa to pepowina (a ja myslalam ze to noga :-)) mysle ze troche wyjasnilam :-)

sisi lubi tę wiadomość

preg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kfoka, gratuluję, bicie serduszka jest nie do opisania <3

Co do badań - ja dostałam całą listę od HIV, toksoplazmozę, mocz, po tarczycę i inne.
    Na jakieś badania są zniżki? Jak pójdę do laboratorium to z 200 zł wydam na to wszystko ...

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, no kurcze Wasze wczorajsze zdjęcia to działa sztuki, widać że robione na dobrym sprzęcie.. u mnie było ciężko cokolwiek dostrzec.. do tego miałam robione przez brzuch, a jestem tyłozgięta.. no nic.. w Polsce będzie konkretniej :)
    Moje nocne wstawanie się zmniejszyło co mnie właściwie cieszy :)

Cieszę się , że wczoraj były same pozytywne wieści :) Oby tak dalej dziewczyny heh

Kasiula idziemy łeb w łeb ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    10tc zaczą się mega głodem. Mąż robi śniadanko a ja jeszcze w łóżku :)
    Ja na hiv nie dostałam skierowania. Dziewczyny pisały wcześniej że chyba (nie pamiętam dokładnie) w diagnostyce jak zalozy się kartę stałego klienta to jest 15% rabatu.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Paulina3 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Warszawy - w Instytucie Hematologii na Ursynowie robią badania po bardzo korzystnych cenach, Betahcg robiłam u nich po 12 zł, progesteron 9 zł :) badają przez labolatorium Synevo. Tylko nie wiem jaka jest droga przez rejestrację Instytutu, ponieważ ja pracuje w budynku obok w Centrum Onkologii i zanosiłam do nich już swoje probówki z krwią.
    Niemniej jednak wiele osób korzysta z ich usług, także sie da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 08:55

92cm8c2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Dziewczęta i ja dzis bylam na pierwszym Usg. Najpierw gratuluję naprawdę pieknych,wynikow usg, cudnie wszystkie fasolki przypozowaly. Trzymam kciuki za te z Was, ktore czekają na pozytywne wyniki! Ja siedząc przed gabinetem mialam niemal mroczki przed oczyma, stres ogromny...a po uslyszeniu bicia serduszka łzy szczęścia :) Niesamowity moment, zabierajcie facetów ze sobą :) Ciąża mlodsza o kilka dni tj 6+1 i teoretycznie termin na 30 sierpnia, czyli mpja fasolka to taki przedszkolak a Wasze to juz na studia idą :) No ale kolorowo byc nie może, ciaza zagnieździla się trochę za niskp i musze na siebie uważać, nie dźwigać, ale zaleceń leżenia nie było. Dodatkowo krwiak ponadkosmówkowy prawie 1x1, wiec i radość i obawa, ale jednak radość. Probuje załączyć zdjecie, ale pamietajcie, że mój to maleńki przedszkolaczek o dlugosci crl 0,43 cm :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b327ca35557.jpg

Hej to jesteśmy na tym samym etapie, mój termin pewnie bedzie na 29 sierpnia, mowie pewnie, bo to moje wyliczenia, u lekarza jeszcze nie byłam, bo sa straszne terminy do tego wlasnie. Życzę zdrowka i zeby wszystko sie rozwijało pomyślnie :)

Kfoka lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Paulina3 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem z Wami :) dzisiaj 6 tyg + 2 dni ;)

Kfoka lubi tę wiadomość

92cm8c2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina3 wrote:
    Też jestem z Wami :) dzisiaj 6 tyg + 2 dni ;)

No to high five ;) na kiedy masz termin, juz po wizycie?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako duze masz to odklejenie kosmowki, ze lekarz kazal Ci lezec plackiem? Ja mam na powierzchni 0,94cm x 0,41cm i moj powiedzial ze mam sie oszczedzac i polegiwac troche.
    Dziewczyny gratuluje wszystkim wspanialych widokow na wizytach. Ja dopiero 16ego mam kolejna i oczywiscie swiruje.
    A co do badan, to ja mam do zrobienia przeciwciala (mamy z mezem komflikt), morfologie, mocz, jonogram, glukoze, Wr, HIV, HCV, TSH, progesteron, cytologie i stopien czystosci pochwy.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Paulina3 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    No to high five ;) na kiedy masz termin, juz po wizycie?

Termin mamy na 30 sierpnia :)

92cm8c2.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ