Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Za godzinę mam wizytę u lekarza w związku z wynikami wczorajszymi.. udało się i laboratorium wysłało wczoraj jeszcze awidność. Idę do innego lekarza na konsultacje, u prowadzącego mam wizytę dopiero we wtorek.
Trzymajcie proszę kciuki.
Mam nadzieję, że okruszek rośnie i serduszko nadal bije..02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Za godzinę mam wizytę u lekarza w związku z wynikami wczorajszymi.. udało się i laboratorium wysłało wczoraj jeszcze awidność. Idę do innego lekarza na konsultacje, u prowadzącego mam wizytę dopiero we wtorek.
Trzymajcie proszę kciuki.
Mam nadzieję, że okruszek rośnie i serduszko nadal bije..Fabian Cyprian Tymuś -
Kfoka gratuluję Ja mam termin na 29 lipca ale też się czuję zacofana na lipcówkach dlatego przesiaduję u was
Kasiula dziekuje za wyjaśnienie, moja pierwsza myśl tez była, że to nóżka ale trochę za długa jak na ten etap
Najmłodsza trzymamy kciuki &&&Kfoka lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Awangarda, Ty dopiero sniadanie a ja juz zupę pomidorowa ugotowałam i z córka zjadłam ale miałam podobny problem we wtorek, żadnego pieczywa, dziecko chore to nawet nie miałam jak wyjsć kupić i musiałam jakieś płatki z mlekiem (fuj) na śniadanie zjeść....
Najmłodsza trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze!
-
Andzia1985 wrote:Monako duze masz to odklejenie kosmowki, ze lekarz kazal Ci lezec plackiem? Ja mam na powierzchni 0,94cm x 0,41cm i moj powiedzial ze mam sie oszczedzac i polegiwac troche.
Dziewczyny gratuluje wszystkim wspanialych widokow na wizytach. Ja dopiero 16ego mam kolejna i oczywiscie swiruje.
A co do badan, to ja mam do zrobienia przeciwciala (mamy z mezem komflikt), morfologie, mocz, jonogram, glukoze, Wr, HIV, HCV, TSH, progesteron, cytologie i stopien czystosci pochwy.
Andzia wrzucam zdjęcie na którym widać odklejanie się kosmówki. Ze zdjęcia wynika że jest na długości 12,2 mm i 2,7mm. Tak jak pisałam wcześniej, moja ciąża jest dzięki in vitro i jestem też po 4 ciążach biochemicznych więc mże dlatego u mnie nazakaz leżenia...
Co do wizyty ja chodzę prywatnie i na początku ciąży będę umawiać się co tydzień, ale najlepiej byłoby dla mnie gdyby usg było codziennie
https://zapodaj.net/f91fe0cc3487d.jpg.html
Dziewczyny odnośnie badań- to niestety nie każde badania są refundowane przez NFZ nawet w ciąży więc to nie zawsze wina lekarzy że nie dają skierowania. A HIV to juz na pewno nie jest refundowane tak samo jak badanie na toksoplazmoze i wiele innych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 12:18
-
Ja tam nie wiem dziewczyny...
Z tymi badaniami jestem mocno w szoku. Rok temu w sierpniu jak byłam w ciąży dostałam skierowanie na nfz na wszystko w tym hiv, toxo, cytomegalia, tarczyca itp. bez żadnego gadania. To wtedy były bezpłatne a teraz płatne?
Do tego skoro miałam te wszystkie badania robione całkiem nie dawno to pomyślałam, że robić ich wszystkich od nowa nie trzeba. Lekarz jednak był innego zdania ponieważ wszystko zdarzyć się może i nie wiadomo co mogłam złapać przez te parę miesięcy nawet o tym nie wiedząc.
Nie wiem, nie wiem... Ale nic nie słyszałam o tym, że nagle zmianiła się ilość badać w ciąży na nfz więc nie dajcie się dziewczyny i walczcie. Jestem pewna że gdybym była u swojego lekarza dostałabym skierowanie na wszystko. Ale teraz już po ptakach. -
Ja miałam teraz robione na HIV, kile, toksoplazmoze itd i wszystko na NFZ;)37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Monako moja ciaza tez po in vitro. Zdjecia niestety nie moge otworzyc. Widocznie co lekarz to inna opinia, a moze tez inne umiejscowienie odklejenia. Trzymam kciuki zeby sie ladnie przykleilo. Kiedy masz teraz wizyte? Ja tez chodze prywatnie, nie wyobrazam sobie po takiej "walce" chodzic na nfz i miec tylko 3-4 usg.Cudzie trwaj...