X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę :)

Ruda nice to See you ;)

Uli no takie siedzenie w szpitalu wkurza,z tym TSH to ma prawo być wręcz tak niskie że nieoznaczalne, najważniejsze wtedy kontrolować ft 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 21:50

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, jestem poza domem wiec foty nie prześlę, ale to moze nawet lepiej. Zostawmy analizy usg lekarzom, nie doszukujmy się same nieprawidłowości. Tak na chłopski rozum- co miałby na celu Twój dżin gdyby widzial, że zarodek niebezpiecznie sie umiejscowił i gdyby Ci o tym nie powiedzial?! Na pewno by coś napomknął abys nie dzwigała ciężarów. Z resztą u mnie tez jest krwiak wiec te zalecenia dotyczą obu kwestii. A jeśli chcesz sie uspokoić proponuję umowic sie na usg do innego lekarza. Myślmy pozytywnie...wiem, ze to trudne bo mam to samo ( naparza mnie w pachwinie dzis po spacerze i tez w głowie kocioł) ale ostatnie czego nam teraz trzeba to nerwy! Glowa do góry:)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Gaduaaa, jestem poza domem wiec foty nie prześlę, ale to moze nawet lepiej. Zostawmy analizy usg lekarzom, nie doszukujmy się same nieprawidłowości. Tak na chłopski rozum- co miałby na celu Twój dżin gdyby widzial, że zarodek niebezpiecznie sie umiejscowił i gdyby Ci o tym nie powiedzial?! Na pewno by coś napomknął abys nie dzwigała ciężarów. Z resztą u mnie tez jest krwiak wiec te zalecenia dotyczą obu kwestii. A jeśli chcesz sie uspokoić proponuję umowic sie na usg do innego lekarza. Myślmy pozytywnie...wiem, ze to trudne bo mam to samo ( naparza mnie w pachwinie dzis po spacerze i tez w głowie kocioł) ale ostatnie czego nam teraz trzeba to nerwy! Glowa do góry:)
    Niby tak,tymbardziej że byłam na 2 usg u dwóch różnych lekarzy.. Jakby jeden nic nie zauważył i nie powiedział to wtedy drugi by to zrobił.. Wielokrotnie pytałam obu czy wszystko jest w porządku.. Mówili że na ten moment tak.. Teraz dopiero kolejne usg w Polsce 2 lutego w
    Więc będę trochę myślowy miała no ale wierzę że jednak jest okey.. Choć na usg faktycznie wygląda że całe jajo płodowe wraz z dzieciatkiem jest zaraz nad szyjka.. Dlatego chciałam porównać

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sama widzisz :) Upewnisz się u trzeciego! A jesli juz tak bardzo o tym myslisz to do wizyty unikaj naglego podnoszenia ciezkich rzeczy. Będzie ok :)

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za przyjęcie Moja ciaza to dla mnie szczęście Zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu anty po 6 latach :) Jestem z Olsztyna 27 lat Pierwsza ciąża

f2w3s65grrcfli18.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobry wieczór,

wpadłam, żebyście mnie uspokoiły, bo piersi przestały mnie boleć i nie są już tak strasznie nabrzmiałe jak były.
    Poza tym zaczynam odczuwać od wczoraj dziwne ciągnięcie jajcora z którego była owulacja.
    Napiszcie mi pls, że wszystko jest ok i ogólnie wspaniale :D

I że tak pozwolę sobie nieskromnie zapytać, jak tam Wasze cyce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 22:27

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    I że tak pozwolę sobie nieskromnie zapytać, jak tam Wasze cyce?

Jak donice... :D Ale przez parę dni też mnie nie bolały i jakby się zmniejszyły. Teraz znowu czuję się jak dojna krowa.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje od poczatku nie specjalnie bolaly, mialam tylko uczucie pelnosci i wrazliwe sutki. Teraz nawet to uczucie pelnosci zniknelo (albo tak sie przyzwyczailam ze juz tego nie odczuwam), wielkie tez nie sa i nigdy nie byly :P Widac duzo zyl za to.

Pojawily sie u was pajaczki na nogach? Ja dzis jak sie rozbieralam zwrocilam uwage, pierwszy raz w zyciu cos takiego widze!
    Czy to jakos zniknie? Kurcze mam 28 lat a noga wyglad aprzez to jak u 70 latki >.<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi od początku mnie bolaly Tylko urosły i sutki szczypaly :) ja też mam pajączki na nogach od tabletek anty mi powstały I cie nie pocieszenie juz nie znikną chyba ze laserowo Można tylko zapobiec powstawaniu innych

f2w3s65grrcfli18.png
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bolały miało być :)

f2w3s65grrcfli18.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę też do Was dołączyć? Co prawda jestem na wrzesniówkach bo termin z om na 1.09 ale ostatnio na wizycie według usg wyszło na 31.08. W 5t+5 był zarodek 3mm :)

Chusy, Asiulka83, zokeia, sisi lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki z etapu-- aua, zostaw, bolą, nie przytulaj mnie, nie dotykaj, nie ruszaj, idź sobie gdzieś -- są na etapie--- Ty patrz jakie fajne! :D

Cześć Dreamy :)

Dreamy lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dreamy : ) Gratulacje! Masz swietny suwaczek (moge go sobie podprowadzic? jest super :D)! <3

Kurcze to kiepsko z tymi pajaczkami, myslalam ze sobie pojda po ciazy.. naprawde mam takie jedno potezne skupisko, ktore wyglada jak siniak na lydce.. A jakis sposob zeby nie powstawaly?

Dreamy lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hej Dreamy : ) Gratulacje! Masz swietny suwaczek (moge go sobie podprowadzic? jest super :D)! <3

Kurcze to kiepsko z tymi pajaczkami, myslalam ze sobie pojda po ciazy.. naprawde mam takie jedno potezne skupisko, ktore wyglada jak siniak na lydce.. A jakis sposob zeby nie powstawaly?
    Jasne :D Na innym wątku podpatrzylam.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bedzie geeky :D

Dreamy lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cyce raz jak donice a raz jak nic :-) tylko żyły wielkie mam.
    Sutki mnie za to zaczęły piec,tak szczypac.

Witam wszystkie nowe koleżanki. Zasada na tym wątku jedna: zostajemy do końca

zokeia lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Do wtorku wierzyłam, ze pod serduszkiem mam jednego dziedzica, a okazało sie, ze sa dwa! Tak wiec dołączam do mam bliźniaków. :) pamietam, ze były tu na forum dwie lub trzy takie ciąże? Jak Wam leci ten czas?

Ruda Paskuda... mi tez lekarz powiedział, ze ciąża zagrożona, bo bliźniacza i częstsze wizyty. Nastepna prawie za dwa tygodnie.
    Zobaczymy czy zrobi usg. Masz jakies objawy? Typu nudności? Ja na razie ciagle czuje jajniki i kłucie.
    Zażywasz jakies specjalne witaminy? Magnez? Luteinę?

Asiulka83, Another, zokeia, neme lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda miło Cię widzieć :) też mam napięty brzuch

Witajcie Jesionka i Dreamy, wpisuję na liste (4 strona) :)

Rosolina, a to nowna! Gratuluję!

Co do cyckow to u mnie masakra, tak bola. Ale zachwyt też jest :P

Witam w 11 tc <3

Dreamy, awangarda, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Umieram... :( Nie dość, że wymiotuję, to jeszcze mnie choroba rozbiera i walczę z kaszlem i bólem gardła :(

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Cześć. Mogę też do Was dołączyć? Co prawda jestem na wrzesniówkach bo termin z om na 1.09 ale ostatnio na wizycie według usg wyszło na 31.08. W 5t+5 był zarodek 3mm :)

Witaj!

Możemy podać sobie rękę, mi kalkulator wskazał termin albo na 29 albo na 31 sierpnia, inny zaś na 1 września i sama nie wiedziałam gdzie mam się umiejscowić, ale doszłam do wniosku, że jednak bardziej prawdopodobny jest sierpień. U lekarza jeszcze nie byłam i aż mnie nosi z ciekawości.

Dreamy lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ