Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:Korzystaj póki możesz, bo potem już nie będzie wylegiwania
Też bym poleżała, ale przy nadaktywnym trzylatku nie ma szans. Np. teraz muszę tarzać się po dywanie i jeżdzić autkami Ja nadal pracuje i jak wszystko będzie ok to jeszcze na zwolnienie się nie wybieram. -
Cherry ciekawe co ta dobrego teściowa zaserwuje
Mi mega skacze cukier na czczo. Wczoraj miałam aż 94, dzisiaj 75 na szczęście, ale widzę, że muszę popracować trochę nad tym co jem, bo waga też się nieźle rozbujała. Przed zajściem w ciążę schudłam prawie 40 kg i teraz wracać będą na potęgę. A diety nie mogę trzymać tak restrykcyjnej jak trzymałam wcześniej.
Dlatego mój chłop je dzisiaj schabowe z ziemniaczkami, a ja grilowaną pierś z kurczaka i mix sałat"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Cherry ciekawe co ta dobrego teściowa zaserwuje
Mi mega skacze cukier na czczo. Wczoraj miałam aż 94, dzisiaj 75 na szczęście, ale widzę, że muszę popracować trochę nad tym co jem, bo waga też się nieźle rozbujała. Przed zajściem w ciążę schudłam prawie 40 kg i teraz wracać będą na potęgę. A diety nie mogę trzymać tak restrykcyjnej jak trzymałam wcześniej.
Dlatego mój chłop je dzisiaj schabowe z ziemniaczkami, a ja grilowaną pierś z kurczaka i mix sałat
Wow jak to zrobiłaś?! Ja przed ciąża chciałam kilka kilo stracić ale jakoś nie wyszło -
Jesli chodzi o objawy to mnie tez cycki juz tak nie bolą jak wcześniej, jedynie wieczorem wrażliwość sutków sie nasila ale do wytrzymania można je nawet dotknąć, co było niewyobrażalne jeszcze z 2 tygodnie temu.. miałam tez nudności ale jakoś tez minęły.. i niestety przez to boje sie najgorszego we wtorek wizyta takze zobaczymy czy będzie wszystko ok i czy serduszko będzie nadal biło, mam straszne myśli:( i bardzo sie boje!
Mnie tez meczy kaszel ale juz od kilku miesięcy, jutro wybieram sie do lekarza rodzinnego po skierowanie do jakiegoś alergologa i pulmonologa co by wykluczyć jakas alergie albo astmę bo jakiś nienormalny ten kaszel strasznie suchy i juz mnie on meczy, wcześniej jakoś go nie dostrzegałam, był bo był a teraz juz mi przeszkadza wiadomo jak to w ciąży:) -
Pestka dieta pozbawiona praktycznie węglowodanów, plus intensywny ruch 4-5 razy w tygodniu (siłownia, basen, sauna, bieganie). W ciągu lekko ponad roku schudłam dokładnie 38 kg. Bez żadnych wspomagaczy, ale ile wysiłku i ciężkiej pracy w to włożyłam, to masakra. Ale było warto! Starałam się zajść w ciążę 5 lat i wychodziło na tyle, że jak już się udało, to albo biochemiczna, albo pozamaciczna, albo poronienie po pojawieniu pęcherzyka w macicy. A teraz schudło się i samo się zrobiło (tzn. miałam w tym swój udział oczywiście ).
Rosolina robić będę w tym tygodniu, o ile nie zwymiotuję tej glukozy, bo nawet nie będąc w ciąży zwracałam ten roztwór, tak mi nie smakuje.
awangarda żaden problem. Adresik daj i za 2 h jestem i ja i ciasto
Glukometr mam swój, dostałam od mamy, bo ma cukrzyce (jak większość mojej rodziny). Dlatego, że u mnie to genetycznie zaprogramowane to badam profilaktycznie codziennie o 2 tyg, a wcześniej nie będąc w ciąży mierzyłam rz w tygodniu.
awangarda lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Kira_ wrote:No i dobry wieczór,
wpadłam, żebyście mnie uspokoiły, bo piersi przestały mnie boleć i nie są już tak strasznie nabrzmiałe jak były.
Poza tym zaczynam odczuwać od wczoraj dziwne ciągnięcie jajcora z którego była owulacja.
Napiszcie mi pls, że wszystko jest ok i ogólnie wspaniale
I że tak pozwolę sobie nieskromnie zapytać, jak tam Wasze cyce?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczyny.. Troche sie stresuje dzisiaj..
Obudzilam sie rano bez zadnyc mdlosci, czuje sie dobrze, duzo zjadlam i mi sie panika wlaczyla ze cos jest nie tak. Do tego naczytalam sie internetow wiec juz w ogole stres maksymalny.
W ktorym tygodniu powinny ustepowac mdlosci..?
-
Chusy wrote:Hej dziewczyny.. Troche sie stresuje dzisiaj..
Obudzilam sie rano bez zadnyc mdlosci, czuje sie dobrze, duzo zjadlam i mi sie panika wlaczyla ze cos jest nie tak. Do tego naczytalam sie internetow wiec juz w ogole stres maksymalny.
W ktorym tygodniu powinny ustepowac mdlosci..?
Nie doszukuj się tylko ciesz się z dobrego samopoczucia, bo to może w każdej chwili się zmienić. Ja np. prawie wcale nie mam mdłości, czasami coś mnie ponudzi jak dłuższy czas nic nie jem. To ja w takim razie w ogóle powinnam świrować, że coś jest nie tak. Póki co jestem spokojna, w pierwszej ciąży miałam tak samo ani razu nie wymiotowałam.