X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesionka wrote:
    Dziewczyny czy na badania w pierwszym trymestrze te z krwi moczu toxo itp robi się dopiero po 10 tyg ?

Trzeba do 13 tyg ale można już na początku. Ja robiłam w 7 tygodniu.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w 9, poprzednio koło 10/11

Another, ja wybywam z mala do teściów na obiad, bo mąż cały dzień w pracy

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja specjalnie czekałam żeby się 10 tyg zaczął :)
    A mi się wstyd przyznać ale dopiero wstaje :)
    A jesteście dziewczyny juz na l4 czy pracujecie
    Ja pracuje w handlu wiec od 5 tyg jestem na zwolnieniu

f2w3s65grrcfli18.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 7 tc na L4

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Korzystaj póki możesz, bo potem już nie będzie wylegiwania ;)
    Też bym poleżała, ale przy nadaktywnym trzylatku nie ma szans. Np. teraz muszę tarzać się po dywanie i jeżdzić autkami ;) Ja nadal pracuje i jak wszystko będzie ok to jeszcze na zwolnienie się nie wybieram.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ciekawe co ta dobrego teściowa zaserwuje k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Mi mega skacze cukier na czczo. Wczoraj miałam aż 94, dzisiaj 75 na szczęście, ale widzę, że muszę popracować trochę nad tym co jem, bo waga też się nieźle rozbujała. Przed zajściem w ciążę schudłam prawie 40 kg i teraz wracać będą na potęgę. A diety nie mogę trzymać tak restrykcyjnej jak trzymałam wcześniej.
    Dlatego mój chłop je dzisiaj schabowe z ziemniaczkami, a ja grilowaną pierś z kurczaka i mix sałat k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,029_Z8_orig.gif

bpz77ab.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another....a robiłaś juz cukier z obciążeniem? Ja właśnie jutro ide, bo w pierwszym badaniu wyszło mi 108. :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Cherry ciekawe co ta dobrego teściowa zaserwuje k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Mi mega skacze cukier na czczo. Wczoraj miałam aż 94, dzisiaj 75 na szczęście, ale widzę, że muszę popracować trochę nad tym co jem, bo waga też się nieźle rozbujała. Przed zajściem w ciążę schudłam prawie 40 kg i teraz wracać będą na potęgę. A diety nie mogę trzymać tak restrykcyjnej jak trzymałam wcześniej.
    Dlatego mój chłop je dzisiaj schabowe z ziemniaczkami, a ja grilowaną pierś z kurczaka i mix sałat k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,029_Z8_orig.gif

Wow jak to zrobiłaś?! Ja przed ciąża chciałam kilka kilo stracić ale jakoś nie wyszło ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaparzylam sobie kawę :-)
    Nie mam żadnego ciacha ale zapraszam na samą kawę. Ostrzegam mam syf bo się buntuje przeciwko uslugiwaniu :-)

Another lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak skacze wam cukier to dobrze zaopatrzyć sie w glukometr, ja w pierwszej ciazy pożyczyłam od teścia na szczęście kontrolowałam tylko profilaktycznie

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o objawy to mnie tez cycki juz tak nie bolą jak wcześniej, jedynie wieczorem wrażliwość sutków sie nasila ale do wytrzymania można je nawet dotknąć, co było niewyobrażalne jeszcze z 2 tygodnie temu.. miałam tez nudności ale jakoś tez minęły.. i niestety przez to boje sie najgorszego :( we wtorek wizyta takze zobaczymy czy będzie wszystko ok i czy serduszko będzie nadal biło, mam straszne myśli:( i bardzo sie boje!

Mnie tez meczy kaszel ale juz od kilku miesięcy, jutro wybieram sie do lekarza rodzinnego po skierowanie do jakiegoś alergologa i pulmonologa co by wykluczyć jakas alergie albo astmę bo jakiś nienormalny ten kaszel strasznie suchy i juz mnie on meczy, wcześniej jakoś go nie dostrzegałam, był bo był a teraz juz mi przeszkadza wiadomo jak to w ciąży:)

8599s65gda6rso0c.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka dieta pozbawiona praktycznie węglowodanów, plus intensywny ruch 4-5 razy w tygodniu (siłownia, basen, sauna, bieganie). W ciągu lekko ponad roku schudłam dokładnie 38 kg. Bez żadnych wspomagaczy, ale ile wysiłku i ciężkiej pracy w to włożyłam, to masakra. Ale było warto! Starałam się zajść w ciążę 5 lat i wychodziło na tyle, że jak już się udało, to albo biochemiczna, albo pozamaciczna, albo poronienie po pojawieniu pęcherzyka w macicy. A teraz schudło się i samo się zrobiło (tzn. miałam w tym swój udział oczywiście k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,016_br_orig.gif).

Rosolina robić będę w tym tygodniu, o ile nie zwymiotuję tej glukozy, bo nawet nie będąc w ciąży zwracałam ten roztwór, tak mi nie smakuje.

awangarda żaden problem. Adresik daj i za 2 h jestem i ja i ciasto :D

Glukometr mam swój, dostałam od mamy, bo ma cukrzyce (jak większość mojej rodziny). Dlatego, że u mnie to genetycznie zaprogramowane to badam profilaktycznie codziennie o 2 tyg, a wcześniej nie będąc w ciąży mierzyłam rz w tygodniu.

awangarda lubi tę wiadomość

bpz77ab.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, właśnie miałam pytać skąd ta kontrola glukozy. Pięknie schudlas. Więc kilogramy po ciąży Ci nie straszne :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jem chamską białą bułkę z Nutellą a Julka obok mnie jabłuszko. I nawet nic nie mówi, sama chciała a Nutella na stole stała. No jestem dumna <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    No i dobry wieczór,

wpadłam, żebyście mnie uspokoiły, bo piersi przestały mnie boleć i nie są już tak strasznie nabrzmiałe jak były.
    Poza tym zaczynam odczuwać od wczoraj dziwne ciągnięcie jajcora z którego była owulacja.
    Napiszcie mi pls, że wszystko jest ok i ogólnie wspaniale :D

I że tak pozwolę sobie nieskromnie zapytać, jak tam Wasze cyce?
    Hej, mnie też cycki odpuściły jak zeszłam z dwóch tabletek progestreonu na jedną, poza tym na tym etapie chyba mają prawo przestać boleć na parę dni. Wczoraj mówiłam o tym mężowi, a wieczorem znowu się napięły i bolały, a dzisiaj rano flaczki ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje rano też zazwyczaj normalne.wieczorem je napina.
    Nie mam auta i zastanawiam się gdzie albo do kogo iść bo nie mam ochoty siedzieć w domu. I nie bardzo jest gdzie

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. Troche sie stresuje dzisiaj..
    Obudzilam sie rano bez zadnyc mdlosci, czuje sie dobrze, duzo zjadlam i mi sie panika wlaczyla ze cos jest nie tak. Do tego naczytalam sie internetow wiec juz w ogole stres maksymalny.
    W ktorym tygodniu powinny ustepowac mdlosci..?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hej dziewczyny.. Troche sie stresuje dzisiaj..
    Obudzilam sie rano bez zadnyc mdlosci, czuje sie dobrze, duzo zjadlam i mi sie panika wlaczyla ze cos jest nie tak. Do tego naczytalam sie internetow wiec juz w ogole stres maksymalny.
    W ktorym tygodniu powinny ustepowac mdlosci..?

Nie doszukuj się tylko ciesz się z dobrego samopoczucia, bo to może w każdej chwili się zmienić. Ja np. prawie wcale nie mam mdłości, czasami coś mnie ponudzi jak dłuższy czas nic nie jem. To ja w takim razie w ogóle powinnam świrować, że coś jest nie tak. Póki co jestem spokojna, w pierwszej ciąży miałam tak samo ani razu nie wymiotowałam.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, pewnie masz racje.. Internet w ciazy jest zly.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor Google to samo zło! A już zwłaszcza dla kobiet w ciąży i młodych mam ;)

Widzisz, nam ciężarowkom nie dogodzisz, bolą piersi źle, nie bolą jeszcze gorzej. Są mdłości - źle, nie ma - o matulu! niech wrócą! ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ