X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy może po prostu masz najgorsze już za sobą, a z kolei może jeszcze wszystko przede mną :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda :D Ja to bym chciala miec staly monitoring i USG codziennie, i wtedy mdlosci moga sobie ustepowac, prosze bardzo :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy tez bym tak chciała z tym usg i monitoringiem haha dzisiaj mdlosci tez mnie dopadły, zjadłam ładnie cały obiad pysznego schaboszczaka z ziemniaczkami i mizeria po czym niestety cały obiad poszedł do toalety hehe nie wytrzymałam i go zwróciłam jednym słowem :p

Ja tez jestem zdania ze dr Google to samo zło i wszyscy mi mówią ze powinni odłączyć mi internety przez ten okres czasu;) i ja niestety sie z nimi wszystkimi zgadzam w tym temacie..
    Ale co nie zmiania faktu ze stres jest nadal!

8599s65gda6rso0c.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najglupsze jest to ze jak wyszukujesz dany problem w googlu to odpowiedzi nie sa pisane przez osoby u ktorych wszystko jest ok, tylko przez osoby ktore na ogol mialy najgorszy z mozliwych scenariuszy. I potem siedzi czlowiek i obgryza palce ze strachu -.-

awangarda lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, na Towim etapie juz jak najbardziej te wszystkie upierdliwe dolegliwosci moga juz ustepowac. Takze nie martwic sie tylko sie cieszys. Zreszta rownie dobrze moga jeszcze wrocic ;)

Rosolina gratlulacje podwojne! Ale niespodzianka :)

Ja wlasnie mam prenalen, ale to jest chyba takie bardziej placebo, rownie dobrze mozna sie czosnku najesc i cytryn. Ale zawsze to cos. Za to po tych pastylkach do ssania to myslalam ze sie zzygam...
    Dziewczyny suplementujecie magnez? Ostatnio pytalam i mi pisalyscie ze mozna sobie suplementowac, ja podjerzewam braki. Mozna byle jaki czy pasuje sie lekarza zapytac jaki w czasie ciazy sie nada? Boje sie cokolwiek brac bez wiedzy lekarza, ale czekac do wizyty tylko po to...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze poprostu zaczyna byc lepiej i tyle : )

Anielle, to moze dzwonknij do lekarza i zapytaj, przez tel ci moze powiedziec po co do wizyty czekac rzeczywiscie.

Ja mam glupia sytuacje bo mam mloda lekarke ktora boi sie decyzje podejmowac z tego co widze. Przynioslam jej wyniki prenatalnych, na ktorych ewidentnie widac niedobor zelaza i infekcje drog moczowych. A ta mi kazala poczekac i zrobic kolejna morfologie za 5 tygodni (w miedzyczasie nie dala mi nic na to zelazo, a wlosy mi wypadaja garsciami)
    i powtorzyc mocz (i na infekcje tez nic mi nie przepisala). Zastanawiam sie czy lekarza zmienic czy to standard ze sie badania powtarza

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    No trochę ..czy któraś z Was brała lek prenalen?
    Ja biorę juz drugi raz (pierwszy raz w święta)i muszę powiedzieć, że daje radę. Wczoraj czułam się masakrycznie, a dzisiaj już jest lepiej chociaż z łóżka nie wychodzę.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja przyjmuję witaminy w których już jest dodatkowo magnez http://www.doppelherz.pl/produkty/dla-kobiet-w-ciazy/doppelherz-aktiv-mama-premium-2.html

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hej dziewczyny.. Troche sie stresuje dzisiaj..
    Obudzilam sie rano bez zadnyc mdlosci, czuje sie dobrze, duzo zjadlam i mi sie panika wlaczyla ze cos jest nie tak. Do tego naczytalam sie internetow wiec juz w ogole stres maksymalny.
    W ktorym tygodniu powinny ustepowac mdlosci..?
    To chyba sprawa indiwidualna, niektórzy w ogóle nie mają jak ja inni tylko tydzień dwa w 7/8 tygodniu. A Ty zaczęłaś już 11 tydzień więc jak najbardziej mogą ustępować. Zaraz drugi trymest :)

Chusy lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam magnez z B6 i nospe zawsze pod ręką. Zauważyłam, że jak nie wezmę magnezu parę dni to zaraz powieka mi drga albo łydka.

19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam mdłości, powiedziałabym, że nawet teraz są większe niż wcześniej. Jestem w 9 tyg. ciąży.
    Ktoś tu pisał o plackach ziemniaczanych, narobiłyście apetytu i też idę sobie je właśnie zrobić :p

Cherry mi możesz dopisać 29 l. 2 ciąża. Wizyta 18.01 :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura mi skoczyla do 38 stopni. Leze z okładem na głowie, wzięłam apap i chyba zwariuję ze strachu o fasolkę...

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześćććć czołem ;)

Witam niedzielnie.. z metalicznym smakiem w ustach, jakbym zjadła z kilo ołowiu.. do tego mdłości.. no ale nic, chciała to ma...

Pisałyście o piersiach.. moje są hmm ciężkie do określenia.. na wieczór jak ścigam stanik to je czuje.. są bolesne.. ale tak to nie.. może jedynie jędrniejsze? pełniejsze? i sutki wrażliwsze to wszystko..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi zdecydowanie mniej bolą. Jeszcze są wrażliwe. Czuję że są pełniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Cześć dziewczyny! Do wtorku wierzyłam, ze pod serduszkiem mam jednego dziedzica, a okazało sie, ze sa dwa! Tak wiec dołączam do mam bliźniaków. :) pamietam, ze były tu na forum dwie lub trzy takie ciąże? Jak Wam leci ten czas?

Ruda Paskuda... mi tez lekarz powiedział, ze ciąża zagrożona, bo bliźniacza i częstsze wizyty. Nastepna prawie za dwa tygodnie.
    Zobaczymy czy zrobi usg. Masz jakies objawy? Typu nudności? Ja na razie ciagle czuje jajniki i kłucie.
    Zażywasz jakies specjalne witaminy? Magnez? Luteinę?

Witaj w klubie :).

Co do objawów to nic specjalnego, mdliło mnie jakiś czas tragicznie, od kilku dni jest lepiej. Brzuch mnie pobolewa, ciągnie nieprzyjemnie i taki napięty jest. Witaminek żadnych specjalnych. Biorę tylko ciążowe, kwas foliowy. Teraz od dwóch dni jeszcze urosept bo mi się na pęcherz rzuciło, a się boję strasznie zapalenia, bo mam tendencję niestety :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jaki avatar hahaha fajny !

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry mozesz mnie dopisac, termin 19 sierpien, 25 lat 1 ciaza,kolejna wizyta 16 stycznia :-)

Mnie piersi wgl nie bola.. Raz moze poczulam tydzien temu lekkie uklucie a tak to nic, nawet nie urosły :-D

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4Love, nie wariuj ze strachu, choroby sie zdarzaja, chyba kazda z nas juz tutaj przerabiala. Fasolka jest chroniona w brzuszku najlepiej jak sie da, tylko Ty sie troche pomeczysz. Apap mozna brac, rob oklady, kontynuuj domowe sposoby i jak nei przejdzie to do lekarza i bedzie dobrze. Trzymam kciuki!

Sisi, a ten magnez z B6 to jakis szczegolny czy poprostu? Maz ma saszetki doppelHerza, nie pisze nigdzie ze w ciazy nie mozna. Moze sobie z jedna zazyje bo mnie bola te lydki. A takich luksosow jak telefon do lekarza zeby zapytac o cos w razei potrzeby to ja nie mam niestety Chusy... Ale 23 mam wizyte w szpitalu wiec zapytam dokladnie o to co moge.

A wlasnie Cherry, bo widze ze tylko ja tam taka nieuzupelniona, mozesz mi dopisac 30l, 2 ciaza Tarnow/Francja? Z gory dziekuje. I USG pierwszego trymestry 21 stycznia a 23 wizyta w szpitalu i ten szpital juz bedzie prowadzil moja ciaze.

A wogole to sie wkurzylam bo place skladki na ubezpieczenie dodatkowe, tutaj to jest obowiazkowe, twoj pracodawca jest za to odpowiedzialny, ubezpieczenie zwykle zwraca Ci tylko czesc kosztow leczenia. A wlasnie sie okazalo teraz ze szef zmienil ubezpieczyciela, tylko ze oczywiscie tak to super zalatwil ze od stycznia nie mamy zadnego, dopiero teraz jakis kontrakt podpisuje. A my jak na zlosc mielismy juz mnostwo wydatkow lekarskich, moja corka wizyta 1 stycznia na dyzurze, ja u ginekolog, potem u lekarza normalnego, teraz jeszcze bedzie USG i wizyta w szpitalu i pewnie mi tego nie zwroca bo stary kontrakt juz nie dziala a nowy jeszcze w trakcie podpisywania. Jak moj szef sie za cos wezmie to zawsze tak jest, on ma zawsze czas a potem pracownicy cierpia... Tylko ze jemu sie w glowie nie miesci ze my mamy innego rodziaju zarobki niz on.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lepiej, słaba już jestem od tego leżenia, i coś kaszel mnie dopadł, ale ciii...nic im nie powiem bo mam nadzieję że jutro do domu mnie puszcza. Dzwoniłam do pracy kierowniczki nie było ale szefowa kuchni ma ją zaraz powiadomić że mnie jutro na pewno w pracy jeszcze nie będzie. Będzie afera. Jak wyjdę to od razu wypowiedzenie składam (mam umowę zlecenie na cały rok 2017) a w pracy teraz masakra bo remanenty i imprezy dzień w dzień praktycznie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wszystko minelo. Cycki,nawet brzuch wrócił do normalnych rozmiarów.
    Jestem głupia ale psychicznie chyba nastawiam się że może nie być już serducha.chyba tak zapobiegawczo żeby za bardzo nie cierpieć jutro. Oszaleje. Spać i późno jutro wstać to jest to czego mi trzeba :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ