X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Cherry dziękuję za błyskawiczne dopisanie wizyty !
    Bombowo ogarniasz listę kochana ! :*

MavisDracula jak samopoczucie ? Leci jakoś czas do wizyty ?

E tam, dwa dni mnie nie było i mam zaległości :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pochwę. Genetyczne ostatnio miałam tak i tak. Teraz zobaczymy.

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Cherry mój zasnął teraz....

Najmłodsza super!

Mavis ZUS zawsze može się przyczepić...

Owszem, ale on jest bardzo wyczulony na takie akcje jak podwyższenie wynagrodzenia już w ciąży, zatrudnienie w ciąży czy podwyższenie składek w ciąży. Wiem co mówię bo sama podwyższałam sobie składki żeby mieć wyższy macierzyński i księgowa mnie ostrzegała że ZUS może się do tego przyczepić i potraktować jako wyłudzenie. Na szczęście problemów nie miałam ale znam oosby które miały rozprawy sądowe o L4 i macierzyński. Wprawdzie w 90% ZUS przegrywa, ale nerwy zszargane... Bo Ty masz ZUSowi płacić ale jak on ma coś komuś dać to już nie ma tak różowo...

Co do czekania na wizytę... Czas mi się ciągnie jak flaki z olejem... Mąż mi chce odciąć Internety bo ciągle czytam o pustym jaju. Mdłości mam straszne, gorsze niż w pierwszej ciąży. Nie mogę czuć żadnych płynów do podlog ani naczyń bo zaraz mnie naciąga... Cycki z bólu to mi chyba odpadną...
    Nie wiem jak dotrwam do środy, po badaniu idę od razu do pracy, też nie wiem jak wysiedzę.
    Rodpowiedziejrzewa ciążę a ja zaprzeczam bo co mam powiedzieć?:-(

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Kfoka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaa...zarodek zagnieździl sie poprostu nieco niżej w macicy niż powinien. Znajduje sie blizej szyjki. U mnie lekarz zalecil nie forsować się, nie dźwigać ale nie nakazal leżenia. Po prostu trzeba się oszczędzać.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrułam się lodami i nie mogę wyjść z kibelka :( Smutne, że w XXI wieku sklepy nie potrafią utrzymać łańcucha chłodniczego towaru i tak łatwo się struć jakąś mrożonką. Mój facet ma żołądek niezniszczalny, a też z wc nie wychodzi, więc ostro :|

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Zatrułam się lodami i nie mogę wyjść z kibelka :( Smutne, że w XXI wieku sklepy nie potrafią utrzymać łańcucha chłodniczego towaru i tak łatwo się struć jakąś mrożonką. Mój facet ma żołądek niezniszczalny, a też z wc nie wychodzi, więc ostro :|

Ojej kochana, duzo zdrowka

Another lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny, nie bylo mnie chwile.

Jomi, bardzo mi przykro..! :(((((((((((((((((((((

Another, trzymaj sie zdrowo, biedna nie dosc ze mdli to jeszcze zatrucie przechodzisz. Pij duzo wody.

Mam pytanie do was, myslicie ze kremy do depilacji, w ciazy sa ok?

Another lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Pożarłam całego dużego jak arbuz melona, arbuza całego.. jem jabłka i pomarańcze. Pochłaniam frytki z solą. Pomidory. Nie powącham mięsa nawet usmażonego, ugotowanego. Wzdryga mnie wszystko co nie jest chlebem, frytkami lub owocem.. Piję colę litrami (nie będąc w ciązy zero). Kupujemy całe zgrzewki. Po herbacie- każdy smak (wcześniej pochłaniałam litrami) mi niedobrze. Kawę odstawiłam, bo mdli. (...)Teraz leżę bo rzygam, ale jak nie rzygam to dźwigam 2latka, bawię się z nim...

Jakbym czytała o sobie! Zdaję sobie sprawę, że preferowany smak a płeć dziecka to mit, ale dla zabawy będę obserwować co urodzisz :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się kończy ten trymestr! Cały dzień mi niedobrze, a węch mam jak pies. Czuje wszystkie zapachy, perfumy, jedzenie, prawie się porzygałam jak otworzyłam pudełko z kapsułkami do prania.
    Dzisiaj w pracy rano byłam sama, poczułam, że coś strasznie śmierdzi, zaczęłam szukać gdzie się coś pali, wyraźnie ogień... Spanikowałam. Po 10 minutach szukania źródła znalazłam-- świeczka była zapalona.
    Masakra.

20.08.2017 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jeszcze ktoś tu napisze o plackach ziemniaczanych to ma mi je zrobić! :D

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Gaduaaaa...zarodek zagnieździl sie poprostu nieco niżej w macicy niż powinien. Znajduje sie blizej szyjki. U mnie lekarz zalecil nie forsować się, nie dźwigać ale nie nakazal leżenia. Po prostu trzeba się oszczędzać.
    A masz jakieś pierwsze usg? Wyslalabys mi na priv? Bo mi się wydaje że u mnie też tak jest, mimo że mi nikt nie mówił o tym
    .

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie ten szpital, nikt nic nie wie. Wczoraj miałam badane tsh i wyszło poniżej normy. (wiem z internetu, ale dokładnego wyniku nie podano bo tylko dla zleceniodawcy przez 7dni później do wglądu) na obchodzi cisza sodu też niedobór ale wyczytałam że to może być albo tarczyca albo odwodnienie. Czekam na poniedziałek jak rano nic nie powiedzą to sama się wypisuje

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.

Troszki nie zaglądałam ale niestety kończyłam rzeczy w robocie, żeby na spokojnie iść na L4 itp. Na wizycie niestety USG nie miałam (zła jestem zła), wyniki badań wszystko zacnie, ale ponieważ nerw mnie zjada więc się do innego gina na 12.01 umówiłam, coby zobaczyć czy na pewno wszystko ok. Wkurzyłam się bo najpierw mój pan doktorek wyjeżdżał z tekstami, że ciąża bliźniacza, że podwyższonego ryzyka, że wizyty co 2 tygodnie, że trzeba kontrolować, a potem nie USG, kolejna wizyta po prenatalnych w lutym (sic!). To ja już czegoś trochę nie rozumiem.... Eh... No ale L4 dostałam, siedzę w domu. W sumie się cieszę, chociaż pewnie za 2-3 miesiące będę płakać z nudów, ale przy moim stresie w robocie to jednak wolę się ponudzić. Ale powiem wam, że wybrzuszyło mnie trochę nad spojeniem łonowym. Co prawda nie jakoś bardzo, ale płaściutkiego brzuszka to już nie mam.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czy też tak macie że macie tak koszmarnie napięty brzuch? Normalnie czuję jakby mi miało rozsadzić bebech... :/

• itakasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda
    nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś. Martwiłam się o ciebie. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 21:27

Ruda Paskuda lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Przeraża mnie ten szpital, nikt nic nie wie. Wczoraj miałam badane tsh i wyszło poniżej normy. (wiem z internetu, ale dokładnego wyniku nie podano bo tylko dla zleceniodawcy przez 7dni później do wglądu) na obchodzi cisza sodu też niedobór ale wyczytałam że to może być albo tarczyca albo odwodnienie. Czekam na poniedziałek jak rano nic nie powiedzą to sama się wypisuje

Mi endokrynolog mówił, że TSH poniżej normy jest lepsze niż powyżej, bo nie zagraża ciąży

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia, sorki że tak się nie odzywałam. Ale ogólnie gin mnie wkurzył i miałam ochotę go pogryźć, a potem straszny zapiernicz miałam. Dopiero teraz trochę spokoju.

• Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Chciałabym do was dołączyć :) U mnie dzisiaj 9 tyd 6 dzien Termin na 5 sierpień :) Fasolka 28 grudnia 2 cm I 169 uderzeń serduszka :)
    Próbowałam was nadrobić :) jutro dokończę :)

All4love, Chusy, Gaduaaa, zokeia, Asiulka83, Basha, Kira_, Amelia25, sisi lubią tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jesionka!

20.08.2017 <3
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jesionka : ) Gratulacje!

To masz jedyne 200 stron lektury :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ