Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Cherry dziękuję za błyskawiczne dopisanie wizyty !
Bombowo ogarniasz listę kochana ! :*
MavisDracula jak samopoczucie ? Leci jakoś czas do wizyty ?
E tam, dwa dni mnie nie było i mam zaległości
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualny
-
BrumBrum wrote:Cherry mój zasnął teraz....
Najmłodsza super!
Mavis ZUS zawsze može się przyczepić...
Owszem, ale on jest bardzo wyczulony na takie akcje jak podwyższenie wynagrodzenia już w ciąży, zatrudnienie w ciąży czy podwyższenie składek w ciąży. Wiem co mówię bo sama podwyższałam sobie składki żeby mieć wyższy macierzyński i księgowa mnie ostrzegała że ZUS może się do tego przyczepić i potraktować jako wyłudzenie. Na szczęście problemów nie miałam ale znam oosby które miały rozprawy sądowe o L4 i macierzyński. Wprawdzie w 90% ZUS przegrywa, ale nerwy zszargane... Bo Ty masz ZUSowi płacić ale jak on ma coś komuś dać to już nie ma tak różowo...
Co do czekania na wizytę... Czas mi się ciągnie jak flaki z olejem... Mąż mi chce odciąć Internety bo ciągle czytam o pustym jaju. Mdłości mam straszne, gorsze niż w pierwszej ciąży. Nie mogę czuć żadnych płynów do podlog ani naczyń bo zaraz mnie naciąga... Cycki z bólu to mi chyba odpadną...
Nie wiem jak dotrwam do środy, po badaniu idę od razu do pracy, też nie wiem jak wysiedzę.
Rodpowiedziejrzewa ciążę a ja zaprzeczam bo co mam powiedzieć?Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Zatrułam się lodami i nie mogę wyjść z kibelka Smutne, że w XXI wieku sklepy nie potrafią utrzymać łańcucha chłodniczego towaru i tak łatwo się struć jakąś mrożonką. Mój facet ma żołądek niezniszczalny, a też z wc nie wychodzi, więc ostro"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Zatrułam się lodami i nie mogę wyjść z kibelka Smutne, że w XXI wieku sklepy nie potrafią utrzymać łańcucha chłodniczego towaru i tak łatwo się struć jakąś mrożonką. Mój facet ma żołądek niezniszczalny, a też z wc nie wychodzi, więc ostro
Ojej kochana, duzo zdrowkaAnother lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
HEj dziewczyny, nie bylo mnie chwile.
Jomi, bardzo mi przykro..! ((((((((((((((((((((
Another, trzymaj sie zdrowo, biedna nie dosc ze mdli to jeszcze zatrucie przechodzisz. Pij duzo wody.
Mam pytanie do was, myslicie ze kremy do depilacji, w ciazy sa ok?Another lubi tę wiadomość
-
mycha89 wrote:Pożarłam całego dużego jak arbuz melona, arbuza całego.. jem jabłka i pomarańcze. Pochłaniam frytki z solą. Pomidory. Nie powącham mięsa nawet usmażonego, ugotowanego. Wzdryga mnie wszystko co nie jest chlebem, frytkami lub owocem.. Piję colę litrami (nie będąc w ciązy zero). Kupujemy całe zgrzewki. Po herbacie- każdy smak (wcześniej pochłaniałam litrami) mi niedobrze. Kawę odstawiłam, bo mdli. (...)Teraz leżę bo rzygam, ale jak nie rzygam to dźwigam 2latka, bawię się z nim...
Jakbym czytała o sobie! Zdaję sobie sprawę, że preferowany smak a płeć dziecka to mit, ale dla zabawy będę obserwować co urodzisz
-
Niech się kończy ten trymestr! Cały dzień mi niedobrze, a węch mam jak pies. Czuje wszystkie zapachy, perfumy, jedzenie, prawie się porzygałam jak otworzyłam pudełko z kapsułkami do prania.
Dzisiaj w pracy rano byłam sama, poczułam, że coś strasznie śmierdzi, zaczęłam szukać gdzie się coś pali, wyraźnie ogień... Spanikowałam. Po 10 minutach szukania źródła znalazłam-- świeczka była zapalona.
Masakra.20.08.2017 -
Kfoka wrote:Gaduaaaa...zarodek zagnieździl sie poprostu nieco niżej w macicy niż powinien. Znajduje sie blizej szyjki. U mnie lekarz zalecil nie forsować się, nie dźwigać ale nie nakazal leżenia. Po prostu trzeba się oszczędzać.
.
Fabian Cyprian Tymuś -
Przeraża mnie ten szpital, nikt nic nie wie. Wczoraj miałam badane tsh i wyszło poniżej normy. (wiem z internetu, ale dokładnego wyniku nie podano bo tylko dla zleceniodawcy przez 7dni później do wglądu) na obchodzi cisza sodu też niedobór ale wyczytałam że to może być albo tarczyca albo odwodnienie. Czekam na poniedziałek jak rano nic nie powiedzą to sama się wypisujeNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
nick nieaktualnyHej kobitki.
Troszki nie zaglądałam ale niestety kończyłam rzeczy w robocie, żeby na spokojnie iść na L4 itp. Na wizycie niestety USG nie miałam (zła jestem zła), wyniki badań wszystko zacnie, ale ponieważ nerw mnie zjada więc się do innego gina na 12.01 umówiłam, coby zobaczyć czy na pewno wszystko ok. Wkurzyłam się bo najpierw mój pan doktorek wyjeżdżał z tekstami, że ciąża bliźniacza, że podwyższonego ryzyka, że wizyty co 2 tygodnie, że trzeba kontrolować, a potem nie USG, kolejna wizyta po prenatalnych w lutym (sic!). To ja już czegoś trochę nie rozumiem.... Eh... No ale L4 dostałam, siedzę w domu. W sumie się cieszę, chociaż pewnie za 2-3 miesiące będę płakać z nudów, ale przy moim stresie w robocie to jednak wolę się ponudzić. Ale powiem wam, że wybrzuszyło mnie trochę nad spojeniem łonowym. Co prawda nie jakoś bardzo, ale płaściutkiego brzuszka to już nie mam.sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ulli88 wrote:Przeraża mnie ten szpital, nikt nic nie wie. Wczoraj miałam badane tsh i wyszło poniżej normy. (wiem z internetu, ale dokładnego wyniku nie podano bo tylko dla zleceniodawcy przez 7dni później do wglądu) na obchodzi cisza sodu też niedobór ale wyczytałam że to może być albo tarczyca albo odwodnienie. Czekam na poniedziałek jak rano nic nie powiedzą to sama się wypisuje
Mi endokrynolog mówił, że TSH poniżej normy jest lepsze niż powyżej, bo nie zagraża ciąży -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny Chciałabym do was dołączyć U mnie dzisiaj 9 tyd 6 dzien Termin na 5 sierpień Fasolka 28 grudnia 2 cm I 169 uderzeń serduszka
Próbowałam was nadrobić jutro dokończęAll4love, Chusy, Gaduaaa, zokeia, Asiulka83, Basha, Kira_, Amelia25, sisi lubią tę wiadomość