Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
awangarda wrote:Sama aplikacja luteiny dwa razy to już gmeranie
A mi to dziadostwo tam zostaje i nie wypływa bo mam sucho -
Wróciłam
Julka była przeurocza, cudowna, mstka wariatka się poplakala, zrobila 18283928282838 zdjec i filmow hehehehe no ale pierwszy raz coś takiego... babcie też były wzruszone
Lista uzupełniona, witam nowe dziewczyny
Gratuluję cudownych wieści z wizyt
Jesionka, spróbuj zakiscic buraki i pij (moge dax przepis) bomba witaminowa i regelacyjna na anemie i sprawy xelazowe a jak nie pomoze to tardyferon od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:57
olis87, itakasia, Otka, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz cerę mam paskudną. Pryszcz na pryszczu pryszczem pogania. Za to włosy prawie przestały wypadać no i paznokcie też są dużo silniejsze.
A ja lutkę zapodaje aplikatorem bo paluchem ze względu na często długie paznokcie się zawsze gdzieś zadrapałam i więcej stresu niż to warte. Ale u mnie jak u większości z Was dużo śluzu więc łatwo się ten aplikator umieszcza. -
Awangarda, all4love, mavis, basha, isabelle, marjotka, mycha89, luntrusek gratulacje cudnych małych człowieczków i dobrych wiadomości!!! Jeśli kogoś pominęłam to wybaczcie, starałam się nadrobić kilka dni .
Witajcie nowe sierpniówki, ale nas już dużo hihi i jakie jesteśmy rozgadane 3 dni zaległości tak ciężko nadrobić .
Piękne brzuszki macie dziewczyny . U mnie brzuch jest jakiś dziwny, bo urósł nie tylko pod pępkiem, ale też wyżej chyba jelita mi na wierzch wychodzą, albo mój osobisty tłuszczyk przeniósł się wyżej . Któraś pisała o pryszczykach na plecach, mnie też wysypało a nigdy czegoś takiego nie miałam . Paznokcie zawsze mam zniszczone i krótkie, bo pracuje paluchami, więc ciężko zauważyć czy się wzmocniły:D. Kilka dni temu mówiłam, że zanikły mi mdłości i bardzo się martwiłam, bo się wystraszyłam że tak nagle. Wczoraj znów wróciły mdłości i raz wisiałam nad kibelkiem, dziś też, więc chyba stopniowo ustępują po prostu i jestem troche spokojniejsza . Zmienia mi się też smak i mój dziki węch się trochę uspokaja.
Ruda Paskuda masz cudne koty i dzieciulka , ja mam 2 koty 'dachowce', kocur ma 6 lat, a kotka pół roku i jestem bardzo ciekawa jak zaakceptują nowego członka rodziny. Z dotychczasowych obserwacji moje koty są 'podległe' dla dzieci i je tolerują . Chyba wyczuwają moją ciążę, bo ciągle kładą się przy brzuchu i go 'grzeją'.
Ja też nie przechodziłam nigdy toxoplasmozy
Co do detektora to planuję zakup, jeśli po prenatalnych wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka ma jeden z najtańszych AngelSounds i jest bardzo zadowolona, od 12 tygodnia namierza tętno codziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:04
2 Aniołki -
Może was zainteresuje:
Co się składa na ciążowe kilogramy:
Dziecko - 3.5 kg
Łożysko - 0.7 kg
Płyn owodniowy - 1 kg
Powiększona macica - 1 kg
Powiększone piersi - 1 kg
Wzrost objętości krwi matki - 2 kg
Płyny komórkowe matki - 2 kg
Tkanka tluszczowa - 3.5 kg
Razem - 14.7 kg -
Dziewczyny, ja tez po dzisiejszej wizycie. Istota rośnie crl 1,98 i serducho bije mocno- słyszałam! A co najpiękniejsze pomachała mi już łapka- niesamowity widok. Następna wizyta (prenatalne) 06.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:38
Otka, itakasia, All4love, Cherry_Blossom, Another, Lexi150, Samsaramsa, zokeia, Kira_, BrumBrum, sisi lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e42c641bc4b.jpg
Mój wielkolod ma 3.7cm i serduszko bije 190/min. Machal do nas rączkami. Prenatalne 1.02, lekarz super ciesze się że zmieniłam i już u niego zostanę
Aj popłakałam się i mojemu też łzy w oczach stanęłyitakasia, Lexi150, Otka, Asiulka83, Kira_, Cherry_Blossom, Another, Basha, All4love, BrumBrum, sisi, Amelia25, sabinaaa, Chusy, luntrusek, neme lubią tę wiadomość
-
Justaw wrote:Co do tej szyjki to zarówna ona jak i cała pochwa w czasie ciązy są mocno ukrwione, rozpulchnione i dużo bardziej wrażliwe na wszelkie mechaniczne uszkodzenia, a tu już blyskawiczna droga do infekcji. (Nigdy w po cytlogii nie plamilam, a po cytologii w ciązy owszem i to dość mocno).
Mieszkam w Szwajcarii i tu w ciąży lekarze starają się jak najr
zadziej badać kobiety ciężarne przez pochwę (ja przez całą nie mialam żadnego badania poza cytologią, przy którym gin używałby wziernika czy rąk) więc tym bardziej "grzebanie" sobie tam samemu to chyba niezbyt dobry pomysł.
Nie sprawdzają długości szyjki? -
Mavis, Isabelle, Samsa, pff_prl super wiesci! Gratuluje udanych wizyt
A wlasnie skojarzylam Isabelle ze Ty tez bylas Styczniowka 2015, przypomnialo mi sie jak o swojej wczesniaczce napisalas, bo bylas pierwsza ktora rodzila i to dlugo przed terminem wiec sie zapisalas w pamieci. I jak Twoja Alicja? Mam nadzieje ze nadrobila bez problemu do dzieci terminowych
Basha dzieki za info i kilogramach. Widze w takim razie ze przytylam prawidlowo dokladnie 14 kilo w pierwszej ciazy, przynajmniej wiem co to reprezentuje
Kurde juz sie cieszylam ze mdlosci ustepuja bo rano jest okej, ale zaczyna sie wieczorami i ciagnie... Jeszcze ten kaszel mi dokucza bo caly czas czuje cos w gardle gleboko i mi to odruch wymiotny powoduje... Sprawdzalam ten syrop prawoslazowy i pisze na nim zeby nie zazywac w ciazy ze wzgledu na zawartosc alkoholu no i teraz nie wiem czy wziac... Justaw to Ty pisalas ze Ci lekarz pozwolil?
Cherry zazdroszcze wzruszen w przedszkolu Fajnie ze sie przedstawienie udalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 23:28
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Jestem jedną z majowych mam 2017 i mam do Was ogromną prośbę o pomoc w zdobyciu jak największej liczby lajkow pod zdjęciem córeczki przyjaciółki - Weronisi Dziewczyny walczą o wyjątkową sesję zdjęciową i ciągle zajmują drugie miejsce Wystarczy kliknąć w link, znaleźć w komentarzach zdjęcie dodane przez moja przyjaciółkę, Agnieszkę Morawską (raczej na dole komentarzy) i je polubić. Z góry ogromne podziękowania!!!! ;*
https://m.facebook.com/sweetheartphotographysite/photos/a.1727228047536659.1073741837.1691384957787635/1806600212932775/?type=3&source=5713.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Basha wrote:Może was zainteresuje:
Powiększone piersi - 1 kg37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017