Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Pisalyscie wczoraj o cerze i włosach. Włosy mi wypadają tak jak wypadały a cera zrobiła się strasznie sucha i juz nie wiem przymierzyć się smarować
Najgorzej mam suche plecy i tak swedza i pieką jednocześnie że masakra.
Ja się czuje jakby mój jeden cyc ważył ze 3 kg xd
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 07:33
-
Dzień doby dziewczyny
U mnie los jakoś litościwie obchodzi się z cerą i włosami, zmian nie zauważyłam Podobno jak się "pięknieje" w ciąży to na syna ale my z mężem mamy przeczucie, że będzie dziewczyna
Dziś na szczęście od rana brzuch nie boli za to kręgosłup to inna bajka Może źle się wyspałam. Wcześniej miałam problemy z kręgosłupem po podróży poślubnej. Pochodziłam na masaże i jak widać po prawie 4 latach nieśmiało znów się coś odzywa. Ehh dziś jestem wyjątkowo marudna a z tymi wszystkimi dolegliwościami czuję się staro i bezużytecznie. -
Basha wrote:Może was zainteresuje:
Co się składa na ciążowe kilogramy:
Dziecko - 3.5 kg
Łożysko - 0.7 kg
Płyn owodniowy - 1 kg
Powiększona macica - 1 kg
Powiększone piersi - 1 kg
Wzrost objętości krwi matki - 2 kg
Płyny komórkowe matki - 2 kg
Tkanka tluszczowa - 3.5 kg
Razem - 14.7 kg
Hehe, fajnie by było , ale można się nieźle rozczarować Ja w pierwszej ciązy przytyłam 11 kg, a ze szpitala wyszłam jedynie o 4 kilogramy lżejsza (dziecko 2800g)
isabelle wrote:Nie sprawdzają długości szyjki?
Sprawdzają za pomocą usg. Pewnie inne procedury są w ciązy zagrozonej, no ale na szczescie nie musialam się o tym przekonywać.
A co do wyglądu to u mnie masakra Jestem wypryszczona jak nastolatka, skóra na czole się łuszczy, wory pod oczami, włosy sianowate, jedynie paznokcie się mocne robią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 08:51
-
nick nieaktualnyJustaw hmmmm ciekawe, ja urodziłam syna 4.3kg, przybrałam w ciąży 13kg a ze szpitala wyszłam z wagą +2.5kg... Ciężko to tak porównywać wszystko
Ja w ciaży z synkiem miałam zero opuchlizny, tylko brzuszek. Do tego piękna cera, włosy, paznokcie. Zero objawów ciąży. Bajka Ciąża z synkiem jak nic! Za to w tej wyglądam.... Pryszcz na pryszczu na buzi, dekolcie i plecach, włosy mi się przetłuszczają jakbym nie wiem co im robiła... Hmm wg tego dziewczynka jak nic -
nick nieaktualnyDzień dobry kobitki.
Mam nadzieję, że zobaczę dzisiaj pasożytki całe i zdrowe. Denerwuję się jak cholera chociaż staram się nie nakręcać. Rano się pooglądałam w lustrze i coś tam brzuszka widać, chociaż już myślałam, że się spłaszcza i zaczynałam się martwić. Borze wszechlistny, umysł kobity to jednak czarna dziura.
Na dodatek gina mam na 13, a egzamin na 14. Jak mi się opóźni u gina to dupa, nie dam rady do niego iść bo muszę zdążyć na egzamin (inaczej 500 zeta w plecy ). Masiakra co za dzień. Trzymajcie kciuki... ja idę się jeszcze pouczyć cuś.sisi, Otka, Kira_ lubią tę wiadomość
-
BrumBrum wrote:Justaw hmmmm ciekawe, ja urodziłam syna 4.3kg, przybrałam w ciąży 13kg a ze szpitala wyszłam z wagą +2.5kg... Ciężko to tak porównywać wszystko
Ja w ciaży z synkiem miałam zero opuchlizny, tylko brzuszek. Do tego piękna cera, włosy, paznokcie. Zero objawów ciąży. Bajka Ciąża z synkiem jak nic! Za to w tej wyglądam.... Pryszcz na pryszczu na buzi, dekolcie i plecach, włosy mi się przetłuszczają jakbym nie wiem co im robiła... Hmm wg tego dziewczynka jak nic
Każdy organizm jest inny Dlatego takie rozpiski są trochę bez sensu Ja mialam malutki brzuch, więc pewnie niezbyt dużo wód, chociaz nikt mi nic na ten temat nie mówił. Nie mialam żandej opuchlizny, obrączkę zdjęłam w dzień porodu no i trochę mnie rozczarowały te 4 kg Te pzoostale kilogramy to pewnie kwaśne żelki, które namiętnie jadłam w ciązyBrumBrum lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie! Wczoraj pojawiło się plamienie żywą krwią, więc pojechałam do szpitala na badania. Akcja serca maleństwa jest, skąd plamienia tego się nie dowiedziałam, a od pani dr usłyszałam, żeby się ciążą nie chwalić... fakt ja akurat się nie chwalę, ale usłyszeć coś takiego to było dla mnie jak wyrok. Być może źle ją zinterpretowałam, wiem doskonale że może być różnie, ale na pewno mnie to nie podbudowało. Nie zostawili mnie w szpitalu, nie dali leków czyli niby ok, ale niesmak pozostał. Po wizycie wszystko ustało, oby już nie wróciło, stres ogromny.
-
Dzień dobry!
Ruda, powiedz lekarzowi, że spieszysz się na uczelnie i że chciałabyś wejść jak najszybciej. Jak fajny, to zrozumie
Kfoka, wszystko będzie dobrze... Jak nie dali leków znaczy, że nic poważnego się nie dzieje, a lekarka nie powinna takich rzeczy mówić pisałaś/dzwoniłaś do swojego lekarza?Kfoka lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Mój lekarz jest "grubą rybą" w tym szpitalu, wspominałam że jestem jego pacjentką, to stawia tam wszystkich na baczność i myślę, że gdyby faktycznie było coś nie tak to by mnie zostawili na noc żeby on mnie rano zobaczył. Prywatnie niestety wczoraj nie dało radny do niego, i usłyszałam ze jak się coś dzieje to odrazu do szpitala. Planowo wizytę mam u niego w poniedziałek. Jak się nic nie będzie działo to już doczekam, wczoraj dwóch lekarzy oglądało USG, słyszałam bicie serduszka, myślę że nie ryzykowaliby wpadki przed szefem
Postanawiam myśleć pozytywnie! Nie ja pierwsza plamię i nie ostatnia, takie rzeczy się po prostu zdarzają. -
Kfoka trzymam kciuki.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi. Za te których nie dostałam na NFZ a mój gin mi zalecił dopłacilam prawie 100. W poniedziałek po 18 wizyta więc rano muszę odebrać wyniki. Masakra jak mi żyły załatwily wielkie siniaki na obu rękachNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dzien dobry dziewczyny:)
Ruda udanej wizyty i zdjecie poprosimy dwoch kruszynek:D
Kfoka oby to bylo jednorazowe krwawienie!
ja w tej ciazy wlosy mam nadal jakie mialam, a ze z natury sa liche to juz nic na to nie poradze:/
paznokcie zas sie zrobily twardsze, teraz chwilowo odpoczywam od hybryd wiec podoba mi sie efekt:D
co do cery to tez co chwila wysyp pojedynczych pryszczy i sucha ta skora:/
w pierwszej ciazy z synkiem to wlosy paznokcie i cera w idealnym stanie przez cala ciaze mialam, wiec mam cichą nadzieje na Adrianne:D -
nick nieaktualnyKfoka, to chociaż Ci USG zrobili, mnie po prostu odesłali, stwierdzili pewnie, że panikuję. Na szczęście nie miałam krwawienia. Ale rozmawiałam ze swoim lekarzem i mam przyjść na umówioną wizytę za 6 dni i wziąć sobie no-spe. I mam nie badać sobie szyjki, bo to ją podrażnia.
-
U nas w szpitalu nie byłoby takiej opcji. Jak ja miałam puste jajo to trzech lekarzy mnie pocieszał o że może późniejszą ciąża ,że oni tyle rzeczy widzieli,że trzeba wierzyć.
Lekarz żaden mówią żeby się ciąża nie chwalić. Z jednej strony mają rację ale z drugiej później cierpisz w samotności.
Uli uważam że nie musisz się bać skoro jest taka sytuacja,odpoczywaj więcej.
Agatka Ciebie potraktowali tak,że bym się na miejscu pobeczala
Mam ciągle zatkany nos. Nie z kataru tylko taki obrzęk śluzówki.synuś
Dwa aniołki *