X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj kupiłam pierwsze body:-)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piatek, piąteczek, piatunio! Jak dobrze, ze to weekend w pracy dzis dzieciaki dały niezłe popalić, na szczęście za tydzien ferie :D

Co do witamin, to nie wydaje mi sie, zeby to miało az tak duży wpływ na wagę, kwasy omega np. Wpływają na rozwój mózgu, witamina D na kości, kwas foliowy to wiadomo, jak to sie ma do wagi? Moim skromnym zdaniem organizm matki sam pobierze z tych suplementów to co potrzebuje, a resztę wydali.

Juz szalejecie powoli z zakupami? Ja na razie nie mam ciśnienia w pierwszej ciazy bardziej, teraz jakoś spokojniej.

Wiecie co zajadam? Naleśniki z serem i bananem polane musem z truskawek mniam mam nadzieje, ze nie narobiłam smaka ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z zakupami. W pierwszej ciąży w 16tc dowiedzieliśmy się że będzie Synek i wtedy zaczął się szał. Teraz jakoś mi się nie spieszy. Z resztą jak będzie chłopak to praktycznie nic nie będę kupować. Wszystko mam. Za to jak będzie dziewczynka to myślę że troszkę poszaleje :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego pestka. Mnie nie narobiłaś smaku. Ja bym zjadła chętnie czipsy lub placki ziemniaczane :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad zjadłam ryż z jajkiem sadzonym. Nie mam pomysłów co robić sobie do jedzenia :/ A i tak co zjem to później mam taki kwaskowaty posmak w ustach

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja na obiad zjadłam ryż z jajkiem sadzonym. Nie mam pomysłów co robić sobie do jedzenia :/ A i tak co zjem to później mam taki kwaskowaty posmak w ustach
    ja taki kwaskowo metaliczny.. straszne to jest..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie króluje mięso. W każdej postaci. Cycki, boczek, schab i inne :D A najlepiej smakuje zagryzione słodkim ciastem czekoladą 2 minuty później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:44

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja!!!! Naleśniki z musem owocowym i czekoladą!!! To jest to!!!!! Ja chcę już!!!! O kur...
    Chyba mi się zaczyna chcieć słodkiego! Albo szarlotka na gorąco z lodami bitą śmietaną i czekoladą!
    O Anieli!!!!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szarlotke na gorąco z lodami bym zjadla <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje pierwsze zakupy też już przyszły :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057fa3106ebe.jpg

stwierdziłam, że nie ma co czekać, czy przypadkiem coś pójdzie nie tak, bo się tak można całą ciążę zamartwiać. Od teraz myślę tylko pozytywnie :)

Lovi89, Asiulka83, Amelia25, MówmiAgatka, sisi, Luca, Dreamy, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja!!!! Naleśniki z musem owocowym i czekoladą!!! To jest to!!!!! Ja chcę już!!!! O kur...
    Chyba mi się zaczyna chcieć słodkiego! Albo szarlotka na gorąco z lodami bitą śmietaną i czekoladą!
    O Anieli!!!!
    robię właśnie tort truskawkowy ;) :)

Basha lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o słodkim, a ja wpierniczam kiszoną kapustę bo mnie naszło.

Basha, jakie słooodkie!

20.08.2017 <3
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie kojarzycie mnie pewnie za bardzo, wpadłam się przywitać jakieś 2 tygodnie temu i od tamtej pory tylko Was podczytuję :) Z zazdrością czytam o wsuwaniu naleśników, kiszonej kapusty, CZEGOKOLWIEK, i nawet posmak brzmi nieźle, bo ja od początku stycznia jem głównie wafle i zagryzam je biszkoptami, bo nic mi nie smakuje i wymiotuję :( Cóż - najpóźniej za 7 miesięcy przejdzie xD

Ale wpadam z innym pytaniem: czy Wasi lekarze zlecili Wam badanie USG w technologii FMF między 11 a 13 tygodniem 6 dniem? Mój mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, ale że to standardowe badanie I trymestru. Tyle że kasa chorych go nie refunduje i koszt we Wrocławiu to około 300zł - i to w najtańszym miejscu, jakie znalazłam do tej pory :( Wiadomo, dla dziecka wszystko, ale każda "dzieckowa" znajoma, której to mówię, robi wielkie oczy, że ona takiego badania nie miała - tylko że malec każdej ma już ponad 3 latka, więc może wtedy się nie robiło. A ja tak czytam i biję się z myślami, czy to potrzebne, czy nie.

16udugpjjujddjxo.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynastka, mój lekarz mówił, że to standard i nie pytał, czy chcę, tylko, że mam przyjść.

NFZ na pewno nie refunduje? WYdaje mi się, że to jest właśnie jedno z 3 refundowanych usg w ciąży, może lekarz chce na tobie zaoszczędzić?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ale wy nadajecie ! ;o
    Ja niby tylko w domu siedzę, ale jakoś nie mogę Was nadrobić :D
    Naleśniki ? Z serem ? i musem truskawkowym ? Boziu. Chce ! <3
    Ja się dzisiaj zorientowałam, że u nas prenatalnych nie ma. Tzn są jako badanie dodatkowe, 200 e płatne. a my podjęliśmy decyzję, że robimy podstawowe tylko, żadnych dodatkowych.
    Myślicie, ze na kolejnej wizycie 10.02 będzie widać płeć ? <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • ewula1275 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynastka wrote:
    Hej dziewczyny :) Nie kojarzycie mnie pewnie za bardzo, wpadłam się przywitać jakieś 2 tygodnie temu i od tamtej pory tylko Was podczytuję :) Z zazdrością czytam o wsuwaniu naleśników, kiszonej kapusty, CZEGOKOLWIEK, i nawet posmak brzmi nieźle, bo ja od początku stycznia jem głównie wafle i zagryzam je biszkoptami, bo nic mi nie smakuje i wymiotuję :( Cóż - najpóźniej za 7 miesięcy przejdzie xD

Cos o tym wiem. Od poczatku tez tak miałam dosłownie nic nie mogłam jesc bo po wszystkim wymiotowałam, ale od 4 dni przechodzi powoli i juz wiekszość moge jesc.

Tynastka lubi tę wiadomość

dqpranlio13xmlh4.png
    3i49df9hpsafnvhc.png
    f2w39n73u724m8xq.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka wrote:
    hej ale wy nadajecie ! ;o
    Ja niby tylko w domu siedzę, ale jakoś nie mogę Was nadrobić :D
    Naleśniki ? Z serem ? i musem truskawkowym ? Boziu. Chce ! <3
    Ja się dzisiaj zorientowałam, że u nas prenatalnych nie ma. Tzn są jako badanie dodatkowe, 200 e płatne. a my podjęliśmy decyzję, że robimy podstawowe tylko, żadnych dodatkowych.
    Myślicie, ze na kolejnej wizycie 10.02 będzie widać płeć ? <3

Podobno od 12 tygodnia jeśli dziecko się dobrze ułoży i ginekolog ma dobry sprzęt i dużo doświadczenia można poznać po ułożeniu guzków płciowych, Podobno wyglądają tak samo, nie widać siusiaków jeszcze, ani nic takiego, ale u chłopców i dziewczynek są one ułożone pod innym kątem i ponoć tak można poznać.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko tez zalezy od lekarza ja wczesniej chodzilam do innej lekarki i przed 20 tyg nie chciala powiedzieć bo mowila ze moze sie pomylic a po co :-) a teraz sama jestem ciekawa czy bedzie juz cos widac :-) choc czuje chłopaka :-)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Tynastka, mój lekarz mówił, że to standard i nie pytał, czy chcę, tylko, że mam przyjść.

NFZ na pewno nie refunduje? WYdaje mi się, że to jest właśnie jedno z 3 refundowanych usg w ciąży, może lekarz chce na tobie zaoszczędzić?

Mój wniosek o NFZ wysnułam na podstawie tego, co znalazłam na necie, ale okazuje się, że pod nazwą "usg genetyczne" rzeczywiście jest refundowane. Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie i to tam do ginekologa chodzę, stąd mój brak wiedzy w tym temacie :)W takim razie przejdę się do ginekologa, który ma umowę z NFZ. Dzięki! :)

16udugpjjujddjxo.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24ecf6e2ae78.jpg

A to moje zakupy - 2 x kopertowe body i skarpetki :P

Basha, sisi, Samsaramsa, MówmiAgatka, Asiulka83, Amelia25, Dreamy lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ