Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Piatek, piąteczek, piatunio! Jak dobrze, ze to weekend w pracy dzis dzieciaki dały niezłe popalić, na szczęście za tydzien ferie
Co do witamin, to nie wydaje mi sie, zeby to miało az tak duży wpływ na wagę, kwasy omega np. Wpływają na rozwój mózgu, witamina D na kości, kwas foliowy to wiadomo, jak to sie ma do wagi? Moim skromnym zdaniem organizm matki sam pobierze z tych suplementów to co potrzebuje, a resztę wydali.
Juz szalejecie powoli z zakupami? Ja na razie nie mam ciśnienia w pierwszej ciazy bardziej, teraz jakoś spokojniej.
Wiecie co zajadam? Naleśniki z serem i bananem polane musem z truskawek mniam mam nadzieje, ze nie narobiłam smaka -
U mnie podobnie z zakupami. W pierwszej ciąży w 16tc dowiedzieliśmy się że będzie Synek i wtedy zaczął się szał. Teraz jakoś mi się nie spieszy. Z resztą jak będzie chłopak to praktycznie nic nie będę kupować. Wszystko mam. Za to jak będzie dziewczynka to myślę że troszkę poszaleje
-
nick nieaktualny
-
U mnie króluje mięso. W każdej postaci. Cycki, boczek, schab i inne A najlepiej smakuje zagryzione słodkim ciastem czekoladą 2 minuty później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 15:44
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Ja!!!! Naleśniki z musem owocowym i czekoladą!!! To jest to!!!!! Ja chcę już!!!! O kur...
Chyba mi się zaczyna chcieć słodkiego! Albo szarlotka na gorąco z lodami bitą śmietaną i czekoladą!
O Anieli!!!!Gaduaaa lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
moje pierwsze zakupy też już przyszły
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/057fa3106ebe.jpg
stwierdziłam, że nie ma co czekać, czy przypadkiem coś pójdzie nie tak, bo się tak można całą ciążę zamartwiać. Od teraz myślę tylko pozytywnieLovi89, Asiulka83, Amelia25, MówmiAgatka, sisi, Luca, Dreamy, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
awangarda wrote:Ja!!!! Naleśniki z musem owocowym i czekoladą!!! To jest to!!!!! Ja chcę już!!!! O kur...
Chyba mi się zaczyna chcieć słodkiego! Albo szarlotka na gorąco z lodami bitą śmietaną i czekoladą!
O Anieli!!!!
Basha lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Hej dziewczyny Nie kojarzycie mnie pewnie za bardzo, wpadłam się przywitać jakieś 2 tygodnie temu i od tamtej pory tylko Was podczytuję Z zazdrością czytam o wsuwaniu naleśników, kiszonej kapusty, CZEGOKOLWIEK, i nawet posmak brzmi nieźle, bo ja od początku stycznia jem głównie wafle i zagryzam je biszkoptami, bo nic mi nie smakuje i wymiotuję Cóż - najpóźniej za 7 miesięcy przejdzie xD
Ale wpadam z innym pytaniem: czy Wasi lekarze zlecili Wam badanie USG w technologii FMF między 11 a 13 tygodniem 6 dniem? Mój mówił, że ciąża rozwija się prawidłowo, ale że to standardowe badanie I trymestru. Tyle że kasa chorych go nie refunduje i koszt we Wrocławiu to około 300zł - i to w najtańszym miejscu, jakie znalazłam do tej pory Wiadomo, dla dziecka wszystko, ale każda "dzieckowa" znajoma, której to mówię, robi wielkie oczy, że ona takiego badania nie miała - tylko że malec każdej ma już ponad 3 latka, więc może wtedy się nie robiło. A ja tak czytam i biję się z myślami, czy to potrzebne, czy nie. -
hej ale wy nadajecie ! ;o
Ja niby tylko w domu siedzę, ale jakoś nie mogę Was nadrobić
Naleśniki ? Z serem ? i musem truskawkowym ? Boziu. Chce !
Ja się dzisiaj zorientowałam, że u nas prenatalnych nie ma. Tzn są jako badanie dodatkowe, 200 e płatne. a my podjęliśmy decyzję, że robimy podstawowe tylko, żadnych dodatkowych.
Myślicie, ze na kolejnej wizycie 10.02 będzie widać płeć ? -
Tynastka wrote:Hej dziewczyny Nie kojarzycie mnie pewnie za bardzo, wpadłam się przywitać jakieś 2 tygodnie temu i od tamtej pory tylko Was podczytuję Z zazdrością czytam o wsuwaniu naleśników, kiszonej kapusty, CZEGOKOLWIEK, i nawet posmak brzmi nieźle, bo ja od początku stycznia jem głównie wafle i zagryzam je biszkoptami, bo nic mi nie smakuje i wymiotuję Cóż - najpóźniej za 7 miesięcy przejdzie xD
Cos o tym wiem. Od poczatku tez tak miałam dosłownie nic nie mogłam jesc bo po wszystkim wymiotowałam, ale od 4 dni przechodzi powoli i juz wiekszość moge jesc.Tynastka lubi tę wiadomość
-
marjotka wrote:hej ale wy nadajecie ! ;o
Ja niby tylko w domu siedzę, ale jakoś nie mogę Was nadrobić
Naleśniki ? Z serem ? i musem truskawkowym ? Boziu. Chce !
Ja się dzisiaj zorientowałam, że u nas prenatalnych nie ma. Tzn są jako badanie dodatkowe, 200 e płatne. a my podjęliśmy decyzję, że robimy podstawowe tylko, żadnych dodatkowych.
Myślicie, ze na kolejnej wizycie 10.02 będzie widać płeć ?
Podobno od 12 tygodnia jeśli dziecko się dobrze ułoży i ginekolog ma dobry sprzęt i dużo doświadczenia można poznać po ułożeniu guzków płciowych, Podobno wyglądają tak samo, nie widać siusiaków jeszcze, ani nic takiego, ale u chłopców i dziewczynek są one ułożone pod innym kątem i ponoć tak można poznać. -
Wszystko tez zalezy od lekarza ja wczesniej chodzilam do innej lekarki i przed 20 tyg nie chciala powiedzieć bo mowila ze moze sie pomylic a po co a teraz sama jestem ciekawa czy bedzie juz cos widac choc czuje chłopaka
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Basha wrote:Tynastka, mój lekarz mówił, że to standard i nie pytał, czy chcę, tylko, że mam przyjść.
NFZ na pewno nie refunduje? WYdaje mi się, że to jest właśnie jedno z 3 refundowanych usg w ciąży, może lekarz chce na tobie zaoszczędzić?
Mój wniosek o NFZ wysnułam na podstawie tego, co znalazłam na necie, ale okazuje się, że pod nazwą "usg genetyczne" rzeczywiście jest refundowane. Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie i to tam do ginekologa chodzę, stąd mój brak wiedzy w tym temacie :)W takim razie przejdę się do ginekologa, który ma umowę z NFZ. Dzięki!