Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, pamiętam :) zresztą mam już jedno dziecko z sierpnia

Papierówka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, napewno sie przyda cos z dlugim rekawkiem na chlodniejsze wieczory i noce :) Bodziakow nigdy za wiele ;)

MowmiAgatka jatez sie ciesze ze dla odmiany bede rodzic w sierpniu. Latwiej sie tez ubrac z duzym brzuchem w jakas lekka szeroka sukienke. A nie non stop w dresach i wielgachnych swetrach. Tylko jesli chodzi o ciuszki dla dzidzusia to nawet jesli bedzie druga dziewczynka to bede musiala duzo dokupic bo pory roku si enie beda z rozmiarami zgadzac. Wiecej shopingu! :):):)

No to sie pochwalilam ze mi mdlosci przeszly... Zjadlam kisiel i jest mi niedobrze na calego... Bleee...Ale i tak dobrze bo caly dzien byl spokoj, nie narzekam.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś takie okropne klocia w pachwinach i nad spojeniem łonowym...Takie skurczowe. Mam nadzieję że to nic złego.

Da się znaleźć tętno dziecka stetoskopem??? Bo mam :-)

Już się nie mogę doczekać detektora...

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda to pewnie maluch się rozpycha :)
    Ja wczoraj nie mogłam buta założyć, maluchowi chyba się nie spodobało że nogę na nogę zakładam żeby buty założyć xd
    Większość z Was już ms wprawę w wyprawce a dla mnie to czarna magia xd pewnie znajdę jakaś rozpiske w internetach i będę odchaczac :)
    Miłego dnia :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w licpu i teraz wcale mi się to nie podoba... ;)

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Spokojnie, będziemy się dzielić listami wyprawkowymi

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z lab, byłam w końcu zrobić badania, bo jednak w środę nie będę mogła, a we wtorek idę do innego gina skontrolować malucha, to może już wyniki będą;)
    Teraz wzięłam letrox, muszę odczekać pół godzinki i w końcu zjem śniadanie, bo jestem ostatnio ciągle, ciągle, głodna! I teraz aż mnie ssie!

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Melduję się że jestem,mamy się dobrze, mnie też troszkę mdłości ustąpiły.. Mam dzis busy dzień, wieczorem małe party więc troszkę do roboty dziś jest :)
    Mam nadzieję,że u każdej z was wszystko dobrze :) życzę miłego dnia, weekendu!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Moje "poranne" mdłości mają coraz bardziej spóźniający się zegarek- przed południem z łóżka nie wstają ;) i hulają do późnych godzin wieczornych/nocnych. Chwilową ulgę przynoszą mi tik-taki i coraz częściej zasypiam sysając jednego ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Też się cieszę, że termin porodu wypada latem. Nie mogę się doczekać spacerów z wózkiem w ciepłe sierpniowe wieczory <3

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Kira kciuki oby plamienia minęły &&&
    Ogólnie mdłości nie mam i nie miałam ale łapała mnie zgaga przez pierwsze dwa miesiące, później miałam spokój i wczoraj mnie pokarało... musiałam usypiać na pół siedząco.
    Odpaliłam przed chwilą mój sprzęcior i znalazłam malucha w 3 sekundy, dźwięk był super czysty jakbym mu tą końcówkę do brzuszka przyłozyła, ale posłuchałam 20 sekund i wyłączyłam. Niby bezpieczne ale nikt tego do końca nie zagwarantuje.
    Miłego weekendu!! :)

Kira_ lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja rodziłam w lipcu i powiem wam, ze ciąża latem to nie jest łatwe mimo tego, ze duzo nie przytyłam to i tak było mega cieżko wieczorami stopy jak balony masakra. A co dopiero maja powiedziec babki, ktore całe puchną, a upał doskwiera, nic fajnego. Ale plus taki, ze mozna lekko sie ubrać no i spacery z dzieckiem to jest najlepsze :) ja mam termin na sam koniec lata wiec bede sie bujać z brzuszkiem całe wakacje ale przyznam, ze troche z premedytacja wybrałam ten termin z racji zawodu, tak mi sie najlepiej kalkuluje ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszko czy Ty tu jeszcze zaglądasz? Odezwij się! Przez ostatnie parę dni sobie o Tobie myślałam i ciekawa jestem co u Ciebie.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Uszko czy Ty tu jeszcze zaglądasz? Odezwij się! Przez ostatnie parę dni sobie o Tobie myślałam i ciekawa jestem co u Ciebie.

Dołączam się

sisi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się samotnie z dzieciorkiem w ten sobotni poranek. Zapowiadali u nas śniegi wielkie, a spało może z 5 płatków ;o
    Do tego od wczoraj wieczorem, nie wiem jak, nie wiem skąd mamy w kuchni, pod lodówką grającego 'konika polnego'. Wszystko fajnie i pięknie, ale pół nocy grał, więc pół nocy nie spałam. Kazałam mojemu go wyeksmitować, ale lodówka w zabudowie, więc musi wszystko rozebrać :D
    Samsaramsa ja dziećmi się interesuje od.. zawsze. Nim zaszłam w ciąże i był to baaardzo odległy punkt miałam już wszystko wybrane i pewna byłam co do wózka, łóżeczka itd. a teraz jak siadłam do wyprawki to... ;o Jestem w szoku. Sama nie wiem co i ile czego kupować. Do tego wszystkie najbliższe dzieci w mojej rodzinie i otoczeniu urodzone w zime :D więc porad mało.

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka dobrze że są tu doświadczene koleżanki to nam pomogą :)
    Ja mam na razie wybrane tylko kolory, łóżeczko ma być białe, wózek czarny albo szary :) no i pokoik dla malucha już mam w głowie ułożony tylko jak narazie jest tam skladzik budowlany :/

Właśnie popijam gorącą czekoladę, trochę wzięłam się za porządki ale nie mogę bardzo halasowac bo mój dopiero o 8 wrócił z pracy i musi trochę odespac :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lato polecam mase bodziakow przewiewne spodenki bawełniane lekka czapeczkę ewentualnie skarpetki i to wszystko no wiadomo ze cienki kocyk i cos na wieczory ale pod tym względem latem duzo nie trzeba. Mój termin na koniec sierpnia wiec ja muszę juz troche jesiennych rzeczy przygotowac, bo moze robic sie chłodno, z drugiej strony moze byc tez jeszcze upał jak np we wrześniu ubiegłego roku

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Staram się zmieniać podjscie i nie stresowac tym moim chlopem. To tylko na dziecko wpływa.

Ja tam o wyprawie nic nie wiem. Wozek wanienka ciuchy i pieluchy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna rodzilam w grudniu wiec byly kombinezony , czapki , sweterki cieple a teraz nagle taka odmina w sierpniu :-) jedynie czego sie obawiam to tych ost dni z brzuszkiem w te upaly , ost .nogi mi puchly zima a teraz jak dojda upaly moze byc nie ciekawie :/ no ale nie martwmy sie na zapas :-)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym razem zamiast wanienki zaopatrzę się w wiaderko Tummy Tub. Mało wody, mało miejsca, maluszek czuje się jak w brzuchu i często zasypia! Widziałam to na własne oczy :)

Awangarda dalej się nie możesz dogadać ze swoim chłopem?

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ