X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, pamiętam :) zresztą mam już jedno dziecko z sierpnia

Papierówka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, napewno sie przyda cos z dlugim rekawkiem na chlodniejsze wieczory i noce :) Bodziakow nigdy za wiele ;)

MowmiAgatka jatez sie ciesze ze dla odmiany bede rodzic w sierpniu. Latwiej sie tez ubrac z duzym brzuchem w jakas lekka szeroka sukienke. A nie non stop w dresach i wielgachnych swetrach. Tylko jesli chodzi o ciuszki dla dzidzusia to nawet jesli bedzie druga dziewczynka to bede musiala duzo dokupic bo pory roku si enie beda z rozmiarami zgadzac. Wiecej shopingu! :):):)

No to sie pochwalilam ze mi mdlosci przeszly... Zjadlam kisiel i jest mi niedobrze na calego... Bleee...Ale i tak dobrze bo caly dzien byl spokoj, nie narzekam.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś takie okropne klocia w pachwinach i nad spojeniem łonowym...Takie skurczowe. Mam nadzieję że to nic złego.

Da się znaleźć tętno dziecka stetoskopem??? Bo mam :-)

Już się nie mogę doczekać detektora...

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda to pewnie maluch się rozpycha :)
    Ja wczoraj nie mogłam buta założyć, maluchowi chyba się nie spodobało że nogę na nogę zakładam żeby buty założyć xd
    Większość z Was już ms wprawę w wyprawce a dla mnie to czarna magia xd pewnie znajdę jakaś rozpiske w internetach i będę odchaczac :)
    Miłego dnia :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w licpu i teraz wcale mi się to nie podoba... ;)

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Spokojnie, będziemy się dzielić listami wyprawkowymi

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z lab, byłam w końcu zrobić badania, bo jednak w środę nie będę mogła, a we wtorek idę do innego gina skontrolować malucha, to może już wyniki będą;)
    Teraz wzięłam letrox, muszę odczekać pół godzinki i w końcu zjem śniadanie, bo jestem ostatnio ciągle, ciągle, głodna! I teraz aż mnie ssie!

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Melduję się że jestem,mamy się dobrze, mnie też troszkę mdłości ustąpiły.. Mam dzis busy dzień, wieczorem małe party więc troszkę do roboty dziś jest :)
    Mam nadzieję,że u każdej z was wszystko dobrze :) życzę miłego dnia, weekendu!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Moje "poranne" mdłości mają coraz bardziej spóźniający się zegarek- przed południem z łóżka nie wstają ;) i hulają do późnych godzin wieczornych/nocnych. Chwilową ulgę przynoszą mi tik-taki i coraz częściej zasypiam sysając jednego ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Też się cieszę, że termin porodu wypada latem. Nie mogę się doczekać spacerów z wózkiem w ciepłe sierpniowe wieczory <3

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Kira kciuki oby plamienia minęły &&&
    Ogólnie mdłości nie mam i nie miałam ale łapała mnie zgaga przez pierwsze dwa miesiące, później miałam spokój i wczoraj mnie pokarało... musiałam usypiać na pół siedząco.
    Odpaliłam przed chwilą mój sprzęcior i znalazłam malucha w 3 sekundy, dźwięk był super czysty jakbym mu tą końcówkę do brzuszka przyłozyła, ale posłuchałam 20 sekund i wyłączyłam. Niby bezpieczne ale nikt tego do końca nie zagwarantuje.
    Miłego weekendu!! :)

Kira_ lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja rodziłam w lipcu i powiem wam, ze ciąża latem to nie jest łatwe mimo tego, ze duzo nie przytyłam to i tak było mega cieżko wieczorami stopy jak balony masakra. A co dopiero maja powiedziec babki, ktore całe puchną, a upał doskwiera, nic fajnego. Ale plus taki, ze mozna lekko sie ubrać no i spacery z dzieckiem to jest najlepsze :) ja mam termin na sam koniec lata wiec bede sie bujać z brzuszkiem całe wakacje ale przyznam, ze troche z premedytacja wybrałam ten termin z racji zawodu, tak mi sie najlepiej kalkuluje ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszko czy Ty tu jeszcze zaglądasz? Odezwij się! Przez ostatnie parę dni sobie o Tobie myślałam i ciekawa jestem co u Ciebie.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Uszko czy Ty tu jeszcze zaglądasz? Odezwij się! Przez ostatnie parę dni sobie o Tobie myślałam i ciekawa jestem co u Ciebie.

Dołączam się

sisi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się samotnie z dzieciorkiem w ten sobotni poranek. Zapowiadali u nas śniegi wielkie, a spało może z 5 płatków ;o
    Do tego od wczoraj wieczorem, nie wiem jak, nie wiem skąd mamy w kuchni, pod lodówką grającego 'konika polnego'. Wszystko fajnie i pięknie, ale pół nocy grał, więc pół nocy nie spałam. Kazałam mojemu go wyeksmitować, ale lodówka w zabudowie, więc musi wszystko rozebrać :D
    Samsaramsa ja dziećmi się interesuje od.. zawsze. Nim zaszłam w ciąże i był to baaardzo odległy punkt miałam już wszystko wybrane i pewna byłam co do wózka, łóżeczka itd. a teraz jak siadłam do wyprawki to... ;o Jestem w szoku. Sama nie wiem co i ile czego kupować. Do tego wszystkie najbliższe dzieci w mojej rodzinie i otoczeniu urodzone w zime :D więc porad mało.

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka dobrze że są tu doświadczene koleżanki to nam pomogą :)
    Ja mam na razie wybrane tylko kolory, łóżeczko ma być białe, wózek czarny albo szary :) no i pokoik dla malucha już mam w głowie ułożony tylko jak narazie jest tam skladzik budowlany :/

Właśnie popijam gorącą czekoladę, trochę wzięłam się za porządki ale nie mogę bardzo halasowac bo mój dopiero o 8 wrócił z pracy i musi trochę odespac :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lato polecam mase bodziakow przewiewne spodenki bawełniane lekka czapeczkę ewentualnie skarpetki i to wszystko no wiadomo ze cienki kocyk i cos na wieczory ale pod tym względem latem duzo nie trzeba. Mój termin na koniec sierpnia wiec ja muszę juz troche jesiennych rzeczy przygotowac, bo moze robic sie chłodno, z drugiej strony moze byc tez jeszcze upał jak np we wrześniu ubiegłego roku

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Staram się zmieniać podjscie i nie stresowac tym moim chlopem. To tylko na dziecko wpływa.

Ja tam o wyprawie nic nie wiem. Wozek wanienka ciuchy i pieluchy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna rodzilam w grudniu wiec byly kombinezony , czapki , sweterki cieple a teraz nagle taka odmina w sierpniu :-) jedynie czego sie obawiam to tych ost dni z brzuszkiem w te upaly , ost .nogi mi puchly zima a teraz jak dojda upaly moze byc nie ciekawie :/ no ale nie martwmy sie na zapas :-)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym razem zamiast wanienki zaopatrzę się w wiaderko Tummy Tub. Mało wody, mało miejsca, maluszek czuje się jak w brzuchu i często zasypia! Widziałam to na własne oczy :)

Awangarda dalej się nie możesz dogadać ze swoim chłopem?

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ