Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja t troszkę ubrań na chłopca mam, ale letnie na ok 4-6 miesiecy, łóżeczko też ma być białe, ale musi być z szuflada i na kółkach żeby łatwo było przetransportować z pokoju do pokoju w razie przyjazdu gosci. Chociaż dla Nadii nie miałam klasycznego łóżeczka a turystyczne z podwieszeniem dla noworodka. Na kółkach, i przewijakiem. Miało też odpinane wejście jak podrosla. Nie kosztowało milionów, służyło nam ponad 3 lata a później jeszcze co najmniej dwójce dzieci. Tylko materacyk na zamówienie piankowy wujek mój w firmie robił bo nic nie pasowało, a ten z zestawu to litewki w materiale
Wózek to największa zagłostka bo jak na razie nic mi się nie podoba a musi być przede wszystkim wygodny w prowadzeniu na pompowanych skrętnych kołachNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
A i jeszcze jedno! Tym razem nie ulegne kupowania mini jeansów, sweterkow, sukieneczek. Tylko pajacyki, bodziaki i spodenki. Nie wygodne to to, i nie praktyczne. Z podgrzewacza też zrezygnuje, lezaczka do wanienki i masy innych pierdół które w sumie kosztują krocie a okazały się zbędne. Ale będę o tym wszystkim myśleć w kwietniu lub maju, wcześniej nic nie kupujeNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ja mam wózek po synu zielono czarny sprawdził sie rewelacyjnie na pompowanych kołach lekko sie prowadził pojemny koszyk pod spodem jak przypomnę sobie to napisze pozniej zdaje sie, ze razem ze spacerówka zapłaciliśmy 1800 ale nie jestem pewna tylko to było prawie 4 lata temu
-
Ja dla córki 8,5 roku temu miałam tako Jumper, był mega zwrotny i lekki w prowadzeniu w porównaniu z innymi ówczesnymi ale miał też wady (tapicerka mega plowiala, a i po 3 latach na stelażu zacząl pojawiać się rdzawy nalot. Poza tym ciężki był dość więc jak ktoś w bloku mieszka to odpada.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
To taka moja z grubsza lista, dopiero bede edytowac
Dla mnie do szpitala:
podkłady poporodowe Bella (2 paki)
podkłady poporodowe na łóżko 60x90 Seni (5 sztuk)
podpaski duże
Koszule nocne
majtki siateczkowe
majtasy wygodne figi
wkładki laktacyjne
maść na sutki
laktator (butelka + pojemniki)
Octanisept
żel do higieny intymnej
żel pod prysznic
dezodorant
krem poporodowy
klapki pod prysznic
szlafrok
ręczniki (duży i mały)
biustonosz do karmienia
ładowarka do telefonu
woda niegazowana Cisowianka
odzież na wyjście
papier toaletowy
chusteczki wyciągane
talerzyk, miseczka, łyżeczka, łyżka, widelec, nóż, nóż ostry, kubek
herbatka laktacyjna
dla dzidzia:
pampersy (Pampers 1)
chusteczki nawilżane (Dada lub Pampers)
pieluszki tetrowe
ciuszki na wyjście
Bepanthen
smoczek w razie W
Wyprawka:
butelki AVENT natural - 2 x 125 ml, 2 x 230 ml
laktator AVENT natural
pojemniki na pokarm AVENT
smoczek uspokajający O+
łańcuszek do smoczka
lezaczek/bujaczek
mata edukacyjna
karuzelka
lampka IKEA
wózek 3w1
zawieszka do wózka
wanienka
przewijak i prześcieradło z gumką na niego
szczotka do włosów z miękkim włosiem
nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami, obcinaczki i pilnik
termoopakowanie do butelek
torba na rzeczy
termometr bezdotykowy
gruszka i sopelek
łóżeczko
materac
ręcznik z kapturkiem 2 szt.
kocyki
komplet pościeli - kołdra, podusia, poszwy, ochraniacz
pieluszki tetrowe
śpiworek do spania?
proszek i płyn do prania i płukania dla niemowląt
pampersy
podkłady do przewijania
wilgotne chusteczki
waciki
patyczki do uszu dla niemowląt
Sudocrem
Bepanthen
kosmetyki (emulsja do kapieli, krem)
Octanisept
Woda morska
sól fizjologiczna do inhalatora
wit D
maść majerankowa
CIUSZKI
All4love, neme lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry jedna rada: odpuść sobie karuzelke, mate, leżaczki bo co dziadkowie ciocie inni odwiedzający będą kupować? Ja kupiłam to wszystko a później każda z tych rzeczy została zdublowane jako prezent zresztą nie są to rzeczy których używa się od pierwszych dni więc w razie co później na spokojnie można dokupić
Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dzień dobry
Awangarda ja sobie dzień w dzień obiecuje nie stresowac facetem i jego zagrywkami i jest twarda zazwyczsj do 21. Podniesie mi ciśnienie, doprowadzi do szału i już po moim postanowieniu. A ja nie umiem się zamknąć i zaczynamy III wojnę... Jeszcze troche...
Dzisiaj w nocy wyskoczyła mi taka bomba pod nosem, że strach spojrzeć w lustro Nawet jako nastolatka nie miałam syfkow na twarzy
Co do wyprawki: CZARNA MAGIA Wozek anex czarny, lozeczko z drewna ciemnego. Tylko to mam ustalone. O reszcie nie mam zielonego pojęcia
Pozniej zrobie Wam foteczke w jakim stanie jest pokoj dzieciątka na dzień dzisiejszy. Z 25 tys potrzebuje żeby go zrobi. Ale duża powierzchnia więc chyba warto.
Przyjemnej soboty sierpnioweczki"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualnyPestka dokładnie. Ja nie puchłam ani nie przytyłam dużo ale ciężko było. No i gojenie ran w upale też nie fajne. Do tego byłam zamknięta w domu bo na dworze 33C upał i nie było jak wyjść. Tylko skoro świt albo późno wieczorem. Mam nadzieje że to lato nas oszczędzi
Ja mam wózek Babydesign Husky. Uwielbiam!!!!! -
nick nieaktualnyZ tą wyprawką nie jest tak źle. Wg mnie na tych listach to jest dużo zbędnych rzeczy. Ja na szczęscie nie wpadłam w szał zakupowy i dobrze, bo bym wydała niepotrzebnie kasę. Z ciuchów poerwsze kilka miesiecy to tylko pajace i bodziaki używałam. Okazjonalnie jakiea spodenkintakie dresowe i bluzke. Damy radę
-
Ogólnie na początek to dużo rzeczy można sobie odpuścic gdzieś kiedyś miałam bardzo fajny artykuł gdzie była wypisane wyprawka która jest niezbędna i podstawowa. Wiadomo że to duży wydatek ale na początek na prawdę nie wszystko się przydaje a część rzeczy wcale znajdę gdzieś to wrzucę
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Z tymi ubrankami to zależy co Wam sie będzie lepiej zakladalo. Ja preferowalam bodziaki i spodenki/polspiochy a kolezanka pajace także na to nie ma reguly. Druga sprawa ze nawet jezeli jest ciepło położna zalecala ubieranie na dlugi rekaw na początku bo skóra dziecka jest bardzo delikatna.
Mate Młody dostal od dziadków ale ok 3 miesiąca musiałam kupić taka bez palakow bo zaczął się obracać z brzuszka na plecy i odwrotnie i mu przeszkadzaly.
Podklady zuzylam moze 2 szt bo krwawienie bylo niewielkie i pozniej szly podpaski.
Także po porodzie okazuje sie ze to co kupiliśmy w dużej części okazało się zbyteczne a te ktore mialy byc niepotrzebne trzeba bylo dokupić. -
No tak. Bywa czasem..
Ja myślę ze część rzeczy dostanę od koleżanek, część chce kupić używane.
Już mam pomysł jak przerobić sypialnie ale to muszę uzbierać trochę pieniazka
Wypłatę dostałam marna .Ciekawe kiedy mi ZUS wypłaci druga częśćsynuś
Dwa aniołki *