Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tynastka wrote:Mój wniosek o NFZ wysnułam na podstawie tego, co znalazłam na necie, ale okazuje się, że pod nazwą "usg genetyczne" rzeczywiście jest refundowane. Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie i to tam do ginekologa chodzę, stąd mój brak wiedzy w tym temacie :)W takim razie przejdę się do ginekologa, który ma umowę z NFZ. Dzięki!
Nie masz tego badania usg w pakiecie lux medu? Ja korzystam z medicover i mam umówione usg genetyczne wraz z testem Pappa w ramach pakietu. -
Tynastka wrote:Mój wniosek o NFZ wysnułam na podstawie tego, co znalazłam na necie, ale okazuje się, że pod nazwą "usg genetyczne" rzeczywiście jest refundowane. Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie i to tam do ginekologa chodzę, stąd mój brak wiedzy w tym temacie :)W takim razie przejdę się do ginekologa, który ma umowę z NFZ. Dzięki!
Tynastka ja też mam pakiet w Luxmedzie i niby skierowali mnie na to usg w 11-13 tyg, ale mam wątpliwości, czy to będzie takie faktycznie wnikliwe badanie zgodnie z FMF. Tak naprawdę to badanie powinien przeprowadzić lekarz, który znajduje się w bazie FMF (można sprawdzić w internecie), ale żaden z Luxmedowych lekarzy, z jakimi się do tej pory zetknęłam, nie ma zrobionego tego szkolenia. Dlatego się zastanawiam, czy nie pójść prywatnie do kogoś, kto na pewno się na tym zna. Ale chyba najpierw pójdę do Luxmedu tak jak się umówiłam i w razie wątpliwości zapiszę się gdzieś dodatkowo.
Dla dziewczyn z Gdyni, bo zauważyłam że Was tu sporo - w klinice Invicta w cenniku Pappa kosztuje 175 zł, to relatywnie mało, więc jakby ktoś szukał
-
Ja też ma pakiet luxmedu i w ramach pakietu jest usg bez PAPPA ale tak jak lenka.m pisze nie jest chyba ono zgodne z FMF. U mnie też nie ma wykwalifikowanych lekarzy. Dlatego badania robię prywatnie.
Badania prenatalne są darmowe powyżej 35 rż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 19:16
-
Przyszedł mój doppler Szukałam małego z dobre 20 minut i jak miałam już zrezygnować to go namierzyłam, skubańca Leży bardzo nisko, tuż nad kością łonową. Cudowne uczucie Podejżewam, że u mnie tak nisko bo mam tyłozgięcie macicy ale najważniejsze, że się udało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adaf06ad7971.jpg
Co do jedzenia to ciągle mam na coś ochotę ale nie wiem na co Od mięsa to już zupełnie mnie odrzuca, na słodkie też nie bardzo jestem łasa. Zupę ogórkową zjadłam ze smakiem na obiad ale czuję, że łapie mnie znowu głód i zacznie się główkowanie...
Ja pierwsze body i skarpetki kupiłam tuż przed procedurą in vitro i wzięłam to za dobry omen jak widać opłaciło sięAsiulka83, Papierówka, pff_prl lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
isabelle wrote:175 zł to brzmi jak koszt samego badania krwi, chyba wszędzie są takie ceny?
W Warszawie (gdzie mieszkam na co dzień), raczej takie ceny są niespotykane, ale być może w Trójmieście łatwiej o taką stawkę. I tak jak mówisz, to cena samego badania krwi. -
Lexi150 wrote:Ja też ma pakiet luxmedu i w ramach pakietu jest usg bez PAPPA ale tak jak lenka.m pisze nie jest chyba ono zgodne z FMF. U mnie też nie ma wykwalifikowanych lekarzy. Dlatego badania robię prywatnie.
Badania prenatalne są darmowe powyżej 35 rż.
Tu jest lista nazwisk lekarzy, którzy mają certyfikat do wykonywania tego USG https://courses.fetalmedicine.com/lists/web. Co ciekawe moja lekarz prowadząca jest na tej liście, ale dostałam skierowanie do innej, która też ma uprawnienia.
-
Lenka_m widze ze tez jestesz Wawy. Ja jak sie dowiadywalam w novum to pappa kosztuje 375 zl moj dr ma mi w pon dac namiary na lekarza ktory wykonuje usg i pappa,ciekawa jestem ceny. A Ty go lekarza chodzisz z jakiegos ubezpieczenia? Ja prywatnie, wybralam lekarza z żelaznej, bo tam bym chciala rodzic...
Mam dziewczyny wyniki posiewu moczu, brak bakterii, wiec wychodzi na to, ze tamta probka byla zle pobrana - jupiii
Sisi detektor super, tez sie zastanawiam na kupnem, ale u mnie jeszcze za wczesnie...Cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnySisi to świetny pomysł z tym doplerem Będziesz mogła słuchać, kiedy chcesz i być spokojna. Ja to mam stetoskop lekarski i raz nawet coś słyszałam delikatnego z oddali jakby bicie serduszka, ale nie jestem pewna czy to serducho dziecka było. U mnie jeszcze wczesna ciąża.
sisi lubi tę wiadomość
-
Andzia1985 ja byłam na razie u jakiejś podejrzanej lekarki w Luxmedzie, która popełniła tyle błędów podczas pierwszej wizyty (pomyliła się o miesiąc wyznaczając termin porodu i się jeszcze kłóciła jak jej delikatnie zwróciłam uwagę, pobrała materiał do badań którego laboratorium już nie mogło przyjąć tego dnia więc musiałam się wracać robić jeszcze raz i takie cuda), że na następną idę do innego - Oziemskiego. Ma dosyć dobre opinie jak na lekarza Luxmedu. Ja będę w trakcie ciąży się przeprowadzać do Gdańska jak już pójdę na zwolnienie, więc ostatecznie wyląduję jeszcze u kogoś innego. Ogólnie jestem niezadowolona z Luxmedu, ale stwierdziłam, że dopóki z ciążą wszystko w porządku, to nie będę dokładać do badań skoro tu mam "za darmo".
-
MówmiAgatka wrote:Sisi to świetny pomysł z tym doplerem Będziesz mogła słuchać, kiedy chcesz i być spokojna. Ja to mam stetoskop lekarski i raz nawet coś słyszałam delikatnego z oddali jakby bicie serduszka, ale nie jestem pewna czy to serducho dziecka było. U mnie jeszcze wczesna ciąża.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Samsaramsa przepiękny maluch. Wszystko widać jak na dłoni. Ja widzę nawet oczka, nosek i usta. Cudowne zdjęcie!!!
llallka Witam, gratuluję maleństwa, niech zdrowo rośnie. Ps. Też jestem z Gdańska
Another Badania PAPPA nie da się samemu oszacować. No ale sama pewnie podobnie bym panikowała...
Cherry_Blossom Gratuluję idealnych wyników USG i zdrowiuśkiego szkraba. Piękne zdjęcie. Teraz już z górki Też bym chciała na prenatalnym poznać płeć. Chociaż w 70% wiarygodną. Zazdroszczę.
Ruda Paskuda Wow, cudowności. Ale będzie wesoło z dwójką, Niech rosną zdrowo!
llallka Witaj!
Co do prenatalnych witaminek ja biorę Femibion natal 1 i 1,5 jednostek witaminy D3.
Cherry_Blossom, llallka, Samsaramsa lubią tę wiadomość
❤ juniorek ❤
-
Aaa! Szalejecie z zakupami! Tez bym chetnie cos kupila, ale jeszcze poczekam az mi powiedza co to tam siedzi w brzuchu
Mdlosci odpuszczaja!!! dzisiaj po raz pierwszy naszla mnie ochota na kawe i sie napislam i mi smakowala! Cudowne uczucie
A dzisiaj to nikt nie wizytowal? -
A ja znowu mam lekko brązowe plamienie. Spojrzałam w kalendarz i to znowu jest terin przewidywanej miesiączki... Nie lubię tych plamień
Poobserwuję, i tak biorę już 2x2 Duphaston, więc niewiele by mogli zmienić w szpitalu. Najwyżej zaaplikuję na noc Luteinę dopochwowo, żeby tę szyjkę nieco ogarnąć. Jutro pewnie dalej będę plamić, a pojutrze powinno przejść. Oczywiście jeżeli to plamienie jest hormonalne i Młodzik sobie grzecznie i zdrowo kiełkuje.
Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok, proszę -
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24ecf6e2ae78.jpg
A to moje zakupy - 2 x kopertowe body i skarpetki37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualny