Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justaw wrote:Piona Ja też przesadziłam ostatnio córkę do Recaro Zero i zamierzam ją wozić tyłem co najmniej do 5 urodzin Gdybym nie miala kasy wolalabym kupić jakiś kiepski wózek, ale fotelik musi być dobrej jakości bo to chodzi o zdrowie i życie naszych dzieci.
Nie znam sie na tym w ogóle ale zżera mnie ciekawość. Tylem tzn zapewne tyłem do kierunku jazdy? Jak 5 letnie dziecko może jezdzic tylem? Co robi z nogami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:41
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
Another wrote:Nie znam sie na tym w ogóle ale zżera mnie ciekawość. Tylem tzn zapewne tyłem do kierunku jazdy? Jak 5 letnie dziecko może jezdzic tylem? Co robi z nogami?
BrumBrum, Another lubią tę wiadomość
-
Witam,
Cherry proszę o zmianę terminu USG prenatalnego z 8.02 na 1.02. Wynegocjowałam bo trochę za późno mnie zapisali. A... No i mam 35 lat (proszę też o dopisanie).
Mam pytanie do dziewczyn, które mają dzieciaczki obecnie w wieku około roku i planują zakup wózka "rok po roku". Zaczynam rozmyślać co kupić i na nic się nie mogę zdecydować. Michałek ma obecnie 10 miesięcy, a gdy małe przyjdzie na świat będzie miał 17. Wózek dla niego to raczej konieczność a jakoś nie widzę siebie z dwoma wózkami. Oglądałam wózek który podała Justaw i wydaje mi się, że w razie zakupów to taki wózek nie zmieści się przy żadnej kasie i raczej myślałabym o siedziskach jeden za drugim. Z tym, że opcja drugiego siedziska umieszczonego z tyłu zupełnie przy ziemi jakoś mi nie leży. Znowu też nie widzę sensu kupowania dwóch gondol. Nie ukrywam, że także istotna jest cena. Podwójny wózek raczej nie będzie używany długo, max rok. Ale w tych wszystkich tanich wózkach przerażają mnie plastikowe koła. A co Wy wybieracie? Jakieś doświadczenia? Używany ciężko kupić podwójny, bo niewiele tego na olx.
Ja też przy synku szarpnęłam się na wózek 3w1. I jak tylko wyrósł z nosidełka - a wyrósł szybko bo po 6 miesiącach - tak go od razu sprzedałam. Zajmował tylko miejsce. Używana była tylko spacerówka już później, która w dodatku była ciężka i zajmowała cały bagażnik w aucie. Kupiliśmy na zamianę małą spacerówkę, w której jeździmy do dziś. Ogólnie jest ok, ale właśnie najbardziej denerwujące są koła plastikowe. Jeszcze dla jednego dziecka to da radę, ale wózek na plastikach dla dwóch? Jakoś tego nie widzę.
A jeśli chodzi o wyprawkę to rzeczywiście nie ma idealnej listy. Przy Michałku wzorowałam się na listach innych mamuś i wiele rzeczy jest mi zbędnych i nie używanych do dziś. Teraz to już będą minimalistyczne zakupy, a jak będzie drugi chłopiec to już w ogóle mini.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Ja uwazam ze lista Cherry jest dobra i dosc obszerna zwlaszcza dla tych ktore po raz pierwszy beda przygotowywac wyprawke, ale tez ja niektorych rzeczy z tego wcale nie mialam wiec kazda sobie ustali co jej potrzeba a co nie, moja lista bedzie bardzo krotka jak bedzie dziewczynka to praktycznie tylko kilka rzeczy dokupie jak chlopiec to przede wszystkim ubranka, rzeczy takie jak lozeczko, wanienka, mata, lezaczek, wozek, laktator, niania wszystko mam po corce
-
Dziewczyny, ja wrzucilam tylko dla przykładu, bo niektóre pisały, że to dla nich czarna magia. Każda ma inne "potrzeby", inne dzieci, inne zapasy po bliskich lub swoich dzieciach. To jest moja lista, która jakoś tam powstała na doświadczeniu z córką, ta 4 lata temu była krótsza i zaopatrzona w niektóre zbędne mi rzeczy. Ale niestety nie da się zrobić kopiuj wklej pod każdą mamusie.
BrumBrum, Tova33, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Tova jak wolisz wózek "jeden za drugim" zerknij na wózek ABC Design Zoom i Baby Jogger city select. Fajne widzialam też z Peg Perego. Mnie taki długi wózek nie zmieściłby się do windy, no i mimo wszytko bardziej do mnie przemawiają wózki gdzie dzieci są obok siebie
Tova33 lubi tę wiadomość
-
Ulli88 wrote:Nie zgodzę się jednak z tym że gondola jest mało ważna. Dziecko jak najdłużej powinno być włożone w gondoli ( zima, mrozy, śniegi) a nie oszukujmy się ale tam mu będzie cieplej i z żadnej strony nie podwieje. Więc gondola jak największa tak by 6miesięczne dziecko w wózku jeszcze się mieściło w kombinezonie.
Nie miałam na myśli tego, że mało ważna - znaczy, że można ją pominąć i np. wozić w foteliku na stelażu (broń Boże w swoją drogą!), ale raczej to, że nie ma złych gondolek (w przeciwieństwie do całej masy złych spacerówek). W każdej gondolce dziecko będzie leżało na płasko i będzie osłonięte, chociaż faktycznie słuszna uwaga - większych rozmiarów półroczniak może nie do każdej gondolki się zmieścić, a raczej mało który 6-miesięczniak siada już samodzielnie i nadaje się do spacerówki Ja jednak tego problemu nie znałam, bo mimo, że nie miałam dużej gondoli to córka bez problemu jeździła w niej do 8-miesiąca życia, no ale to było już lato, więc bez kocyków. -
nick nieaktualny
-
A myslalam ze zwariowalam zupelnie bo sie zaczelam rozgladac za rzeczami dla dziecka A tu prosze, wozkowe opowiastki
Swoja droga babcia mnie poinformowala ze niechcacy kupila 20 roznych ubranek niemowlecych i ze nie moze sie opanowac . Jak tak dalej pojdzie to nie zostanie mi nic do kupienia przez te 5 miesiecy
-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Babcie wpadaja w szal ciuszkowy i np jak m8ja mama poscielowo kocykowy. Nam zostaje ta reszta hehe moja mama juz obczaja co i jak, narazie trzyma nas plec
No na szczescie kupuja w takich neutralnych kolorkach, niebieski, zolty, zielony.. Pomalu tez sie nie moge oderwac od przegladania sklepow internetowych
Miala ktoras z was ten lezaczek bujany? Czy to sie sprawdza w ogole..?
-
Do mnie ten Baby Jogger nie przemawia, bo mimo wielu możliwych konfiguracji to nie podoba mi się zadna opcja z gondolą Bo jednak chcialabym miec wygodny dostęp do malucha. A tu w jedynej opcji gdzie gondola jest blisko to dziecko w spacerówce nic nie widzi, a nie mozna ustawić spacerówki w drugą stronę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:35