Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dzis kluski slaskie z gulaszem i suroweczka z kapusty kiszonej:D mnie tez kusi detektor, ale meza nie umiem namowic;P wyzywa mnie ze sie nakrecam za bardzo i ze w pierwszej ciazy takich rzeczy nie potrzebowalam...
awangarda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po Usg na kasę chorych mają tam świetny sprzęt. Słuchajcie maleństwo tak się ruszało nóżkami rączkami i w bok
Ja mam dziś wg. OM 10t5d a z tego usg wyszło mi że maleństwo ma 12 tyg! W ogóle od początku dzidzia była większa ale tylko o 3 dni a teraz to aż tydzień. Co więcej tydzień temu w poniedziałek miał 3,17cm a dziś 5,4cm! Czy to jest powód do zmartwień? jest jakieś większe ryzyko chorób przy dzieciach takich dużych? Ponadto uderzenia serduszka to 171/min, KN (kość nosowa) 4 mm i NT 1,4mm. Znacie się na tym? Niestety lekarz na NFZ nic mi nie powiedział... Zapytałam czy dobrze to powiedział że na ten moment powinno być ale to tylko na ten moment.... A... i mam trofoblast na przedniej ścianie nisko, dochodzi brzegiem do ujścia wew. Kieszeń płynu owodniowego 27mm. Liczę na Wasz odzew! Ściskam!
Samsaramsa, Amelia25, Asiulka83, Otka, sisi, neme lubią tę wiadomość
-
czekającanacud wrote:Dziewczyny jestem po Usg na kasę chorych mają tam świetny sprzęt. Słuchajcie maleństwo tak się ruszało nóżkami rączkami i w bok
Ja mam dziś wg. OM 10t5d a z tego usg wyszło mi że maleństwo ma 12 tyg! W ogóle od początku dzidzia była większa ale tylko o 3 dni a teraz to aż tydzień. Co więcej tydzień temu w poniedziałek miał 3,17cm a dziś 5,4cm! Czy to jest powód do zmartwień? jest jakieś większe ryzyko chorób przy dzieciach takich dużych? Ponadto uderzenia serduszka to 171/min, KN (kość nosowa) 4 mm i NT 1,4mm. Znacie się na tym? Niestety lekarz na NFZ nic mi nie powiedział... Zapytałam czy dobrze to powiedział że na ten moment powinno być ale to tylko na ten moment.... A... i mam trofoblast na przedniej ścianie nisko, dochodzi brzegiem do ujścia wew. Kieszeń płynu owodniowego 27mm. Liczę na Wasz odzew! Ściskam!
FabianCyprian
Tymuś
-
Czekającnacud wygląda na to że wszystko w porządku. Prawdopodobnie miałaś wcześniejszą owulację i dlatego taka rozbieżność. W takim wypadku pewnie termin porodu będziesz miała z USG a nie z OM.
-
nick nieaktualnyAch Ci lekarze na NFZ
Zawsze powiedzą tyle co muszą z wielką łaską.
Ja bym się nie martwiła, przecież czasem rodzą się duże dzieci. Poza tym USG to tylko orientacja, a nie wyrocznia. Jak maluszek będzie już duży i będą robić różne pomiary to każdy z tych pomiarów może odpowiadać innemu tygodniowi ciąży. Ja tak miałam. Ważne, że maluszek rośnie i ma się dobrze -
nick nieaktualny
-
Lovi89 wrote:a ja mam caly czas ochote na paczki:D za niedlugo tlusty czwartek to bede miala okazje pierwszy raz zrobic swoje wlasne:D przynajmniej tak planuje:p
Lovi89 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
któraś z dziewczyn pytała o dobrą ginekolog z Gdyni.. otóż zakochałam się w dr Letkiewcz.. wczoraj wieczorem z nią rozmawiałam telefonicznie.. i chciała mnie umówić na 20.00 na usg prenatalne 30 stycznia a rano zadzwoniła bo mówi że o mnie myślała i chciałaby żebym przyszła na 10:45 bo mówi że wieczorem dzieciątko może być ciężej ułożone , spać, a chcemy mieć dobry obraz
no tak konkretna kobieta że Gdyniankom mogę ją z czystym sercem polecić.. do tego pracuje na świetnym sprzęcie
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny