Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPuldzia wrote:Ss tak mi narobiłaś ochoty na gruszkę że mój mąż z podskokach leciał do sklepu
. Jest kochany i Stara się spełnić każdą moją zachcianke. Może dlatego że mam mdłości i mało co jem.
Ciesz sie ze nie truskawki lub maliny!
O ser z dżemem muszę wypróbować
Brumbrum gratulacje! Teraz tylko do przodu -
Gratuluję udanych wizyt dziewczynki i super wiadomości
A u mnie ciul wie skąd plamienie
Mam nadzieję, że to z racji zbliżającej się daty miesiączki i się do rana uspokoi. Lutka, nospa i leżę. Na szczęście nic mnie nie boli. Po co ten stres mi"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Jesionka, test podwójny czyli te prenatalne I trym to jest i usg i test pappa z krwi. Te dwa badania stanowią całosc i dokładna analiza obrazu z usg i testu z krwi daje wynik, czyli tę statystykę. Są dwie szkoły: 1. że usg i krew robi się w tym samym dniu, 2. krew robi się wcześniej tak zeby w dniu usg już były wyniki i można było dokonać analizy.
ja słyszałam ze najbardziej miarodajne są wyniki gdy krew jest w tym samym dniu co usg. ale pewnie co lekarz to opinia.
test podwójny może dokonać tylko lekarz z certyfikatem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:45
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Jesionka wrote:Wytłumacz cie mi to :najpierw jest usg z sprawdzeniem czy wszystko jest na swoim miejscu I dopiero jak jest coś niepokojącego to jest pappa
Otka
Gratuluję! supcioWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:46
Rosolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brum, Otka, super ze wszystko w porzadku!
Lexi juz gratulowalam wczesniej
Awangarda u nas NT 1,86 wiec nie jestes sama, jestem pewna ze to dobry wynik. Cos za ciuszki nakupila? Pochwal sie, ja uwielbiam lazic na ciuchy ale tutaj nie mam... Zawsze jak przyjezdzam na urlop do rodzicow to chodze jak powalona i kupuje reklamowki ciuchowGlownie dla corki
W koncu sie chlopcy beda rodzic, ja mam wrazenie ze jak rodzilam to byly same dziewczynki w moim otoczeniu, a w naturze musi byc zachowana rownowaga
Jejku, 8-9 osob na sali poporodowej?? plus kazda babeczka z maluszkiem i osoby odwiedzajace?? To ja w swoim pojedynczym pokoju z prywatna lazienka i wielka umywalka specjalnie do kapieli dzidzusia to bylam jak w hotleu 5 gwiazdkowymJedzenie tez mialam jak na szpital bardzo dobre.
Co jeszcze? A ktoras pytala o wizyty, ja mam raz na miesiac. Doslownie. Mialam teraz 23 stycznia i nastepna bedzie 23 lutego. Jesli ciaza przebiega prawidlowo to nie ma potrzeby czesciej. Ja i tak usg nie mam na tych wizytach tylko dopplera.
A moja corcia ma jednak angine, dobrze ze dzisiaj juz poszlam do lekarza bo przynajmniej odrazu jedziemy z antybiotykiem, mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej. Dziekujemy za pozytywna energie -
Ha!! Jesteśmy po wizycie:) Mały Człowiek ma już 2 cm! Serduszko bije miarowo 171/min
Następna wizyta 23.02.2017 o godz. 8:30. Też się zastanawiam nad tymi prenatalnymi. Ale nie mam żadnych wskazań do wykonania Testu PAPPA... więc chyba zostane tylko przy USG.
Bardzo mi przykro z powodu złych wiadomości u niektórych z Was
Gratuluje pozytywnych wizyt!Trzymam kciuki za dalsze pozytywne przebiegi ciąż
ss25, itakasia, Anielle, All4love, sisi, Amelia25, Chusy, Lovi89, Lexi150, BrumBrum, Asiulka83, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Jesionka, USG tzw prenatalne, albo mowiac inaczej USG pierwszego trymestru to kazda w nas powinna miec. Tylko lekarze to roznie nazywaja. Co innego Pappa, to juz test podwojny bioracy pod uwage krew plus pomiary USG plus jeszcze inne dane i wylicza prawdopodobienstwo chorob. I to juz od Ciebie zalezy czy chcesz, czy masz wskazania, czy masz chec placic dodatkowo.
Ja robilam, zbyt dlugo sie nad tym nie zastanawialam bo tutaj wszyscy robia i ubezpieczenie mi zwraca wieksza czesc. Ale szczerze mowiac to przeciez to sa tylko chyba 3 trisomie ktore bierze ten test pod uwage, o ile dobrze pamietam. Jest tyle innych chorob genetycznych, ukrytych, ktore moga wyjsc dopiero po porodzie ze wlasciwie dobry wynik testu nie gwarantuje zdrowia a zly wynik nie skazuej na choroby. Podsulowujac, jakbym miala dodatkowo placic za ten test to nie wiem czy bym robila. -
Aaa, i ja obalam ze na dziewczynke chce sie slodkiego. Mnie przy corce odrzucilo od slodyczy totalnie w pierwszym trymestrze, zajadalam sie owocami, serkiem bialym i pomidorami. No i wyszla dziewczynka. A teraz mam dokladnie takie same smaki a lekarz zapowiedzial ze jest raczej chlopak
Takze ja bym sie po "smakach" nie nastawiala na zadna plec
-
Otka, Brum, Paulina gratuluję
Świetne wiadomości!
Ja właśnie wypiłam melisske i mam zamiar walczyć z moją bezsennością. Zaraz wlączę sobie jakiś nudny film i będę odpłyać mam nadzieję
Dobranoc.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
itakasia wrote:ja Pappa robiłam w ubiegły czwartek, to nie ma znaczenia i wcale nie musi być tego samego dnia bo od tego jest program, który wszystko uwzględnia. USG będę miała 15.02 i wtedy kompleksowe wyniki
Otka
Gratuluję! supcio
Aj, nie chciałam dać lubię, nacisnelo mi sie.
Jak to juz robiłaś? Mi lekarka powiedział, ze najwczesniej 1 lutego, usg mam 9 lutego. I tak to prawda, mozna robic w dniu badana lub wczesniej, zeby miec juz na wizycie wyniki.
Mamaginekolog tez zaleca tydzien wczesniej (5dni sie czeka na wynik).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 22:22