Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:Ale narobilyscie mi smaka na takie wiosenne kanapki z pachnącym ogórkiem sałata rzodkiewka, poczekam z tym chyba jednak do wiosny na nowalijki z ogródka
O wlasnie, kto w tym roku bedzie chodził przy ogródku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:23
-
nick nieaktualnyDziewczyny witam Was po wizycie
NT 1.1, kość nosowa obecna, piękny żołądek, pęcherz, 10 paluszków u rączek i 10 paluszków i nóżek, maleństwo ssał paluszek, rzucało się niemiłosiernie i nie mam żadnego wyraźnego zdjęcia. Wszystko jest idealnie
Maluszek już wyprzedził termin z OM mimo, że był "opóźniony" i to wg pierwszego USG 10 dni! No ale wiem, że to tylko szacowane więc nic się nie martwie. Wg USG dzisiejszego maleństwo ma 13 tygodni i 2 dni. No i jak najbardziej moja woda gazowana to bardzo wiercące się i rzucające maleństwo.Karola555, All4love, Samsaramsa, Justaw, Lexi150, Amelia25, Otka, ss25, Ruda Paskuda, sisi, Kfoka, Chusy, Lovi89, Asiulka83, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
BrumBrum wrote:Dziewczyny witam Was po wizycie
NT 1.1, kość nosowa obecna, piękny żołądek, pęcherz, 10 paluszków u rączek i 10 paluszków i nóżek, maleństwo ssał paluszek, rzucało się niemiłosiernie i nie mam żadnego wyraźnego zdjęcia. Wszystko jest idealnie
Maluszek już wyprzedził termin z OM mimo, że był "opóźniony" i to wg pierwszego USG 10 dni! No ale wiem, że to tylko szacowane więc nic się nie martwie. Wg USG dzisiejszego maleństwo ma 13 tygodni i 2 dni. No i jak najbardziej moja woda gazowana to bardzo wiercące się i rzucające maleństwo. -
itakasia wrote:ja, co roku sieję warzywka
Ja tez sieje swoje warzywo, ale raczej w tym roku nie bede dała rady przy nich chodzić, moze troche ograniczę ale ogorasy na pewno beda, bo u nas zawsze ładnie rosną i wszyscy mocno ogorkowi, a małosolne to juz całkiem poezja -
BrumBrum wrote:Dziewczyny witam Was po wizycie
Maluszek już wyprzedził termin z OM mimo, że był "opóźniony" i to wg pierwszego USG 10 dni! No ale wiem, że to tylko szacowane więc nic się nie martwie. Wg USG dzisiejszego maleństwo ma 13 tygodni i 2 dni. No i jak najbardziej moja woda gazowana to bardzo wiercące się i rzucające maleństwo.
Super wieści! A o płci lekarz nic sie nie wygadał? -
pestka1 wrote:Ja tez sieje swoje warzywo, ale raczej w tym roku nie bede dała rady przy nich chodzić, moze troche ograniczę ale ogorasy na pewno beda, bo u nas zawsze ładnie rosną i wszyscy mocno ogorkowi, a małosolne to juz całkiem poezja
-
itakasia wrote:ja sieję tylko takie, które nie wymagają wiele pracy: sałata, ogórki, koniecznie fasolka szparagowa, rzodkiewka, cebula
No tak u mnie w sumie podobnie ale chwasty od czasu do czasu trzeba powyrywać ja jeszcze sieje rukolę bo bardzo lubimy do kanapek -
nick nieaktualnypestka z dzisiejszego USG wynika, że spodziewamy się drugiego synka, ale wiem że to jeszcze może się zmienić więc nie przywiązuje się do tej myśli
Dziękuje Wam za miłe słowa! Obyśmy wszystkie były juz do końca ciąży tak szczęśliwe jak ja dzisiajRuda Paskuda, Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Lexi, BrumBrum Gratulacje dobrych wieści !!!
Ja padłam po wizycie z tych emocji i zasnęłam. Dopiero wstałam. Z maluszkiem wszystko dobrze: kość nosowa jest, NT 1,7mm, CRL 6,04cm, serduszko 158/min, rączki, stópki itd. wszystko na swoim miejscu. Szyjka macicy w porządku. Za tydzień będę miała ryzyko wyliczone z testem PAPPA z krwi, a na dzień dzisiejszy ryzyko skorygowane to:
trisomia 21 - 1:4546
trisomia 18 - 1:6722
trisomia 13 - <1:20000
samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży - 1:126.
Także mogę trochę odetchnąć . Maluch jest o 1 dzień młodszy niż termin z OM, do tej pory szedł zgodnie z terminem OM, ale myślę, że to też zależy od lekarza i sprzętu który mierzy. Dziecko bardzo się wierciło i skakało .
Niestety badanie robił mi inny lekarz, bo mój nie ma certyfikatu tego. Lekarz niezbyt przyjemny, wogóle się do mnie praktycznie nie odzywał, bałam się o cokolwiek go zapytać i mąż też więc na temat płci nic mi nie wiadomo . Za tydzień mam wizytę u mojego gina, więc może się coś rozjaśni . Dostałam tylko 3 zdjęcia, wszystkie samej buźki, więc takie też wstawiam.
Dziękuję za kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:12
BrumBrum, All4love, neme, itakasia, ss25, Ruda Paskuda, sisi, Amelia25, Chusy, Lovi89, santoocha, Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
nick nieaktualny
-
dziewczyny super wieści !!! gratulacje !!neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr