X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle mam problem z netem i nie ładuje mi zdjęć. Kilka ciuszkow na 56 cm :-) bodziaki głównie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Aj, nie chciałam dać lubię, nacisnelo mi sie.
    Jak to juz robiłaś? Mi lekarka powiedział, ze najwczesniej 1 lutego, usg mam 9 lutego. I tak to prawda, mozna robic w dniu badana lub wczesniej, zeby miec juz na wizycie wyniki.
    Mamaginekolog tez zaleca tydzien wczesniej (5dni sie czeka na wynik).

nie mam pojęcia, ja dzwoniłam do autorytetu w dziedzinie badań prenatalnych w moim mieście i kazali mi tak wcześnie przyjść na krew. pytałam czy to nie za wcześnie, zapewniali mnie, że tak jest dobrze.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPPA powinno się robić właśnie wtdy, kiedy USG jest prawidłowe. ;) istnieją super rzadkie przypadki, kiedy to dziecko wychodzi na USG ok.
    Ogólnie zasada jest taka, że USG daje 85% pewności, że jest ok, ale po zrobieniu PAPPA czułość zostaje zwiększona do blisko 97%

Ja jednak poprzestaję na USG, wyszło wspaniale i tego się trzymam. Jest ok. Lekarka powiedziała, dziecko z wadami genetycznymi wychodzi na tym USG prawidłowo w "ekstremalnie rzadkich przypadkach" ;)

Jestem nadgorliwa, ale postanowiłam nie popadać w obłęd, bo jeszcze mnie w kaftan zawiną i do psychiatryka, a nie na porodówkę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:11

f2w3skjonuh3887q.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia spokojnie ja tez robiłam Pappa w poniedziałek a prenatalne mamdopiero w następny piątek tj 03.02, tak nakazał mi mój lekarz (najlepszy w moim miescie) wiec zle nie mowi, bo raczej wie kiedy co i jak... najwidoczniej co lekarz to inna opina i tyle :)

8599s65gda6rso0c.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka, BrumBrum, Paulina3 gratulacje!

A ja nie napisalam ale u nas NT tez 1.7. Z Synkiem miałam podobnie więc nie ma się czym martwić.

Awangarda uważaj na te zimowe truskawki. Moja bratowa w ciąży się pokusiła i normalnie miała odretwiala połowę ciała. Tak naszpikowane chemią. Żeby nie było mi też sie zdarzyło zjeść w poprzedniej ciąży i rzygalam dalej niż widzialam ale tylko po tych zimowych, nie Polskich.

BrumBrum lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12tc.
    U nas tydzień temu gin napomknął o siusiaku, ale też zaznaczył że łechtaczka na tym etapie wygląda podobnie.
    Nieważne, grunt żeby było zdrowe. Może za tydzień na prenatalnych będzie ładniej widać.
    Kupiłam w tym tyg pierwszy ciuszek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a6569422e4a.jpg

Rozm 74, akurat będzie na zimę.
    Muszę przejrzeć co mam po starszaku.

Byłam wczoraj u fryzjera, póki co tylko podciąć zniszczone końcówki.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z synkiem była 1.9 więc teraz zupełnie nie będę się martwić :) No i teraz czekanie znowu na wizytę - mój gin chciał za 6 tygodni ale chyba za 4 się umówie, najwyżej serduszka posłucha. Dobrze że już na spokojnie!

Anielle ja po całym dniu padam na nosek tym bardziej że noce mocno bezsenne z moim łobuzem. Więc jak tylko on przyśnie to ja idę spać chociaż trochę :)

Gratuluje kolejnych pozytywnych wizyt!

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna noc za mną. Wczoraj wieczorem pojechałam do lekarza, jakaś nawiedzona babka, kazała ząbki czosnku w nos wsadzac na noc (nosz kurka... Przy tak podrażnionej sluzowce od kataru to by się poparzenia skończyło) jeść buraki cwiklowe i pić pokrzywy (które rozszerzają krew i mogą doprowadzić do poronienia) Wyszłam tak szybko jak weszłam pojechałam do apteki kupiłam prenalen i nospe bo mi się skończyła a od kaszlu cały brzuch i podbrzusza mnie boli.
    W nocy dretwiala mi ręka, cała od barku a dłoń wydawała mi się napichnieta do tego stopnia ze nią ruszać nie mogłam ( ale nie była wcale spuchnnieta! Tylko takie uczucie) czułam się jakbym miała niemowląt jakiś ani jej podnieść no nic... Na szczęście już przeszło.

Ja jak rodziłam to tego dnia 8 chłopców i tylko jedna moja dziewczynka, i to ma odzwierciedlenie teraz w szkole, bi w klasie córki na 28 osób tylko 5 dziewczynek.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne te wasze bobasy, rosną jak na drożdżach cieszę się że wszystko w porządku :)

Widzę że wśród imion Tymon się pojawia to mój numer jeden, a dziewczynka Blanka, no ale to moje typy trzeba się jeszcze z mężem dogadać :)

santoocha super gacie :)
    Ulli88 współczuje choroby, ja miałam bardzo mocne przeziębienie na początku ciąży 6-8 tydzień dwa tygodnie nie chciało odpuścić, już się bałam że wykaszlę tego malucha.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuszki!

Witam w 10 tygodniu, Paulina widze, ze my na jednym wózku jedziemy mój człowiek tydzien temu tez miał prawie 2 cm, a dokładnie 1,9.
    Dziewczyny, ktore miały juz usg w 1 trymestrze, powiedzcie mi czy tam tez lekar sprawdza przeziernosc karku i kość nosowa czy to tylko na prenatalnych?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.W poniedziałek miałam wizytę i usg.Maluszek ma się dobrze,wszystko prawidłowo.Przezierność karkowa tez prawidkowa.Wszystko na miejscu.Niunius byl tak ruchliwy ze lekarz miał problem ze zmierzeniem ale odczekal chwile i udalo się;)dal skierowanie na badania ale powiedzial ze to co corka ma tylko moze wykluczyć lub potwierdzić u maluszka tylko amniopunkcja na 100%.Niby jest ryzyko 1% ale aż 1%wiec daruje sobie.Jesli moje wyniki przyjdą z Warszawy (Fish i aCGH)to mam przyjść do niego i tez udać się do genetyczki ktora zajmuje się córką.Dzis mam badania na 15.30.Jesli chodzi o płeć to jeszcze nie wiadomo choc dal do zrozumienia ze może synuś bedzie.

Amelia25, Cherry_Blossom, sisi, santoocha lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli kuruj się, ja po świętach strasznie chorowałam i kaszlalam. Jeżeli to suchy kaszel to można jakieś syropy homeopatyczne

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto przedstawiam Nasz Maly Wieki Cud;*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc65484093c.jpg

llallka, BrumBrum, odrobinacheci, Ruda Paskuda, Asiulka83, All4love, Amelia25, Another, Chusy, itakasia, Lexi150, Karola555, Cherry_Blossom, sisi, Otka lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie dziś pierwszy dzień 12t :)
    Gratulują wczorajszych udanych wizyt :)

Ulli88 tą teorią nt. czosnku w nosie kiedyś uraczyła mnie moja szefowa. To jakaś paranoja. Lekarz powiedział, że w żadnym wypadku nie wolno tego robić, a konsekwencje mogą być tragiczne (nie tylko dla kobiet w ciąży) łącznie z utratą węchu. Naturalne metody sa ok, ale ogranicz się do herbatek, miodu, imbiru, cytryny, a czosnek to w mleku albo na kanapce :) Życzę Ci dużo zdrówka bo wiem, jak choróbsko może wymęczyć.

A co do imion to ja mam i dla chłopca i dla dziewczynki wybrane te same od lat :) Mężowi też podpasywały, ale jeszcze nic nie mówię, jak będę znała płeć to powiem- póki co wiem tylko ja i mąż :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    A oto przedstawiam Nasz Maly Wieki Cud;*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc65484093c.jpg
    Śliczny :) Czyli mniej więcej mój cud też tak wygląda :)

Magroz27 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka nie, przezierność sprawdza się tylko na tym USG "genetycznym" czyli między mniej więcej 12 a 14 tygodniem, ale to tylko jak wielkość maluszka jest wystarczająca.

Magroz a po urodzeniu będzie można sprawdzić czy dzidziuś ma tą chorobę?

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Pestka nie, przezierność sprawdza się tylko na tym USG "genetycznym" czyli między mniej więcej 12 a 14 tygodniem, ale to tylko jak wielkość maluszka jest wystarczająca.

Magroz a po urodzeniu będzie można sprawdzić czy dzidziuś ma tą chorobę?
    Ogólnie wszystko zalezy czy ja jestem nosicielem czy moj były.Dlatego przed zajciem w ciążę robiłam sobie badania i czekam na wyniki juz 2,5miesiaca.Lekarz powiedzial ze jest możliwość sprawdzenia zaraz po porodzie czy zdrowy czy nie i czeka sie na wyniki troche.

• madzik07 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, WAS ..dawno sie tu nie udzielałam ale maluszek tak daje popalic ze ja ledwo funkcjonuje.. 24 miałam wizyte -2kg spadłam na wadze..nic mi nie smakuje wszystko rosnie mi w gardle,do tego bardzo niskie cisnienie i przez to jestem senna..dzisiaj mam badanie prenatalne o godz 19 strasznie sie boje..

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

ep7weak.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny :) U mnie dziś pierwszy dzień 12t :)
    Gratulują wczorajszych udanych wizyt :)

Ulli88 tą teorią nt. czosnku w nosie kiedyś uraczyła mnie moja szefowa. To jakaś paranoja. Lekarz powiedział, że w żadnym wypadku nie wolno tego robić, a konsekwencje mogą być tragiczne (nie tylko dla kobiet w ciąży) łącznie z utratą węchu. Naturalne metody sa ok, ale ogranicz się do herbatek, miodu, imbiru, cytryny, a czosnek to w mleku albo na kanapce :) Życzę Ci dużo zdrówka bo wiem, jak choróbsko może wymęczyć.

A co do imion to ja mam i dla chłopca i dla dziewczynki wybrane te same od lat :) Mężowi też podpasywały, ale jeszcze nic nie mówię, jak będę znała płeć to powiem- póki co wiem tylko ja i mąż :)
    Witamy w 12 tyg.Ja jeszcze nie mam wybranych imion pewnie zaraz po porodzie sie zmieni jak z córką.Mamy jeszcze troche czasu.Jezeli chodzi o czosnek to takie metody to mogą zaszkodzić niz pomóc.Mozna zjeść na kanapce lub wywarze z mleka i miodu a nie wsadzanie nie wiadomo gdzie.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 tym razem napewno wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki za maleństwo i za dzisiejsze wizyty

Magroz27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ