X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle mam problem z netem i nie ładuje mi zdjęć. Kilka ciuszkow na 56 cm :-) bodziaki głównie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Aj, nie chciałam dać lubię, nacisnelo mi sie.
    Jak to juz robiłaś? Mi lekarka powiedział, ze najwczesniej 1 lutego, usg mam 9 lutego. I tak to prawda, mozna robic w dniu badana lub wczesniej, zeby miec juz na wizycie wyniki.
    Mamaginekolog tez zaleca tydzien wczesniej (5dni sie czeka na wynik).

nie mam pojęcia, ja dzwoniłam do autorytetu w dziedzinie badań prenatalnych w moim mieście i kazali mi tak wcześnie przyjść na krew. pytałam czy to nie za wcześnie, zapewniali mnie, że tak jest dobrze.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPPA powinno się robić właśnie wtdy, kiedy USG jest prawidłowe. ;) istnieją super rzadkie przypadki, kiedy to dziecko wychodzi na USG ok.
    Ogólnie zasada jest taka, że USG daje 85% pewności, że jest ok, ale po zrobieniu PAPPA czułość zostaje zwiększona do blisko 97%

Ja jednak poprzestaję na USG, wyszło wspaniale i tego się trzymam. Jest ok. Lekarka powiedziała, dziecko z wadami genetycznymi wychodzi na tym USG prawidłowo w "ekstremalnie rzadkich przypadkach" ;)

Jestem nadgorliwa, ale postanowiłam nie popadać w obłęd, bo jeszcze mnie w kaftan zawiną i do psychiatryka, a nie na porodówkę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:11

f2w3skjonuh3887q.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia spokojnie ja tez robiłam Pappa w poniedziałek a prenatalne mamdopiero w następny piątek tj 03.02, tak nakazał mi mój lekarz (najlepszy w moim miescie) wiec zle nie mowi, bo raczej wie kiedy co i jak... najwidoczniej co lekarz to inna opina i tyle :)

8599s65gda6rso0c.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka, BrumBrum, Paulina3 gratulacje!

A ja nie napisalam ale u nas NT tez 1.7. Z Synkiem miałam podobnie więc nie ma się czym martwić.

Awangarda uważaj na te zimowe truskawki. Moja bratowa w ciąży się pokusiła i normalnie miała odretwiala połowę ciała. Tak naszpikowane chemią. Żeby nie było mi też sie zdarzyło zjeść w poprzedniej ciąży i rzygalam dalej niż widzialam ale tylko po tych zimowych, nie Polskich.

BrumBrum lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12tc.
    U nas tydzień temu gin napomknął o siusiaku, ale też zaznaczył że łechtaczka na tym etapie wygląda podobnie.
    Nieważne, grunt żeby było zdrowe. Może za tydzień na prenatalnych będzie ładniej widać.
    Kupiłam w tym tyg pierwszy ciuszek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a6569422e4a.jpg

Rozm 74, akurat będzie na zimę.
    Muszę przejrzeć co mam po starszaku.

Byłam wczoraj u fryzjera, póki co tylko podciąć zniszczone końcówki.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z synkiem była 1.9 więc teraz zupełnie nie będę się martwić :) No i teraz czekanie znowu na wizytę - mój gin chciał za 6 tygodni ale chyba za 4 się umówie, najwyżej serduszka posłucha. Dobrze że już na spokojnie!

Anielle ja po całym dniu padam na nosek tym bardziej że noce mocno bezsenne z moim łobuzem. Więc jak tylko on przyśnie to ja idę spać chociaż trochę :)

Gratuluje kolejnych pozytywnych wizyt!

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna noc za mną. Wczoraj wieczorem pojechałam do lekarza, jakaś nawiedzona babka, kazała ząbki czosnku w nos wsadzac na noc (nosz kurka... Przy tak podrażnionej sluzowce od kataru to by się poparzenia skończyło) jeść buraki cwiklowe i pić pokrzywy (które rozszerzają krew i mogą doprowadzić do poronienia) Wyszłam tak szybko jak weszłam pojechałam do apteki kupiłam prenalen i nospe bo mi się skończyła a od kaszlu cały brzuch i podbrzusza mnie boli.
    W nocy dretwiala mi ręka, cała od barku a dłoń wydawała mi się napichnieta do tego stopnia ze nią ruszać nie mogłam ( ale nie była wcale spuchnnieta! Tylko takie uczucie) czułam się jakbym miała niemowląt jakiś ani jej podnieść no nic... Na szczęście już przeszło.

Ja jak rodziłam to tego dnia 8 chłopców i tylko jedna moja dziewczynka, i to ma odzwierciedlenie teraz w szkole, bi w klasie córki na 28 osób tylko 5 dziewczynek.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne te wasze bobasy, rosną jak na drożdżach cieszę się że wszystko w porządku :)

Widzę że wśród imion Tymon się pojawia to mój numer jeden, a dziewczynka Blanka, no ale to moje typy trzeba się jeszcze z mężem dogadać :)

santoocha super gacie :)
    Ulli88 współczuje choroby, ja miałam bardzo mocne przeziębienie na początku ciąży 6-8 tydzień dwa tygodnie nie chciało odpuścić, już się bałam że wykaszlę tego malucha.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuszki!

Witam w 10 tygodniu, Paulina widze, ze my na jednym wózku jedziemy mój człowiek tydzien temu tez miał prawie 2 cm, a dokładnie 1,9.
    Dziewczyny, ktore miały juz usg w 1 trymestrze, powiedzcie mi czy tam tez lekar sprawdza przeziernosc karku i kość nosowa czy to tylko na prenatalnych?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.W poniedziałek miałam wizytę i usg.Maluszek ma się dobrze,wszystko prawidłowo.Przezierność karkowa tez prawidkowa.Wszystko na miejscu.Niunius byl tak ruchliwy ze lekarz miał problem ze zmierzeniem ale odczekal chwile i udalo się;)dal skierowanie na badania ale powiedzial ze to co corka ma tylko moze wykluczyć lub potwierdzić u maluszka tylko amniopunkcja na 100%.Niby jest ryzyko 1% ale aż 1%wiec daruje sobie.Jesli moje wyniki przyjdą z Warszawy (Fish i aCGH)to mam przyjść do niego i tez udać się do genetyczki ktora zajmuje się córką.Dzis mam badania na 15.30.Jesli chodzi o płeć to jeszcze nie wiadomo choc dal do zrozumienia ze może synuś bedzie.

Amelia25, Cherry_Blossom, sisi, santoocha lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli kuruj się, ja po świętach strasznie chorowałam i kaszlalam. Jeżeli to suchy kaszel to można jakieś syropy homeopatyczne

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto przedstawiam Nasz Maly Wieki Cud;*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc65484093c.jpg

llallka, BrumBrum, odrobinacheci, Ruda Paskuda, Asiulka83, All4love, Amelia25, Another, Chusy, itakasia, Lexi150, Karola555, Cherry_Blossom, sisi, Otka lubią tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie dziś pierwszy dzień 12t :)
    Gratulują wczorajszych udanych wizyt :)

Ulli88 tą teorią nt. czosnku w nosie kiedyś uraczyła mnie moja szefowa. To jakaś paranoja. Lekarz powiedział, że w żadnym wypadku nie wolno tego robić, a konsekwencje mogą być tragiczne (nie tylko dla kobiet w ciąży) łącznie z utratą węchu. Naturalne metody sa ok, ale ogranicz się do herbatek, miodu, imbiru, cytryny, a czosnek to w mleku albo na kanapce :) Życzę Ci dużo zdrówka bo wiem, jak choróbsko może wymęczyć.

A co do imion to ja mam i dla chłopca i dla dziewczynki wybrane te same od lat :) Mężowi też podpasywały, ale jeszcze nic nie mówię, jak będę znała płeć to powiem- póki co wiem tylko ja i mąż :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    A oto przedstawiam Nasz Maly Wieki Cud;*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dc65484093c.jpg
    Śliczny :) Czyli mniej więcej mój cud też tak wygląda :)

Magroz27 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka nie, przezierność sprawdza się tylko na tym USG "genetycznym" czyli między mniej więcej 12 a 14 tygodniem, ale to tylko jak wielkość maluszka jest wystarczająca.

Magroz a po urodzeniu będzie można sprawdzić czy dzidziuś ma tą chorobę?

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Pestka nie, przezierność sprawdza się tylko na tym USG "genetycznym" czyli między mniej więcej 12 a 14 tygodniem, ale to tylko jak wielkość maluszka jest wystarczająca.

Magroz a po urodzeniu będzie można sprawdzić czy dzidziuś ma tą chorobę?
    Ogólnie wszystko zalezy czy ja jestem nosicielem czy moj były.Dlatego przed zajciem w ciążę robiłam sobie badania i czekam na wyniki juz 2,5miesiaca.Lekarz powiedzial ze jest możliwość sprawdzenia zaraz po porodzie czy zdrowy czy nie i czeka sie na wyniki troche.

• madzik07 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, WAS ..dawno sie tu nie udzielałam ale maluszek tak daje popalic ze ja ledwo funkcjonuje.. 24 miałam wizyte -2kg spadłam na wadze..nic mi nie smakuje wszystko rosnie mi w gardle,do tego bardzo niskie cisnienie i przez to jestem senna..dzisiaj mam badanie prenatalne o godz 19 strasznie sie boje..

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

ep7weak.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Cześć dziewczyny :) U mnie dziś pierwszy dzień 12t :)
    Gratulują wczorajszych udanych wizyt :)

Ulli88 tą teorią nt. czosnku w nosie kiedyś uraczyła mnie moja szefowa. To jakaś paranoja. Lekarz powiedział, że w żadnym wypadku nie wolno tego robić, a konsekwencje mogą być tragiczne (nie tylko dla kobiet w ciąży) łącznie z utratą węchu. Naturalne metody sa ok, ale ogranicz się do herbatek, miodu, imbiru, cytryny, a czosnek to w mleku albo na kanapce :) Życzę Ci dużo zdrówka bo wiem, jak choróbsko może wymęczyć.

A co do imion to ja mam i dla chłopca i dla dziewczynki wybrane te same od lat :) Mężowi też podpasywały, ale jeszcze nic nie mówię, jak będę znała płeć to powiem- póki co wiem tylko ja i mąż :)
    Witamy w 12 tyg.Ja jeszcze nie mam wybranych imion pewnie zaraz po porodzie sie zmieni jak z córką.Mamy jeszcze troche czasu.Jezeli chodzi o czosnek to takie metody to mogą zaszkodzić niz pomóc.Mozna zjeść na kanapce lub wywarze z mleka i miodu a nie wsadzanie nie wiadomo gdzie.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 tym razem napewno wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki za maleństwo i za dzisiejsze wizyty

Magroz27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ