Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry_Blossom wrote:Madzik, kurczaki nie ma Cię na liście. Podaj tp i jakies dane
Asiulka83, itakasia, sisi lubią tę wiadomość
-
madzik07 wrote:jestem na liscie:) termin z om 11.08 z usg 5.08 lat 35 w domu 3 coreczki w wieku 14,11,6 lat..wiec ze mna maz ma 4 kobitki hehe, wspólczuje mu jak wszystkie w jednym czasie beda miały @
Witaj! Ale numer! Wiesz, że mam 3 córki w tym samym wieku! Środkowa w marcu będzie miała 12czyli roczniki 2002, 2005, 2010
Tylko ja jestem starsza od ciebie
Pozdrawiam serdecznie
-
madzik07 wrote:jestem na liscie:) termin z om 11.08 z usg 5.08 lat 35 w domu 3 coreczki w wieku 14,11,6 lat..wiec ze mna maz ma 4 kobitki hehe, wspólczuje mu jak wszystkie w jednym czasie beda miały @
Witaj, to ładny babiniec, pewnie teraz liczysz na siusiaka -
Ucielo mi post znowu...witam sie z wami z lozka.niestety mnie dopadlo jakies zalamanie.leze od poniedzialku i nie wstaje prawie wgl.nie mam motywacji na robienie czegokolwiek.mam nadzieje,ze to niebawem minie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:58
-
marjotka wrote:Ucielo mi post znowu...witam sie z wami z lozka.niestety mnie dopadlo jakies zalamanie.leze od poniedzialku i nie wstaje prawie wgl.nie mam motywacji na robienie czegokolwiek.mam nadzieje,ze to niebawem minie...
Gratuluję wizyty Itkasia
A co do badań na czczo to chyba tylko glukoza i morfologia.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny mam pytanie, w wynikach badań mam TSH na poziomie 0,50 normy podane są 0,27-4,20, mówią, że w ciąży TSH się obniża, ten wynik jest chyba ok, co? Poradźcie dziewczynki, które bardziej znają się na tarczycy. Poza tym glukoza 83, HCV ujemny, a antygen HBs 0,40 wg norm <0,90 COI niereaktywne tzn co, że miałam styczność z żółtaczką typu B, ale nie jestem chora?
-
pestka1 wrote:Dziewczyny mam pytanie, w wynikach badań mam TSH na poziomie 0,50 normy podane są 0,27-4,20, mówią, że w ciąży TSH się obniża, ten wynik jest chyba ok, co? Poradźcie dziewczynki, które bardziej znają się na tarczycy. Poza tym glukoza 83, HCV ujemny, a antygen HBs 0,40 wg norm <0,90 COI niereaktywne tzn co, że miałam styczność z żółtaczką typu B, ale nie jestem chora?
Jeśli mieścisz się w normach to myślę, że TSH jest jak najbardziej ok.
Wynik glukozy też dobry, u mnie prawie tyle samo: 81, HCV również ujemne
Co do reszty- nie wiem, lekarz widział te wyniki? Myślę, że on wszystko wyjaśni, ewentualnie ktoś z laboratorium.20.08.2017 -
All4love wrote:Jeśli mieścisz się w normach to myślę, że TSH jest jak najbardziej ok.
Wynik glukozy też dobry, u mnie prawie tyle samo: 81, HCV również ujemne
Co do reszty- nie wiem, lekarz widział te wyniki? Myślę, że on wszystko wyjaśni, ewentualnie ktoś z laboratorium.
Lekarz jeszcze nie widział, wg norm podanych na wynikach i tego co czytałam w internecie to jest ok. -
All4love wrote:A co jeśli przekracza?
-
Czesc kochane
Pewnie malo kto mnie pamieta, tak jak rudzielec na samym poczatku sie udzielalam tylko. Natomiast sledze was i nadrabiam co kilka dni wszystkie wasze rozmowy, takze czuje, jakbym was juz troche poznalawasze koty, dzieci, sny, obiadki, wyniki badan, fotki usg, pierwsze zakupowe szalenstwa - wszystko to mi sie bardzo ciekawie sledzi
Mnie ciaza tak dopadla w okolo 8 tyg, ze ledwo zylam - myslalam, ze to lapie mnie jakies przeziebienie, ale trwalo to wycienczenie kilka tyg, i nic nie przychodzilo, az sie w koncu zreflektowalam, ze to przeciez chyba moj lokator sie do tego przyczynialekarz skwitowal to, ze to normalne i powinnam sie cieszyc... nawet jak go zapytalam, ze czy musze z pracy leciec do Singapuru co nawet nie w ciazy jest psychicznie i fizycznie wykanczajace dla mnie, to powiedzial jedynie, zebym zabrala rajstopy uciskowe. Ale to niemiecki lekarz, wiec nie spodziewalam sie taryfy ulgowej
udalo mi sie przelamac i juz powiedziec o tym szefowi - suche gratulacje i nawet brak pytania o date porodu...
Teraz natomiast juz na przelomie 3 i 4 miesiaca jak reka odjal i jedynie zostala mi krew z nosa jako jedyny objaw oraz rzecz jasna dziwne zmienne upodobania zywieniowe. Nie przypuszczalam, ze tak ksiazkowo to moze wszytsko przebiegac
Pozdrawiam cieplo wszytsko sierpnioweczki, oby sierpien byl dla nas naszczesliwszym miesiacem, kiedy pojawia sie nasze krzyczace male cuda
sisi, Anielle, lenka.m, Asiulka83 lubią tę wiadomość