Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia tak mam prenatalne
Od dwóch dni czuje laskotanie w podbrzuszu ale takie bardzo delikatne jakby piórkiem i jestem ciekawa czy to nasze maleństwo czy coś tam się rozciąga, zmienia i dlatego takie uczucie. Pewnie to drugie bo na ruchy jeszcze jest czassisi lubi tę wiadomość
-
Andzia1985 wrote:Co do imion to u Nas chlopiec bedzie Tymon, a dziewczynka .... mhhhh mi sie podoba Rozalia, ale mojemu mezowi nie, wiec moze Eliza albo Laura. Ja cos czuje ze jednak bedzie dziewczynka, a moj maz jak to facet strasznie chcialby miec syna i mowi ze w brzuszku jest jego syn A jak bylo u Was dziewczyny, sprawdzily sie Wasze przeczucia co do plci w poprzednich ciazach?
Hejka!
Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio jest strasznie duzo kobiet w ciazy, jak to mówią 500+ działa Co do imion to chyba apogeum popularności w tym roku to beda Leony, Ignasie i Jasie naprawdę wszędzie słyszę te imiona. U dziewczynek królują Zosie, Zuzię i Hanię. U nas były jakies typy ale tak nie na poważnie jeszcze. Jeśli chodzi o płeć to w pierwszej ciazy byłam na 100% pewna, ze bedzie chłopak nie było innej opcji po prostu wiedziałam i juz. Teraz z racji podobnych objawów tez czuje, ze chłopak, ale chciałabym dziewczynkę, maz drugiego syna, bo mowi, ze dziewuchy to utrapienie -
nick nieaktualny
-
pestka1 wrote:Hejka!
Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio jest strasznie duzo kobiet w ciazy, jak to mówią 500+ działa -
Co do ilości ciężarnych to powiem wam, że odkąd zaczęłam się starać o dziecko to wydawało mi się że wszystkie kobiety w przedziale wiekowym 20-40 są w ciąży i nawet pokusiłam sie o takie porównanie, że jak zdawałam na prawko, to miałam wrażenie, że po ulicach w moim mieście jeżdżą tylko elki Chyba bardziej sie to rzuca w oczy bo jesteśmy 'w temacie" plus fakt, że należymy do wspomnianego wyżu, który albo decyduje się na pierwsze dziecko, albo na rodzeństwo
-
Nasz mial być Ignasiem a został Igorem z Młodym od razu czułam że będzie syn a teraz czuję córkę ale zobaczymy czy później się potwierdzi. Dla dziewczynki mamy wybrane imię Karina a dla chłopca w razie czego będzie problem bo mi się podoba Borys a Mąż się śmieje że drugie ruskie imię to przegięcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:18
-
Dzień dobry!
Muszę sobie przestawić rytm dnia i rzeczy zaplanowane na wieczór robić dużo wcześniej, bo ostatnio o 19. już szykuję się do spania. Coś czuję, że moje życie towarzyskie ucierpi
Ciekawe czy nasze przeczucia odnośnie płci się sprawdzą. Mi się wydaje, że będzie chłopak, a mąż to już pewny, że będzie miał syna i tylko czeka na potwierdzenie20.08.2017 -
Mnie się marzy dziewczynka, ale jak będzie chłopiec, to też pokocham w ślepo
Tylko teraz nie wiem, czy Marcela czy Malwina.
Mój by chciał syna i każdy dookoła mówi, że będzie chłopak, że tak czują. Tylko mnie wydaje się inaczej
Jak byłam 20.01 na USG to lekarka mówiła, że koło 28.01 już by było widać, ale też na tych prenatalnych miała dużo lepszy sprzęt niż moja gin ma w szpitalu Nie wiem, czy jak pójdę teraz 6.02 do tej mojej, to mi powie. A bardzo bym chciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:35
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SS25 świetny
Ja przed ciążą zawsze myślałam, że pierwszą będę miała córkę, a jak zaszłam to myślę, że tam jednak siedzi chłopak. Z racji, że mieszkam w UK to zastanawiam się nad kupnem vouchera na usg. Widziałam na grouponie za 50 funtów na sprawdzenie płci, jeśli im się nie uda to umawiaja jeszcze raz za parę dni. Inaczej musiałabym czekać do połówkowych, a i tak nie mam gwarancji, że maluch się odsłoni
Zwykłe prywatne usg 120 funtów i pewnie trwa 3 minuty.BrumBrum, ss25 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ss25 wrote:Uff. Skończyłam tort dla kuzyna. Trzy dni roboty, moge jechać na impreze!
Wow ss25! Jak Ty to zrobiłaś!? Ja właśnie jestem na etapie wybierania naszego weselnego torta i muszę Ci powiedzieć, że Twój wygląda lepiej niż nie jeden z profesjonalnej cukierni i na pewno jest milion razy smaczniejszy!
Dzisiaj leniwa niedziela u nas:) Miałam trochę popracować, ale jednak sobie odpuszczę
My też już nie możemy się doczekać, poznania płci naszego bąbelka:) Mój zawsze mówił, że nie ważne, czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby było zdrowe! A ostatnio powiedział, że czuje dziewczynkę w drodze, ja za to mi sie wydaje, że będzie chłopczyk:P
A co do imion to dla chłopca mamy tylko jedną propozycję: Mikołaj:)
Za to dla dziewczynki jest więcej propozycji: Maja, Marysia, Marta lub Ada...
Na ostatnim USG (12w2d), tak się przejeliśmy, że widać kość nosową, NT jest OK i cała reszta informacji podawana przez ginkę jest "jak najbardziej prawidłowa", że nawet zapomnieliśmy zapytać czy coś już widać.
Następna wizyta dopiero 16.02 i wtedy mam nadzieje, że już się dowiemy, kto mi siedzi pod serduchem:)
Miłego niedzielnego popołudnia:)
BTW: do uzupełnienia info na 4 stronie: 28 l., 1 ciąża, Wrocław
ss25 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki!
Nie odzywalam sie wczoraj, bo robilam wielkie sprzatanie w mieszkaniu i chyba troche sobie dowalilam bo potem mnie brzuch bolal i musialam porzadnie odpoczac.
Widze ze hurtowo Was dopadl bol glowy. Wspolczuje bardzo, mnie to omija, nigdy migreny nie mialam i mam nadzieje miec nie bede bo brzmi to okropnie. Mam nadzieje ze Wam juz przeszlo!
Jesli chodzi o plec to ja w pierwszej ciazy przeczuwalam chlopaka, bylam na 100% pewna, a tu na USG polowkowym lekarka mowi ze dziewczynka. Teraz z kolei czulam ze chyba druga dziewczynka bedzie a prawdopodobnie bedzie chlopczyk. Wiec jesli o mnie chodzi to moje przeczucia sie wogole nie sprawdzily
-
Ja mam jutro rana prenatalne wiec może się dowiemy kto w brzuszku siedzi bo będzie 13 tyd i 1 dzień
Maz twierdzi ze tam chłopak siedzi a moja twarz według zabobonow wskazuje na dziewczynę
Imiona mamy juz wstępnie wybrane ale mąż twierdzi ze się jeszcze mogą zmienić Chłopak Franek a dziewczynka AlicjaEpka, Cherry_Blossom, ss25, sisi lubią tę wiadomość
-
Rowniez witam sie w 2 trymestrze nasze malenstwo dalo dzisiaj rodzicom posluchac serduszka. Pierwszy raz razem. Poplakalam sie
Lexi150, Cherry_Blossom, llallka, ss25, sisi lubią tę wiadomość