X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia tak mam prenatalne :)
    Od dwóch dni czuje laskotanie w podbrzuszu ale takie bardzo delikatne jakby piórkiem i jestem ciekawa czy to nasze maleństwo czy coś tam się rozciąga, zmienia i dlatego takie uczucie. Pewnie to drugie bo na ruchy jeszcze jest czas :)

sisi lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś
    Ja czuję dziewczynkę. Zoja albo Kalina.

Otka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Co do imion to u Nas chlopiec bedzie Tymon, a dziewczynka .... mhhhh mi sie podoba Rozalia, ale mojemu mezowi nie, wiec moze Eliza albo Laura. Ja cos czuje ze jednak bedzie dziewczynka, a moj maz jak to facet strasznie chcialby miec syna i mowi ze w brzuszku jest jego syn ;-) A jak bylo u Was dziewczyny, sprawdzily sie Wasze przeczucia co do plci w poprzednich ciazach?

Hejka!

Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio jest strasznie duzo kobiet w ciazy, jak to mówią 500+ działa ;) Co do imion to chyba apogeum popularności w tym roku to beda Leony, Ignasie i Jasie naprawdę wszędzie słyszę te imiona. U dziewczynek królują Zosie, Zuzię i Hanię. U nas były jakies typy ale tak nie na poważnie jeszcze. Jeśli chodzi o płeć to w pierwszej ciazy byłam na 100% pewna, ze bedzie chłopak nie było innej opcji po prostu wiedziałam i juz. Teraz z racji podobnych objawów tez czuje, ze chłopak, ale chciałabym dziewczynkę, maz drugiego syna, bo mowi, ze dziewuchy to utrapienie ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy od poczatku wiedzialam ze bedzie dziewczynka, teraz mam przeczucia na chlopaka zobaczymy czy sie sprawdzi.

Ja mam prenatalne w czwartek ale nie nastawiam sie zeby gin mi juz powiedzial

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży bardzo chciała chłopca i innej opcji nie brałam pod uwagę. Teraz hmmm niby myślę że chłopiec (co zreszta na usg było dość widoczne ale wiem że to mogła być też łechtaczka) ale pewności nie mam.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka męża rodzi pod koniec marca i jeszcze do niedawna był Piotruś dopiero niedawno okazało sie, ze jednak Zuzia wiec z tym to rożnie :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Hejka!

Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio jest strasznie duzo kobiet w ciazy, jak to mówią 500+ działa ;)
    Po prostu roczniki z wyżu demograficznego są w okresie planowania rodziny teraz :) jak osoby z lat 90tych zaraz ruszą z na dobre ciążami to już pewnie nie będzie kolorowo.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w salonie to praktycznie co 3 klientka jest w ciąży

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości ciężarnych to powiem wam, że odkąd zaczęłam się starać o dziecko to wydawało mi się że wszystkie kobiety w przedziale wiekowym 20-40 są w ciąży i nawet pokusiłam sie o takie porównanie, że jak zdawałam na prawko, to miałam wrażenie, że po ulicach w moim mieście jeżdżą tylko elki ;) Chyba bardziej sie to rzuca w oczy bo jesteśmy 'w temacie" plus fakt, że należymy do wspomnianego wyżu, który albo decyduje się na pierwsze dziecko, albo na rodzeństwo :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mial być Ignasiem a został Igorem :) z Młodym od razu czułam że będzie syn a teraz czuję córkę ale zobaczymy czy później się potwierdzi. Dla dziewczynki mamy wybrane imię Karina a dla chłopca w razie czego będzie problem bo mi się podoba Borys a Mąż się śmieje że drugie ruskie imię to przegięcie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:18

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Muszę sobie przestawić rytm dnia i rzeczy zaplanowane na wieczór robić dużo wcześniej, bo ostatnio o 19. już szykuję się do spania. Coś czuję, że moje życie towarzyskie ucierpi :D

Ciekawe czy nasze przeczucia odnośnie płci się sprawdzą. Mi się wydaje, że będzie chłopak, a mąż to już pewny, że będzie miał syna i tylko czeka na potwierdzenie :)

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się marzy dziewczynka, ale jak będzie chłopiec, to też pokocham w ślepo :D
    Tylko teraz nie wiem, czy Marcela czy Malwina.
    Mój by chciał syna i każdy dookoła mówi, że będzie chłopak, że tak czują. Tylko mnie wydaje się inaczej :D

Jak byłam 20.01 na USG to lekarka mówiła, że koło 28.01 już by było widać, ale też na tych prenatalnych miała dużo lepszy sprzęt niż moja gin ma w szpitalu :/ Nie wiem, czy jak pójdę teraz 6.02 do tej mojej, to mi powie. A bardzo bym chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 10:35

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira , Malwinki to super dziewczyny :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Skończyłam tort dla kuzyna. Trzy dni roboty, moge jechać na impreze! :)
    in4s2p.jpg

sisi, awangarda, Andzia1985, Epka, Asiulka83, Amelia25, Samsaramsa, All4love, Jesionka, Lovi89, Otka, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS25 świetny :)

Ja przed ciążą zawsze myślałam, że pierwszą będę miała córkę, a jak zaszłam to myślę, że tam jednak siedzi chłopak. Z racji, że mieszkam w UK to zastanawiam się nad kupnem vouchera na usg. Widziałam na grouponie za 50 funtów na sprawdzenie płci, jeśli im się nie uda to umawiaja jeszcze raz za parę dni. Inaczej musiałabym czekać do połówkowych, a i tak nie mam gwarancji, że maluch się odsłoni ;)
    Zwykłe prywatne usg 120 funtów i pewnie trwa 3 minuty.

BrumBrum, ss25 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Epka Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Uff. Skończyłam tort dla kuzyna. Trzy dni roboty, moge jechać na impreze! :)
    in4s2p.jpg

Wow ss25! Jak Ty to zrobiłaś!? Ja właśnie jestem na etapie wybierania naszego weselnego torta i muszę Ci powiedzieć, że Twój wygląda lepiej niż nie jeden z profesjonalnej cukierni i na pewno jest milion razy smaczniejszy!

Dzisiaj leniwa niedziela u nas:) Miałam trochę popracować, ale jednak sobie odpuszczę:P
    My też już nie możemy się doczekać, poznania płci naszego bąbelka:) Mój zawsze mówił, że nie ważne, czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby było zdrowe! A ostatnio powiedział, że czuje dziewczynkę w drodze, ja za to mi sie wydaje, że będzie chłopczyk:P

A co do imion to dla chłopca mamy tylko jedną propozycję: Mikołaj:)
    Za to dla dziewczynki jest więcej propozycji: Maja, Marysia, Marta lub Ada...

Na ostatnim USG (12w2d), tak się przejeliśmy, że widać kość nosową, NT jest OK i cała reszta informacji podawana przez ginkę jest "jak najbardziej prawidłowa", że nawet zapomnieliśmy zapytać czy coś już widać.

Następna wizyta dopiero 16.02 i wtedy mam nadzieje, że już się dowiemy, kto mi siedzi pod serduchem:)

Miłego niedzielnego popołudnia:)

BTW: do uzupełnienia info na 4 stronie: 28 l., 1 ciąża, Wrocław

ss25 lubi tę wiadomość

ikuaqlm.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Nie odzywalam sie wczoraj, bo robilam wielkie sprzatanie w mieszkaniu i chyba troche sobie dowalilam bo potem mnie brzuch bolal i musialam porzadnie odpoczac.

Widze ze hurtowo Was dopadl bol glowy. Wspolczuje bardzo, mnie to omija, nigdy migreny nie mialam i mam nadzieje miec nie bede bo brzmi to okropnie. Mam nadzieje ze Wam juz przeszlo!

Jesli chodzi o plec to ja w pierwszej ciazy przeczuwalam chlopaka, bylam na 100% pewna, a tu na USG polowkowym lekarka mowi ze dziewczynka. Teraz z kolei czulam ze chyba druga dziewczynka bedzie a prawdopodobnie bedzie chlopczyk. Wiec jesli o mnie chodzi to moje przeczucia sie wogole nie sprawdzily :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 4 miesiącu i 2 trymestrze <3

Anielle, Epka, lenka.m, Lexi150, Kira_, llallka, Papierówka, ss25, BrumBrum, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro rana prenatalne wiec może się dowiemy kto w brzuszku siedzi bo będzie 13 tyd i 1 dzień
    Maz twierdzi ze tam chłopak siedzi a moja twarz według zabobonow wskazuje na dziewczynę :)
    Imiona mamy juz wstępnie wybrane ale mąż twierdzi ze się jeszcze mogą zmienić Chłopak Franek a dziewczynka Alicja :)

Epka, Cherry_Blossom, ss25, sisi lubią tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam sie w 2 trymestrze <3 nasze malenstwo dalo dzisiaj rodzicom posluchac serduszka. Pierwszy raz razem. Poplakalam sie

Lexi150, Cherry_Blossom, llallka, ss25, sisi lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ