Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie poniedziałkowo
Witam nowe koleżanki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, Gaduaaa trzymam za prenatalne
Zrobiłam tą zapiekankę z warzywami i ryżem, pychotka Nawet mojemu mężowi smakowała a on to wybredny jest, schabowe heheRudzielec :), Gaduaaa, sisi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, witam się w ten piękny mroźny poranek ( u mnie -12 o 6 rano jak wstawała do pracy )
Ja zawsze miałam wybrane z mężem imiona dla chłopczyków: Aleksander, Mikołaj i Leoś a tu bach dziewczynka- bardzo się cieszę i myślę nad Lenką a dokładnie Milenką a mężuś myśli nad Emilką no chyba że jeszcze z tej naszej dziewuszki zrobi się chłopaczysko ale już jakoś tak się do tej dziewczynki przyzwyczaiłam że chyba by mi było dziwnie i do tego....byłam za zakupach - chciałam kupić doniczkę na kwiatki i widziałam w pepco taką ze wzorem lawendy i i tak też weszłam patrze...oczom nie wierzę... PRZECENA bodziaków, kaftaników i śpiochów... wiem że tam jest zawsze przecena ale to jedno pepco w Bielsku w Gemini ma tak że ma jeszcze swoje dodatkowe przeceny w innych przecena była na 5,99 a tam jeszcze z 5,99 na....3,00 zł! wiem że może jakoś ciuszków nie powala ale tak samo seria disneya była przeceniona ...większość wzorów świątecznych ale nie tylko i tym sposobem wyszłam z zakupami za 92 zł z rozmiarami ciuszków od 62 do 80:)plus czapeczki po 0,99 zł ... ale za to bez doniczki a tak się zarzekałam że nie będę nic kupować tak wcześnie żeby nie zapeszać a tu masz ...:)no ale jak nie brać jak przecena - typowe babskie myślenie hehe
P.S. mnie też męczą ostatnio migreny chyba przez tą pogodę
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg,
ja tez dziś mam o 12,15,
Buziaki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 08:16
Karola555, sisi lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Witam po weekendzie i witam się w Drugim Trymestrze ale fajnie
Wczoraj tak czytając o imieniu dla Chlopca zakochałam się W Ignacym ( Ignasiu ) i jeśli się potwierdzi ze chlopak to M się zgodzil bo mu tez się podoba
Ja pamiętam jak bylam z synem w ciąży , lato , upal tak mi się strasznie piwa chciało i wypilam wlasnie ta warke cytrynowa 0% puszke nawet nie do końca a wyrzuty miałam do końca ciąży ;/ wiec ja podziekuje za'' piwko ''w ciazy
Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Hej:-) dziękuję za przyjęcie .
Pestka nie znam się na Suwaczkach, wpisałam dane, om była 19.11, a cykle mam ok 28-30 dniowe. W sumie nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację. Miałam jedno usg,bardzo krótkie 10.01, widziałam serduszko i dzidziusia i lekarz powiedział, że termin na 28.08. Ale z terminami to tak różnie bywa;-) o ciąży wiem od 22.12, ale dopiero teraz znalazłam forum -
Cześć Dziewczyny, chętnie sie do was przyłącze, termin 25-26 sierpnia. Jestem z Warszawy. Pytanie do bardziej doświadczonych Koleżanek:
1. kiedy wybiera sie szpital? i jak to sie robi? ja chodzę prywatnie do gina, a z NFZ korzystałam ostatnio chyba w gimnazjum i nie mam pojęcia ani czy można iść do szpitala do ginekologa i dzięki temu wybiera sie tez szpital? Będe wdzięczna za wasze podpowiedzi:)
2. robiłyście test Pappa? ja mam 31 lat, gin nic o nim nie mówił ale w necie pisza żeby robić. Co myślicie?
-
All4love pytałaś o wzdęcia - chyba w ciąży u większości są wzmożone, ja chyba tylko dlatego mam jakiś widoczny "brzuszek" jak się najem spróbuj jeść dużo błonnika no i unikaj tłustego bo to zwykle takie jedzenie powoduje wzdęcia.
Moja cera też jest w ciąży sucha i okropna, a nie miałam z nią wcześniej żadnych kłopotów nawet jako nastolatka czekam na magię II trymestru.All4love lubi tę wiadomość
-
Awangarda - musisz się pospieszyć w takim razie bo wczoraj z rana tam było takie oblężenie na tych ciuszkach że baby sobie dosłownie wyrywały te ciuszki jak ja już stałam przy kasie:) Ja akurat jak wybierałam to nikogo nie było obok ale że mój mąż dzielnie trzymał te prawie 30 ciuszków a ja przebierałam ( wystawione były w plastikowych koszach koło wejścia nie na wieszaczkach) i potem przy kasie Pani ekspedientka musiała zawołać kogoś na 2 kasę żeby się za mną kolejka nie robiła hihi..
Z innej beczki, zostałam poproszona o to żeby zostać mamą chrzestną dzieciątka od moich sąsiadów ( żyjemy z nimi lepiej niż z rodziną bo nasza rodzina mieszka daleko a tak to mamy sąsiadów) i moja teściowa jak się dowiedziała wypaliła że kategorycznie mam odmówić i jak wogóle oni byli na tyle bezczelni żeby mnie poprosić skoro jestem w ciąży to przyniesie pecha mojemu dziecku - mnie zatkało - skwitowałam to że ja pierwszy raz o takim zabobonie słyszę i w zabobony nie wierzę - zrobiła się teraz jest taka niemiła atmosfera z teściową ona już nic nie komentuję ale widzę że jest niezadowolona - co Wy na to?IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Ja w zabobony nie wierze. Jak ma toprzyniesc pecha Twojemu dziecku? Przez pepowine czy przez krew?
Twoja decyzja,jak chcesz to dlaczego nie.
Aż tak mnie nie ciśnie na te ciuszki. Chodzę na karpacka na ciuchów do i tam są super. W Aleksandrze też podobno rewelacja. Poza tym dostanę sporo za jakiś czas więc tak bardzo nie będę szalec
Co do pappa to już wcześniej tam pisaliśmy ale pewnie się nowa koleżanka nie dokopie. Zdania są podzielone ja robiłam mimo 28 lat bo 3 poronienia.
Ale jak wychodzi dobrze USG to nie ma sensu podobno wielkiego. Ale jak masz możliwość to można zrobicsynuś
Dwa aniołki * -
Cześć Wam
Dawno się nie odzywałam ale uroki ciąży no i mimo wszystko praca w domu jakoś zabrały mi cały czas. Ale przynajmniej mam chwilę żeby poczytać co u Was. U mnie wydaje się z dnia na dzień lepiej. Mam nadzieję, że pozostanie tak do końca Czekam jak na szpilkach na badania 10.02
Rudzielec ja też w kwietniu będę mamą chrzestną i też słyszałam o tym zabobonie, tyle że w wersji iż moje dziecko urodzi się chore. Ja mam takie podejście, że kiedyś po prostu wymyślano takie rzeczy bo nie było tak zaawansowanych technik obrazowania jak teraz i trzeba było zrzucić na coś winę, tak jak na biedne czarne koty. Ja osobiście się zgodziłam i zdania nie zmienię no chyba, że moje zdrowie mi to uniemożliwi. Ale nie wydaje mi się. Trochę optymizmu i świat staje się lepszy. A teściowa jakoś to zniesie -
Lenka, dzięki! Tłustego nie jem, ale od dzisiaj stawiam na błonnik
Rudzielec - pierwszy raz słyszę taki zabobon, ale wydaje mi się to kompletną bzdurą.
A tych zabobonów jest mnóstwo, bo np.
- nie wolno nosić łańcuszków w ciąży, bo się dziecko udusi pępowiną
- ciężarna na weselu przyniesie pecha parze młodej
- nie wolno obcinać włosów bo dziecko będzie głupie
i moje ulubione:
-nie wolno patrzeć na kogoś innej rasy bo dziecko będzie miało inny kolor skóry niż rodzice
hahaha
idź na te chrzciny, tylko wytłumacz teściowej, żeby się nie gniewałasisi lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Tak samo jak nie można nosić wisiorkow bo dziecko owinie się pępowina, nie można się wystraszyć ,poparzyć bo w tym miejscu blizna będzie, nie można dotykać chorych zwierząt bo dziecko się urodzi z upośledzeniem umysłowym...Czyli generalnie jak napisała kakariki...Dziecko urodzi się chore i mogą powiedzieć :" a widzisz bo dotykalas tego psa! A mówiłam że nie wolno!"
synuś
Dwa aniołki * -
Witajcie dziewczyny Rudzielec- ręce opadają od tych zabobonów. Ja już takie cuda słyszałam, że chyba najlepiej byłoby sie zamknąć na 9 miesięcy w domu Mojej mamy sąsiadka do dzisiaj twierdzi, że jej syn (40letni) ma mychę na plecach bo ona się kiedyś zapatrzyła na ogień. Tak jak napisała Kakariki- kiedyś tworzono takie teorie bo przecież nawet usg sie nie robiło, juz nie mówiąc o innych badaniach. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie
Actwiti- sama jestem na etapie zastanawiania się nad Pappa. Jutro mam usg prenatalne, podpytam się jeszcze mojego lekarza, ale jeśli wszystko będzie ok i lekarz powie, że nie ma konieczności, to chyba dam se na wstrzymanie.
All4love- niezłe te przesądy Kurczę, ja idę na wesele kuzyna, mam nadzieję, że nie przyniosę mu pecha -
Dzień dobry! Ja dzisiaj pierwszy raz od dawna jakiegoś powera dostałam. Zaprowadził młoda na zimowisko, wyskoczyłam na zakupy i kupiłam jej piękna pościel w biedronce w (mamy starszakow warto zajrzeć bo wzory cudneeeee!) a teraz ogarniam dom i biorę się za obiadNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Moja babcia będąc w ciąży potrąciła białego pieska i złapała się jedną ręką za głowę i mój wujek w tym miejscu od urodzenia ma białe włosy a ogólnie jest szatynem. Nie wiem ile w tym jest prawdy
A z tymi zabobonami to masakra jakaś. Nie można patrzeć na chore dziecko bo też się urodzi chore a co mają zrobić matki które same mają chore dzieci i drugie w drodze? Schować się przed nimi czy oddać? Ludziom kiedyś nieźle się nudziło xd -
Upewniłyście mnie w moich przekonaniach że te zabobony to bzdura że hej :)ja sama wiele lat miałam czarnego kocura i się śmiałam jak go ludzie omijali ehhe:)ale z tym że np. zapatrzę się na jakiegoś ładnego mulata i takie będzie dziecko to już totalny odjazd :)na chrzest idę na pewno wkońcu to mój mały kochany kropek urodzony 1,01,2017 i sama wiozłam z mężem ich na porodówkę heh, prezent kupiony i śmigamy w niedzielę chrzcić, bardziej boje się tego że to akurat chrzest na głównej mszy w niedziele gdzie jest najwięcej ludzi o 12,00 i jeszcze w pierwszej ławce się siedzi a ona nie ma klęcznika i nie ma o co się z przodu wesprzeć, już od 3 miesięcy siedzę na mszy na polu bo mamy takie ławeczki zadaszone z boku kościoła jak było -30 u nas i zdecydowałam się wejść to zrobiła mi się słabo ( zaduch dużo ludzi i te perfumy starszych Pań...) i wyszłam na pole bo w momencie zrobiła mi się ciepło i duszno gdzie nigdy ale to nigdy w moim 30 letnim życiu nie zrobiło mi się słabo, ale mam nadzieję ze w tej 1 ławce gdzie już przed nami nikt nie będzie siedział to może będzie trochę więcej powietrza i najwyżej nie będę klęczeć tylko usiądę
a wracając przypomniało mi się jeszcze że w tamtym roku w sierpniu n moim weselu właśnie ta moja sąsiadka z moim chrześniakom była w ciąży w 5 miesiącu plus koleżanka w 3 (wtedy my jeszcze nie wiedzieliśmy ) i kuzynka męża ok 7 tygodnia ( a piła że hoho bo też nie wiedziała) więc 3 ciężarne i jakoś nam pecha nie przyniosły apropo tych zabobonów ...IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
A z ciekawych faktów to zapomniałam Wam napisać, że na badaniach prenatalnych na USG dziecko tak się ruszało, robiło fikołki itd że lekarz mówi nam tak: na 90 % dziewczynka ale na 100 % z ADHD
i tu zonk i mina mojego męża bezcenna ponieważ on był dzieckiem z ADHD ( a ja w karcie z ośrodka zdrowia mam zapisane dziecko nadpobudliwe psycho-ruchowo w wieku ok 6 lat) plus wogóle wszędzie tego mojego męża pełno itd nawet nasza firma nazywa się ADHD Studio ale lekarz o tym nie miał pojęcia więc wszyscy się nieźle uśmialiśmy potem z tego, a mąż dumny że córeczka tatusia rośnie ..
Dodam że na chwile obecną jestem bardzo stabilna, opanowaną i zrównoważoną osobą żeby nie byłolenka.m, Another, Karola555, Lovi89, sisi lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸