Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lottinka wrote:Epka, ja dokladnie tak samo! 28, pierwsza, wro! a terminowo nie zalapalas się jeszcze na lipiec? Idziemy łeb w łeb, ja zamierzam być lipcowa...
Lottinka ja mam termin na 31.07/ 1.08 i tez zamierzam byc lipcowa:p a marzy mi sie 19.07 na 50 urodziny mojej mamy:)
Na lipcowkach byłabym zawsze ostatnia ze wszystkimi badaniami a tego bym nie wytrzymała psychicznie, tam dziewczyny juz połówkowe robia i postanowiłam dołączyć do sierpniowek w końcu tak mam napisane na karcie ciąży:)sisi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry po weekendzie
Wam też dziewczyny ten czas trochę przyspieszył? Na początku ciągnęło się to wszystko niemiłosiernie. Czekałam na 6 tc, potem na 8, 10, a tu już 14
Melduję grzecznie, że trzymam dietę niskocukrową od soboty i dzisiaj na czczo cukier 74 i waga 0.5 kg w dół. Może jednak uda się ominąć diabetologa
All4love wrote:Dzień dobry! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, dawajcie koniecznie znać!
Moja cera, masakra, nie dość, że sucha, to pryszcze, a od 3 dni mam jeszcze jakieś czerwone plamki
Witam nowe mamy wśród sierpnióweczek
Luca lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Cherry
Tak mi się ta sowa spodobała, że nie mogłam się oprzeć
Według usg prenatalnego (a to chyba najpewniejszy termin porodu z tego co czytałam) też mam 31 lipiec, ale ja czuję się sierpióweczką na 100%
Gaduaa oczywiście trzymam kciuki i czekam na informacje po wizycie
Jesionka jak tam po wizycie?
Ja kokardkę w wózku zawieszę, bo mi się bardzo to podoba Nie ze względu na przesądWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 11:19
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Witam po weekendzie, i nowe koleżanki witam
Ja w zabobony nie wierzę żadne!
Co do liczenia terminu porodu, ostatnio na wizycie miałam założoną kartę i położna w rejestracji ją zakładała. Podałam termin miesiączki i ona wpisuje 25.08 więc jej mówię, że z lekarzem ustaliliśmy na wizycie potwierdzającej serduszko 22.08 i że mam krótkie cykle 26 dni a ona na to, że standardowo wpisuje jak przy 30dniowych cyklach. brawo po czym za chwilę na usg wyszło, że dziecko starsze 4 dni, czyli termin na karcie mam z kapelusza położnej
ciekawe kiedy urodzę, dziewczyny rodziłam 7-12 dni wcześniej
Trzymam kciuki za wizyty dzisiaj !
-
madzik07 wrote:liczyłam, ale na prenatalnych lekarz obstawiał dziewczynke heheh ale nadzieja jeszcze jest ze jednak siusiak urosnie:)
U nas wszędzie wokół dziewczynki i po tych prognozach siusiakowych mąż zwariował ze szczęścia hahahha
A jak się okaże, że to była lechtaczka to hahahahha
Mi płeć obojętnaRudzielec :) lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:U nas wszędzie wokół dziewczynki i po tych prognozach siusiakowych mąż zwariował ze szczęścia hahahha
A jak się okaże, że to była lechtaczka to hahahahha
Mi płeć obojętna
-
Hej dziewczyny Ja juz po badaniach prenatalnych Wszystkie parametry w normie dzidziuś zdrowy I na 99 % będzie chłopak
Jeszcze miałam krew pobierana i w poniedziałek , wtorek mają wyniki do domu przyjść pocztaLexi150, Cherry_Blossom, Ruda Paskuda, Karola555, Another, All4love, Asiulka83, Andzia1985, Lovi89, Amelia25, sisi, Kfoka, awangarda, ss25, Otka lubią tę wiadomość
-
Na wzdęcia spokojnie espumisan można brać. Symetykon jest w całości wydalany przez organizm.
Byłam dziś w lidlu i kupiłam Młodemu tylko 2-pak spodenek i koszulek a miały być jeszcze inne ubranka i oczywiście zonk.
My czerwonej kokardki nie mieliśmy i mieć nie będziemy a te wszystkie zabobony to o kant stołu rozbić. Jak byłam w ciąży z Synkiem siedzieliśmy na dworze i przyszła burza no to ja oczywiście zatkałam uszy (strasznie się boję grzmotów) a ciotka zaraz mnie pogoniła że dziecko jakieś znamię będzie miało czy coś. No i jakoś nie ma -
Jesionka wrote:Hej dziewczyny Ja juz po badaniach prenatalnych Wszystkie parametry w normie dzidziuś zdrowy I na 99 % będzie chłopak
Jeszcze miałam krew pobierana i w poniedziałek , wtorek mają wyniki do domu przyjść poczta
Rudzielec :) lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyAll4love wrote:- ciężarna na weselu przyniesie pecha parze młodej
Eeeeej, a jak na moim weselu to ja będę ciężarna? Przyniosę sobie pecha?
No i dzień doberek. Cały weekend w 3mieście na wystawie. Zdechnięta trochę jestem ale i zadowolona, bo fajnie było. Spotkaliśmy się ze znajomymi, kupa śmiechu. Koty się też ładnie pokazały oba więc miło i owocnie spędzony weekend
Jutro prenatalne. Staram się co prawda nie myśleć i nie denerwować ale jakoś tak ciężkoRudzielec :) lubi tę wiadomość