Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej babeczki! Witam się z wami ledwo żywa... Teraz, kiedy myślałam że mdłości powoli mi zaczną odpuszczać to dzisiaj mnie tak dopadły że latam wciąż do kibelka wymiotować. Mało tego - jestem w pracy i nie mam możliwości się zwolnić. Szef i współpracownica leżą w domu z gorączką a ja tu ledwo zipię. Jeszcze niecała godzinka i uciekam do domu.. do łóżka. Mam nadzieje, że niedługo będzie lepiej bo to już strasznie wymęcza mój organizm i normalnie mam napady depresyjneMarysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Heja, rzadko piszę ale czytuję regularnie, choć szybkość płodzenia stron macie kosmiczną
Cieszę się z każdą z Was, która jest po udanych badania prenatalnych, moje dopiero 15 lutego więc jeeeszcze poczekam. Ostatnią wizytę miałam 2 tygodnie temu i już świruję. Od początku czułam sie dość dobrze, ale teraz to już przesadziłam - czuję się bardzo dobrze i to mnie kurcze martwi. Ustąpiła senność, poranny ból piersi, ciągnięcia w podbrzuszu. Oczywiście wyczytałam już cały internet (a obiecywałam sobie, ze nie będę) no i generalnie dowiedziałam sie tyle co i nic, czyli albo może być źle albo dobrze, ale jednak narzeczony i przyjaciółka (jedyne osoby, które wiedzą o ciąży)stawiają mnie do pionu i podsyłają artykuły o możliwym wyciszeniu objawów po 8 tygodniu, więc staram sie nie denerwować
Tzn nie wszystkie objawy ustąpiły, bo pryszcze na brodzie, sucha skóra, migerna w sobotę (jak wiele z was:) ) nadal mają sie dobrze
Alem sie upisała! chyba musiałam sie wygadać, fajnie że jesteście
Brawa za zabobon o goleniu sie
Rudzielec :) lubi tę wiadomość
-
Puldzia zdrówka!!!
Kfoka ja tez czułam się bardzo dobrze i jak do 10 tygodnia mdłości nie przyszły to postanowiłam przyjąć fakt, że poprostu jestem tą szczęściarą
Chciałam się pochwalić, że ta woda bąbelkująca w dole brzucha od tygodnia to na 99% maluszek bo wczoraj czułam to już dużo wyraźniej. Czekam teraz na wyraźny kopniaczek z potwierdzeniemKfoka, Lexi150, All4love, Asiulka83, ss25, Rudzielec :), Otka lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68b8720d0249.jpg
A u Nas już brzuszek lekko zarysowany, początkowo myślałam, że wzdęcieale jednak nie. ROŚNIEMY!
Cherry_Blossom, Lexi150, Andzia1985, All4love, itakasia, llallka, Asiulka83, Amelia25, Chusy, sisi, Another, ss25, Otka lubią tę wiadomość
-
hej , mamy sie dobrze. .gadulatko rośnie, fika
parametry z usg idealne wiec zrezygnowałam z pappa. . plec nie zidentyfikowana heh dzieki za kciuki
Andzia1985, All4love, itakasia, Lexi150, Asiulka83, llallka, Amelia25, Kfoka, Kira_, Juuli, Samsaramsa, Chusy, BrumBrum, sisi, Cherry_Blossom, awangarda, Luca, Otka, Another, ss25, Ruda Paskuda, Lovi89 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaa super
Mnie to już wywaliło na całego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b917df9e947b.jpgCherry_Blossom, marjotka, itakasia, Jesionka, llallka, Andzia1985, Asiulka83, Najmłodsza_staraczka, Samsaramsa, Kira_, Basha, Kfoka, Lexi150, lenka.m, Amelia25, Lovi89, Epka, Otka, ss25, Puldzia, Chusy lubią tę wiadomość
Gaduaa gratulacje! Fajne uczucie, nie?
też bym nie robiła na twoim miejscu dodatkowych testów
ja też po ginekologu, ale nie jestem do końca usatysfakcjonowana, bo dziś dostałam jedynie skierowanie na usg genetyczne... ale i tak jest super, bo po zwyczajnym szybciutkim usg wyszło "na oko" wszystko ok! Młode ma ok 5 cm, przezierność karku podobno w porzo. Strasznie mi skakało po macicy, nie dziwię się teraz, że mnie brzuch boli
Aha, i pytałam się, czy te nasze detektory tętna są bezpieczne. Okazało się, że nie bardzo, i że mam powiedzieć wszystkim, żeby nie podglądać naszych młodych za często...sisi, Lexi150, Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość
-
A moja dzidziaod tygodnia nie daje się posłuchać i doprowadza mnie do czarnych myśli
ale po prenatalnych wiem że jest dosyć głęboko schowana i na przedniej scianie więc może być różnie. A mnie lekarka mówiła że dopóki nie siedzi się z detektorem cały dzień to jest bezpiecznie.
-
Kurka cieszę się, że wszystko na usg wyglada dobrze
A możesz napisać czym uzasadnił lekarz opinię, że detektor nie jest do końca bezpieczny? Zbierałam informacje przed zakupem i ciekawa jestem jego zdania.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
llallka wrote:Dziewczyny takie pytanko o spanie. Wszędzie piszą, że najlepiej na lewym boku, żeby brzucha nie gnieść itd. Ja jestem jedną z tych co to zawsze śpią na brzuchu i tak się zastanawiam czy to faktycznie problem, od kiedy ewentualnie nie kłaść się na brzuchu (po za tym, ze jak juz będzie totalnie odstawał). Nie wyobrażam sobie spania tylko na jednym boku....
Ja sie zgadzam z dziewczynami, spi sie tak, jak jest nam wygodnie. Moja kolezanka wlasnie spala na brzuchu do 6 miesiaca - tak bylo jej najwygodniej a brzucha jeszcze nie bylo widac prawieja tez uwielbiam spanie na brzuchu i bede je uprawiac az do oporu.
Rudzielec, milo, ze pamietaszna Cypr - to super, blisko, szybki lot, no i juz po krytycznym 1 trymestrze
poza tym to wakacje a nie jakis wyjazd sluzbowy gdzie sie biega w nerwach - ja bym sobie nie odmowila na Twoim miejscu.
Co do Singapuru, to mi sie upieklo, bo doktorek na kolejnej wizycie sie zreflektowal i zaczal cos tam googlowac - po czym oswiadczyl, ze panuje tam wirus zika i stanowczo odradza! Wiec w pracy przekazalam info i jakos musieli sie z tym pogodzic. Co ja bym zrobila bez tego wirusa zika
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/1abd5cd098a8.jpg
Moja dzidzia w końcu wygląda jak dzidzia, bynajmniej dobrze sie ułożyła
Cherry możesz mnie wpisać na prenatalne 14 lutegookazało się, że mój lekarz ma certyfikat czyli bede miala za pół-darmo, nareszcie jakieś oszczędności
Mi wczoraj szwagier wmawiał, że usg bardzo szkodzi dziecku i że powinno sie zrobić tylko 3 razy podczas ciąży i dostałam "opieprz" bo ja mam co 2 tygodnie. W końcu on wie lepiej niż lekarz heh
Ale śliczne brzuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:50
sisi, All4love, Cherry_Blossom, Another, ss25, llallka, Lexi150, Anielle, Otka lubią tę wiadomość
-
Amelia śliczny dzidziuś
Ja zawsze proszę takie osoby żeby mi wytłumaczyły dlaczego coś według nich jest niezdrowe i leczą mnie odpowiedzi: bo tak albo bo tak słyszałem albo najlepsze, bo jest promieniowanie.
Luca tak to sukienka ciążowa z H&Mu ale nie sądzę że wejdzie mi w nią brzuch w 8/9 miesiącuAmelia25 lubi tę wiadomość
Amelia, piękne zdjęcie!
Wczoraj cały dzień się dobrze czułam, siedziałam z rodziną i w ogóle się nie czułam ciążowo, dzisiaj cały dzień mam mdłości i ledwo żyję. Zaraz idę spać, bo nie pociągnę dłużej tego dniaAmelia25 lubi tę wiadomość
20.08.2017