X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczyny!

Ja od początku mam wizyty co 4 tygodnie także pomału się przyzwyczajam. Teraz pomiędzy były prenatalne to trochę mniej stresu. W przyszłym tygodniu idę na normalną wizytę ale trochę sie uspokoilam bo Mała dała się w końcu podsluchac.

Dziś w nocy za to rozchorowal nam się starszak więc będzie koszmarny tydzień. Tym bardziej że sami jesteśmy. Ehhh...

A no i wczoraj poczułam bąbelki. Ale jeszcze nie wiem czy to Mała tak buszuje czy moje jelita :P

sisi lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie mam cos ostatnio czasu pisac. Teraz jestem w pracy i cos leniwy dzien wiec mam chwilke.

Gratuluje wizyt udancyh! Fajnie ze same dobre wiesci :)

Witam nowe mamusie na forum :) Im nas wiecej tym weselej. Powodzenia na dzisizjszych wizytach llallka i olis :) Napewno bedzie dobrze, teraz juz nie ma innej opcji.

Madzik ja tez czuje jakis przyplyw energii :) fajnie ze to juz drugi trymestr, mdlosci tez minely, wracaja tylko chwilami jak dlugo nic nie jem. A tak to nawet juz kawke jedna dziennie pije i mi smakuje baaardzo i wszystko inne tez jem :)

Za to moje dziecie juz dolecza angine, ale ta choroba plus ostatnia piatka przebijajaca sie zrobily z niej malego potworka... Poprostu wrzask na wszystko i o wszystko. Sama nie wie co chce. Dobrze ze moi rodzice do nas dzisiaj przyjezdzaja na kilka dni to odsapne a moje dziecko pewnie cudownie nagle stanie sie anioleczkiem ;) Ale najlepsze jest to ze nawet po calym dniu nerwow, wystarczy ze sie przytuli ten maly czlowieczek na 10 sekund i czlowiek momentalnie zapomina o nerwach i mysli sobie ze ma cudne dziecko :)

Rozbawilyscie mnie tymi przesadami. Najlepsze jest wytlumaczenie zdrady i dziecko innego koloru od rodzicow "a bo sie zapatrzyla na murzyna" :) Uwielbiam :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych motylkow nie czuję :-)
    Brzuszek rano mam w miarę płaski ale popołudniu piłeczka. Ale postronnie chyba nikt nie widzi,że jestem w ciąży. Muszę w końcu mamie powiedzieć. No i rodzinie ze strony mojego... Chociaż jakoś nam się nie spieszy z tym. Kilku znajomych wie,ale też się jakoś przesadnie nie chwalę.
    Odebrałam wczoraj pappa. Nie znam się na tych betach ale ryzyko skorygowane wyszło ok. Trisomia 18 i 13 poniżej 20000 a dla 21 14 tys coś tam. To chyba ok?

sisi lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi duzo zdrowka dla starszaka! Oby ta wiosna przyszla szybko i ten paskudny czas chorob sie skonczyl...

Ja babelkow zadnych jeszcze nie czuje, za to brzuszek juz coraz bardziej ciazowo wyglada. Szkoda ze spod kurtki nic nie widac bo w pociagu rano nikt miejsca nie ustapi i musze nieraz stac...

U mnie tez wizyty raz na miesiac i to bez usg, sam dopplet, wiec nastepny raz podgladne dzidzia dopiero na polowkowym.

Awangarda mnie od wczoraj tez boli brzuch, tak troche jak na okres, troche poprostu ciagnie w dol, uznaje ze to normalne bo brzuszek sie jakby nagle powiekszyl troche.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda bardzo ładne wyniki. :)

No właśnie teraz taki najgorszy okres z tymi wirusami. I też ząbki nam idą więc nie jest łatwo. A mamy dopiero 4 więc jeszcze 16 przed nami :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Dzięki :)
    Lekarz powiedział, że im mniej fal dopplera, tym lepiej, bo brakuje badań na ten temat, bo metoda jest stosunkowo młoda. A jak coś nie jest jeszcze zbadane do końca, to nie ma sensu ryzykować, przynajmniej do końca 12 tyg. Może i racja, ja się nie znam.
    Mój lekarz też coś wspominał na ostatniej wizycie, że "ze słuchaniem serducha jeszcze się wstrzymamy bo z falami d. nie ma co za często" Mniej więcej tak to brzmiało. Nie wnikałam w szczegóły, ale już kilkakrotnie słyszałam podobną opinię.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi oj ząbkowanie to ciężki temat

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przez to jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serca, bo "nie ma sensu napromieniowywać". Myślałam, że jestem tutaj jedyna taka...
    No nic, usg genetyczne mam za tydzień, jakoś dotrwam i wtedy posłucham.

Co do bólów brzucha "okresowych" to normalka. Ja jeszcze dodatkowo mam taki dziwny rozdzierający ból szyjki, jakby mnie ktoś szczypał mocno od środka

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam, nie większa szkodę bym wyrządziła tym stresem i płaczem ,że coś jest nie tak.
    Leżę pod kołderką. Boli brzuch ,słaba dziś jestem . Co drugi dzień mam powera :-D

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Basha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jutro mam wizytę z genetycznym USG, więc dziś zamiast pracować oglądam wózki :) Nawet sobie zrobiłam listę tych, które mi się podobają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:21

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mój pierworodny ma angine ropna, kaszle non stop aż go zrywa na wymioty, do tego lejący się katar. Noc nieprzespana, od rana łeb mi pęka, zaliczyłam też pawia. Idę spać póki młody ma drzemkę.

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nagrzewaniem, prawdopodobnie chodziło o to samo, co mojej lekarce.
    No zmęczenie uspokaja, zgadzam się... Ja też nie mam na nic siły, w dodatku strasznie mi duszno, wczoraj prawie zemdlałam na przystanku.
    Awangarda, to w 2 trym nie jest lepiej??

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha my też już od jakiegoś czasu listę wybranych sobie tworzymy, ale przy każdym mamy jakieś "ale". Zresztą tak jak w pierwszej ciąży wszystko mi się podobało tak teraz nie mogę znaleźć nic co by mi w oko wpadło i miałabym pewność że takie właśnie chcę . Tak z ubrankami, poscielkami, wózkami no ze wszystkim. Z jedzeniem też. Mam na coś ochotę, kupię a później tego nie tkne. Wczoraj robiłam tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami bo sos pieczarkami za mną chodził już kilka dni a w rezultacie zjadłam makaron z truskawkami ( ja przecież nie lubię truskawek!)
    Wywaliłam 50 % ubrań z domu, teraz kończę sprzątanie bo po południu znajomi z dziećmi mają wpaść. Nie chce mi się...

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie odczulam magicznej mocy 2 trymestru :P

Basha pokaż listę, tak z ciekawości;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka
    Powiem Ci że trochę lepiej bo mdłości nie mam. Za to mam duszności. Serio.
    Power co jakiś czas,ale to początek dopiero. Poza tym ja zawsze odczuwałam przesilenie wiosenne więc może wiosna idzie?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Basha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja jeszcze nie odczulam magicznej mocy 2 trymestru :P

Basha pokaż listę, tak z ciekawości;)
    Na razie jeden sklep przejrzałam do którego mam blisko

dzidziusiowakraina.pl

Riko Nano
    X-lander x-move
    Riko Expero
    Riko Brano ecco
    Anex sport
    Bebetto murano
    Bebetto Torino
    Camarelo Sirion

Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/479eb02ed6dd.jpg

nie wiem co to za nazwa bo znalazłam tylko zdjecie ale wozek jest boski <3

All4love, sisi lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja nie mam żadnego przypływu energii, miałam jechać z dziećmi do mamy na kawkę, ale mi się potwornie nie chciało :/ może jutro ;)

jeśli chodzi o wózek to na razie obstawiam maxi cosi mura 4 plus. dla mnie wózek musi mieć stelaż na który wepnę fotelik maxi cosi, do fotelika baza, żeby nie trzeba było zapinać pasami. muszę mieć bardzo łatwy transport bo będę wozić i odbierać dzieci ze szkoły.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwa typy to Anex cross i amelis muki ale: w Anex boję się tej Eco skóry chociaż podoba mi się bardzo. Nie jestem pewna jak po mrozach i ostrym słońcu będzie się zachowywać. A amelis niby super ale opini mało i skąd taka niska cena? Także ten...

itakasia lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Basha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/479eb02ed6dd.jpg

nie wiem co to za nazwa bo znalazłam tylko zdjecie ale wozek jest boski <3
    Jest śliczny, ale wyobrażam sobie jak wygląda po przejażdżce w jesienną chlapę :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ