Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia Dziewczyny!
Ja od początku mam wizyty co 4 tygodnie także pomału się przyzwyczajam. Teraz pomiędzy były prenatalne to trochę mniej stresu. W przyszłym tygodniu idę na normalną wizytę ale trochę sie uspokoilam bo Mała dała się w końcu podsluchac.
Dziś w nocy za to rozchorowal nam się starszak więc będzie koszmarny tydzień. Tym bardziej że sami jesteśmy. Ehhh...
A no i wczoraj poczułam bąbelki. Ale jeszcze nie wiem czy to Mała tak buszuje czy moje jelitasisi lubi tę wiadomość
-
Kurcze, nie mam cos ostatnio czasu pisac. Teraz jestem w pracy i cos leniwy dzien wiec mam chwilke.
Gratuluje wizyt udancyh! Fajnie ze same dobre wiesci
Witam nowe mamusie na forumIm nas wiecej tym weselej. Powodzenia na dzisizjszych wizytach llallka i olis
Napewno bedzie dobrze, teraz juz nie ma innej opcji.
Madzik ja tez czuje jakis przyplyw energiifajnie ze to juz drugi trymestr, mdlosci tez minely, wracaja tylko chwilami jak dlugo nic nie jem. A tak to nawet juz kawke jedna dziennie pije i mi smakuje baaardzo i wszystko inne tez jem
Za to moje dziecie juz dolecza angine, ale ta choroba plus ostatnia piatka przebijajaca sie zrobily z niej malego potworka... Poprostu wrzask na wszystko i o wszystko. Sama nie wie co chce. Dobrze ze moi rodzice do nas dzisiaj przyjezdzaja na kilka dni to odsapne a moje dziecko pewnie cudownie nagle stanie sie anioleczkiemAle najlepsze jest to ze nawet po calym dniu nerwow, wystarczy ze sie przytuli ten maly czlowieczek na 10 sekund i czlowiek momentalnie zapomina o nerwach i mysli sobie ze ma cudne dziecko
Rozbawilyscie mnie tymi przesadami. Najlepsze jest wytlumaczenie zdrady i dziecko innego koloru od rodzicow "a bo sie zapatrzyla na murzyna"Uwielbiam
-
Ja żadnych motylkow nie czuję
Brzuszek rano mam w miarę płaski ale popołudniu piłeczka. Ale postronnie chyba nikt nie widzi,że jestem w ciąży. Muszę w końcu mamie powiedzieć. No i rodzinie ze strony mojego... Chociaż jakoś nam się nie spieszy z tym. Kilku znajomych wie,ale też się jakoś przesadnie nie chwalę.
Odebrałam wczoraj pappa. Nie znam się na tych betach ale ryzyko skorygowane wyszło ok. Trisomia 18 i 13 poniżej 20000 a dla 21 14 tys coś tam. To chyba ok?sisi lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Lexi duzo zdrowka dla starszaka! Oby ta wiosna przyszla szybko i ten paskudny czas chorob sie skonczyl...
Ja babelkow zadnych jeszcze nie czuje, za to brzuszek juz coraz bardziej ciazowo wyglada. Szkoda ze spod kurtki nic nie widac bo w pociagu rano nikt miejsca nie ustapi i musze nieraz stac...
U mnie tez wizyty raz na miesiac i to bez usg, sam dopplet, wiec nastepny raz podgladne dzidzia dopiero na polowkowym.
Awangarda mnie od wczoraj tez boli brzuch, tak troche jak na okres, troche poprostu ciagnie w dol, uznaje ze to normalne bo brzuszek sie jakby nagle powiekszyl troche. -
kurkaSkiters wrote:Dzięki
Lekarz powiedział, że im mniej fal dopplera, tym lepiej, bo brakuje badań na ten temat, bo metoda jest stosunkowo młoda. A jak coś nie jest jeszcze zbadane do końca, to nie ma sensu ryzykować, przynajmniej do końca 12 tyg. Może i racja, ja się nie znam.
-
No ja przez to jeszcze ani razu nie słyszałam bicia serca, bo "nie ma sensu napromieniowywać". Myślałam, że jestem tutaj jedyna taka...
No nic, usg genetyczne mam za tydzień, jakoś dotrwam i wtedy posłucham.
Co do bólów brzucha "okresowych" to normalka. Ja jeszcze dodatkowo mam taki dziwny rozdzierający ból szyjki, jakby mnie ktoś szczypał mocno od środka
-
Z tym nagrzewaniem, prawdopodobnie chodziło o to samo, co mojej lekarce.
No zmęczenie uspokaja, zgadzam się... Ja też nie mam na nic siły, w dodatku strasznie mi duszno, wczoraj prawie zemdlałam na przystanku.
Awangarda, to w 2 trym nie jest lepiej?? -
Basha my też już od jakiegoś czasu listę wybranych sobie tworzymy, ale przy każdym mamy jakieś "ale". Zresztą tak jak w pierwszej ciąży wszystko mi się podobało tak teraz nie mogę znaleźć nic co by mi w oko wpadło i miałabym pewność że takie właśnie chcę . Tak z ubrankami, poscielkami, wózkami no ze wszystkim. Z jedzeniem też. Mam na coś ochotę, kupię a później tego nie tkne. Wczoraj robiłam tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami bo sos pieczarkami za mną chodził już kilka dni a w rezultacie zjadłam makaron z truskawkami ( ja przecież nie lubię truskawek!)
Wywaliłam 50 % ubrań z domu, teraz kończę sprzątanie bo po południu znajomi z dziećmi mają wpaść. Nie chce mi się...Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Cherry_Blossom wrote:Ja jeszcze nie odczulam magicznej mocy 2 trymestru
Basha pokaż listę, tak z ciekawości;)
dzidziusiowakraina.pl
Riko Nano
X-lander x-move
Riko Expero
Riko Brano ecco
Anex sport
Bebetto murano
Bebetto Torino
Camarelo SirionCherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/479eb02ed6dd.jpg
nie wiem co to za nazwa bo znalazłam tylko zdjecie ale wozek jest boskiAll4love, sisi lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
witam
ja nie mam żadnego przypływu energii, miałam jechać z dziećmi do mamy na kawkę, ale mi się potwornie nie chciałomoże jutro
jeśli chodzi o wózek to na razie obstawiam maxi cosi mura 4 plus. dla mnie wózek musi mieć stelaż na który wepnę fotelik maxi cosi, do fotelika baza, żeby nie trzeba było zapinać pasami. muszę mieć bardzo łatwy transport bo będę wozić i odbierać dzieci ze szkoły. -
Moje dwa typy to Anex cross i amelis muki ale: w Anex boję się tej Eco skóry chociaż podoba mi się bardzo. Nie jestem pewna jak po mrozach i ostrym słońcu będzie się zachowywać. A amelis niby super ale opini mało i skąd taka niska cena? Także ten...
itakasia lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Asiulka83 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/479eb02ed6dd.jpg
nie wiem co to za nazwa bo znalazłam tylko zdjecie ale wozek jest boskiCherry_Blossom lubi tę wiadomość