Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dawno nie odzywałam ale zapieprz w pracy, w domu zaczęliśmy remont, i padam po prostu. Gratuluję Wam wszystkich cudownych wizyt! Ja dziś o 15.30 mam prenatalne i spanikowalam, bo wczoraj odebrałam wyniki krwi i oczywiście nie wytrzymałam i zaczęłam porównywać moje wartosci w internetach. I czego się dowiedziałam? Że jest tragicznie! Wolne beta hcg wyszło 30, a białko papa 0,73. Nie mam podanych wartości nom, wiec tak orientacyjnie porównywalam, i oczywiście znalazłam same źle informacje. Dlaczego jestem taka głupia? Ehhhh. Dobrze że wizyta dziś, mam nadzieję że chociaż usg wyjdzie ok
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Hej Laseczki:)
Kira i Sisi - śliczne brzuszki - mi jeszcze nic nie wystaje poza standardową oponka poczkową
Sisi - mniej więcej jesteśmy na tym samym etapie - kojarzę Cię też z lipcowych mamusiek że tam się udzielasz - ja tam też " zaczynałam" bo termin z OM mam na 27 lipca ale jednak z USG pierwsze na 4 sierpnia teraz po prenatalnych na 2 i tak się tu rozgościłam już - zazdroszczę Ci tych ruchów bąbla że już coś tam czujesz- ja kompletnie nic żadnych pęcherzyków powietrza, przelewania itd jak dziewczyny opisują czasem
Luca to Ci się upiekło z tym wyjazdem hehe:)
Amelia - piękna fotka dzieciaczka
gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne wieści z tego tygodniowych wizyt - będzie dobrzesisi, Luca lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Witajcie dziewczyny, ja dziś cała w emocjach, obudziłam się jeszcze przed budzikiem mojego męża. O 18.30 biegnę na prenatalne. Właśnie przeczytałam, że Ty Olis też dzisiaj Ja co prawda badań krwi nie robiłam, ale podejrzewam, że emocje podobne...
sisi lubi tę wiadomość
-
Hej gratuluję wizyt i powodzenia na kolejnych. Ja niestety muszę jeszcze poczekać prawie 2 tygodnie a od ostatniego usg które było 16-go wydaje mi się że już wieki minęły... Ale zajmuje się czymś ciągle żeby nie myśleć non stop czy wszystko ok. Dzisiaj pozbywam się qszyetliego ogólnie nazywanego "może jeszcze się przyda" i "może jeszcze to założę" efekt taki ze juz 3 90litrów worki na śmieci stoją w korytarzu i czekają na odebranie przez znajoma. A to dopiero 2 szafy... Nic, do lata zdążę zrobić trochę miejsca dla MaluchaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre informacje i foteczki
U mnie objawy w tamtym tygodniu ustały całkowicie (nie licząc beznadziejnej cery). Bardzo mnie ta dzidzia oszczędza. Jeśli wszystkie ciąże mam tak delikatnie przechodzić, to spokojnie piątkę urodzęsisi lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another ja poprzednie 3 ciaze super sie czułam..praktycznie gdyby nie to ze brak okresu to pewnie dlugo nawet nie wiedziałabym ze w ciazy byłam..natomiast teraz jest całkiem inaczej, tu juz objawy miałam przed terminem spodziewanej @.
teraz chociaz wiem co to znaczy miec zachcianki w ciazy hehehe:)moj maz obawia sie ze teraz nadrobie za poprzednie ciaze:)
Another lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAll4love ja dzisiaj mam wolne więc planuje zrobić moim chłopakom na obiad pizze. A co Jak szaleć to szaleć. Na codzień nie jadamy w domu tylko w pracy, no ale skoro jestem. Przynajmniej obaj sie ucieszą
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Brzuszki śliczne!
U mnie już ludzie reagują radosnym okrzykiem "oooo jesteś w ciąży!" hmmmm.... Kiepskosisi lubi tę wiadomość
-
olis87 wrote:Ilalka to dzisiaj dla nas ważny dzień
Dziewczyny będę wdzięczna za wszystkie kciukasy. Każda wizyta to stresik, a ta to już w ogóle. Dodatkowo od 2,5 tygodnia nie podglądałam bąbla.Basha lubi tę wiadomość
-
sisi wrote:Kurka cieszę się, że wszystko na usg wyglada dobrze
A możesz napisać czym uzasadnił lekarz opinię, że detektor nie jest do końca bezpieczny? Zbierałam informacje przed zakupem i ciekawa jestem jego zdania.
Lekarz powiedział, że im mniej fal dopplera, tym lepiej, bo brakuje badań na ten temat, bo metoda jest stosunkowo młoda. A jak coś nie jest jeszcze zbadane do końca, to nie ma sensu ryzykować, przynajmniej do końca 12 tyg. Może i racja, ja się nie znam.
Olis87 nie denerwuj się na zapas, na pewno będzie ok. Jesteś już w 12 tyg, a przecież ryzyko wtedy spada. Idź na zakupy, żeby nie myśleć. Trzymam kciukisisi lubi tę wiadomość