X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epka wrote:
    Wow ss25! Jak Ty to zrobiłaś!? Ja właśnie jestem na etapie wybierania naszego weselnego torta i muszę Ci powiedzieć, że Twój wygląda lepiej niż nie jeden z profesjonalnej cukierni i na pewno jest milion razy smaczniejszy!

Dziekuje! :) lata praktyki w domu i na cukierni ;)

Ale sie najadłam. Za 3 ostatnie miesiące...

• dominique85 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dylemat. Co sądzicie o wypiciu KARMI w ciąży? Stoi przede mną jeszcze nie otwarte. Niby zawiera alkoholu do 0,5%. Wiele piw z taką zawartością alkoholu ma na etykiecie napisane "bezalkoholowe", ale jednak zaczęłam mieć wątpliwości. Jak wy do tego podchodzicie?

Cytrynka
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak na upale zjesz jabłko to w żołądku też sfermentuje do jakiegoś procenta ;-)
    Ja bym wypiła,ale nie znoszę :-)
    Jak masz mieć wyrzuty sumienia to zrób sobie dobrej herbatki :-)

dominique85 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epka, ja dokladnie tak samo! 28, pierwsza, wro! :) a terminowo nie zalapalas się jeszcze na lipiec? Idziemy łeb w łeb, ja zamierzam być lipcowa... ;)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique a ja bym nie wypila bo jednak alkohol. Ale jak któraś ma ochotę na piwko to polecam bavarie. Ma 0,0 :) jest klasyczna i jabłkowa i tą jabłkową uwielbiam :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominique85 wrote:
    Dziewczyny, mam dylemat. Co sądzicie o wypiciu KARMI w ciąży? Stoi przede mną jeszcze nie otwarte. Niby zawiera alkoholu do 0,5%. Wiele piw z taką zawartością alkoholu ma na etykiecie napisane "bezalkoholowe", ale jednak zaczęłam mieć wątpliwości. Jak wy do tego podchodzicie?
    Nikt chyba Ci z całą pewnością nie powie, co tu byłoby słuszne. Możemy zakładać, że takie śladowe ilości alkoholu są bezpieczne, ale chyba nie warto ryzykować. Ja bym nie piła chociażby ze względu na to, że smakowe piwa na ogół zawierają sztuczne składniki (nie wiem jak w tym przypadku, ale pewnie jakiś syrop glukozowo-fruktozowy albo inne cuda), więc dla świętego spokoju lepiej odpuścić, bo pożytek z tego żaden.

• All4love Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominique85 wrote:
    Ja bym sobie darowała. Przypuszczam, że oprócz tego alkoholu w składzie są inne rzeczy, które też najzdrowsze nie są. W ciąży odmawiamy sobie wielu rzeczy i dajemy radę, więc po co kombinować z piwem?

lenka.m lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tykam zadnego alko

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś sposoby na wzdęcia w ciąży? ;/

20.08.2017 <3
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy można jeszcze dołączyć? Termin mam na 28 sierpnia:-)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Epka, ja dokladnie tak samo! 28, pierwsza, wro! :) a terminowo nie zalapalas się jeszcze na lipiec? Idziemy łeb w łeb, ja zamierzam być lipcowa... ;)
    Ja też Wrocław! :D 1 ciąża, wybrałyście już szpital? ;)

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam Was nadrobić, jeszcze mi trochę brakuje ale już mniej więcej się zorientowałam (zwłaszcza w tym, że jak większość z Was pisała o pierwszych usg,to ja dopiero dowiedziałam się że jestem w ciąży;-)) To jest moja druga ciąża, synek w środę skończy 2 lata :-) ta ciąża to dla nas zaskoczenie i cud, o synka staraliśmy się 5 lat, tu już też odpuściliśmy i bach :-) ale nadal jest strach, że coś może się stać. 2.2 idę na badania i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-) z tego co zdążyłam przeczytać, zauważyłam, że jesteście bardzo wspierającą grupą, a to by mi się przydało :-) także chętnie dołączę do tego forum:-) (kurcze trochę to wszystko brzmi jak podanie o pracę;-))
    No nic pozdrawiam i życzę dobrej nocy :-)

Kfoka, Otka, Andzia1985, llallka, Papierówka, Asiulka83, lenka.m, Ruda Paskuda, Lovi89, sisi lubią tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Agroszek witaj wsród brzuszków :) tak sie zastanawiam, bo mój termin na 29lub 31 a jestem jakoś tydzien za tobą w tej ciazy i tak sie lekko zdziwiłam ;) no chyba, ze miałaś bardzo krótkie cykle pozdrawiam ciepło rozgośc sie :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agroszek część :-) jak to się stało ,że dopiero teraz się dowiedziałas? :-D

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczył mi pryszcz, co prawda mały, a wiec bedzie dziewczynka jeeeej! Taki żarcik z rana ;) Lecę do pracy, bo dzis mam dyżur i dalej sie feriuje, moze powiem dyrekcji o ciazy jak bedzie okazja

ss25, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twarzy całe szczęście nic nie mam ale za to plecy mam wysypane :/
    Boże wczoraj się tak najadlam że nie byłam wstanie funkcjonować.
    Jadę dzisiaj do lidla po spodnie ciążowe :) teraz mam tylko jedną parę tregginsow w które się mieszcze. Rano spoko zapne się we wszystkie spodnie ale później już chodzę i wszystko rozpinam a spodnie spadają :/ może skończę jeszcze do mojego ulubionego ciuszka mają tam bardzo dużo rzeczy markowych z metkami, tylko jak na ciuch to jest drogo bo spodnie kosztują powyżej 30zł a torebki są po 60/70zł

Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka witam z polskiej ziemi .. :) mam tu strasznie slaby internet i tylko w tel... mam nadzieje ze o mnie pamietacie.. juz nie moge sie doczekac dzisiejszych prenatalnych. . oby bylo wszystko ok

awangarda, Lovi89, sisi lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjątkowo w tej ciąży mam super cerę, w pierwszej miałam do końca pierwszego trymestru mega wysypaną brodę i żuchwę.
    Teraz trochę drobnych zmian na plecach i tyle.

Mój mlody chory. Gorączkuje i strasznie kaszle. Zaraz dzwonię do przychodni, oby były numerki.

Marzę już o wiośnie. Chciałabym zasnąć i obudzić się w kwietniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ja dzis tez na zakupy. Cały tydzien czekałam na dzień wolny :) pokaz pózniej swoje łupy :D
    Gadua czekam na informacje i koniecznie foty :) nie stresuj sie!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luca wrote:
    Czesc kochane :)

Pewnie malo kto mnie pamieta, tak jak rudzielec na samym poczatku sie udzielalam tylko. Natomiast sledze was i nadrabiam co kilka dni wszystkie wasze rozmowy, takze czuje, jakbym was juz troche poznala ;) wasze koty, dzieci, sny, obiadki, wyniki badan, fotki usg, pierwsze zakupowe szalenstwa - wszystko to mi sie bardzo ciekawie sledzi :)

Mnie ciaza tak dopadla w okolo 8 tyg, ze ledwo zylam - myslalam, ze to lapie mnie jakies przeziebienie, ale trwalo to wycienczenie kilka tyg, i nic nie przychodzilo, az sie w koncu zreflektowalam, ze to przeciez chyba moj lokator sie do tego przyczynia :D lekarz skwitowal to, ze to normalne i powinnam sie cieszyc... nawet jak go zapytalam, ze czy musze z pracy leciec do Singapuru co nawet nie w ciazy jest psychicznie i fizycznie wykanczajace dla mnie, to powiedzial jedynie, zebym zabrala rajstopy uciskowe. Ale to niemiecki lekarz, wiec nie spodziewalam sie taryfy ulgowej ;) udalo mi sie przelamac i juz powiedziec o tym szefowi - suche gratulacje i nawet brak pytania o date porodu...

Teraz natomiast juz na przelomie 3 i 4 miesiaca jak reka odjal i jedynie zostala mi krew z nosa jako jedyny objaw oraz rzecz jasna dziwne zmienne upodobania zywieniowe. Nie przypuszczalam, ze tak ksiazkowo to moze wszytsko przebiegac :)

Pozdrawiam cieplo wszytsko sierpnioweczki, oby sierpien byl dla nas naszczesliwszym miesiacem, kiedy pojawia sie nasze krzyczace male cuda ;)

Hejka Luca a ja Cię pamiętam chyba z początków,
    Krew z nosa a raczej przy wydmuchiwaniu nosa to też u mnie standard już chyba od ponad miesiąca :)
    Ja tu się zastanawiam czy w kwietniu nie wybyć z mężem na jakieś ostatnie wakację we dwoje np na Cypr bo już tam byłam a i tak się mega boje w ciąży tak latać a Ty byłaś w Singapurze... zatkałaś mnie hehe :):) i jak wogóle podróż zniosłaś itd?

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ