X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a w jakim sklepie nim jeździłaś ? :D

No i dziękuję za wyczerpującą odpowiedź dziewczyny! :D

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Sylwia, a w jakim sklepie nim jeździłaś ? :D

No i dziękuję za wyczerpującą odpowiedź dziewczyny! :D

W entliczku w Krakowie, jest koło obi i parku wodnego. Pojechałam zobaczyc mime xari bo byłam przekonana ze go kupie, ale sie rozczarowałam. Testowałam anexa crossa i sport, Stokke (raczki znajomym złamały sie, a moj tata wyczytał ze nie raz sie przewrócił w ogrodzie od wiatru wiec wybiłam go sobie z głowy), wiec w ostateczności razem z rodzicami wybraliśmy cybexa priam. Wszystkie tam stoją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 20:15

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kaszlnę albo się podnoszę po długim leżeniu, to czuję jakby taki ból skurczowy. Normalnie nie jest odczuwalny, tylko, jak napinam mięśnie brzucha. Też tak miewacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 20:23

f2w3skjonuh3887q.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza ja już nie mam nic do powiedzenia... Żeby w Polsce uzyskać taki efekt to będą musieli mi podać jakieś porządne znieczulacze ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a czemu zrezygnowałaś z mima xari? Tez wlasnie chce go zakupic ale po twojej wypowiedzi zaczęłam sie zastanawiać :)

8599s65gda6rso0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Najmłodsza ja już nie mam nic do powiedzenia... Żeby w Polsce uzyskać taki efekt to będą musieli mi podać jakieś porządne znieczulacze ;)

Albo ZUS 10 tysięcy na miesiąc a nie jakies tam 1200zl haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagaak wrote:
    Sylwia a czemu zrezygnowałaś z mima xari? Tez wlasnie chce go zakupic ale po twojej wypowiedzi zaczęłam sie zastanawiać :)

Myślałam ze to jest 3 w 1 a tak naprawdę okazał sie 2 w 1. Masz nosidełko i masz spacerówkę która rozkładasz na płasko, rozsuwasz suwak na dole i robisz z tego gondole.. wszystko na dole sie rusza nie ma usztywnienia dobrego i dla mnie to takie bardziej na lalkę. Nie dałabym za to 6 tys, myślałam ze jest solidniejsze. Jako spacerówka lub nosidełko ok ale gondola która jest ze spacerówki - strasznie kiepska

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza mi też wpadł ten wózek w oko ale poprzegladalam opinie w necie i mam mieszane uczucia... Zauważyłam że dużo pozytywnych opinii piszą mamy korzystające jeszcze z gondoli, a negatywy są już od uzytkujacych dłużej i są dosyć wyczerpujące... Tak czy siak musisz pomacac wózek ale i poszperaj w necie, to popularny model i jest dużo opinii

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Jak kaszlnę albo się podnoszę po długim leżeniu, to czuję jakby taki ból skurczowy. Normalnie nie jest odczuwalny, tylko, jak napinam mięśnie brzucha. Też tak miewacie?
    Ja tak mam. Jestem przeziębiona i co chwile kicham i mam.mega napięty brzuch..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz, jestes super mama i tylko tak mozesz o sobie myslec! Starasz sie, jezdzisz, konsultujesz z lekarzami, rehabilitujesz, sa takie matki ktore by to olaly. Zycze duzo sily do walki z chorobami, tym bardziej ze nawet ciezko mi sobie wyobrazic na czym to moze polegac na codzien. Wiec mam wielki szacunek, walcz dalej!

Pff, niezle mialas przeboje! Dobrze ze zrobilas Nifty, napewno Cie uspokoi, nie moze byc inaczej. I wspolczuje stluczki bardzo.

Neme gratuluje synka! Sisi, Tobie corki! I dobrych wiesci ogolnie gratuluje wszystkim :)

Ja mialam taki sam lezaczek FP jak Cherry, tylko kolory inne, u nas sie super sprawdzil, tez w nim jadla na poczatku jak jeszcze nie mielismy krzeselka. Ale zastanawiam sie czy jakiejs takiej chustawki tym razem nie kupimy, fajne to to.

Najmlodsza, a Ty jestes pewna ze to porodowka a nie jakis hotel? ;) Pieknie. Ja nie narzekam na warunki jakie mialam, pokoj mialam swoj z lazienka, jedzenie dobre, no ale tak jak na zdjeciach to to napewno nie wygladalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 21:37

sisi, neme lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja tak czasem wieczorem mam. Jakby mnie coś uwieralo w boku jak kaszlne albo sie rozesmieje.
    Ja chcę mieć anexa! Właśnie przekonuję małża. Wydaje się solidny.
    Sylwia w takim razie obydwie nas w tym samym czasie wybrzuszylo!

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brum...
    Mam córkę 15 lat i syna prawie rocznego. I nie mogę powiedzieć by było mi do końca obojętne kto mi tam w brzuchu siedzi. Ale to raczej z czysto praktycznej strony. Po synku mam mnóstwo ubranek, rzeczy i dlatego liczę na chłopca. Liczę też na to że dwóch chłopców w podobnym wieku będzie się ładnie bawić a nie tłuc chociaż to oczywiście nie reguła. Będą musieli mieć razem pokój więc chyba byłoby lepiej by chłopiec. Mężowi wszystko jedno już teraz jak syna ma. No a ja sobie tak po cichu myślę patrząc na moją córkę w co się ubiera, i ile na to kasy idzie... Uff... Chłopcy chyba nie są aż tak bardzo wymagający?
    No nic. Wpływu nie ma na to co mi tam dopłynęło. Tylko ta niewiedza jest najgorsza.

Kasia...
    Czytając opis Twoich prenatalnych jakbym czytała o sobie. Zero rozmowy, napięta atmosfera,czytanie wyników z kartki... Ja w takich sytuacjach zwykle staram się uśmiechać miło - zwykle to pomaga. Ale ten człowiek jest inny. Za to Tobie udało się go rozbroić tym wejściem. No i fakt. Ja na koniec nie spytałam o płeć, bo się bałam hehe. Przy synku spytałam i tak na mnie fuknął, że już nie chciałam ryzykować życia. Ech... Było minęło... Mam nadzieję, że go już nie spotkam. Niestety jest jedna opcja kiedy mogłabym go jeszcze zobaczyć. NA PORODÓWCE...

Najmłodsza tak oglądam ten anex i jedna rzecz mnie zastanawia. Nie przeraża Cię ta skóra? Mnie się wydaje, że latem podczas upału pod tą budą to musi być piekło... No ładne, nie powiem, ale czy praktyczne?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2017, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fu*k, czytam dzisiejszego posta mamyginekolog o krwawieniach w I trymestrze, po czym ide siusiu a tu plamienie. Serce w gardle. W popłochu spakowalam na nowo torbę do szpitala. Troche już wzielam sie w garść. Na szczescie plamienie brązowe, w sumie lekarz uprzedzal. Położyłam sie wiec do łóżka, myślę ze w liczeniu baranów dojadę do liczby trylion...

oar89jcg1wowkqmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Kira ja tak czasem wieczorem mam. Jakby mnie coś uwieralo w boku jak kaszlne albo sie rozesmieje.
    Ja chcę mieć anexa! Właśnie przekonuję małża. Wydaje się solidny.
    Sylwia w takim razie obydwie nas w tym samym czasie wybrzuszylo!

Przyszła i na nas pora :D moze przestaniemy byc zazdrosne o inne brzuszki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Fu*k, czytam dzisiejszego posta mamyginekolog o krwawieniach w I trymestrze, po czym ide siusiu a tu plamienie. Serce w gardle. W popłochu spakowalam na nowo torbę do szpitala. Troche już wzielam sie w garść. Na szczescie plamienie brązowe, w sumie lekarz uprzedzal. Położyłam sie wiec do łóżka, myślę ze w liczeniu baranów dojadę do liczby trylion...

I jak u Ciebie? Poprawiło sie? Wyspalas sie w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:

Najmłodsza tak oglądam ten anex i jedna rzecz mnie zastanawia. Nie przeraża Cię ta skóra? Mnie się wydaje, że latem podczas upału pod tą budą to musi być piekło... No ładne, nie powiem, ale czy praktyczne?

Musicie poczytać co to za skóra. Ja tez chciałam skórzany jasny, ale naczytalam sie na forach ze po lecie taka skóra pęka, płowieje itd. Często z nimi sie dzieje to samo co z kurtkami skórzanymi z sieciówki. Pewnie można go impregnować pasta lub kremem. No ale wszystkim jaki to jest rodzaj skory czy oddycha czy tez nie. Zawsze możecie wziac np spacerówkę skórzana a gondole z materiału ;) jakby nie było anex ma wstawki z eco skory stad tak niska cena, musicie pomysleć czy miałyście kiedys ubrania lub meble z eco skory i jak wyglądały lub jak sie je nosiło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 08:09

Tova33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

W nocy znowu trochę jasnej krwi :(
    Teraz tylko lekkie plamienie, oby sie skończyło i już nie wracało.

Co do wózków, to chyba muszę zrobić dochodzenie trochę większe. W Anexie urzekł mnie wygląd, ale jakoś bardzo się w temat jeszcze nie wgłębałam. :)

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

relgwn156k56cgiw.png
  • ×aska× Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj byłam u genetyka i dostałam skierowanie na amniopunkcja którą pewnie i tak odwołam. Co do innych badań to muszę ze swoim lekarzem rozmawiać bo oni nie wykonują, wiec dla nich jakby nie istniały. Generalnie usłyszałam ze dobrze że usg jest ok, wyniki krwi mieszczą się na granicy normy ale ryzyko jest średnie. Ryzyko utraty ciazy przy amnio jest znacznie wyzsze. Także w poniedziałek dzwonię do swojego lekarza i chce zrobić nifty.

m3sxs65gcaykmh95.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja z synkiem używalam wózka z eko skóry białej, nie mialam z nim żadnego problemu, czyści się chusteczkami dla dzieci nic nie pęka, nie ma przebarwień. Także ja moge skórę polecić:-)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli a jak z nagrzewaniem się tej skory w słońcu ?

relgwn156k56cgiw.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ