X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza, Kfoka, koniec z tymi wyglupiami! Mocno trzymam kciuki zeby wszystko sie tam w koncu wyciszylo i zebyscie sie mogly bez stresu cieszyc ciaza.
    Ktore to mowily ze ten drugi trymestr bedzie spokojniejszy?

Gaduaaa duuuzo zdrowka! Moze faktycznie pora na jakies leki, to bedzie chyba mniejsze zlo w porownaniu do wykanczajacego chorobska.

Sisi, moze sie jeszcze znajdzie. Maz mojej kuzynki zgubil raz w sniegu przed domem i na wiosne jak sniegi stopnialy to sie znalazla! Powaznie. Wiec jeszcze sie moze znajdzie.

Neme, powodzenia na rodzinnym obiadku ;)

Ja nie wiem skad wy znajdujecie sily i czas na gotowanie, pieczenie, jakies placuszki z ziemniakow. Mi sie nawet najprostszego obiadu nie chce robic...

neme, Kfoka, sisi, Gaduaaa lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja mam to samo co Ty. Nic mi się nie chce gotować i nie mam pomysłów. Teraz mąż 4tyg siedział w domu to gotowal a od środy juz chyba wraca do pracy i niestety będę musiała gotować :/

Anielle lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od ponad 2 miesięcy na L4 i z nudów szukam przepisów. A że ciągle jestem głodna to szukam czegoś nowego i rządzę w kuchni :)

20.08.2017 <3
  • Asia_UK Nowa

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Melduje sie jako kolejna sierpiniowa mama. To moja druga ciaza, obecnie jestem w 13 tyg. Witam Was :)

All4love, awangarda, sisi, Otka, K_A_M_A, llallka, Kira_, Lovi89 lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z nudow bym chyba predzej zaczela sprzatac niz gotowac ;) Nie lubie tego, codzienne gotowanie to jest dla mnie najgorsza z domowych prac. Sto razy bardziej wole juz zmywac, szorowac lazienke czy prasowac ;) Ale za to smacznie zjesc lubie - jak mi ktos ugotuje ;)

Asia UK witaj!

Tova33 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, ja dzisiaj na obiad jadlam tosty z serem a corka dojadala spagetti z sosem z wczoraj - maz na nadgodzinach w pracy, moze jak wroci to cos ugotuje na kolacje. Ja posprzatalam, to niech on gotuje :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Ja to z nudow bym chyba predzej zaczela sprzatac niz gotowac ;) Nie lubie tego, codzienne gotowanie to jest dla mnie najgorsza z domowych prac. Sto razy bardziej wole juz zmywac, szorowac lazienke czy prasowac ;) Ale za to smacznie zjesc lubie - jak mi ktos ugotuje ;)

Asia UK witaj!

U mnie odwrotnie, więc proponuję zamieszkać blisko siebie i się jakoś dogadamy :D

Asia, hej, myślę, że niedługo pojawisz się na naszej liście na 4. stronie :)

20.08.2017 <3
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu też poczułam wene do gotowania. W ogóle jakiś taki przypływ energii mam! Miła odmiana po pierwszym trymestrze :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj obydwoje poszliśmy na łatwiznę z obiadem, ja w pracy, mąż na wsi i na obiad gotowa pizza z biedronki haha xd
    Ale może od marca jak będę na zwolnieniu to będę coś więcej gotować ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraczka się znalazła :) Mąż ją wczoraj ściągnął jak mi brzuch smarował i musiała zsunąć się z łóżka i wpadła pod.

Anielle u mnie wygrywa obżarstwo, a przepis jest prosty więc poprostu ugotuję więcej ziemniaków do obiadu ;)

Asia witaj!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91b7ef140044.jpg

sisi, dobre było, smacznego :)

sisi, Najmłodsza_staraczka, itakasia lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Itkasia, zapomniałam napisać :D poducha jest przecudowna :) myślałam ze w nocy nie zda egzaminu , bo ja mam dużej problemy z zasypianiem i zawsze coś mi nie pasuje...a jednak, wtuliłam się w nia i spałam jak dziecko. Wygodnie i przodem do niej i tyłem. A ponadto bardzo odzciazyla mi plecy, bo po kilku dniach leżenia miałam dość.

Także z czystym sercem mogę polecić :)

Aaaa też muszę kupić

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    My tez dzis na łatwiznę poszliśmy i na obiad pizza ale z pizzerii. Byłam na uczelni, zaliczenie na 5 :D seminarium tez zaliczone, praca zdana, teraz tylko obrona 4 marca. Okazało sie, ze jedna koleżanka z grupy tez w ciazy, ale chyba kiepsko znosi, bo jej nie było. Koleżanki w grupie powiedziały, ze zmieniły mi sie rysy twarzy i ze od razu widać, ze schudłam. Bluzkę miałam luźniejsza wiec nie przyszło im do głowy, ze jestem w ciazy ;) te ktore sie dowiedziały, obstawiają chłopca, bo niby ładnie wyglądam hehe

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam zapalenia pęcherza:( mam w domu urofuraginum, ale na ulotce jest napisane, że w ciąży nie wolno brać... Macie jakieś sposoby na złagodzenie tego dziadostwa? Zastanawiam się czy mogę przeczekać z tym weekend i w poniedziałek iść do lekarza czy jechać do szpitala...

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pęcherz na pewno sok z żurawiny tylko nie wiem czy w tym przypadku pomoże, moze inne dziewczyny cos podpowiedzą, bo ja nic nie przyjmowałam.

Sisi mój maz jakiś czas temu tez "zgubił" obrączkę. Przetrząsl cały dom, przeszukał wszystko łącznie z poszewkami na posciel i koszem na smieci, oczywiście obwinił mnie, ze pewnie wyrzuciłam z chusteczkami, bo leżała na stoliku nocnym. Ja oczywiście mówiłam, ze nic nie brałam, kazalam mu przeszukać ciuchy ale on uparcie twierdził, ze zostawił na stoliku. No i co sie okazało? Oczywiście miał ja w kieszeni spodni, zdjął jak poszedł grać w siatkę. A niby to ja o wszystkim zapominam...

sisi lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Mogę do Was dołączyć? planowany termin porodu -7 sierpnia

sisi lubi tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia. Ja miałam zapalenie pęcherza w 6 tyg i brałam furagine. Lepiej ją wziąć bo bardziej niebezpieczne dla dziecka są bakterie w moczu. Też czytałam ulotkę i sie przerazilam ale urolog mnie uspokoił że w 1 i 2 trym spokojnie można bo nie przenika do krwi dziecka czy coś się takiego... Lepiej weź jak lekarz zalecił. Oprócz tego sok zurawinowy polecam. Lez i dużo pij

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj nie przeczytalam ze jeszcze nie byłaś u lekarza. Może to nic takiego? Nie no to może przeczekaj do wizyty a teraz idź pod kocyk i pij dużo.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam sok z żurawiny i wit c. Ona wyplukuje bakterie z moczu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsunęłam garść żurawiny, wypiłam prawie całą butelkę wody z cytryną, wzięłam ciepły prysznic i leżę pod kocem. Jak nie przejdzie to pewnie zjadę na izbę przyjęć.

ckai9jcgup6f7q7j.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ