X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmlodsza, Kfoka, koniec z tymi wyglupiami! Mocno trzymam kciuki zeby wszystko sie tam w koncu wyciszylo i zebyscie sie mogly bez stresu cieszyc ciaza.
    Ktore to mowily ze ten drugi trymestr bedzie spokojniejszy?

Gaduaaa duuuzo zdrowka! Moze faktycznie pora na jakies leki, to bedzie chyba mniejsze zlo w porownaniu do wykanczajacego chorobska.

Sisi, moze sie jeszcze znajdzie. Maz mojej kuzynki zgubil raz w sniegu przed domem i na wiosne jak sniegi stopnialy to sie znalazla! Powaznie. Wiec jeszcze sie moze znajdzie.

Neme, powodzenia na rodzinnym obiadku ;)

Ja nie wiem skad wy znajdujecie sily i czas na gotowanie, pieczenie, jakies placuszki z ziemniakow. Mi sie nawet najprostszego obiadu nie chce robic...

neme, Kfoka, sisi, Gaduaaa lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja mam to samo co Ty. Nic mi się nie chce gotować i nie mam pomysłów. Teraz mąż 4tyg siedział w domu to gotowal a od środy juz chyba wraca do pracy i niestety będę musiała gotować :/

Anielle lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od ponad 2 miesięcy na L4 i z nudów szukam przepisów. A że ciągle jestem głodna to szukam czegoś nowego i rządzę w kuchni :)

20.08.2017 <3
  • Asia_UK Nowa

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Melduje sie jako kolejna sierpiniowa mama. To moja druga ciaza, obecnie jestem w 13 tyg. Witam Was :)

All4love, awangarda, sisi, Otka, K_A_M_A, llallka, Kira_, Lovi89 lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z nudow bym chyba predzej zaczela sprzatac niz gotowac ;) Nie lubie tego, codzienne gotowanie to jest dla mnie najgorsza z domowych prac. Sto razy bardziej wole juz zmywac, szorowac lazienke czy prasowac ;) Ale za to smacznie zjesc lubie - jak mi ktos ugotuje ;)

Asia UK witaj!

Tova33 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, ja dzisiaj na obiad jadlam tosty z serem a corka dojadala spagetti z sosem z wczoraj - maz na nadgodzinach w pracy, moze jak wroci to cos ugotuje na kolacje. Ja posprzatalam, to niech on gotuje :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Ja to z nudow bym chyba predzej zaczela sprzatac niz gotowac ;) Nie lubie tego, codzienne gotowanie to jest dla mnie najgorsza z domowych prac. Sto razy bardziej wole juz zmywac, szorowac lazienke czy prasowac ;) Ale za to smacznie zjesc lubie - jak mi ktos ugotuje ;)

Asia UK witaj!

U mnie odwrotnie, więc proponuję zamieszkać blisko siebie i się jakoś dogadamy :D

Asia, hej, myślę, że niedługo pojawisz się na naszej liście na 4. stronie :)

20.08.2017 <3
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu też poczułam wene do gotowania. W ogóle jakiś taki przypływ energii mam! Miła odmiana po pierwszym trymestrze :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj obydwoje poszliśmy na łatwiznę z obiadem, ja w pracy, mąż na wsi i na obiad gotowa pizza z biedronki haha xd
    Ale może od marca jak będę na zwolnieniu to będę coś więcej gotować ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraczka się znalazła :) Mąż ją wczoraj ściągnął jak mi brzuch smarował i musiała zsunąć się z łóżka i wpadła pod.

Anielle u mnie wygrywa obżarstwo, a przepis jest prosty więc poprostu ugotuję więcej ziemniaków do obiadu ;)

Asia witaj!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91b7ef140044.jpg

sisi, dobre było, smacznego :)

sisi, Najmłodsza_staraczka, itakasia lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Itkasia, zapomniałam napisać :D poducha jest przecudowna :) myślałam ze w nocy nie zda egzaminu , bo ja mam dużej problemy z zasypianiem i zawsze coś mi nie pasuje...a jednak, wtuliłam się w nia i spałam jak dziecko. Wygodnie i przodem do niej i tyłem. A ponadto bardzo odzciazyla mi plecy, bo po kilku dniach leżenia miałam dość.

Także z czystym sercem mogę polecić :)

Aaaa też muszę kupić

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    My tez dzis na łatwiznę poszliśmy i na obiad pizza ale z pizzerii. Byłam na uczelni, zaliczenie na 5 :D seminarium tez zaliczone, praca zdana, teraz tylko obrona 4 marca. Okazało sie, ze jedna koleżanka z grupy tez w ciazy, ale chyba kiepsko znosi, bo jej nie było. Koleżanki w grupie powiedziały, ze zmieniły mi sie rysy twarzy i ze od razu widać, ze schudłam. Bluzkę miałam luźniejsza wiec nie przyszło im do głowy, ze jestem w ciazy ;) te ktore sie dowiedziały, obstawiają chłopca, bo niby ładnie wyglądam hehe

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam zapalenia pęcherza:( mam w domu urofuraginum, ale na ulotce jest napisane, że w ciąży nie wolno brać... Macie jakieś sposoby na złagodzenie tego dziadostwa? Zastanawiam się czy mogę przeczekać z tym weekend i w poniedziałek iść do lekarza czy jechać do szpitala...

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pęcherz na pewno sok z żurawiny tylko nie wiem czy w tym przypadku pomoże, moze inne dziewczyny cos podpowiedzą, bo ja nic nie przyjmowałam.

Sisi mój maz jakiś czas temu tez "zgubił" obrączkę. Przetrząsl cały dom, przeszukał wszystko łącznie z poszewkami na posciel i koszem na smieci, oczywiście obwinił mnie, ze pewnie wyrzuciłam z chusteczkami, bo leżała na stoliku nocnym. Ja oczywiście mówiłam, ze nic nie brałam, kazalam mu przeszukać ciuchy ale on uparcie twierdził, ze zostawił na stoliku. No i co sie okazało? Oczywiście miał ja w kieszeni spodni, zdjął jak poszedł grać w siatkę. A niby to ja o wszystkim zapominam...

sisi lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Mogę do Was dołączyć? planowany termin porodu -7 sierpnia

sisi lubi tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia. Ja miałam zapalenie pęcherza w 6 tyg i brałam furagine. Lepiej ją wziąć bo bardziej niebezpieczne dla dziecka są bakterie w moczu. Też czytałam ulotkę i sie przerazilam ale urolog mnie uspokoił że w 1 i 2 trym spokojnie można bo nie przenika do krwi dziecka czy coś się takiego... Lepiej weź jak lekarz zalecił. Oprócz tego sok zurawinowy polecam. Lez i dużo pij

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj nie przeczytalam ze jeszcze nie byłaś u lekarza. Może to nic takiego? Nie no to może przeczekaj do wizyty a teraz idź pod kocyk i pij dużo.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam sok z żurawiny i wit c. Ona wyplukuje bakterie z moczu.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsunęłam garść żurawiny, wypiłam prawie całą butelkę wody z cytryną, wzięłam ciepły prysznic i leżę pod kocem. Jak nie przejdzie to pewnie zjadę na izbę przyjęć.

ckai9jcgup6f7q7j.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ