Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia_en wrote:
    Dziewczyny dostałam zapalenia pęcherza:( mam w domu urofuraginum, ale na ulotce jest napisane, że w ciąży nie wolno brać... Macie jakieś sposoby na złagodzenie tego dziadostwa? Zastanawiam się czy mogę przeczekać z tym weekend i w poniedziałek iść do lekarza czy jechać do szpitala...

Urosept można, ja brałam z Julka
    No i sok z żurawiny taki naturalny

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak żurawina, mi gin pozwolił na zurawit, oprócz tego unikaj słodyczy i pij dużo wody, głównie z cytryna, ja polecam cytryna wszystkim bo naprawdę pomaga, już tu raz pisałam że na drugi dzień mi zapalenie przeszło po cytrynce ;) zapalenie jest częste w ciąży, jeśli będziesz widziała chociaż lekka poprawę to lepiej omin IP bo możesz coś gorszego złapać, czego oczywiście nie życzę :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dużo dużo pij.

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, trąbicie o tej pizzy i trąbicie.. i właśnie zamówiłam, haha :D

Na swoją obronę mam, że od bułki na śniadanie nic nie jadłam ! :P

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady! Biję się z myślami czy jechać czy nie, bo naczytałam się w internecie, że takie bakterie mogą być niebezpieczne dla dziecka:( Internet to zło! :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia stosuj się do rad dziewczyn i na pewno raz dwa przejdzie :)

swoją drogą.. jak mnie piersi swędzą ! Oszaleje.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jak bedzie bolało lub pojawi się gorączka to od razu na ip. Tam i tak będą chcieli zrobić ponowne badanie i albo bedziesz czekać kilka godzin na wyniki albo zostawia na oddziale.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do szpitala na oddział położniczy i Pani doktor powiedziała, że można brać nospe i urofuraginum i spokojnie przeczekać do poniedziałku. Ufff ułożyło mi :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.Wczoraj dodzwonilam sie do IMID na ul.Kasprzaka i mam 28.02 wizytę konsultacyjna u genetyka.Zobaczymy co mi powie na temat tego co u mnie wyszlo.Ogolnie juz lepiej sie czuje,powoli oswajam sie z myślą.Losu nie zmienię a zyc dalej trzeba.A tak Niki goraczkuje przez zęby i strasznie pobudzona(owszem u niej norma ale teraz przechodź sama siebie).Labilna jest totalnie i jej napięcie mięśniowe to jest makabra(macha i spina sie co chwile).We wtorek idę do pediatry po skierowania na badania by zobaczyć czy neutropenia jest jeszcze.(w Gdańsku w UCK badania wykazały neutropenie 0,89G/l).U mnie natomiast czuje maluszka oczywiscie nie kopnięcia solidne tylko czuje takie jakby przelewanie z jednego miejsca do drugiego-myślałam ze mi sie wydaje albo ze to jelita ale caly czas praktycznie tak jest.Wymioty nadal sa,dzis po obiedzie zrzucilam z siebie wszystko co zjadłam;(

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia_en wrote:
    Dzwoniłam do szpitala na oddział położniczy i Pani doktor powiedziała, że można brać nospe i urofuraginum i spokojnie przeczekać do poniedziałku. Ufff ułożyło mi :)
    Kochana pij żurawinę bierz wit.C.Unikaj cukru i słodyczy bo wtedy namnażają sie bakterię.Niech szybko puści zapalenie.

basia_en lubi tę wiadomość

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Hejka!
    My tez dzis na łatwiznę poszliśmy i na obiad pizza ale z pizzerii. Byłam na uczelni, zaliczenie na 5 :D seminarium tez zaliczone, praca zdana, teraz tylko obrona 4 marca. Okazało sie, ze jedna koleżanka z grupy tez w ciazy, ale chyba kiepsko znosi, bo jej nie było. Koleżanki w grupie powiedziały, ze zmieniły mi sie rysy twarzy i ze od razu widać, ze schudłam. Bluzkę miałam luźniejsza wiec nie przyszło im do głowy, ze jestem w ciazy ;) te ktore sie dowiedziały, obstawiają chłopca, bo niby ładnie wyglądam hehe
    Gratuluje zaliczenia na 5.Trzymam kciuki za obronę.Po wszystkim wszystkie opijemy sokiem pomarańczowym Twoje obronienie sie;)

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu drukujecie ze nie idzie nadrobić wszystkiego.Takze dziewczyny wybaczcie pominiecie wpisów.Niestety przy moim dziecku nie da sie często siedziec i cos skrobnąć.Jedynie jak śpi ale to tez wtedy inne rzeczy trzeba zrobić.A i proszę o wpisanie 28.02 konsultacji genetycznej.:)

• All4love Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=0xFtk2h__Kc

<3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:32

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Gratuluje zaliczenia na 5.Trzymam kciuki za obronę.Po wszystkim wszystkie opijemy sokiem pomarańczowym Twoje obronienie sie;)

Dziekuje teraz obrona to juz tylko formalność. Na szczęście to nie magisterka tylko podyplomowka wiec myśle, ze luzik, kolejny "papier" do kolekcji. A mówią, ze tylko lekarze uczą sie całe zycia ;)
    Teraz pojawił sie problem w co sie ubrać, mam elegancka czarna sukienkę, ktora byłaby idealna na ta okazje, ale czy mój brzuchol sie w nia zmieści :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciągniesz brzuch i będzie cacy :D

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia_en wrote:

Hahah ja zawsze się bałam wciągnąć brzuch bo miałam wrażenie że przez to dziecko się dusi :P :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia_en wrote:

Jest to jakies wyjście, brzuch wciągnięty i cyc do przodu. Tylko jakby sie zastanowić to brzuch sie wciągnie, ale piersi juz nie koniecznie, zwłaszcza jak sie powiększyły o dwa rozmiary ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo dobrze ze samopoczucie lepsze :) ja też czuje takie przelewanie, tak jakbym miała piłkę i najlepiej w łóżku z boku na bok i ta piłeczka tak wędruje ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Chociaż wcale nie taki dobry. Od rana miałam potworny ból głowy, aż mnie zrywało na wymioty :/
    Apapy nie podziałały i w końcu w akcie desperacji wzięłam ketonal :/
    Mam nadzieję, że nie zaszkodzi.

Sylwia gratuluję pozytywnych wyników nifty :) ależ musisz czuć teraz ulgę!

Trzymam kciuki za dziewczyny z krwawieniami, za Ciebie Papierówko żeby dzidziuś miał w czym pływać.

Też miałam dziś na obiad pizzę, ale robioną samodzielnie. Pyszna wyszła!
    W Walentynki zrobiłam moim mężczyznom pizzę w kształcie serca :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e9c0d73469b.jpg

Idę zjeść coś i spadam do łóżka, jakaś słaba jestem po tym dniu.

Dobranoc!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 21:06

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie stanik. 70 G. I takie ledwo ledwo :-)
    Są fajne przeceny w esoticu .

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ