X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która tu tak kochała the Kelly family? News dla miłośników hehe
    http://www.rmf.fm/magazyn/news,8132,kelly-family-powracaja-po-dwunastu-latach-z-nowa-plyta.html
    All4? chyba co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 19:44

Cassie 65, Another lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAJMŁODSZA fajnie, ze przynosisz dobre wiesci po wizycie :) Powiem Ci, ze jedziemy na tym samym wózku, tez odpoczywam z odklejoną częściowo kosmówką i krwiakiem, też dlugo staraliśmy sie o bobo i też będzie Jasio :) Tobie lekarz calkiem lezec czy poprostu sie oszczedzac? Mi powiedzial, ze w moim przypadku wskazane jest wręcz spacerowanie od czasu do czasu aby krwiak (umiejscowiony przy szyjce macicy) się oproznial. Plamienia ostatnio ustaly co mnie troche martwi, bo wiem ze jeszcze jest sporo do oproznienia. Ehh plamienia są to jest źle, jak ich nie ma też źle :/ Dzis odwiedzilam pracodawcę z L4 no i zebralam tyle gratulacji, ze az w szoku bylam, miło w końcu rozmawiać o ciąży :)

oar89jcg1wowkqmn.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Która tu tak kochała the Kelly family? News dla miłośników hehe
    http://www.rmf.fm/magazyn/news,8132,kelly-family-powracaja-po-dwunastu-latach-z-nowa-plyta.html
    All4? chyba co?

Niiee, ja nie. Ja kocham Jona Bon Jovi :D

Gaduaaa, Margaret.Se, Another lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kocha!!! Padiego!!!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ruchów nie czuje.
    A jak coś czuje, to po chwili stwierdzam, że to jelita, bo w sumie to mi jeździ w całym brzuchu xD
    Są takie momenty, że jak poleżę i się "skupię" to mi się wydaje, że czuć jakieś pojedyncze stuknięcie.. :P Ale potem mi się wydaje, że sobie to wmawiam.. I czekam na takie olśnienie i moment " TO BYŁO TO" :D

Ja przed tymi całymi komplikacjami ćwiczyłam regularnie jogę. Już byłam tuż przed szpagatem, a teraz taka lipa..

Kfoka ja mam bezwględnie leżeć, ale u mnie nie ma żadnego krwiaka, ani takich cudów. Odkleja się po prostu łożysko, nie wiadomo dlaczego.. chociaż rzekomo wygląda to już całkiem dobrze na chwilę obecną :)
    Janek to cudowne imię <3 Zawsze chciałam Stanisława, ale niestety niemąż tak nazwał swojego syna, więc lipa :P

Kfoka lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Another kocha!!! Padiego!!!
    Wiedziałam że któraś na A hehehe

Cherry_Blossom, Another lubią tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy zgodni co do Bartłomieja:)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja chyba ruchów nie czuje.
    A jak coś czuje, to po chwili stwierdzam, że to jelita, bo w sumie to mi jeździ w całym brzuchu xD
    Są takie momenty, że jak poleżę i się "skupię" to mi się wydaje, że czuć jakieś pojedyncze stuknięcie.. :P Ale potem mi się wydaje, że sobie to wmawiam.. I czekam na takie olśnienie i moment " TO BYŁO TO" :D

Ja przed tymi całymi komplikacjami ćwiczyłam regularnie jogę. Już byłam tuż przed szpagatem, a teraz taka lipa..

Kfoka ja mam bezwględnie leżeć, ale u mnie nie ma żadnego krwiaka, ani takich cudów. Odkleja się po prostu łożysko, nie wiadomo dlaczego.. chociaż rzekomo wygląda to już całkiem dobrze na chwilę obecną :)
    Janek to cudowne imię <3 Zawsze chciałam Stanisława, ale niestety niemąż tak nazwał swojego syna, więc lipa :P
    Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty.. Niby coś czuję ale nie dałabym sobie ręki uciąć że to To

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom ładne imię ;)

• llallka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam się do tych o niby coś czują, a niby nie :) Wydaje mi się, że póki co to tylko jelita robią sobie jaja ze mnie ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartki to łobuzy, ale takie urocze :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    To i ja dołączam się do tych o niby coś czują, a niby nie :) Wydaje mi się, że póki co to tylko jelita robią sobie jaja ze mnie ;)
    Ja parę razy czułam bardzo niziutko więc to nie mogły być jelita i to takie smyranie No, ale to takie nieregularne że sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze że nie tylko ja tak mam :) czasem pukam tam do brzuszka :) no i mam detektor to dużą ulgę daje :) chociaż ostatnio nie mogłam złapać tętna i się popłakałam, maluszek się po prostu schował bo tętno później było :D

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny a ja się jednak pochwalę, że czasami czuje już jak bobas mnie tyrpie :) najczęściej mi to robi w pracy chyba mu się tam nudzi przez 8h przy kompie :p
    A to musi być bobas a nie jelita bo dzieje się to w różnych miejscach raz na dole, raz koło pępka a czasem u góry. Fajnie, że póki co jest przyjemnie boję się co będzie później

sisi lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie macie, że już coś czujecie :)
    U mnie to tylko bąbelki jakieś czasem ale mam łożysko na przedniej ścianie więc raczej późno poczuje :(

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie..

Ginekolog dzisiaj mi mówił, że mam nisko łożysko i to jest jakoś związane z tymi plamieniami.
    Wpisałam hasło w google i mi wyskoczyło, że niskie łożysko = łożysko przodujące.
    Zawsze tak jest ?

I o co chodzi z tym przodującym łożyskiem ? Bo aż się boje czytać tych internetów..

Cassie 65 lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po ostatniej wizycie u lekarza od razu sie nie odezwalam. Drugi lekarz powiedział ze dziewczynka, mam nadzieje ze sie nie zmieni. Waga ok 240g, kolejna wizyta 20 marca, a polowkowe 29. Zaczynam 18 tydz, brzuszek juz mam duzy. Ale sie ciesze bo dostałam duzo fajnych ciuchow ciazowych od kumpeli.

Amelia25, betina89, K_A_M_A, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń. Też byłam raczej aktywna fizycznie przed ciąża. Cały listopad chodziłam regularnie na siłownię a wcześniej zawsze w domu ćwiczył czyli ok 4-5 razy w tygodniu. Grudzień jak się dowiedzialam o ciąży sobie odpuściłam a później zaczęłam ma pilates w styczniu chodzić ale tylko raz w tygodniu i też nie zawsze. Brakuje mi trochę ruchu i też zamierzam się zmobilizować i porobić jakieś cuda przed tv dla jak ja to mówię "bab w ciąży"

0S32p2.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza nie wiem ,ale wydaje mi się że nisko to nisko a przodujące to zachodzące na szyjke. Niskie łożysko osobno w trakcie trwania ciąży się podnosi.
    Nie czytaj internetow. Łożyska tym nie podniesiesz a ciśnienie owszem :-)
    To nic nie daje oprócz stresu

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Najmłodsza_staraczka

I o co chodzi z tym przodującym łożyskiem ? Bo aż się boje czytać tych internetów..[/QUOTE]
    Też gdzieś fak chyba wyczytałam, że tak mam ale nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie. MA?

0S32p2.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ