X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia25 wrote:
    Hej hej :)

Gratulacje wizyt no i ja tez juz po, niestety usg nie miałam, w sumie tylko chyba po zwolnienie poszłam :D Ale i tak jestem zadowolona.

Cherry możesz mi wpisać kolejna wizyte na 13 marca i połówkowe na 5 kwietnia :)
    No i że będzie córa :)
    a teraz same dziewuchy się sypią kurczę :) ale gratuluję dziewczynki ! :)

Amelia25 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a teraz same dziewuchy się sypią kurczę :) ale gratuluję dziewczynki ! :)

Dziękujemy, dla chłopca już mieliśmy przygotowane imie, dużo ubranek po siostrze a tu bach dziewczyna.. 10 imion do wyboru i ubranka do kupienia od nowa bo to pierwsza dziewczynka w rodzinie ;)

• llallka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia25 wrote:
    Dziękujemy, dla chłopca już mieliśmy przygotowane imie, dużo ubranek po siostrze a tu bach dziewczyna.. 10 imion do wyboru i ubranka do kupienia od nowa bo to pierwsza dziewczynka w rodzinie ;)
    Gratuluję dziewczynki :) I wierz mi- kupowanie ubranek dla dziewczynek to czysta przyjemność :) Można się uzależnić ;)

Amelia25, Margaret.Se lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, któraś z was ćwiczy w ciąży? Ja kiedyś byłam aktywna a teraz taki leń sie ze mnie zrobił... i sie zastanawiam czy może by nie zacząć od nowa :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie ćwiczę! Cierpliwość -kur** jego mać! :D

Gaduaaa, Amelia25, Another, Margaret.Se, santoocha, ss25 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja codziennie ćwiczę! Cierpliwość -kur** jego mać! :D
    hahhahah dobre ahaha xD

K_A_M_A lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, ciesze się bardzo z tego co usłyszałaś od lekarza. Teraz tylko w spokoju odpoczywać :)

Jak rano wstaję to brzuch tylko lekko wystaje, ale nikt by nie powiedział, że jestem w ciąży... Po południu już wyglądam tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5683d49249d1.jpg

Transoformersssssss :D

Czekam na moment jak będę tak wyglądać rano :D

Cherry nie poszłam po tą ciążową bluzkę :( Miałam napad smutku i beznadziei, połączonego z obrażaniem się na cały świat, więc po prostu zostałam w domu ;)
    Nie pytaj o co chodziło. Nie wiem O.o

Amelia25, Lexi150, llallka, Another, sisi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia25 wrote:
    A powiedzcie, któraś z was ćwiczy w ciąży? Ja kiedyś byłam aktywna a teraz taki leń sie ze mnie zrobił... i sie zastanawiam czy może by nie zacząć od nowa :D

Ja myślałam, żeby rozpocząć od drugiego trymestru jogę dla ciężarnych ale jak drugi trymestr się rozpoczął tak ja nie zaczęłam nic :D

Sisi dziękuję za odpowiedź :) A jak odczuwasz te ruchy? Bo ja czasem coś czuję i myślę że to dzidziuś. Ale z drugiej strony czy to czasem nie jelita?

• Otka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza Super, masz dzielnego synka :)!

Cherry Jak możesz dopisz mi połówkowe USG 22.03 i wizytę u mojego gina 27.03 :). No i że prawdopodobnie będzie chłopak :D.

Ja dla dziewczynki wiedziałam, że dam na imię Anielka. Chłopiec to chyba będzie Tomasz. Awangarda podoba mi się bardzo imię Kazik <3. Podoba mi się też imię Henryk, Henio i Tadeusz, Tadzik ale źle mi się niestety kojarzą, a mój przystał na Tomaszka więc chyba tak już zostanie :) o ile sisior nie odpadnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 18:18

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobie tylko muszę się pochwalić

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ae81a40e7ff.jpg

Młoda jest przeszczesliwa :D

Otka, basia_en, K_A_M_A, Lexi150, MówmiAgatka, llallka, sisi, Asiulka83, Kasiula09, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia25 wrote:

Ja ćwiczę, staram się chociaż 3 razy w tygodniu się zmobilizować :) mam głęboką nadzieję, że poród będzie przez to lżejszy :p

Amelia25 lubi tę wiadomość

ckai9jcgup6f7q7j.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Jeju jak ja juz chciałabym poczuć dziecko, miałam nadzieje, ze szybko to bedzie, ale łożysko mam podobno na przedniej ścianie i brzuszek spory wiec pewnie nie szybko to bedzie.

Ja w 1 ciąży poczułam po 20 tc a teraz w 17 tc tak na 100%
    Od wczoraj mąż czuje, ja też już tak wyraźnie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisane informacje do listy, mam nadzieję, że nikogo nie pominelam:)

Najmłodsza, dobre wieści!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja mam łożysko na tylnej ścianie ale wcale nie czuję 100% ruchów dziecka. Czasem czuję jakieś kopnięcie ale czy to maluszek czy jelita to mnie zastanawia. W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 19 tyg. ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dopisane informacje do listy, mam nadzieję, że nikogo nie pominelam:)

Najmłodsza, dobre wieści!

Cherry, ja mam 2 marca wizytę.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hm-ie jest 10% rabatu i bezpłatna dostawa do jutra do 8. Kod 0058.
    Zamówiłam właśnie czapki na wiosnę dla Młodego i komplecik na wyjście ze szpitala dla Fasoli. Wzięłam uniwersalne kolory tak w razie czego ;)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja myślałam, żeby rozpocząć od drugiego trymestru jogę dla ciężarnych ale jak drugi trymestr się rozpoczął tak ja nie zaczęłam nic :D

Sisi dziękuję za odpowiedź :) A jak odczuwasz te ruchy? Bo ja czasem coś czuję i myślę że to dzidziuś. Ale z drugiej strony czy to czasem nie jelita?
    Zaczęło się od uczucia jakby woda delikatnie bąbelkowała w dole brzucha, później jakby drganie mięśnia, a teraz już czuję jak mała się szamocze i lekkie pukanie w środku. Czekam jeszcze na porządne kopniaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 19:49

MówmiAgatka, Asiulka83, Margaret.Se lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami czuje jakby cos mnie puknęlo od środka dziwne to uczucie zwłaszcza jak cos zjem sama juz nie wiem co to moze byc chociaz powinnam juz w drugiej ciazy byc bardziej zorientowana

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję w dole brzucha takie właśnie pukanie, przeważnie jak leżę, strasznie dziwne uczucie :)

A czy Wy też macie tak, że jak dotkniecie ręką brzucha to czujecie takie pulsowanie?

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski uwielbiam was :-D na serio !

Ja czuję pukanie,bąbelki ,przepychanie.
    Zazwyczaj jak leżę na plecach albo boku,często po jedzeniu :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ