Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Dlaczego nie ma Brum Brum?
Od dziś jesteśmy bez pracownicy, więc wszystko na mojej głowie.
Awangarda, jestem weterynarzem. Mam swój gabinet, pracuje z mężem, ale on nie ma wykształcenia weterynaryjnego,więc on gabinetu nie ogarnie gdy urodzę.
Mi chodzi po głowie Filip, jutro wizyta, jeśli potwierdzi się chłopak, to będziemy ustalać.
Spadam szykować młodego do żłobka. I siebie na cały dzień pracy...
Miłego dnia! -
Tova gratuluję córci!
Dziewczyny a możecie mnie wprowadzić o co chodzi z tymi wiadomościami do cherry? Piszecie o tym jaka plac i kiedy następna wizyta..? Już przewertowalam parę stron ale nic nie znalazłam -
sisi wrote:U nas będzie Helenka po mojej ukochanej babci
Koleżanka z pracy ma Teodora, ma już 6 lat i do teraz ma problem jak wymawia jego pełne imię np w urzędzie, często babki nie mogą jej zrozumieć i kończy się na pisaniu na kartce ale zdrobniale wołają na niego Theo albo Tianku.sisi lubi tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Cassie 65 wrote:Tova gratuluję córci!
Dziewczyny a możecie mnie wprowadzić o co chodzi z tymi wiadomościami do cherry? Piszecie o tym jaka plac i kiedy następna wizyta..? Już przewertowalam parę stron ale nic nie znalazłam
Na 4 stronie jest lista i tam masz wszystko napisane, kto kiedy wizyty jaka płeć -
Halo dzień dobry
Samsaramsa, kupno samochodu to jakaś masakra. My musimy ogarnąć dwa. O ile mój sobie wziął w salonie po prostu, to ja szukam od kilku miesięcy i nic nie ma ! NIC ! A jak już coś jest, to się okazuje, że lipa straszna.. Koniecznie chcę auto w automacie i z czujnikami parkowania, ale kurde, obłęd jakiś
Tova gratuluję córeczki !!!
Basha, kciuki mocno zaciśnięte
Ja dzisiaj jadę na chwilę na uczelnie napisać kolokwium. Średnio coś umiem, ale jeszcze kilka godzin na wkuwanie mi zostało..
Swoją drogą, poszukuje bielizny. Znalazłam taką :
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0464566003.html#Ciemnoniebieski/Paski
Czy któraś z was jest w stanie wytłumaczyć różnicę między tymi majtkami, a normalnymi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:18
Tova33 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza jeśli dobrze pamiętam to masz mamę DE to najlepiej tam szukaj
My chcieliśmy pójść na łatwiznę i znaleźć coś na miejscu, a z niemiec sprowadzilismy z 5 samochód i wszystkie poszły z zyskiem
Trzymam kciuki za kolokwiumWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:25
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Cherry to też chciałabym się dopisać do listy
Mam 26l jestem z Mysłowic, to moja pierwsza ciąża, termin mam na 12.08 a następna wizyta 23.03 ale za ok 1,5tyg powinnam mieć wymik z amnio więc płeć będę znała wtedy. A zaraz jakoś po wyniku amnio będę miała badania połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:58
Najmłodsza_staraczka, K_A_M_A, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Ja wczoraj niestety znowu wyladowalalam w szpitalu z krwawieniem
Na szczęście u maluszkow wszystko dobrze.
Na IP przeżyłam prawdziwy horror...nie dość ze czekałam na przyjęcie 2 godziny bo najpierw planowe przyjecia do szpitala, a przed wejsciem info jak byk ze w pierwszej kolejnosci przyjmuja kobiety do porodu i z krwawieniem..bez komentarza, to jak juz mnie przyjeli to lekarka chyba ledwo po studiach albo i w trakcie bada mnie i robi usg, ja do niej mówię niech mi w pierwszej kolejnosci powie co z maluszkami a ona na to ze do usg dzieci zawoła starszego kolegę bo ona dopiero zaczęła pracować i nie ma jeszcze wprawy...no kur*a jego mać to po cholere mnie bada i robi to usg jak nie jest w stanie nic stwierdzić, powiedziała że chciała tylko zbadać szyjke.
Powiedziała żebym się ubrala i zaczekala na poczekalni a ona wezwie lekarza do usg...dobra czekam 5.10.15.30.45 minut i ide nabuzowana do niej i sie pytam czy to jakies jaja są i czy mam jechec do innego szpitala to pielegniarka zadzwonila po lekarza i przyszedl po 3 minutach. Zrobił dokladnie usg i ukazał sie ten cholerny krwiak przy ujsciu szyjki na szczescie dalej od kosmowki czy tam lozyska, którą mam wlasnie nisko na przedniej scianie i powiedział że łożysko na 100% sie podniesie bo już tylko trochę zachodzi na ujscie i o lozysku przodujacym można mówić dopiero ok 22 tygodnia.
Szyjka dluga twarda i pozamykana i akurat przy badaniu brzuch mi stwardnial co lekarz skomentowal ze to normalne w ciazy o ile sa to krotkie twardnienia i nie bolesne.
Zostawiają mnie na obserwacji, jutro kolejne usg. -
Cześć dziewczęta, powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach
Agula postępowania szpitala nawet nie skomentuję. Wiem, że to marne pocieszenie, ale mam wrażenie, że wszędzie to tak wygląda. Grunt, że z maluszkami wszystko ok, oby nic nie wyszło i żebyście szybko mogli wrócić do domu.
Tova gratuluję dziewczynki- oswoisz się z tą myślą. Taka już prawidłowość na tym naszym forum, że chłopaczki zamieniają się w dziewczynki
Santoocha Właśnie dziś się wybieramy z naszym synusiem do weterynarzaFajny zawód
Awangarda Też mi się przypałętały swojego czasu takie myśli- czy dam radę, czy będę dobrą matką itd. Zwłaszcza jak widzę / słyszę jak moje koleżanki tworzą dzieła kulinarne, ich mieszkania wyglądają jakby nic innego nie robiły tylko latały ze szmatką, a do tego jeszcze mają czas na rozwijanie niemowląt najnowszymi metodami psychologiczno-dydaktycznymiI wiesz co, potem sobie przypominam, że moja mama zawsze reagowała alergicznie na na widok kuchni (gotowała tyle ile trzeba), nasz dom nigdy nie był sterylny a ja wyrosłam na ludzi i do tego miałam zaje****e dzieciństwo
Ps. W życiu nie upiekłam jednego żadnego ciasta!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 10:00
×aska×, awangarda, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Agula wracajcie szybko do zdrowia :*
Lalka, super to podsumowałaś wszystkoSzczególnie z tym ciastem !
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
awangarda wrote:A nachodzą was czasem takie myśli,że beznadzieja? W sensie że albo nie tak albo się nie nadaje do tego...Że wszystko się zmieni i jak ją sobie poradzę? Bo mnie tak nachodzi chociaż staram się blokować te myśli.
I mam poczucie bezsensu. Że marnuje czas,że nawet nie sprzątam,nie dbam o mieszkanie,nie piekę ciasta
Ch*j. Przecież ja nie lubię ciast ....No głupia jestem
Hormony
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyDobry dziewczeta. Ja wczoraj zamowilam jesio ksiege gosci, wlasnie siedze nad personalizacja, i jeszcze prezentacje na sluba zrobić trzeba. Eh... ile to z tym roboty. Ale w końcu zaczęła mi wracać energia chociaż wstać rano mi cięęęężko, ale to może przez to że z reguly w łóżeczku jeszcze oglądamy coś i mimo że do wyra idziemy o 23 to spać pewnie po północy już.