Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia pracodawca placi na zwolnienie przez 33dni a potem zus i ma czas na wyplacenie 40dni. Ja w zeszlym roku bylam na L4 to otrzymalam kase z zusu po ponad 50dniach. Chodzilam do nich ale to nic nie dalo
-
Anielle gratuluję znalezienia serduszka
to już coś
Raz dwa poczujesz ruchy. Może masz łożysko na przedniej ścianie?
Włąśnie przyszła pierwsza część ubranek, oczekuję jeszcze 2 paczek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfce784f102d.jpgSamsaramsa, Asiulka83, Margaret.Se, llallka, Lexi150, K_A_M_A, Tova33 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
All4love wrote:sisi zaszalałaś!
a odnośnie ZUSU - czy musimy złożyć jakiś wniosek, że przechodzimy na dłuższe zwolnienie czy z automatu dostajemy pieniądze?
Z automatu ale mowie o umowie o prace bo nie wiem jak w innych przypadkach ale niestety trwa to strasznie długo wszystko. Jestem ciekawa kiedy ja dostane kase z zusu bo jakos od połowy lutego ju zus mnie przejął. Skoro maja 40dni to z zusu pierwsza kasa za luty może wpłynąć dopiero w.... kwietniu! o matkoooo
Ciekawe jak z kolejnymi wypłatami czy już sa regularne czy tez z takim opóźnieniem, masakra i jak tu zyc panie premierze a raczej teraz pani pemier ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:03
-
nick nieaktualny
-
Samsaramsa wrote:http://smalldesign.pl/ zobaczcie jakie mają slicznosci
-
basia_en wrote:Dziwna sprawa z tym ZUSem, bo ja jestem na zwolnieniu od połowy grudnia a cały czas dostaję wypłatę normalnie z firmy... Kompletnie się nie znam na tych sprawach...
Hmm to dziwne i to bardzo, to ja się przekonam za 9dni i miło bym się zaskoczyła jakbym całość z firmy dostała:) -
Ja, podobnie jak Basia jestem od grudnia na l4 i wypłatę dostaję cały czas z firmy- mam umowę na czas nieokreślony i wszystkie zwolnienia "ciążowe". Na nic nie czekam, wszystko mam normalnie terminowo jak zawsze. Nie składałam, żadnych wniosków, a średnio raz w miesiącu widzę się z kadrami i wiem, że jakby co, to by mnie informowali.
-
sisi wrote:Anielle gratuluję znalezienia serduszka
to już coś
Raz dwa poczujesz ruchy. Może masz łożysko na przedniej ścianie?
Włąśnie przyszła pierwsza część ubranek, oczekuję jeszcze 2 paczek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfce784f102d.jpg
Szalejesz Sisi a powiedz mi na jaki rozmiar kupujesz ubranka?
Dziewczynki na jaki rozmiar kupujecie ciuszki bo szczerze nawet nie myślałam o tym i żeby trafic jakos. wiadomo ze większe się ciut kupuje no ale jak będzie dzieciatko bardzo duże hmmm -
Co do ZUS ja tez od poczatku dostaje wyplate z firmy w ostatnim dniu miesiaca i w pierwszej ciazy ani dnia spoznienia i teraz jak narazie tez wszystko Ok, wiec ciekawe od czegoto zalezy, a umowe mam na czas nieokreslony.
Tez wam zazdroszcze tych kopniaczkow i smyran ja to nic nie czuje! w pierwszej ciazy dopiero w 21 tyg poczulam kopniaka i tak pozno:/
Tova gratuluje dziewczynki, juz sie przyzwyczailam z mysla ze bedzie chlopczyk i sie bardzo ciesze, ale jeszcze mam cicha nadzieja ze sie przemieni w dziewczynke:D 27.03 polowkowe i wtedy powinnam sie dowiedziec na 100% juz nie moge sie doczekac:D
Dziewczyny szalejecie z tymi zakupami a ja jeszcze nic nie kupilam dla maluszka, caly czas tylko obserwuje i szukam w necie i zapisuje stronki hehe, coz to bedzie jak zaczne zamawiac codziennie listonosz bedzie dzwonil do drzwi:D
Gratuluje wszystkim udanych wizyt, poznania plci i zycze zdrowka dla pozostalych:*
Tova33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli firma zatrudnia ponad 20 pracowników na umowę o pracę to oni cały czas wypłacają pensję wtedy kiedy robią przelewy wynagrodzeń. Jeżeli pracowników jest mniej to po miesiącu przejmuje Was ZUS. Wypłata zależy od tego kiedy oni otrzymają Wasze zwolnienie lekarskie, rozliczą je i kiedy mają terminy wypłat. Także to może być nieregularne.
All4love, awangarda, llallka lubią tę wiadomość