X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje Wam salata i gotowany kurczak :D Ja tam jem na co mam ochotę tylko z rozsądkiem. Nie popadajmy w paranoje :)

sabinaaa lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja się tylko modlę na razie dotrwać do tygodnia w którym poroniłam.. czyli tj teraz do 28 grudnia... a potem do 12 tyg... Daj Boże żeby moje Rainbow baby dało radę :)

a wiecie że poroniłam 13 sierpnia a teraz mam datę porodu na 14 sierpnia :)
    to prawdziwe Rainbow baby ! :)
    Co Bóg zabrał to oddal Ci.U mnie drugie dziecię tez bedzie z sierpnia.Nie wiem czy to zrządzenie losu czy jak.02.11.2010roku miałam ostatnia miesiączkę i termin na 09.08 a corka ur.sie 14.08.2011 teraz znowu ostatnia miesiączką trz byla 02.11.2016 i termin tez na 09.08.Przyjaciółka mówi ze to znak ze drugi dzidziuś będzie zdrowy,wynagrodzenie za choroby córci.Ile ja bym dala żeby tak bylo;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jak na razie nie mam żadnych objawów :) Jeszcze w to wszystko jakoś nie wierzę :) Dziś powtórzyłam betę 262, czyli rośniemy :)

A tak na marginesie to dopadłam ciekawą książkę z humorem i dużą ilością wiedzy na temat ciąży "Ciężarówką przez 9 miesięcy" :) polecam.

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Ja chyba zemdleje jutro pod gabinetem. Staram się nie wyobrażać sobie jak leżę na kozetce i mijają długie sekundy zanim dowiem się co tam w brzuchu słychać.
    Jeszcze samochód nam się posuł, miał być naprawiony wczoraj ale przedłużyło się do dzisiaj. Jak mąż poszedł po odbiór to okazało się, że jednak nie jest jeszcze gotowy. Biedak siedzi tam teraz i powiedział, że nie wyjdzie dopóki go nie skończą, że auto musi być na dziś gotowe bo jutro jedzie z żoną do szpitala.
    Trzymam kciuki za wizytę.Koniecznie zdaj relacje;*

sisi lubi tę wiadomość

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neme wrote:
    hej ;)
    co do objawów, mdłości i zawroty głowy miałam przez ostatnie dni i to takie konkretne, dziś jest raczej spokojnie, nie biegam siusiu mega często, piersi mam tylko bardziej wrażliwe ale nie bolą ... staram się nie wkręcać sobie nic, wystarczająco jestem zestresowana czekaniem na wizytę, która dopiero 17 grudnia ... ale też mam zawał przed każdym badaniem usg, co zobaczę tym razem na monitorze....
    ale musi być dobrze dziewczyny !!! nie widzę innej opcji !

i w ogóle.... jak to w końcu jest z tymi śledziami ? mi lekarz pow ze absolutnie nie, bo śledz jest surowy, a od surowego jak najdalej (tak samo jak pasztety , bo listerioza) a ja bym taaak bardzo śledzia zjadłaaaa takiego z bazylią i suszonymi pomidorami !! <3
    No to pech a chce mi sie kakao ze śledziami.Ale szczerze pierwsze o tym słyszę ze sledzi nie można.Wiem ze o tatarze i surowych jajach i niektórych serach a nie o śledziu.

• kathuz Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizyta, ale dopiero na 20.30 ...

sisi lubi tę wiadomość

km5sf71x5qx0ypfi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry na zdrowie ;) Ja dzisiaj mam śledzia w śmietanie takiego gotowego kupnego. Mniam.

Z pasztetem to pewnie chodzi o problemy z higieną w miejscu gdzie było produkowane, ja przynajmniej takie wytłumaczenie znajduje teraz na szybko, ale to w takim razie dotyczy praktycznie każdej żywności gotowej do spożycia.

No i właśnie - nie popadajmy w paranoje! Owoców/warzyw NIE WOLNO sparzać! W momencie polewania wrzątkiem wszystkie metale ciężkie przechodzą do miąższu!!! No i też nie przesadzajmy - przypadki toxo czy listerii nie są aż tak częste aby każdy owoc c zy warzywo obierać ze skórki. No i najwięcej zakażeń np toxo jest po spożyciu produktów które pochodzą z przydomowych ogródków ;) Także ja zamierzam wszystko porządnie myć i tyle.

neme, Tova33 lubią tę wiadomość

• neme Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz no też byłam w szoku z tymi śledziami... ale może mój gin się minął z powołaniem, powinien być kucharzem, albo moze dietetykiem, skoro tak o tym jedzeniu nawijał :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:52

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej nasza lista sierpniowych mamusiek sie wydluza:D Gratuluje wszystkim i rosnijmy zdrowo!!!

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój gin jest jakiś dziwny - on mi zawsze mówił "jedz na co masz ochotę, organizm najlepiej podpowie co jest potrzebne. Z zachowaniem rozsądku oczywiście". No i tego się trzymam ;)

CO do USG to ja się przeraźliwie boję... No niestety. Te z nas które przeszły stratę za pewne będą się już za każdym razem bały.
    A ja miałam łyżeczkowanie po poronieniu 27 a rok później dokładnie tego samego dnia dostałam skurczy porodowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Zostaje Wam salata i gotowany kurczak :D Ja tam jem na co mam ochotę tylko z rozsądkiem. Nie popadajmy w paranoje :)

O zgrozo... Kurczak? Toż jest przeładowany hormonami!!! Najlepiej królik albo perliczka ;) No i sałata... Zimą? No generalnie warzyw zielonych w okresie małego nasłonecznienia nie powinno się spożywać ;)
    To oczywiście napisane z ogromną ironią, ale niestety spotkałam wiele dziewczyn które miały takie podejście w ciąży a potem ich 9 miesieczne dzieci jadły nuggetsy z McDonalda.....

Cherry_Blossom, Another, Tova33, sisi, sabinaaa lubią tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathuz wrote:
    Ja też jutro wizyta, ale dopiero na 20.30 ...

Będzie serduchoooo!!!!!

kathuz lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    O zgrozo... Kurczak? Toż jest przeładowany hormonami!!! Najlepiej królik albo perliczka ;) No i sałata... Zimą? No generalnie warzyw zielonych w okresie małego nasłonecznienia nie powinno się spożywać ;)
    To oczywiście napisane z ogromną ironią, ale niestety spotkałam wiele dziewczyn które miały takie podejście w ciąży a potem ich 9 miesieczne dzieci jadły nuggetsy z McDonalda.....

Sałata niedokładnie umyta to toxo :P
    Też piszę z humorem :)

BrumBrum lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na luzie do jedzenia podchodzę. Tak samo do nadmiernego sprzątania przy dziecku. Mam psa i kota i nigdy nie będę miała idealnego porządku. Podejrzewam że nie będzie mi się chciało za długo prasować ani układać pieluch w kosteczkę :-)
    Dobrze że mój lubi prasować. Ja lubię myć podłogi.
    Piję herbatę z miodem pomarańcza i cytryną . pycha :-D

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja tam na luzie do jedzenia podchodzę. Tak samo do nadmiernego sprzątania przy dziecku. Mam psa i kota i nigdy nie będę miała idealnego porządku. Podejrzewam że nie będzie mi się chciało za długo prasować ani układać pieluch w kosteczkę :-)
    Dobrze że mój lubi prasować. Ja lubię myć podłogi.
    Piję herbatę z miodem pomarańcza i cytryną . pycha :-D

Mniaaaammmm
    U mnie się studzi, czeka na zalanie miodem - zdrowotna z sokiem z czarnego bzu, imbirem, cytryna

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    O zgrozo... Kurczak? Toż jest przeładowany hormonami!!! Najlepiej królik albo perliczka ;)
    Oczywiście myślałam o BIO zagrodowym k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,019_GH_orig.gif

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham pić macierzankę, mam jej chyba z kilogram. Ale nie wiem czy macierzanka akurat nie zaszkodzi, bo to jednak ziółko. Muszę poczytać.

bpz77ab.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Oczywiście myślałam o BIO zagrodowym k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,019_GH_orig.gif

Tylko ta sałata...

BrumBrum, Another lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kiedyś obiło mi się o uszy, że macierzanka była środkiem wczesnoporonnym ale trzeba sprawdzić tą wiedzę.

tb73qps6lg98j7jv.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj minęły 3 miesiące od zabiegu. A już 6 tc. Oby wszystko tym razem skończyło się dobrze...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ