Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem dokładnie ile kosztuje sama luteina, ale za kwas foliowy 5 mg i dwa opakowania luteiny 100 dopochwowej zapłaciłam 15 zł.
O, znalazłam info na temat cen i refundacji luteiny http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=luteinaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:26
-
Dziewczyny mdłości czy wymioty o niczym nie świadczą.
Moja siostra wymiotowała do 11tc, gdy to okazało się, ża serce jednak już nie bije i zarodek od min 3 tyg już nie żył. A ona dalej rzygała jak kot.
Ja się modlę o brak mdłości i wymiotów, bo w porpzedniej ciąży tak mnie przeczołgały że myślałam że umrę. Gorsze to było od porodu. -
nick nieaktualnyA ja w poprzedniej ciąży nie miałam jakichś bardzo wielkich objawów na początku. W sumie rzygnęłam może raz albo dwa, przez parę dni mnie mdliło, ale nic więcej. Ale fakt faktem że też nie obserwowałam swojego ciała aż tak uważnie. Na pewno co miałam to koszmarne zmęczenie w pierwszych miesiącach - i to towarzyszy mi też teraz. Wczoraj poległam o 20
-
isabelle wrote:Nie wiem dokładnie ile kosztuje sama luteina, ale za kwas foliowy 5 mg i dwa opakowania luteiny 100 dopochwowej zapłaciłam 15 zł.
O, znalazłam info na temat cen i refundacji luteiny http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=luteina
dzieki za linka faktycznie teraz zobaczyłam na paragon i po zliczeniu wychodzi że jednak zapłaciłam 5,84 -
Awangarda u mnie obawy się uspokoiły trochę dzisiaj. Chyba wczoraj był taki dzień. Ale cycki mnie też nie bolą tak jak bolały.
Na te wszystkie hivy, różyczki, toksoplazmozy to mi chyba z litr krwi pobrali
Dzisiaj wyjątkowo wypoczęta jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:27
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Magroz27 wrote:A jak u Was jest z serduszkowaniem???bo u mnie tragedia.Czuje dyskomfort i nie wiem czy nie przez tylozgiecie??musze podpytać ginka
Ja mam tez tylozgiecie, ale u nas wrecz przeciwnie, ❤ w ciazy jest jeszcze fajniej
Dziewczyny mysle, ze objawy w ciazy wcale nie sa wyznacznikiem czy sie ciaza dobrze rozwija czy nie. Ja w pierwszej i teraz w tej ciazy nie mam objawow, nie wymiotuje, czasem delikatne mdlosci i to wszystko. Zachcianki i te sprawy to przereklamowane sa jak dla mnie Jedynie co, to na wiecej snu potrzebuje, ale to akuratnie dobrze, bo wczesniej zasnac nie moglam i jak mala budzila sie w nocy na mleko to ja potem z godzine sie przewalalam po lozku. Teraz spanie mam na zawolanie
-
Też myślałam że zachcianki to takie foliowanie sobie. Ale jak nad morzem rok temu musiałam zjeść rybę smażona to nie było zmiłuj się. Awantura tragiczna. Dodam że nienawidzę ryb.na sam zapach mnie cofalo...a tu w poprzedniej ciąży na śniadanie obiad i kolację. W nocy spać nie mogłam obliczając godziny do 10 gdzie można było iść do smażalni...
Another, Tova33 lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Witam się dzisiaj
U mnie brak objawów od rana, co mnie strasznie martwi, ale chyba my po stratach już tak mamy, że każdy objaw lub brak objawu szczegółowo analizujemy.
Wczoraj byłam u profesor endokrynolog i kazała mi zmniejszyć dawkę Euthyroxu z 75 na 50 przy TSH 0,12 i kontrolować jego wynik co 10 dni.
Spotkałam też moją ginkę i pytałam o mój progesteron, mówiła że wynik jest wystarczający na ten etap (19,48) i że nie ma powodu do zmartwień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 15:49
2 Aniołki -
Może głupio to zabrzmi, ale cieszę się że są tu też mamy w podobnej sytuacji, bo jest mi raźniej to wszystko przeżywać . Wiem, że znajdę tu zrozumienie. Dzięki Dziewczyny
Oczywiście, nie cieszę się z tego co Wam się przydarzyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 15:56
Luca lubi tę wiadomość
2 Aniołki -
nick nieaktualny