Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pestka GRATULUJE
Ja też nie znam jeszcze płciMoja koleżanka miała teraz zwygłe USG w 12+4 i kokones widać, że nie ma opcji, ze bedzie inaczej..
A ja? Ja miałam prenatalne 12+5 i nic niby bobas nie był obrócony źle ale nikt nie jest pewny w 15tc też lekarz się nie chciał podpisać pod żadną płcią ;p
Ej dziewczyny jeszcze mam pytanko. Myślice, że ternin 20+5 na połówkowe będzie ok? Czy iśc wcześniej/ później? -
Another może na zdjęciu nie widać ale ja już ważę 79 kg!!!! Jeszcze trochę i przegonię męża. Wieczorem brzuch dużo większy, taki naciagnięty, a rano tłuszczykowa oponka się ujawnia
Cassie myśle, że 20+5 to w sam raz, ja mam 20+1. Niektórzy lekarze preferują trchę wcześniej a inni później ale Twój umówił Cię na pewno w sam raz. Niby im później tym lepiej serduszko można zbadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:09
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Pestka ja też widzę teraz dobrze:) A co do widocznego brzuszka, to jak patrze to niby cos tam wystaje, taki właśnie troszkę spiczasty, ale też zanim zaszłam w ciążę to troszkę mi się przytyło i mam takie pamiątkowe zdjęcie z centymetrem na brzuchu, na którym pokazuje obwód 91cm, co prawda to było w 2 dzień okresu, i zawsze wtedy trochę chodziłam spuchnięta, ale nigdy nie miałam takiego brzucha, i dlatego Mąż mi zrobił takie zdjęcie. A teraz, patrze na swój brzuch i myśle sobie: o w końcu widac, jaki duzy! Mierzę, a tam 88-89cm czyli teoretycznie mniej niż przed ciążą. I sama już nie wiem!
Udało mi się zrobić jako taką fotkę brzucha, jedynie w tle nasz remontowany pokój widać, a niestety drzwi zdjęte...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9177200d1302.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:24
Another, sisi lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Gaduaaa wrote:same fajoskie brzuszki dziewczyny
ja mam spory.. ale jak zalożę coś luźnego to jeszcze nie każdy się pokapuje
Też już mam spory
I taki okrągły zaraz pod biustemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:22
sisi lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja mam w pępku już 102 cm
Dziewczyny chyba zdecydowałam się w końcu na wózek. Na poczatku planowaliśmy zakup czegoś w Polsce bo tutaj nic mi się nie podobało, a jak już to ceny kosmiczne ale koleżanka odradzała bo jak coś się stanie to zanim odeślemy do serwisu i wróci do nas to mozemy zostać miesiąc bez wózka.
Dzisiaj jedziemy oglądać do sklepu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b264eb85531.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:36
Margaret.Se, neme lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczęta.
Sorki, że ja tak mało się pojawiam, ale troszkę mnie przygotowania do ślubu czyszczą z czasu. W piątek wizyta, mam nadzieję, że się w końcu dowiem czy samczyk czy samiczka
. U mnie brzuchol też spiczasty, rano wygląda jak piramidka, a wieczorem jakbym połknęła balon
-
Gaduaaa wrote:hahah idziemy łeb w łeb
u mnie dziś to samo !
High five!
Z tej okazji jadę zaraz na zakupy dla siebie, maleństwa, na pewno pooglądam wózki i marzy mi się kupić łóżeczko.
W końcu jakiś konkretny zakup bym chciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 11:28
Gaduaaa lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
A mi właśnie kurier dostarczył komodę
Wiecie, taka na śpioszki
Początkowo chciałam zamówić taką z przewijakiem, ale doszłam do wniosku, że po pierwsze ona zajmuje za dużo miejsca, a po drugie chyba jestem po prostu za mała- przypomniało mi sie jak u koleżanki rozkminiałam jak przewinąć bąbla stojąc na palcach z rękoma w górze
sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Lallka też się zastanawiałam nad tą komodą z przewijakiem od razu ale u nas problem z przestrzenią, pokoik Helenki to taki ledwo 6m2 więc chyba bedzie przewijak na łóżeczku.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
No i zapisałam się rzutem na taśmę bo ostatni termin był na moje wymarzone połówkowe 20+5
Tak więc 30.03 14:20.
Ja dostałam info, że ze względu na to podwyższone ryzyko trisomii 21 po pappie mogłabym iść na połówkowe już od 18tc. Ale nawet jakbym chciała iśc to nie będe miała wtedy jeszcze wyniku z amnio a wszyscy mi każą iść na połówkowe dopiero z wynikiem -
Hej dziewczynki:)
Jeszcze nie nadrobiłam z tym co się działo tutaj w weekend ale chciałam się przywitać
Co do mdłości i lekkich wymiotów to mi się zaczęło w 9tc i tak mnie trzymało z 1,5 mca a od 14tc zaczeam się czuc coraz lepiej ale fakt, ze zdarza się i teraz jak ze dwa dni temu myślałam ze pawik będzie. Konkretne wymioty dopadły mnie w 13-14tc bo wcześniej to lekkie były, fakt ze teraz jak wstaje to mam strasznie dużo energii i po obiedzie zaczynam opadac:) zoladek pobolewa mnie czasami ale róznica z 1trymestrem to dla mnie idylla mimo tych kilku pawików i czasami mdłości. Wtedy miałam wyjęte z zycia a teraz czas leci szybciej az czasami brakuje mi dnia heheh i jeszcze tyle więcej energii i samopoczucie dopisuje:)
Zakupy sobotnie udane:) kiecka kupiona ale stwierdziła, ze pojde w takiej co mam w domu i miałam ja tylko raz na sobie. Czarna z dodatkiem kamieni zamiast naszyjnika i na maxa opieta, idelanie podkresla brzuszek i taki super materiał, ze może i weszłabym w nia w 8miesiacu ciąży:)Cassie 65 lubi tę wiadomość