Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    O jacieeee mega współczuje..ja tak się cieszę, że to juz mam za sobą i tak bardzo nie chce w trzeci trymestr wchodzić, żeby przypadkiem nie wróciło.
    Ale fakt, że jesteś już na L4 pewno tez robi swoje..Dlatego się nie poddałam jednak i chodze nadal do pracy. Chodź wszyscy mi mówią, że głupia jestem skoro L4 mam 100% płatne. Mają racje ;p
    Też się zastanawiałam czy brać zwolnienie, przeważyło to, że dzień przed wizytą u lekarza zasłabłam, winnym okazało się moje zabójcze ciśnienie (82/42), ale z racji tego, że pracuję w laboratorium to takie zasłabnięcia mogły się źle skończyć. A szalę przeważył fakt, że od marca miałyśmy znowu zacząć chodzić na 2 zmiany (przez zimę chodziłyśmy na jedną 6-14, więc wstawanie po 4 rano też troszkę męczyło), i wtedy od godz 15.00 byłabym sama w całym budynku, więc sama kierowniczka zasugerowała, żebym wzięła zwolnienie, bo nie chciałaby sytuacji, że zasłabnę czy coś, a ktoś mnie znajdzie po kilku godzinach lub następnego dnia. Ale trochę żałuję, bo dopóki chodziłam do pracy to jakoś to wszystko się kręciło. A teraz? W domu remont, więc wszędzie pył, gruz, Mąż zmienił pracę, zmieniły mu się godziny pracy, więc zamiast codziennie popoludniami remontować, robi to jakieś 2 dni w tyg bo wypadają mu jakieś wyjazdy itp. Wszystko się przedłuża. Ehhh.. ale zaczełam smęcić, a tak naprawdę powinnam być szczęśliwa, że siedzę sobie w domku i nic nie robie, no nie?:D

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Olis nie jesteś sama, mnie też dopiero teraz męczą wymioty :/ w pierwszym trymestrze tylko raz mi się zdążyło
    A myślałam, że to tylko ja jestem taka "nietypowa" jak to moja gin określiła:D

Cassie 65 lubi tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis sama wiem po sobie, że tak źle i tak nie dobrze ;p
    Do pracy też chodzić mi się nie chce ale pewno jakbym została w domu to wyglądałoby to podobnie jak u Ciebie ;p
    Najlepsza byłaby teraz praca np 1/2 etatu :D tak od 10-14 dla mnie idealne rozwiązanie :D

A z tą pracą w laboratoprium to faktycznie nie dziwię się, ze jednak jesteś już na zwolnieniu. Po co kusić los?
    Ja w biurze gnije 8h przed kompem więc jeszcze można przeżyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:02

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mi nie mówcie, że to macica sie stawia! Ja tez juz miałam tak kilka razy jak Najmłodsza. Najczęściej rano po tym jak przekrecam się z lewego boku na plecy, a bobo robi to z opóźnieniem, jakby był zaspany :) Takie wybrziszenie jest kilka minut a potem brzuch plaski jak placek. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aff769ceef87.jpg

Cassie 65, Najmłodsza_staraczka, llallka, sisi, Another, Lexi150 lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) Kciuki już zaciśnięte za dzisiejsze wizyty- czekam na wieści :)
    Już chyba wszystkie odczuwacie jakieś mniejsze lub większe ruchy a u mnie nadal nic :(
    Uzbrajam się w cierpliwość, ale to nie jest proste. Za to brzuchola w końcu mi porządnie wywaliło :) Waga też bez wątpienia wykazuje tendencje wzrostowe... Teoretycznie wróciłam do wagi sprzed ciąży, co nie zmienia faktu, że ostatni tydzień zafundował mi kolejne pół kilo. A aktualnie prezentuję się tak :
    afa0de62afb2adb0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:12

nick nieaktualny, Asiulka83, Najmłodsza_staraczka, Kfoka, Rudzielec :), basia_en, sisi, Another, Lovi89, Lexi150 lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! ;)
    Trzymam kciuki i czekam na informacje z wizyt.

Ja tam nic nie czuje..
    Albo mylę ze wzdęciami :)
    Lalka super brzuszek! Taka laska z Ciebie zgrabna ze ja nie wiem, powinnam Cie zablokować :D

wczoraj małżon grał mecz, siedziałam na trybunach i czytałam książkę, tak sie zmęczyłam ze o 20 juz spałam haha...

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że na wadze coś lekko ponad 4 kg a tu już 5! Masakra :/
    Ja pracowałam po 5h ale przez bóle i twardnienie siedzę teraz w domu. Lalka piękny brzusio :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- tak stanęłam, żeby chudziej wyglądać :P Swoją drogą z Ciebie to akurat pączek :P :P :P

Samsaramsa- a Ty odczuwasz te swoje 5 kilo? Bo ja mam wrażenie, że u mnie centymetry lecą tylko w pasie, a normalnie jak tyłam to pierwsze gdzie było widać to na twarzy- zawsze zamieniałam się w takiego chomika na sterydach ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ubraniach nic nie widać, jedynie koszulki zrobiły się za krótkie bo brzuszek trochę już wystaje a na buzi to pyza się zrobiłam

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja się witam w tym ponurym dniu, od rana u mnie pada deszcz i brak chęci na cokolwiek.
    Właśnie zaczęłam 19 tydzień, zaraz już połowa ciąży!
    Ja wizytuję jutro, już się nie mogę doczekać, bo miesiąc przerwy to jednak strasznie długo, no i mam nadzieję że w końcu poznam płeć :)
    Maluszek od kilku dni szaleje w brzuchu na całego, czuję go już dość wyraźnie, nie da się już tego pomylić z jelitami! :) <3

Cassie 65, llallka, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) z kawusia :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka, jaki zgrabny ten brzuszek!
    Ja jak zobaczyłam +4kg to prawie z wagi spadłam, bo nie wiem gdzie te kilogramy się zmagazynowały :D

20.08.2017 <3
  • ×aska× Znajoma

Wysłany: 6 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja dzis odebrałam wyniki testu harmony i jestem mega szczęśliwa zdrowa dziewczynka. Teraz już tylko niech sobie rośnie. I wreszcie mogę zacząć kupować :)

llallka, olis87, Samsaramsa, Andzia1985, Cassie 65, awangarda, Kfoka, sisi, basia_en, Another, Margaret.Se, Lexi150, nick nieaktualny, neme lubią tę wiadomość

m3sxs65gcaykmh95.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24dde6a08fcf4427med.jpg

Samsaramsa, Najmłodsza_staraczka, llallka, olis87, Kfoka, sisi, basia_en, Another, Margaret.Se, Lovi89, Lexi150, neme, Rudzielec :) lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska! BRAWO i SUPER GRATULACJE! ja czekam na wynik z amnio. Planowo do przyszłego czwartku jeszcze ;/

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, maluch waży 119g, otwierał buźkę, machał łapkami, wszystko ładnie prezentował oprócz płci! Lekarka pokazała mi ten wyrostek czy jak on się nazywa i stwierdziła, że jak jest pod kątem 90 stopni to chłopak, jak bardziej płasko to dziewczynka, a u malucha było gdzieś tak pomiędzy czyli 45 stopni i na dwoje babka wróżyła. Czyli wiem, że nic nie wiem, waga od ostatniej wizyty spadła, ale wtedy ważyli mnie wieczorem. Ciśnienie mam niskie 100/60, mogę kawkę wypić. Następna wizyta 4 kwietnia, dzień przed moimi urodzinami więc może będę miała prezent :) Na ruchy jeszcze za wcześnie, za miesiąc mogę już czuć, a i to niekoniecznie. A połówkowe gdzieś w 21-22 tygodniu. Więc jeszcze na kolejnej wizycie.

Co do suwaczka, to nie wiem co się dzieje, wg miesiączki jest 14 + 4 i tak dziś usg pokazało. Czasami korzystam z forum na kompie czasami na telefonie może tu jest problem.

aska gratuluję zdrowej córy!

Lalka ale z ciebie sexy mamuśka :)

All4love, basia_en, Another, sisi, Cassie 65, olis87, llallka, Lovi89, Lexi150, Margaret.Se, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka zmień suwaczek na inną stronę. Te nasze się nigdy nie zacinają :-) a co do płci to wiesz. My wiemy ,ale to się zmienia więc ja się nie razie do siusiaka nie przywiazalam :-) ale też nie będę płakać. Ubranka mam na razie w wielkości błękitne białe ,niebieskie :-) ja tam nie uważam że takie tylko dla chlopaka

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • basia_en Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka czyli nie tylko ja nie znam jeszcze płci :)

Awangarda, ale masz ładny, zgrabny brzuszek.

All4love ja też już prawie 4 kg na plusie, czuję się jak słonica :)

ckai9jcgup6f7q7j.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nadal czekam ta te świetne wybrzuszenia ale u mnie chyba za dużo tłuszczyku ;)

Awangarda, Lallka piekne brzuszki :)

Aska gratuluję z drowej córuni!

Powodzenia na wizytach.

No i ja i mój brzuchol:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7d1cdd742e.jpg

basia_en, olis87, Another, awangarda, llallka, Lovi89, Margaret.Se, Lexi150, Asiulka83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, kalafior zaczyna mnie przerażać... Wszystko przeczytałam i kompletnie zapomniałam komu co miałam odpisać, a nie chce mi sie czytać drugi raz żeby odnieść się do konkretów. Z resztą w poniedziałki tu jak na bazarze. w sobotę i niedzielę wszystkie grzecznie się tulą do chłopów, a w poniedziałek tylko pójdą oni do pracy, a sierpnióweczki na forum i POST ZA POSTEM :D
    U mnie miało padać, a świeci słońce. Zaraz idę obejrzeć ten bujaczek i będę go niosła przez całe miasto jak kupię, bo idę spacerkiem :)

Piękne macie brzuszki <3
    Pestka super, że wszystko ok. Zazwyczaj tak długo chowają się dziewczynki :)

U mnie już 19 tc a też nie dam sobie głowy uciąć, że te czasem odczuwane bulgoty to dziecko, a nie jelita :|

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ