Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie 65 wrote:O jacieeee mega współczuje..ja tak się cieszę, że to juz mam za sobą i tak bardzo nie chce w trzeci trymestr wchodzić, żeby przypadkiem nie wróciło.
Ale fakt, że jesteś już na L4 pewno tez robi swoje..Dlatego się nie poddałam jednak i chodze nadal do pracy. Chodź wszyscy mi mówią, że głupia jestem skoro L4 mam 100% płatne. Mają racje ;p
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Samsaramsa wrote:Olis nie jesteś sama, mnie też dopiero teraz męczą wymioty
w pierwszym trymestrze tylko raz mi się zdążyło
Cassie 65 lubi tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Olis sama wiem po sobie, że tak źle i tak nie dobrze ;p
Do pracy też chodzić mi się nie chce ale pewno jakbym została w domu to wyglądałoby to podobnie jak u Ciebie ;p
Najlepsza byłaby teraz praca np 1/2 etatutak od 10-14 dla mnie idealne rozwiązanie
A z tą pracą w laboratoprium to faktycznie nie dziwię się, ze jednak jesteś już na zwolnieniu. Po co kusić los?
Ja w biurze gnije 8h przed kompem więc jeszcze można przeżycWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:02
-
Nawet mi nie mówcie, że to macica sie stawia! Ja tez juz miałam tak kilka razy jak Najmłodsza. Najczęściej rano po tym jak przekrecam się z lewego boku na plecy, a bobo robi to z opóźnieniem, jakby był zaspany
Takie wybrziszenie jest kilka minut a potem brzuch plaski jak placek. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aff769ceef87.jpg
Cassie 65, Najmłodsza_staraczka, llallka, sisi, Another, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta
Kciuki już zaciśnięte za dzisiejsze wizyty- czekam na wieści
Już chyba wszystkie odczuwacie jakieś mniejsze lub większe ruchy a u mnie nadal nic
Uzbrajam się w cierpliwość, ale to nie jest proste. Za to brzuchola w końcu mi porządnie wywaliłoWaga też bez wątpienia wykazuje tendencje wzrostowe... Teoretycznie wróciłam do wagi sprzed ciąży, co nie zmienia faktu, że ostatni tydzień zafundował mi kolejne pół kilo. A aktualnie prezentuję się tak :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:12
ss25, Asiulka83, Najmłodsza_staraczka, Kfoka, Rudzielec :), basia_en, sisi, Another, Lovi89, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!
Trzymam kciuki i czekam na informacje z wizyt.
Ja tam nic nie czuje..
Albo mylę ze wzdęciami
Lalka super brzuszek! Taka laska z Ciebie zgrabna ze ja nie wiem, powinnam Cie zablokować
wczoraj małżon grał mecz, siedziałam na trybunach i czytałam książkę, tak sie zmęczyłam ze o 20 juz spałam haha... -
Sylwia- tak stanęłam, żeby chudziej wyglądać
Swoją drogą z Ciebie to akurat pączek
Samsaramsa- a Ty odczuwasz te swoje 5 kilo? Bo ja mam wrażenie, że u mnie centymetry lecą tylko w pasie, a normalnie jak tyłam to pierwsze gdzie było widać to na twarzy- zawsze zamieniałam się w takiego chomika na sterydach -
Cześć dziewczyny! I ja się witam w tym ponurym dniu, od rana u mnie pada deszcz i brak chęci na cokolwiek.
Właśnie zaczęłam 19 tydzień, zaraz już połowa ciąży!
Ja wizytuję jutro, już się nie mogę doczekać, bo miesiąc przerwy to jednak strasznie długo, no i mam nadzieję że w końcu poznam płeć
Maluszek od kilku dni szaleje w brzuchu na całego, czuję go już dość wyraźnie, nie da się już tego pomylić z jelitami!Cassie 65, llallka, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Ja dzis odebrałam wyniki testu harmony i jestem mega szczęśliwa zdrowa dziewczynka. Teraz już tylko niech sobie rośnie. I wreszcie mogę zacząć kupować
llallka, olis87, Samsaramsa, Andzia1985, Cassie 65, awangarda, Kfoka, sisi, basia_en, Another, Margaret.Se, Lexi150, MówmiAgatka, neme lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, maluch waży 119g, otwierał buźkę, machał łapkami, wszystko ładnie prezentował oprócz płci! Lekarka pokazała mi ten wyrostek czy jak on się nazywa i stwierdziła, że jak jest pod kątem 90 stopni to chłopak, jak bardziej płasko to dziewczynka, a u malucha było gdzieś tak pomiędzy czyli 45 stopni i na dwoje babka wróżyła. Czyli wiem, że nic nie wiem, waga od ostatniej wizyty spadła, ale wtedy ważyli mnie wieczorem. Ciśnienie mam niskie 100/60, mogę kawkę wypić. Następna wizyta 4 kwietnia, dzień przed moimi urodzinami więc może będę miała prezent
Na ruchy jeszcze za wcześnie, za miesiąc mogę już czuć, a i to niekoniecznie. A połówkowe gdzieś w 21-22 tygodniu. Więc jeszcze na kolejnej wizycie.
Co do suwaczka, to nie wiem co się dzieje, wg miesiączki jest 14 + 4 i tak dziś usg pokazało. Czasami korzystam z forum na kompie czasami na telefonie może tu jest problem.
aska gratuluję zdrowej córy!
Lalka ale z ciebie sexy mamuśkaAll4love, basia_en, Another, sisi, Cassie 65, olis87, llallka, Lovi89, Lexi150, Margaret.Se, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
-
Pestka zmień suwaczek na inną stronę. Te nasze się nigdy nie zacinają
a co do płci to wiesz. My wiemy ,ale to się zmienia więc ja się nie razie do siusiaka nie przywiazalam
ale też nie będę płakać. Ubranka mam na razie w wielkości błękitne białe ,niebieskie
ja tam nie uważam że takie tylko dla chlopaka
synuś
Dwa aniołki * -
Cześć dziewczyny
Nadal czekam ta te świetne wybrzuszenia ale u mnie chyba za dużo tłuszczyku
Awangarda, Lallka piekne brzuszki
Aska gratuluję z drowej córuni!
Powodzenia na wizytach.
No i ja i mój brzuchol:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7d1cdd742e.jpgbasia_en, olis87, Another, awangarda, llallka, Lovi89, Margaret.Se, Lexi150, Asiulka83, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Boże, kalafior zaczyna mnie przerażać... Wszystko przeczytałam i kompletnie zapomniałam komu co miałam odpisać, a nie chce mi sie czytać drugi raz żeby odnieść się do konkretów. Z resztą w poniedziałki tu jak na bazarze. w sobotę i niedzielę wszystkie grzecznie się tulą do chłopów, a w poniedziałek tylko pójdą oni do pracy, a sierpnióweczki na forum i POST ZA POSTEM
U mnie miało padać, a świeci słońce. Zaraz idę obejrzeć ten bujaczek i będę go niosła przez całe miasto jak kupię, bo idę spacerkiem
Piękne macie brzuszki
Pestka super, że wszystko ok. Zazwyczaj tak długo chowają się dziewczynki
U mnie już 19 tc a też nie dam sobie głowy uciąć, że te czasem odczuwane bulgoty to dziecko, a nie jelita"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."