Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Owoce morza mozna ale usmażone/ugotowane. Chodzi o to ze surowymi łatwo sie struc dlatego nie polecaja. Krewetki smazone można śmiało wcinac
chyba tez kupię. Nabrałam ochoty
Ja dzis prasowalam a dziadkowie zabrali Młodego na spacer więc miałam luz.Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
A na warsztaty warto pójść. I zglaszajcie sie do aktywnego udziału bo mozna fajne nagrody wygrać a oprócz tego każdy dostaje jakis darmowy gadżet.
Szukajcie tez warsztatów "bezpieczny Maluch". Fajne wyklady nt. fotelików, pierwszej pomocy. I naprawdę ciekawe i przydatne informacje. Zazwyczaj zapewniona jest tylki woda a warsztaty trwaja ok 2-3 godzin dlatego zabierajcie cos do przekaszenia. -
pestka1 wrote:Lalka widziałam dzis rzeczy na tej stronie i kilka naprawdę wpadło mi w oko i sie zastanawiam jak z jakością. Ktoś jutro wizytuje czy tylko ja?
Zerknęłam na opinie tego sklepu http://www.opineo.pl/opinie/pieknamama-pl . Wygląda to nie najgorzej. Jeśli nic mnie nie zwali z nóg w sklepach stacjonarnych, to chyba się skuszę... -
Dziewczyny, kiedyś wrzucałam takie zdjęcie ciesząc się, że dzidzia się wypięła :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a3bbba8fb92.jpg
Miałam tak dzisiaj 2 razy, jakby robi się taka gulka, a po chwili znika. Nie jest to bolesne, bardziej jak taki skurcz, ale łaskooczący, nie umiem tego opisać..
I zaczęłam się właśnie zastanawiać, czy to nie jest czasem stawianie się macicy ? Może to się dziać tak po jednej stronie ( tam też jest dziecko) czy jak się stawia, to stawia się cała?Asiulka83, Rudzielec :), sisi lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
To mnie uspokoiłyście
Muszę zacząć najpierw tu pisać, a potem czytać internety, bo oszaleje wreszcie
Samsaramsa u mnie trzyma się twardo lewej strony.. w sumie po prawej chyba nigdy nic nie czułam, ani nie łapałam serduszka. Jak coś czuje, to jest z lewej strony, a jak jest cisza to pod pępkiem (według detektora)... o ile to możliwe02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Oj u nas sie duzo dzieje ostatnio ze nie mam kiedy pisac, ale zagladam. I pochwale sie na szybko ze chyba dzisiaj w koncu poczulam babelki pod pepkiem, takie nawet mocniejsze, jakby sie dzidzus nozkami odbijal od mojego brzucha jak w basenie sie robi nawrotke w wodzie
W koncu i ja sie doczekalam. Jednak te ruchy to sprawa bardzo indywidualna, u mnie dzisiaj 18+2, wedlug usg dzidzus jeszcze starszy o 5 dni, jestem szczupla, druga ciaza i dopiero dzisiaj pierwszy raz mi sie wydaje ze to bylo to.
Fajna sa stronka z sukienkami! Chyba cos zamowie, tesciowa ma przyjechac w kwietniu to mi przywiezie
Buziaki dla wszystkich brzuchatek!sisi lubi tę wiadomość
-
Witam,zostaly mi po ciąży dwa pelne opakowania i 5 zastrzykow clecaxne 40, wazne do 2018 roku. Zainteresowane prosze o kontakt na maila [email protected]Marla
-
Witam Was
Ja dziś spałam jak dzieckoale pospałabym jeszcze
hehe
teraz dwa dni wolnego i zaś do pracvypoleże sobie te dwa dni hehe
Najmłodsza też tak mam i panikowałam już.. myślałam, że to własnie macica się już stawia
Anielle no to ja czekam dalej na te ruchy i kopniaki, dziś zaczęłam 18 tc więc moze niebawem coś konkretnego bo na razie to bardzo sporadycznie coś poczuwamNajmłodsza_staraczka, sisi, Anielle lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Awangarda ja poczułam wczoraj takiego fikołkaCo prawda bez kopniaków jeszcze, ale miałam wrażenie, jakby coś mi się w brzuchu tak właśnie przekręciło
Gaudaaa cieszę się, że nie jestem z tym samaNasze dzieci po prostu nie bawią się w jakieś "bąbelki" i pełną parą wypychają się na zewnątrz
Ogólnie czułam Janka wczoraj przez pół dniaZobaczymy, jak będzie dzisiaj.. bo jak na razie cisza
Waga nadal stoi w miejscu jak zaklęta. Ciekawa jestem, kiedy ruszy.
Nakupiłam wczoraj rzeczy na allegro i czuje się biedna..
A teraz uciekam zrobić jakieś śniadanko i siadam do książek. Mam jutro kolokwium, a że jestem na idnywidualnych i nie chodzę na zajęcia... nie mam pojęcia co się dzieje , haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 08:30
Gaduaaa lubi tę wiadomość
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Hej dziewczyny! Ja już z pracy nadaje
Nie wiem o co chodzi z tą stawiającą się macicą? Ale też się zastanawiam czy chce wiedzieć? Bo już mnie prześladuje myśl, że łożysko mi się do 22tc nie podniesie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 08:34
-
Cassie spokojnie
Ja też mam nisko łożysko, przez co między innymi od prawie miesiąca jestem przykuta do łóżka ..
tylko, że u mnie te niskie partie zaczęły się odklejać i było krwawienie. Ginekolog mi mówił, że w 90% przypadków łożysko się podnosi .. więc trzeba być dobrej myśli
Cassie 65 lubi tę wiadomość
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najłodsza dziękuje no wiem to właśnie. Tym bardziej, że jesteśmy młode i z tego co wyczyłam chyba nie mamy przesłanek, żeby było inaczej
Dlatego nie panikuje ale czasem jak mi się przypomni to lęk mnie ogarnie.