Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Samsa wspolczuje mdlosci i wymiotow - a mowia, ze II trymestr to najpiekniejszy czas ciazy. Ja z kolei jakos od wczoraj strasznie sie mecze. Wejscie po schodach (jedno pietro) i juz lapie zadyszke.
    Ja tez wczoraj wizytowalam, wszystko super, Maluszek moja ma juz 13,5 cm i wazy 200gram. Powiedzialam doktorowi o tym twardszym brzuchu, zbadal mnie dokladnie, szyjka dluga i zamknieta. Nadal mam brac luteine, a na nastpenej wizycie 3 kwietnia zbadamy szyjke dopochwowo i bedzie doktorek decydowal, czy cos z luteina zmieniamy. I nasal syn, doktor powiedzial, ze juz na 100% to sie nie zmieni.
    Ostatnio przegladalam ubranka, ktore siostra mi dala i mam troche tych na 56, wiec stwierdzilam, ze jak juz bede kupowala to od 62.

All4love, Margaret.Se, Lexi150, sisi, Lovi89 lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam Was dołowac bo to zdjęcie było przed kolacja :D jak to dobrze że żadna nie zwróciła uwagi na 2 naleśniki opierajace się na tym brzuchu huehue :P

U nas dziś pogoda deszczowa więc kisimy zwłoki w domu-musze znaleźć młodemu zajęcie bo ja robie porządki wiosenne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 08:56

szarlo lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miłego dnia! Najmłodsza trzymamy kciuki!! Dziewczyny też wam się śnią takie pierdoły odkąd jesteście w ciąży? Mi się zawsze dużo śniło ale teraz w ciągu nocy to potrafię mieć chyba z 10 snów a często są złe i źle się w nich dzieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 09:00

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, współczuję wymiotów :(
    mnie męczą mdłości, ale wieczorem. Mam jeden sprawdzony sposób jak z nimi sobie radzić - idę spać :)

Andzia, gratuluję wizyty :) ile razy dziennie bierzesz luteinę?

Najmłodsza, trzymamy kciuki!

20.08.2017 <3
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love od poczatku ciazy biore 3 razy dziennie i jak narazie nic doktor nie zmienil.
    Musze dzisiaj zadzwonic i umowic sie na polowkowe.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki.
    Kama super brzuchol, młode przynajmniej ma miejsce, bo u mnie to czasem mam wrażenie że się musi strasznie gnieść, chociaż brzucha już mam, o dziwo większego niż przy pierwszym w takim samym momencie.

Cassie mi się śni masa dziwnych rzeczy i jak z reguły nie miałam pamięci do snów, tak teraz każdy sen niemal pamiętam. Mój cały czas mi powtarza, że się zastanawia skąd ja biorę takie porąbane pomysły na sny :P

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    All4love od poczatku ciazy biore 3 razy dziennie i jak narazie nic doktor nie zmienil.
    Musze dzisiaj zadzwonic i umowic sie na polowkowe.

Dużo, ale chyba lepiej więcej niż za mało...

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mi ostatnio śni się dużo rzeczy codziennych, np. że wkładałam jakiś makaron do szafki, albo mole latają w kuchni. Są mega realne, wszystko jest tak samo jak w rzeczywistości! Potem idę na zakupy, kupuję wszystko na obiad, oprócz makaronu, bo przecież wkładałam ostatnio do szafki... Okazuje się oczywiście, że nie mam i musi minąć dobra chwila zanim skojarzę, że to był sen :|
    Dzisiaj mi się śniło, że stary dmuchnął mi dymem z papierosa w twarz i potem chciał dać buzi przed wyjściem do pracy taki śmierdzący papierochem, ale pogoniłam go i wyszedł bez buziaka. Obudziłam się 15 minut później, słyszę, że coś się dzieje w kuchni to ja jak debil się skradam przy ścianie i wyskakuję do kuchni co tam się dzieje, a stary sobie siedzi i pije kawę. Mało brakowało na zawał oboje byśmy zeszli, bo ja nie wiedziałam kto tam jest (bo przecież w śnie już wyszedł do pracy!), a on, że się obudziłam i wyskoczę z zaskoczenia... Paranoja jakaś...

Obudziłam się o 6, zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i idę spać znów. Pogoda tragiczna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 09:28

olis87, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny tez mam porabane, dzisiaj śniło mi się że chciałoby mi się siku i jak się napielam to wypadło dziecko, próbowałam je spowrotem wsadzić :/ masakryczny sen. Widziałam na dłoni dzieciątko :/ Nie chce takich snów :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w snach gonił już dwa razy jakiś psychopata. Czułam się jak Kevin sam w domu.
    A co do brzucha, wczoraj wychodząc do roboty, nie miałam jeszcze jakiegoś wielkiego bebzola, nawet się małża zapytałam czy nic mi nie odstaje za bardzo, bo chciałam wcisnąć się w nieciążową bluzkę, on że nie, nie widać. Kilka godzin później miałam już przed sobą nawet sporą piłkę... Stary wieczorem był w szoku :D
    W ogóle śmieszą mnie reakcje ludzi, którzy widzą wczesny ciążowy brzuch, który na dobrą sprawę przypomina trochę tłuszczową oponę. Widzę te pytania w głowie... "czy ona jest takim pasztetem, czy to ciąża? Hmm..."

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhmm...
    Mi się wczoraj śniło małe dziecko, które stało w kolejce do krawca, żeby zacerował jej skarpetki. Krawiec ją olał i poszedł do domu.
    Obudziłam się i ryczałam 10 minut jakie to życie niesprawiedliwe O.o

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi też się śniło dziś już ze urodziłam bobasa ale zamiast ja z nim leżeć to moja mama z nim siedziała na oddziale a ja poszłam se juz łazic i miałam wyrzuty sumienia, że z NIĄ (bo we śnie była to dziewczynka) nie siedzę i teraz mi jest strasz nie przykro ale w końcu do niej wróciłam po 2dniach.niby miałam ważne rzeczy do załatwienia heh.. A później że taki znajomy się powiesił. BOŻE...

0S32p2.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, gratuluję :)

Andzia1985 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie kiedyś miałam podobny sen do Twojego, tylko moim dzieckiem zajmowali się tesciowie z mimika rodzicami i nawet nadało imię. My z mężem wróciliśmy dopiero po kilku tygodniach jak nas sumie ruszyło. Pamietam że taka zła byłam na siebie po tym śnie ze taka nieodpowiedzialna

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love ja mam takie duze dawki luteiny poniewaz moja ciaza jest z ivf, a dokladnie z cyklu sztucznego, wiec moj organizm sam w ogole nie wytwarzal progesteronu.
    Dziewczyny od wczoraj mam uczucie ciezszego oddychania, takich jakby dusznosci, ma moze ktoras podobnie? Czytam w necie, ze to normalne...
    Cherry wpiszesz mi wizyte na 3 kwietnia na 19? :-)

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia normalne :) też tak mam

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem dziwne sny. Ostatnio mi się śniło, że dostałam krwotoku i pojechałam do lekarza, a on, że to nie z macicy :o

Andzia ja mam tak czasami.

• awangarda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja też mam dziwne sny,ale najczęściej śni mi się mój były,że zaczyna się starać i znowu jesteśmy razem i jest cudownie :-)
    Muszę dziś po szpitalach pojeździć odebrać kopię wypisów że szpitala bo pogubilam,na pocztę i gdzies sobie pojechać żeby było mi miło :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samasa też właśnie jestem zła. Jakoś nie mogę dojść do siebie dziś po tych snach

0S32p2.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Główka znowu boli :/ Chyba muszę sobie zafundować zakupoterapię - to zawsze na mnie zbawiennie działa ;) Z rańca poleciałam w końcu na badania- mocz / krew i jestem o 200zł lżejsza- takich zakupów nie lubię.

Kalafior zamiast mózgu nadal działa- wczoraj jak se robiłam zastrzyk z heparyny to coś mnie "rozproszyło" i przy zamykaniu strzykawki wbiłam sobie igłę w palec. Cały opuszek mam czarno- fioletowy- taki ze mnie geniusz!

A tak z innej beczki- nie potrzebuje któraś z Was Luteiuny podjęzykowej (50). Mam 3 nieodpieczętowane opakowania z długą datą ważności- odstąpię za free - jakby co to info na priv.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ