Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, będziecie się zapisywać do przyszpitalnej szkoły rodzenia? Te, które chodziły - warto?
A ja już czuję Młodziaka, wierci się, czasami kopnie. Choć zamiast określać to uczucie jako KOPNIAKI, wolałabym LEKKIE PUKANIE, bo bardziej odzwierciedla to, co się czuje. Mój ostatnio położył wieczorem rękę na moim brzuchu, bo czułam, że Młody się wierci i też poczuł, a jego reakcja, to "WWWWOOOOOOOOWWWWWW POCZUŁEM POCZUŁEM"
Dzisiaj byłam po przedłużenie L4, 10.03 mam połówkowe. Nie było USG, ale słuchałam serduszka. +3kg od początku ciąży. Troszkę waga zwolniła.Brzuszek rośnie i już jest zauważalny. Jak chodzę w rozpiętym płaszczu to ludzie zwracają uwagę na brzuch, więc albo myślą "o, w ciąży" albo "ojajebe się nażarła"
Another, sisi, ss25 lubią tę wiadomość
-
Kira u mnie w pracy jest podobnie z tym brzuchem, rodzice ze mną rozmawiają niby patrzą w oczy ale co chwile wzrok opuszcza sie na dół jeszcze nikt mnie wprost nie zapytał, bo pewnie nie sa pewni czy tak przytyłam czy ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 20:36
-
pestka1 wrote:Kira u mnie w pracy jest podobnie z tym brzuchem, rodzice ze mną rozmawiają niby patrzą w oczy ale co chwile wzrok opuszcza sie na dół jeszcze nikt mnie wprost nie zapytał, bo pewnie nie sa pewni czy tak przytyłam czy ciąża
Pestka to nie mówiłaś w pracy jeszcze nikomu? -
Wróciłam z zakupow
KUPIŁAM ŁÓŻECZKO!Piękne, białe, pasujące nam do sypialni.
Załapałam się też na promocje w smyku, więc kupiłam przewijak (za 40 zł) i komplet dwóch cienkich kocyków (za 25 zł!!)
Najlepszy zakup zrobił jednak mój Mąż, bo kupił taką koszulkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87f355d5d3ed.jpg
Stwierdził, że jak będzie córka to on nie widzi problemu w tym, żeby chodziła w Batmanie
Lexi150, sisi, Cassie 65, K_A_M_A, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Kama śliczna fotka
Kira ja nie chodziłam, bo od 24 tc miałam ryzyko przedwczesnego porodu, podtrzymanie , szpitale i skurcze ale teraz mam zamiar iść, oczywiście w szpitalu, w którym będę rodzicWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 20:53
K_A_M_A lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:All4love gratuluję, pochwal się
my jedziemy w piątek do Ikei i kupujemy między innymi łóżeczko
Chciałabym, ale na stronie sklepu nie widzę, w internecie szukam, jak znajdę to wrzucę
Dzisiaj odkryłam, że najbezpieczniejsze łóżeczka są nie tylko z okrągłymi szczebelkami, ale też z zaokrągloną barierką. Jakby kiedyś miało brodą przywalić, albo coś to nie ma kantów i mniej boli20.08.2017 -
All4love ja bym totalnie ubrała córkę w taka koszulkę, piąteczka dla męża za dobry gust
ja raczej nie z tych mam co bardzo lubią róż, chociaz pewnie i takie elementy garderoby by sie znalazły u mojej potencjalnej córki
Ja do szkoły rodzenia chodziłam, co prawda w Irlandii ale polecam, zajecia były ciekawe i różnorodne. Teraz z racji braku czasu i najbliższego szpitala ginekologiczno-położniczego położonego 30km od mojego domu, to raczej spasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 21:07
-
Tak to wygląda dzisiaj ( dwa razy) :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/583f8a96ef4b.jpg
A ja nie wiem czy mogę się cieszyć, że młody, czy mam martwić, że macica się stawia
All4love koszulka kozak !!!
Kama gratuluję udanej wizyty !
Cherry Julka już zdrowa ? Bo nie doczytałam chyba..K_A_M_A, llallka, sisi, Another, ss25 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
najmłodsza zdjęcie mega! Chyba muszę się swojemu baczniej przyglądać i mieć telefon pod ręką
pestka Maż się cieszy z piątki, którą mu przybiłaś
I jak mi przyniósł tą koszulkę to umarłam ze śmiechu, bo miałam wizję córki latającej w sukienkach i tiulach, a nie czarnej koszulce (mimo, że moja szafa to 80% czarnych t-shirtów)
No ale oswajam się z tą wizją i nie jest taka złaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 21:21
20.08.2017