Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle jak my sie dostaniemy w koncu na fejsa to bedziemy sto lat za murzynami, a dziewczyny zaczną wrzucać fotki z dziecmi ;)

Czerwona sukienkę pamietam chyba Sylwia ja pokazywała.

Z tym płaczem to cos jest, ja sie wczoraj w pracy rozpłakałam ze złości, bo kod mogłam uruchomić drukarki ;)

Dziewczyny czy tez tak macie czasami, ze boli Was brzuch jakby ze wzdęcia? Bo ja sama nie wiem co mi wczoraj było, niby to nie bol okresowy, nie skurcze a miałam wrazenie, ze brzuch jak balon, dopiero po kilku gazach ze tak to ujmę ;) mi troche ulżyło. Juz miałam brać nospe, ale przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:18

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka oj tak... ja tak mam. Ja miałam dodatkowo takie bóle w kroczu, myślałam że to szyjka a tu ginka mi uświadomiła, że cierpię na ból dupy i to dosłownie :P To są jelita. Trzeba dużo pić i żreć ślwki suszone
    Faktycznie cisza tutaj nastała, ja też chcę na fejsa... :P Dziewczyny w Polsce też słonecznie, aż otworzyłam okno w mieszkaniu

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no wlasnie ja jak Pestka czekam grzecznie az mnie Gaduaaa doda ;) Ale ja tutaj jakos lubie pisac, przyzwyczailam sie. No i zwasze ktos nowy moze dolaczyc.

A ja wczoraj cale popoludnie mialam takie uczucie! Takiej dziwnej pelnosci, ucisku, nie wiem jak to nazwac. Tak jakby dziecku tam bylo ciasno i sie wypychalo, dziwne takie. Nie bylo to zbyt komfortowe. Jutro mam wizyte u poloznej to sie zapytam. W sumie troche mam problemy z trawieniem ostatnio, moze to od tego...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Agroszek Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pełen talerz łazanek ;-) pyszne, tak długo za mną chodziły....

moniadi lubi tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja tak mam! W poniedziałek prawie cały dzień dziwne bóle a wieczorami i nad ranem wlasnie takie jakby wzdeciowe. Jak nie zjem kolacji to jest ok :)
    O łazanki! Nie jadłam ze sto lat ale mi smaka narobiłas

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie to samo, bardzo często mam takie odczucia.

kurkaSkiters, na serio gin tak Ci powiedziała o tych bólach w kroku? Też mi dokuczają, ale myślałam, że to może jakieś ścięgna w środku się rozciągają albo co...
    Kurcze, zdecydowanie piję zbyt mało wody. A Wy dziewczyny ile jej pijecie w ciągu dnia?

Anielle, jak dowiesz się czegoś od położnej, to daj znać, sama jestem ciekawa :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije bardzo duzo, minimum 2litry :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz kurczę... To ja w takim razie mam spore braki. Jakoś zimą nie wchodzi mi woda, za to litrami mogłabym pić herbatki...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi, serio, żaden ból pochwy, tylko ból odbytu. Jeszcze powiedziała, że miała jedną pacjentkę, która nie robiła kupy od tygodnia, to ta się dopiero jej zwijała.
    Ja piję tak 1,5 litra, więcej nie daję rady

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters, dzięki za odpowiedź. Ja akurat z samym wypróżnianiem nie mam problemów, ale to krocze mi czasem dokucza.
    Chyba mam nowe postanowienie wielkopostne :) -pić więcej wody :D

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije po 2 czasmi nawet 3 litry płynów, głównie wody a i tak jelita pracuj jakby se strajk włoski urządziły :/

moniadi lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie nie wiem dokładnie ale pije sporo i załatwiam sie codziennie po prostu chyba za późno zjadłam kolacje.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami też jakieś produkty szkodzą i spowalniają trawienie albo powodują wzdęcia. Ja mam kilka produktów, po których wiem, że na pewno będę miała problemy jelitowe.

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie, płeć nie potwierdzona nie chcial się maluch pokazac. Waga 170g długość 10cm. Serduszko 140u/min :) wszystko jest dobrze

Asiulka83, Margaret.Se, K_A_M_A, All4love, ss25, moniadi, llallka, Samsaramsa, sisi, Cherry_Blossom, Lexi150 lubią tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli wrote:
    Hej, ja po wizycie, płeć nie potwierdzona nie chcial się maluch pokazac. Waga 170g długość 10cm. Serduszko 140u/min :) wszystko jest dobrze
    Super!!! :)
    Kurczę moja mała w 15 tygodniu miała 10,2cm, chyba jest za duza...

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli, szkoda, że Maluszek jeszcze wstydliwy i nie chciał się pokazać. Ale najważniejsze, to że wszystko jest dobrze i prawidłowo się rozwija. I oby tak dalej, aż do sierpnia :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25, mój maluch w 15 tygodniu też miał już 10cm i gin nie mówiła, że jest za duży, czy coś. Myślę, że każde dziecko inaczej się rozwija i jedne szybciej rosną na początku, inne później nadrabiają. Nie ma reguły. Póki co, nie ma co się przejmować :)

ss25 lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest malutkie, ale lekarz mowi ze teraz to juz każde bedzie po swojemu rosnąć

ss25 lubi tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie!
    Maleństwo się zdrowo rozwija, ma 200 g i na zdjęciach ślicznie przebierało rączkami <3

Lekarz potwierdził córkę, także Cherry, możesz wpisać, wraz z wizytą na 5.04. :)
    Jestem przeszczęśliwa :)

Samsaramsa, sisi, llallka, Margaret.Se, Cherry_Blossom, Ruda Paskuda, moniadi, ss25, Lexi150, Andzia1985, Asiulka83 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juli gratuluję zdrowego bobaska :)

Co do bóli brzucha to też mam czasem takie wzdęciowe na wieczór jak się najem za późno plus od paru dni czuję co to rozciągające się wiązadła. Czasami tak mnie na sekundę zaboli, że aż się muszę zgiąć w pół, dodatkowo mam problemy z podnoszeniem się z pozycji leżącej, zawsze proszę męża o pomoc jak jest w pobliżu ;)

I wolę pisać tutaj na forum, wszystko takie przejrzyste, a na fb naciapane, ciężko się czyta, otwiera odpowiedzi do komentów i na bank połowa mi umyka. Także dziewczyny skrobnijcie czasem coś jeszcze tutaj plisssss :)

Samsaramsa, llallka, Another, Cassie 65 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ