Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu!! <3

All4love, moniadi, llallka, sisi, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All trzymam razem z mała! :*

All4love lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Hej laski któraś mi powie w koncu gdzie mam napisac i do kogo w sprawie grupy na fejsie? Cały czas poruszany ten temat linka nie ma. Gadue mam dodać do znajomych, ale chyba na forum tak? Weźcie dajcie znac, bo u mnie kisiel z mózgu sie zrobił ;)

Udało Ci sie juz? :)

• ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

chciałam się przywitać i dołączyć do forum. Wpadłam na nie niedawno, ale pomyślałam, ze zawsze jest czas na to by przyłączyć się do wspólnego oczekiwania.

Witam się więc jako oczekująca już od 18 tygodni i 5 dni mama:). Prawdopodobny termin porodu to 18.008.Pewnie mniej więcej będzie w tych okolicach, bo z USG prenat. wyszedł 17.08.

Nadal nie wiem kogo oczekujemy, bo maleństwo na ostatnim USG postanowiło jednak jeszcze potrzymać nas trochę w niepewności i tak się ułożyło, że tylko wróżenie z fusów pozostało:P

Najbliższe USG prenatalne mamy 10.04 i tam chyba już wszystko powinno być jasne.

moniadi lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ankieta :)

All4love powodzenia na wyzycie, dawaj zaraz znać po.

All4love lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie mogę dołączyć, bo Gadua nie zaakceptowała mojego zaproszenia na forum i przez to nie mogę wysłac jej wiadomości z namiarami, chyba nie chcecie mnie tam :( zalewam sie łzami

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Sylwia nie mogę dołączyć, bo Gadua nie zaakceptowała mojego zaproszenia na forum i przez to nie mogę wysłac jej wiadomości z namiarami, chyba nie chcecie mnie tam :( zalewam sie łzami

Chcemy bardzo! Gadua poszła do pracy, będzie później :)

Cześć Ankieta!

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka Gaduaaa do pracy poszła, wyślij mi na pw dane do fb to spróbuję coś wymodzic

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/906c0e2f784a.jpg

Cassie 65, Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta, Monia, witamy!

Matko jak mi dzisiaj dziwnie, rozplakalam sie na poczcie... No poprostu ciazowe nastroje mnie dopadly, wszystko jest nie tak... Dobrze ze dzisiaj wolne, corka zje obiadek i ide chyba razem z nia w kimono, moze mi potem bedzie lepiej. A niech mieszkanie niech dalej zarasta brudem, trudno!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, ale to tak bez powodu na tej poczcie smutno Ci się zrobiło? Jejku... ja jeszcze nie mam takich wahań nastroju i mam nadzieję, że mnie to jakoś ominie...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wahania straszne a do tego jestem strasznie nerwowa.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) prosze o trzymanie kciuków o 16mam wizyte, mam nadzieje ze nic nie uroslo i dalej jest kobitka;)

All4love, awangarda, sisi, K_A_M_A, moniadi lubią tę wiadomość

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mierzeniu, w domciu już. Zdjęcia zrobię dopiero po dopasowaniu, trochę za duży zapas mi zostawili na brzuch, nie sądzili że nie przytyję tak drastycznie :P. W piątek powinnam mieć już gotową suknię - a przynajmniej jest taka opcja. Idę ogarnąć chatę, spakować prezent dla koleżanki młodego - bo dzisiaj idzie dziecię na urodziny, więc pewnie przed wieczorem się nie pojawię. O ile w ogóle ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julii powodzenia na wizycie, kciuki &&&&

A u nas piękne słońce i chyba z 15 stopni, miałam chatę sprzątać ale mąż będzie jutro przedpokój cekolował więc sobie odpuszczę i wybiorę się na spacerek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 13:25

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi, no jakis tam powod mialam, ale zeby od razu plakac? Stalam w kolejce po polecony a przedemna byly tylko 2 osoby. Ale stalam 20 min bo obydwie mialy jakies problemy. Zrobilo mi sie duszno, slabo, zrobilam sie cala czerwona, jak juz wkoncu byla moja kolej to z wyrzutem powiedzialam pani ze chyba maja za malo personelu skoro sie tyle stoi i... zaczely mi lzy kapac. Zrozum czlowieku ciezarna ;) Pierwszy raz tak mialam.

Przespalam sie 1,5 godzinki, juz mi lepiej :)

Awangarda, to Ty kiedys wrzucalas taka piekna czerwona sukienke ciazowa? Znalazlam prawie identyczna za dyche, wczoraj mi przyszla poczta :):):)

Sisi, u nas wczoraj i przewczoraj taka pogoda byla :) Wiosna pelna para, juz nawet jakies drzewka kwitna slicznie na bialo-rozowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:53

sisi lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, to trzeba było wypiąć brzuszek do przodu i wepchnąć się w tą kolejkę :) jakby Ci się tak naprawdę słabo zrobiło i byś padła, to by dopiero ludzie się dziwili. Są sytuacje, że czasami nie da rady inaczej i trzeba dopomnieć się o swoje. Najważniejsze, że już lepiej się czujesz. Sen dobry na wszystko ;)
    PS. A takie tanie sukienki to gdzie wynajdujesz :)? Czas pomyśleć o wymianie garderoby, więc z chęcią bym skorzystała z jakichś podpowiedzi, gdzie i co warto kupić :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mieszkam w Polsce a znalazlam strone z ciuchami uzywanymi, wyprobowalam bo mi szkoda kasy na nowe ciazowe, wczoraj przyszlo i jestem w szoku bo wszystko wyglada jak nowe, pachnace, pieknie zapakowane, wiec sie obkupilam :)

Kurde wszystkie sie juz wynioslyscie na tego fejsbuka? Cisza tutaj dzisiaj wyjatkowa.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle to chodź na fb, to jest tajna grupa i nikt nie będzie widział że do niej należysz

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie zazdroszczę tak tanich i udanych zakupów :) Muszę chyba się porozglądać jak to u nas wygląda sytuacja z ubraniami ciążowymi.

Chyba rzeczywiście większość się przeniosła... Ja to mam szczęście, ledwo dołączyłam do forum, a już się kończy fun :(

zrz6p07wwctuqa9g.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ