Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie jutro będę pobierać krew do morfologii i mocz będę oddawać to może przy okazji tak profilaktycznie se strzele ta glumoze. A mógł by mi się wynik przez 2miesiacr tak bardzo zrywać że mogłabym mieć cukrzycę ciążowa?
-
Cherry_Blossom wrote:A czemu kazał? Coś nie teges?
Mam mały brzuch i silne mięśnie macicy. Podobno to normalne u szczupłych osób.
Mam po prostu dużo odpoczywać i dbać o siebie, żebym nie wylądowała w szpitalu, a mała za ten czas zrobił sobie tam miejsce.20.08.2017 -
Cherry_Blossom wrote:Anielle a braxton?
Ja dziś też mam bóle brzucha...
Kurcze ale tak non stop? No i w sumie miekko mi tam, nic sie nie napina...
Cassie, jesli planujesz jutro z rana glukoze to pamietaj ze 12 godzin przed pobraniem trzeba nei jesc zeby wynik byl wiarygodny. Wiec jesli jeszcze cos jesz albo zamierzasz to policz kiedy mozesz isc na pobranie. Ja wlasnie za pierwszym razem olalam to, tzn rano bylam napewno na czczo, ale kiedy ostatni posilek to nie wiem, i mi zle wyniki wyszly. Potem powtorzylam juz przestrzegajac dokladnie 12 godzin i juz bylo okej. A sie po tym pierwszym nakrecilam ze juz ze mnei cukrzyk. -
A widzisz Anielle! Dzięki za cynk! Czyli nici bo krew będę miała pobieraba jutro wieczorem pewno przez moją osobista pielegniarke hah!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 22:44
-
siemano
ja też wolę zostać tu na forum, niż iść na fb . wczoraj miałam wizytę , potwierdzone po raz trzeci, synek !
350 gram, serce 150 uderzeń, wszystko ok, jutro wchodzę w 21 tydz, następna wizyta połówkowe 11.04. lekarz mi powiedział że najlepiej zrobić połówkowe 22 -24 tc, teraz już widział w 80% to co chcaił zobaczyć, ale mówi że za mc zrobimy to połówkowe już tak na maxa i wszystko będzie dobrze widoczne.
apropo tego co pisałyście:
ja mam mutacje Pai stwierdzoną przez genetyka, a gin bez zapytania mi clexan wypisuje na ryczałt, płace za 30 zastrzyków około stówy.
biorę magnez ASPARGIN od około 2 mcy bo łapały mnie skurcze w kark, nogi itd i gin mi dlatego przepisał, od razu była ulga.
Lexi150, moniadi, llallka, Andzia1985, Margaret.Se, ss25, Asiulka83, Puldzia lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
A ja Wam Dziewczęta powiem ze w poprzedniej ciąży też miałam silne skurcze i niestety nospa doraźnie niewiele dawala. Teraz od jakichś 4-5tygodni biorę regularnie rano i wieczorem (choć czasami mi się wieczorkiem zapomni) i normalnie praktycznie nic nie czuję. Więc może to jakiś pomysł
All4love padlamhaha
Edit: witamy się w 20tc !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 07:10
awangarda, All4love, Margaret.Se, ss25, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Anielle wrote:Kurcze ale tak non stop? No i w sumie miekko mi tam, nic sie nie napina...
Cassie, jesli planujesz jutro z rana glukoze to pamietaj ze 12 godzin przed pobraniem trzeba nei jesc zeby wynik byl wiarygodny. Wiec jesli jeszcze cos jesz albo zamierzasz to policz kiedy mozesz isc na pobranie. Ja wlasnie za pierwszym razem olalam to, tzn rano bylam napewno na czczo, ale kiedy ostatni posilek to nie wiem, i mi zle wyniki wyszly. Potem powtorzylam juz przestrzegajac dokladnie 12 godzin i juz bylo okej. A sie po tym pierwszym nakrecilam ze juz ze mnei cukrzyk.
Z tego co mi diabetolog mowil to wystarczy byc 6godzin na czczo a glukoze mierzymy na czczo tylko miedzy 7a 8rano. Widze ze rozne sa szkoly. Ja dzisiaj tez robie glukoze, mirfologie i inne pierdoly. Czekam ba pobranie po godzinie a jadlam po 22 a krew pobierali po 7wiec to 9 godzin hmm. W poniedzialek mam wizyte u tego diabetologa i spytam sie jeszcze raz o to dokladnie i najwyzej da mi kolejne skierowanie na glukoze
Aaaaa witam sie w 18tcjejka jak ten czas leci:) cieszem bardzo. Wczoraj babelki czulam i dzisiaj kilka po sniadanku a jaka radosc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:19
Cassie 65, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Hej laski a ja się witam w 20 tygodniu! Szok, że to już tak daleko! Nadal nie czuję ruchów
Gdyby nie fakt, że 2 dni temu widziałam moją brykającą panienkę na usg to być może nawet zaczęłabym panikować.
ss25, Another, sisi, Margaret.Se, Młoda przyszła mama lubią tę wiadomość
-
Neme gratki kochana!
Kurcze to jestem zla ze tyle kasy place za clexane i moj lekarz albo sie nie zna albo nie chce dac ba refundacje ehhh
All4love powaliłas mnie na łopatki:Dneme lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czuje ruchy dziecka! Myślałam, że to jelita czy coś ale to jest tak nisko w podbrzuszu więc to nie jelita, tylko moja mała kopie mamusie!
Jak zrobić sobie taki suwaczek, jak wy macie z tygodniami ciąży? Trzeba mieć wykupiony abonament premium?sisi, moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Kornelia 13. 08.2017
-
Młoda przyszła mama wrote:Dziewczyny czuje ruchy dziecka! Myślałam, że to jelita czy coś ale to jest tak nisko w podbrzuszu więc to nie jelita, tylko moja mała kopie mamusie!
Jak zrobić sobie taki suwaczek, jak wy macie z tygodniami ciąży? Trzeba mieć wykupiony abonament premium?
Gratuluję Cudne uczucie, co?
Suwaczki masz tutaj: https://www.suwaczki.com
A potem link wklejasz w ustawieniachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:15
Młoda przyszła mama lubi tę wiadomość
20.08.2017