Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Ja dzisiaj mam połówkowe, a jeszcze nie mam 20+0JA nie mam, bo Tymek/Teodor na pewno ma już z 21+3
Ciekawe ile urósł od ostatniego widzenia 8 marca. Teraz podobno w tydzień może nawet ponad 100 g rosnąć
Wizyta na 15 także trzymajcie mocno kciuki, najważniejsze badania przede mną.
Patrzę dzisiaj w książeczkę ciąży i w sumie w tym miesiącu (dzięki szpitalowi oczywiście) przytyłam równy kilogram, także nie jest źle
Praca w mojej sypialni wrze, jeszcze 3-4 dni i mogę meble "wnosić", tylko qrwa a co je kupićsisi, Margaret.Se, moniadi, Asiulka83, neme lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam zwykła wizytę w poniedziałek czyli 18+5 i lekarz zobaczy serce i co tam sobie zobaczy i wtedy zadecyduje kiedy bedzie dobra pora na połówkowe, nie chciał mnie zapisać w konkretnym tygodniu, woli zobaczyc w jakim tempie dziecko sobie rośnie, widoczne sa narządy i to sam oceni
Another trzymamy kciuki! :* czekam na foty!!!!!
Another lubi tę wiadomość
-
llallka wrote:Hej laski a ja się witam w 20 tygodniu! Szok, że to już tak daleko! Nadal nie czuję ruchów
Gdyby nie fakt, że 2 dni temu widziałam moją brykającą panienkę na usg to być może nawet zaczęłabym panikować.
Baby, jak któraś ma zapracia, polecam sałatę masłową... Godzina po posiłku i kibelek mój2 główki w dwa dni opędzlowałam. Może przedawkowałam...
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Neme gratuluje zdrowego synusia
Kurde Margaret, to zupelnie co innego Ci diabetolog mowil a on sie powinien chyba lepiej znac niz moja polozna. Bo ja mialam te 12 godzin bez jedzenia tak na limicie i wyszly mi zle wyniki wiec moze faktyczniem cos jest na rzeczy z tym moim cukrem. Juz zwariowalam. A jakie sa ogolnie objawy cukrzycy ciazowej poza zlymi wynikami? Slyszalam ze pragnienie wzmozone. Cos jeszcze?
Mnie umowili na polowkowe na 30 marca, i to bedzie u mnie 21+6 i ja sie z kolei martwilam ze to jest za poznoJa mysle ze skoro przy umawianiu pytaja o to w ktorym tygodniu dokladnie jestesmy to oni juz nas tam dobrze umowia, jedne wczesniej, jedne pozniej, zalezy moze od preferencji lekarza.
Dziecko u niani, ja mam wolne, na 11h20 do szpitala na wizyte, wlasnie popijam kawke i sie relaksuje, nie pamietam kiedy mialam taki moment ostatnio! Coz za blogoscsisi, Margaret.Se, neme lubią tę wiadomość
-
Wiecie co dziewczyny, mam pracę biurową i spędzam codziennie w pracy 8 godzin przy komputerze i już ok godz. 13-14 (pracuje od 8 ) strasznie boli mnie głowa, staram się wstawac od komputera co godzinę, trochę się przejdę po biurze albo wyjdę na dwór, ale to niewiele pomaga, nie chce codziennie faszerować siebie i maleństwa proszkami przeciwbólowymi, ale czasami juz nie daje rady z bólu
nie wiem co robić.... może powinnam pomyśleć już o L4?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 09:47
Kornelia 13. 08.2017
-
Kurczę a u mnie kilogramy pogalopowały
Chyba całą moją przemianę materii szlak trafił
Tak się zastanawiam jak to liczyć. Jeśli od początku ciąży, to 2,5kg ale zważając, że na początku trochę mi sie schudło (ok.2kg) to już 4,5!!!! Kurczę- gdy się ma 1,60 wzrostu to sporo...
-
Młoda przyszła mama- też mam prace biurową tak samo jak Ty w sumie przy kompie 8h. Ja planuje maksymalnie do końca kwietnia pracować. Na ogól czuje się dobrze- ale wiadomo jesteśmy w ciąży i to prawie w połowie ;p czasami już jest ciężej.
Mam właśnie od zaszłego tygodnia STRASZNE bóle głowy z kilkudniowymi przerwami póki co wystarcza jeden paracetamol tygodniowo. Też się nie chce faszerować.
Za tydzień mam wizytę i powiem doktorkowi o tych szumach w uszach i bólu głowy -
pff_prl wrote:Tak Was czytam i sie zastanawiam, czy nie umówiłam sie za wcześnie na połówkowe- mam 31.03 a to będzie dokładnie 20tydz 0 dni (czyli zacznę 21tydz?)20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny przy bolach glowy pamietajcie o wodzie, to czesto pierwszy znak odwodnienia. Jak zaczyna cos tam bolec to odrazu 2 szkanki duszkiem i popijac caly dzien. Napewno nie zaszkodzi a moze pomoc zamiast siegac po tabletke.
Ja mam prace pol-biurowa, tzn polowe dnia jestem przed kompem a druga polowe z klientami wiec jakos wtedy "odpoczywam" od ekranu przynajmniej, moge sie poruszac, pochodzic, pogadac, pozartowac. Ale tez pod koniec dnia mam zawroty lekkie, duszno, glowa cmi... Tylko mi tutaj na cos takiego nikt L4 nie daPotwory...
Młoda przyszła mama, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
Cassie 65 - ja wcześniej myślałam, żeby iść na zwolnienie po świętach, ale patrząc na to że mam w tym roku obronę pracy dyplomowej i chce się obronić przed porodem, to muszę zacząć pisać już pracę, co wiąże się z dodatkowym czasem spędzonym przed komputerem, dlatego też w środę na wizycie wezmę już zwolnienie, a co mi tam
niektóre dziewczyny z pracy odchodziły na zwolnienie już w drugim miesiącu, to co ja się w piątym będę zastanawiać
jejku jak ten czas szybko leci, nie mogę uwierzyć, że to już prawie połowa i niedługo nasze skarby będą w naszych ramionach a nie brzuszkach
Cassie 65 lubi tę wiadomość
Kornelia 13. 08.2017
-
Młoda przyszła mama jeśli mocno męczysz się w pracy to idź na zwolnienie, należy Ci się w końcu i czemu nie skorzystać
A jeśli lubisz swoją prace to wypróbuj picie dużej ilości wody jak radzi Anielle, na mnie też to działa.
Lallka kilogramy liczysz od wagi wyjściowej, także no panic, to dopiero 2,5 kg
Moja malutka jak przedwczoraj zaczęła sadzić kopniaki, tak teraz codziennie je czujeMiałam problemy z uśnieciem przez jej szaleństwa i mąż już wyraźnie czuje te wygibasy jak położy rękę na brzuchu. Także dziewczyny które jeszcze nic nie czują i sie martwią to mogę was uspokoić, że został wam max tydzień, dwa spokoju i się zacznie
moniadi, llallka lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja nie spodziewałam się, że tak szybko poczuje ruchy, wszystkie koleżanki które maja dzieci mówiły że przy pierwszym dziecku muszę poczekać z ruchami do 20 któregoś tygodnia, a tu taka niespodzianka
mąż strasznie tego zazdrości i teraz czeka aż on będzie mógł poczuć ruchy przez brzuch
moniadi, sisi lubią tę wiadomość
Kornelia 13. 08.2017
-
Mi też waga nagle zaczęła rosnąć.. mam już +2,5 kg, chociaż łudzę się, że to 0,5 to takie chwilowe.. ja wiem, że i tak przytyję, ale ciągle mam wrażenie, że to jeszcze nie teraz, bo dziecko takie małe i ciąża taka młoda... xD
Ja nie jestem pewna, czy czuję te ruchy, czy nie czuje. Z jeden strony mam łożysko na przedniej ścianie, więc mogę nie czuć.. z drugiej jak już czuje, to jestem pewna, że to to.. ale po czasie zaczynam się zastanawiać, czy mi się nie wydawało.. nie wiem czy któraś mnie zrozumie xD02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Młoda przyszła mama, jeśli masz możliwość L4, a nie do końca dobrze się czujesz w pracy, to korzystaj ze zwolnienia. Jak to moja gin powiedziała, nie ma ludzi niezastapionych, poradzą sobie bez Ciebie. Tym bardziej, że jak wspominasz, czeka Cię bardzo ciekawe zajecie
Ja z racji kiepskiego samopoczucia i zbyt dużego ryzyka, jestem już od 3 miesiąca na L4 i wcale nie żałuję. Co prawda u mnie inny charakter pracy, ale jednak... -
Młoda przyszła mama wrote:Wiecie co dziewczyny, mam pracę biurową i spędzam codziennie w pracy 8 godzin przy komputerze i już ok godz. 13-14 (pracuje od 8 ) strasznie boli mnie głowa, staram się wstawac od komputera co godzinę, trochę się przejdę po biurze albo wyjdę na dwór, ale to niewiele pomaga, nie chce codziennie faszerować siebie i maleństwa proszkami przeciwbólowymi, ale czasami juz nie daje rady z bólu
nie wiem co robić.... może powinnam pomyśleć już o L4?
Ja tam bym się nie czaiła i poszła. Tym bardziej, że kobiety w ciąży powinny spędzać max 4h przy komputerze w pracy, a wiadomo, że w pracy biurowej się nie da.20.08.2017 -
Jestem chyba nienormalna, czuję się nielojalna wobec pracodawcy, że chce już odejść z pracy na zwolnienie
ale przecież nikt mi medalu za siedzenie w pracy do porodu nie da
i czas zacząć myśleć o sobie i dziecku a nie tylko o pracy
Kornelia 13. 08.2017